Деца отглеждани в чужбина-тема 8

• 23 634
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Rennes, France
проверих му в календара - има за roubeola и rougeole - морбили и рубеола. Няма варицела - ако е това въобще. Утре ако не са се махнали или са са разпространили отиваме, ама сега няма къде да ходя Sad прегледахме го пак - нямъ никъде другаде. Може  ида е полазен от нещо, днес игра на двора...та ще видим Thinking

# 736
Мъжа ми каза, че няма ваксина срещу варицела, която да слагат там. BTW самият той два пъти я и карал. Аз зная за рубеолата, че е опасна за бебето ако майката няма антитела (не я е карала), нямам никви спомени за варицела какво беше...

# 737
  • T"A
Варицелата е опасна в първия триместър.

Къти, тук имунизират срещу варицела на 1 годинка, когато слагат против морбили и т.н. Ваксината се казва MMRV - ако има V - това е означението за Varilrix, което е срещу варицела. Провери дали вашата е тривалентна или четиривалентна.
Аз четох, че във Франция слагат Varilrix на определени групи само.

Една-две пъпчици може да са от какво ли не, не си мисли за най-лошото... Hug (аз винаги си мисля първо за насекоми и при Йоав това е най-честата причина за обриви)
И друго си мисля - ако ти е притеснено, няма ли при кого да отидеш за един два дни, докато разберете от какво са пъпчиците?

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 21:58 от Mentha

# 738
Kъти, няма ваксина за варицела (не е в календара).
Ама това, което описваш не ми изглежда изобщо на варицела.
Там пъпките са доста специфични, с течност вътре.

Минете през лекаря за всеки случай де  Hug

# 739
честно казано аз за 2 пъпки не бих се тревожила, а ако се появят повече ще тичам при лекар ( че едва не объркахме заболяването сега с ухапване от огнени мравки...и не го намазах с кортизонов крем). Бих наблюдавала детето и за др симптоми.

# 740
  • Немция
Къти, дано не е това , което ти предполагаш! Hug

Мис Файн, страхотен танц сте изкарали, на вси4кото отгоре си проявила солидарност, направили сте дует "Ме4та" в повръщането. Crazy

Да, зъбът, който пробива на бебо ще се окаже друг, а не ку4ешки, въпреки 4е те(ку4ешките) продължават да прозират през венците, подготвят се за изстрелване някой ден. Mr. Green
Еййй, и ние се запознаваме с вси4ки екстри покрай зъбоникненето. 100 кила сополи вади бебо, отделно споради4на кашлица за разнообразие, имаше и леко завишена Т, отказ на твърда храна. Днес по4на да се белее единия резец горе, та виждам кой е "виновника". Подготвям се психи4ески за трудното никнене на още куп зъбки до втората година. Mr. Green

# 741
Момичета пуснах нова тема  - ЗАПОВЯДАЙ ТЕ

Общи условия

Активация на акаунт