Интериорен стил по аматьорски 14

• 56 440
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Мацки, надявам се да ударите едно рамо и на мен. Мисля една кухня вече 2 години и уж всичко съм измислила, но някой детайли ми убягват, а и колкото повече наближава времето за кухнята, колебанията ми се увеличават. Знам какво точно ще държа във всеки шкаф и съм си представяла хиляди пъти как точно ще протича приготвянето на храната, т.е. мислила съм преди всичко да ми е удобна.
Скрит текст:

Относно тази част, която е на стената с вратата смятам, че съм я измислила добре. Но другата на стената с прозореца постоянно я променям. Тази стена от комина до прозореца е 3,55 м. И кухнята беше толкова, но сега се замислям, че трябва да оставя място между кухнята и прозореца за завесите, нали така?! Като ги дръпна плътните завеси да застават встрани от прозореца и да не изглежда сбито. Колко да е това място, според вас колко е достатъчно?
Другото нещо - въпросният комин в момента е 50/55 см, но се очертава да нарасне още (както е на проекта), тъй като искам да изравня една чупка там (за което все още имам колебания, но......). Та мисълта ми е, че мисля да не го обличам в плоскости по "БГ стандарт", а да го оставя в цвета на стените. Какво мислите? Като тук:
Скрит текст:
Трето: единствения аспиратор, който ми се връзва като капацитет и бюджет е свободностоящ, което на мен всъщност ми харесва. Чудя се зад него да го оставя ли без плоскост, т.е. да си е с цвета на стената.

Кухнята мисля да е възможно най-бялото бяло мат, плота дърво или имитация на дърво в зависимост от цената, стените светло сиви, а гърба - там имам сериозни колебания. Иска ми се да е различен от плота. Единия ми вариант е бяло гланц. Другият е термопгръб имитация на бетон:
Скрит текст:
Мисля по въпроса и за черен гръб, тъй като си правя планове масата за хранене да е с дървесен цвят и черни столове, а може би и черен диван за холната част. А ако взема диван сив или графит пък ще се връзва на сивия гръб, който съм харесала.
Скрит текст:
Тези снимки са ми абсолютен фаворит!

newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 12:56 от Lady April

# 391
# 392
  • София
Lady April, бързам да си кажа, че сивия гръб най - много ми харесва или (още една идея) само прозрачна стъкло под което да се вижда цвета на стената. Черен гръб ми е твърде контрастно и неинтересно, пък и ще изглежда ужасно, защото ще си личи всяко зацапване и капки вода.Белия почти същото като черния.
   За колоната - може да изглежда добре така, но кухнята не е ползвана. Много бързо ще се изпръска стената и ще стане ужасно. Според мен ако решиш сив гръб на колоната поне да има прозрачно стъкло за да може да се мие.
   За пердето 15 - 20 см може да стигат или да го дърпаш цялото в другия край; или щори...
   И последно нещо не ми харесват тези дупки около абсорбатора. Може би без открит рафт или от едната страна кутийки квадратни за бутилки вино, а от едната страна само рафт за книги... или всичко скрито в шкафовете, но така нещо не ми допада.  newsm78

# 393
Малко е затворена за мой вкус кухнята, но пък е изчистено и сигурно практично.
Аспираторът може би ще е по-добре да влезе и той в шкаф, за да се уеднаквят и двете страни, сега ти се получава разнобой. Много плътна стена от едната страна и някакви чупки и полички от другата.
Коминът необлицован е ок.
Ако има възможност да дръпнеш шкафовете още малко по-навътре от прозореца, може би ще е по-удачно. Не само заради пердето, просто шкафът за хладилника е голям и някак захлупва прозореца
Харесва ми бяло-черната комбинация.
Като цяло кухнята е интересна, доста различна от масовата бг кухня. Харесва ми. Дори много Peace

# 394
Хора, виждам, доста сте изписали, опитах се да хвърля едно око, но се чувствам страшно изморена, за да вникна по-сериозно в дискусиите. Аз приключих ремонта на селската си спалня и наснимах. Преди малко се прибирам, свалям снимките и не можех да повярвам на очите си, направила съм 282 снимки!!!!! Shocked Shocked Shocked Сега как да избера най-хубавите ooooh!  Laughing

Но трябва отнякъде да започна. Та като казах селска спалня, искам да ви кажа, че няма нищо общо със селска  Laughing, нищо че се намира на село. Стана много шик (très chic   Laughing), но за феновете на цветните интериори ще им стои стерилна, цветовете са основно бяло, черно, златисто и сребристо, дървесно и малко акценти в лилаво.

Преди една година ви я представих стаята, неремонтира от десетилетия, сумрачна и скучна, даже и леко мухлясала, от някакви зимни течове:
Скрит текст:

С няколко думи ще се опитам да опиша какво направих, 90% чисто сама - свалих старите тапети, почистих  и измих стените и ги белосах с вар (за ужас на някои). Нов корниз, ново перде (икейско). Дюшемето боядисах с бяла акрилна боя, спалнята и нощните шкафчета също (приложих идеята на Барбабо   bouquet тоалетката да я направя нощно шкафче, и така двете да са различни по големина, стана наистина по-раздвижено), гардеробът....ах, той ми беше най-голямата мъка, най-грозната мебел, най-много го умувах какво да го правя, но сега като го погледна и сърцето ми пее, стана невероятен. Свалихме (имах помощник) ужасния лак, това беше дълъг и труден процес, но след като започна да се показва светлото дърво (фурнир) се обнадеждих и реших, че ще мажа с безцветно Осмо. Големият ужас беше като изскочи онзи ми ти червен цвят изпод маслото, оказа, че фурнирът е череша. Не можех да го преглътна, цялата ми къща е в червено-жълто-кафеникаво и исках да избягам на всяка цена от тези цветове. А да боядисвам с плътна боя върху красивите шарки на дървото (извадени изпод милиметри лак с толкова труд) беше немислимо. Честно да ви кажа, чувствах се смазана и обезверена. Тогава реших да мажа с черно масло Осмо....и о, чудеса, това беше моят гардероб. Исках на всяка цена да му сложа дръжки, но не исках да са метални, а дървени. Но дървени се продават само малки, като копче. Измислих си дръжките и в селото ми ги направиха от дъб за почти без пари.

Относно лампата, бях писала, че смятам да взема тази от Икеа, но на едно място я видях прашасала и моментално се отказах, за тая цена, пък и да ѝ ставам роб....айде..... Тръгнах да търся лампа при антикварите, но цифрите вървяха от двеста нагоре, а и нищо не ми хващаше окото до степен, че да ги дам......докато един ден не съзрях при един една и си викам, тоя сега колко, сто-двеста лева ще ми иска и като каза 30 лева, щях да си глътна дъвката Laughing, веднага я взех, като даже не мислех, че ще ми пасне  за спалнята, но тя просто си заспа.

Лелееее, много дълго става, кой ли ще ме чете, а още толкова неща имам да разказвам....и да показвам. Сложих и едно бюро, и то преправено, и един сандък - новата ми любов Simple Smile, и той преправен, и столчета са преправени, ама тях миналото лято......абе, я  да започвам със снимките:

Скрит текст:

И часовникът пребоядисах, изглеждаше така , а бюрото така   и сандъка така  Simple Smile, и закачалката омазах с черно осмо, и черната рамка върху бюрото преправих...., и.....направо каталясах, пък вие не знам...

И както вече писах, ремонтът ми излезе около 600 лева, като най-скъпото са ми подовите первазите, но се разбих от работа, колена, стави, гръб, за нокти и кожа да не говорим, но.....е голям кеф Grinning

P.S. И понеже вдъхновението дойде от тази тема, но кое как да преправя научих от другата, преправяческата, така че заслугата се пада по равно на двете теми. И след като пусна поста си тук, ще го копирам и в другата тема, затова моля четящите и в двете, да ме извинят за повторението.

# 395
  • Варна
Ема! Остави ме без дъх!
Ти си чудо просто!

# 396
  • Варна
Katri, Птица, благодаря ви за мненията, наистина са ми важни. Много разчитам и на други да се включат, защото аз май зациклих. На всичкото отгоре изхабих всички часове на Kitchendraw и не мога да визуализирам нищо.  ooooh!

Ема, браво на теб, страхотно е станало. Особено съм впечатлена от реставрацията на сандъка. Страхотен е станал. Аз лично бих сложила някой килим. Например такъв:

# 397
  • София
    smile3501 smile3501  newsm10   БРАВО! Ема, всичко е перфектно! Само пода бих го направила с масло - бяло или прозрачно, защото ме е страх да не се изтърка и надраска боята, но за сега всичко изглежда перфектно и това което си постигнала е невероятно!  newsm51 smile3502
   Колкото повече гледам повече ми харесва! То и да се изтърка пода ще стане по - автентично и ще заприлича на бюрото, та може и по - интересно да стане даже. А сандъка е направо невероятен - не мога да повярвам, че е същия!

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 22:04 от katri

# 398
Бравоооо Емааа !!!
Страхотно си се справила !!!
Комплименти !!! Hug Heart Eyes

# 399
Ема, Браво, страхотна стая си направила! Peace
Дръжките на гардероба много ми харесват!
А и всичко останало!
Просто невероятна промяна!

# 400
  • В кошера...
Ема, Ема, зашеметена съм колко работа си свършила! Поздравления за ентусиазма! Голяма трансформация! Въпроси може ли да задаваме?

# 401
  • Варна
Ема, и тук - ТРЕ ШИК!!!! Талант!

# 402
  • Банкя
И както вече писах, ремонтът ми излезе около 600 лева, като най-скъпото са ми подовите первази, но се разбих от работа, колена, стави, гръб, за нокти и кожа да не говорим, но.....е голям кеф Grinning
Страхотно се е получило - направо като от интериорно списание. Поздравления!  bouquet

Би ли споделила, откъде и на каква цена са первазите?

Предварително благодаря! Hug

# 403
  • София
Lady April, аз  Kitchendraw съм си я теглила от Замунда и от там като си я инсталираш няма ограничения за часове.  Peace  (Папката с проектите ти си я копирай някъде в диск D, за да не я изтриеш и после като си я инсталираш си ги теглиш от там за да не ти се загубят.)

# 404
Ема, поздравления и от мен! Невероятна промяна! Няколко  пъти се връщам да разглеждам. С удоволствие бих гледала още снимки.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт