ИСТАНБУЛ в очакване на лалетата [тема 28]

• 50 537
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
А с Кючуксу можем ли да комбинираме
Ние така направихме  Peace
След Кючуксу, Анадолу хисар, докато чакахме на спирката 14М или 15М мина маршрутка с надпис "Каваджък", попитахме "Отаатепе?" - "Евет"  Grinning и се метнахме (маршрутката минава по крайбрежната под моста, после завива надясно, нагоре към квартала) Човекът ни каза къде да слезем (май където Рошко е слязла).
А - слязохме ; В - Отаатепе кафе и последната спирка на 14м и 15 … - входът на парка

Паркът е приказен, заслужава си  Heart Eyes (макар да няма лалета Simple Smile Ресторантите наоколо също  Laughing
Слязохме пеша до Анадолу хисар (уличките са тесни и наистина много стръмни  ooooh! за слизане бива, но за качване не препоръчвам  Stop Crazy) и хванахме ферито за Емиргян (последното, беше само до там, иначе може и Бебек) по залез  Heart Eyes после 25Е...  Grinning
Ние го давахме яваш-яваш  Laughing по принцип ми изглежда напълно постижимо да се съчетае и с Емиргян, ако ви е цел  Peace

OTAĞTEPE не е последна спирка на 14M и 15M. Споменавам го за да не се объркат четящите и да чакат последна спирка след като са се качили на един от тези автобуси. Последната спирка и на двата автобуса е KAVACIK YENİ CAMİ. 14M потегля от Кадъкой, докато 15M - от Юскюдар. Ето карта и разписание на двата маршрута:

http://www.yoltarifi.com/iett-14m-hareket-saatleri-kavacik-yeni- … nbul-guzergahi--r

http://www.yoltarifi.com/iett-15m-hareket-saatleri-kavacik-yeni- … nbul-guzergahi--r

При добри метеорологични условия и нормален трафик от Юскюдар до Отаатепе с автобус се стига за около 40 минути, а от Кадъкьой - за 1 час. Посещението на парка може да се съчетае с други забележителни обекти в тази посока, като дворците Бейлербеи, Адиле султан и Кючуксу, къщите от сериалите Листопад, Пепел от рози и 1001 нощ,  крепостта Анадолу хисаръ и др.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 12:28 от bialk

# 286
  • София
Не бях чувала за Адиле султан . Хайде момите от темата да се "вземат в ръце" и да направят една сватба там, но и нас да поканят.  Wink

# 287
  • Варна
 Shocked

В краен случай, ако не им се омъжва още, да поемат разходите, ние ще се жертваме да повторим... да подновим обетите, както е модерно... и ще ги поканим, обещаваме! Mr. Green

Това е някъде край обсъждания вчера парк, май.

Сайтът на транспорта продължава да е в отпуск. Ама вече ще ни трябва, бързо да го оправят.

Последна редакция: сб, 01 фев 2014, 13:56 от beljata

# 288
Терасата на ресторант Borsa, намиращ се в двореца Адиле Султан, предлага убийствена панорама към Босфора. Ресторантът работи всеки ден от 12,00 до 01,00 часа. Това е страницата на ресторанта.

До двореца Адиле Султан се стига със споменатите автобуси 14M и 15M ( както и с 15KÇ, 15P, 15T, 15F, 15ŞN, 15H, 15Y, 15, 15N). Слиза се на спирка KANDILLI KIZ LİSESİ. Непосредствено до спирката има бариера с път до хълма, където се намира дворецът, собственост на Сабанджъ.  

# 289
Не бях чувала за Адиле султан . Хайде момите от темата да се "вземат в ръце" и да направят една сватба там, но и нас да поканят.  Wink

Ауууу, тази година имаме юбилей с либето - сребърна сватба, направо съм готова там да му се врека отново за следващите 25 години !  Blush Crazy Heart Eyes Страхотна красота ! Благодаря, че я споделихте !  Hug

# 290
  • Бургас / UK
Разумно решение, Нервакова. От самото начало не ти го споменавах в плана... аз имам добра ориентация, но не бих се наела, на първо ходене, още повече стандартен уикенд.

Чефи, и аз в любопитните за маршрута... можем да го съчетаем и с Къз кулеси... много добре.
Беличке, ще се опитам да помогна  Mr. Green но не съм много сигурна дали ще успея,защото,както вече споделих бях с познати,които са си от Истанбул и те имаха някаква работа на автогарата Харем,това е същото място където спират и фериботите от Еминьоню,превозващи коли.Преполагам,че с някакъв автобус от Кадъкьой в посока Юскудар може да се стигне.Сега гледам картата и улицата се казва Uskudar Harem Sahil Yolu(жалко ,че не мога да чертая на картата),а въпросните кафенета са разположени точно срещу Кулата.Ние от Харем тръгнахме пеша,разстоянието не е много(виж на картата),има си пешеходна алея и се получава прекрасна разходка с прекрасна гледка  Heart EyesЕстествено може и от Юскудар да се тръгне в посока Кадъкьой.До едното кафе видях и каса,където се плаща за корабчетата,които водят до Кулата,спомням си,че цената беше 10-15 лири.На снимката се виждат масите,разположени покрай морето,а може и да седнете или да се излегнете,ако желаете и на тези килимчета,то всъщност са нещо като тънки матраци,мекички и удобни за полягване  Mr. Green
Дано съм успяла да помогна горе долу  Hug

# 291
Адиле султан . Хайде момите от темата да се "вземат в ръце" и да направят една сватба там, но и нас да поканят.  Wink
Хаха, Беличке, много си хитра  Laughing. Ми май Чефи ще я пращаме да се омъжва там! Много е хубаво това място!

# 292
Моля , за малко помощ,в понеделник имаме един ден в Истанбул за разходка преди полета ни и искам да убием малко време в някой търговски център в квартал Беязит,около Капалъ чарши ни е хотела ,та въпросът ми е има ли в близост някакъв подобен мол,търговски център ?

# 293
  • Варна
Скрит текст:
Не, не, аз... таковата... да не се чувствате принудени, имам предвид. newsm62

Май, май, има нещо... Айде, хаирлия да е!  newsm10

kremi7, наистина ли искаш това да видиш за деня в Истанбул?

# 294
https://maps.google.bg/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geo … &radius=15000

Това ресторантче нерде се намира попътно  ли ми е или наблизо в моя план-маршрут ?

# 295

Това ресторантче нерде се намира попътно  ли ми е или наблизо в моя план-маршрут ?

Доста е далече, но е много хубаво Simple Smile
След Саръйер се пътува около 40-50 минути с автобус.

# 296

Това ресторантче нерде се намира попътно  ли ми е или наблизо в моя план-маршрут ?

Г-жа Нервакова, да не ти чертая и на теб маршрутче как да преплуваш Босфора на път към Резово?   hahaha

С две думи - много далече ти е.  Hug

# 297
  • Бургас / UK

Това ресторантче нерде се намира попътно  ли ми е или наблизо в моя план-маршрут ?

Г-жа Нервакова, да не ти чертая и на теб маршрутче как да преплуваш Босфора на път към Резово?   hahaha

hahaha Joy И аз щях да пиша,че още малко в Бургас ще отиде г-жа Нарвакова,но ти си я пратила малко по-близко  Mr. Green
Аз лично не бих тръгнала точно за ресторантчето,защото под ръка има хиляди такива,в които може да се хапне и без да се изминава такова огромно разстояние.Естествено не отричам,че бих тръгнала за натам само,за да разглеждам красотите  #Crazy

# 298

Г-жа Нервакова, да не ти чертая и на теб маршрутче как да преплуваш Босфора на път към Резово?   hahaha

hahaha Joy И аз щях да пиша,че още малко в Бургас ще отиде г-жа Нарвакова,но ти си я пратила малко по-близко  Mr. Green
Аз лично не бих тръгнала точно за ресторантчето,защото под ръка има хиляди такива,в които може да се хапне и без да се изминава такова огромно разстояние.Естествено не отричам,че бих тръгнала за натам само,за да разглеждам красотите  #Crazy
В това ресторантче ходи моето ашкъмчеее затова питам  Mr. Green
Мимми не мога да плувам  Joy Joy Joy

# 299
...
В това ресторантче ходи моето ашкъмчеее затова питам  Mr. Green
Мимми не мога да плувам  Joy Joy Joy

Този, който се е съблякъл в подписа ти да те научи.  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт