Нашите кухни-57

• 74 309
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
И правилно ,колкото е по дълъг пъта и чупките толкова по зле,например един ъгъл от 45 градуса намалява ефекта с до 10 % и увеличава шума,получава се завихряне,затова ,ако се налага чупка е добре да е колкото може по голям радиуса

# 601
  • Бургас
В моя случай има две чупки на 90 градуса, между тях разстоянието е около метър и после нагоре до покрива още 6-7 метра. Аспиратора, който купих е за тръба 150, но сега е включен в тръба 110 и е доста шумно, та обмислям как да намаля шума newsm78

# 602
Ако идеш на Ф150 ,ще утихне малко ,но не чувствително ,и ще има повече ефект ,ако и нагоре продължава 150

# 603
  • Бургас
Това е идеята - да сменя цялата тръба. Дано се получи.
Извода от моите патила е - гледайте диаметъра на тръбите, в които ще включвате аспирацията, за да не се чудите като мен как точно ги измериха тия децибели, като определено са повече от колкото пише  ooooh!

# 604
Охоо ,ама някой да не е взел за чиста монета това което пише на опаковката:) не се лъжете ,децибели ,дебит иди ги премери ,а и освен това дебита се мери без съпротивление така ,че към това което пише ви трябват още поне 30%

# 605
Еба си нио не разбрах за тиу аспиратори в крайна сметка, даже незнам абсорбатар ли имам или аспиратор. Моят е някъв гръцки Даволайн Davoline ,купих го за без пари преди 4-5 год, ми шуми там деда го знам дърпа ли не дърпа ли.......

# 606
  • Отвъд алеята зад шкафа
Предишният ми аспиратор беше с много кратък път и никакви чупки, а беше ужасно шумен, вероятно заради фи 110. Сегашният е доста по-мощен, с по-дълъг път, но пак няма чупки, с фи 150 и специален въздуховод с крила, в пъти по-безшумен е. Не съм сравнявала моделите като ниво на шум, но при всички положения новия води и в тези параметри. Та накратко изводът е, че ако се купи по-безшумен модел и и се направи по-голямо фи, шумът ще е по-малко. Изпробвано.

# 607
  • Сф
Gadamer, а тези крила кой ти ги слага? От къде се взимат?
Като цяло кой монтира абсорбатора и кой дава акъл как да се направи?

# 608
  • Отвъд алеята зад шкафа
Тези крила си вървят заедно с въздуховода, по-различен е от стандартните.

Стандартен е този:

А моят е като правоъгълния:

Никой не ми го е казвал, аз сама проучвах из интернет.
http://www.misiamoiatdom.com/353-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80% … D0%BE%D0%B4%D0%B8

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 21:39 от gadamer

# 609
  • Сф
А кое е т.нар. криле?

# 610
gadamer,аз тези алуминиевите не ги броя изобщо ,долната снимка си е баш за кухни,а горния /алуминия/ си е въздуховод използван за какво ли не и по незнаещите го ползват за кухни.

# 611
Еба си нио не разбрах за тиу аспиратори в крайна сметка, даже незнам абсорбатар ли имам или аспиратор. Моят е някъв гръцки Даволайн Davoline ,купих го за без пари преди 4-5 год, ми шуми там деда го знам дърпа ли не дърпа ли.......

надявам се, че определението "жена" в профилната ти информация е сбъркано  newsm78

# 612
  • На брега
gadamer, благодаря за полезната информация! Гофрираните наистина са за въздуховоди. Вкъщи се топлим с такива и ги използвахме при монтажа на аспиратора. Ще се коригира Naughty!

# 613
Нашият аспиратор ще е с въздуховоди като от втората снимка, показана от Гадамер. Ама той си вървеше с такива като го купувахме.
Така или иначе, сега вкъщи сме с горния тип, но аспиратора е монтиран преди 10-15 години, де. И вдига доста шум, което не е в резултат САМО на въздуховодите в нашия случай, но и те явно оказват влияние. Иначе е ТЕКА, но само това не е достатъчно.

Последна редакция: чт, 19 фев 2015, 08:30 от d_koleva

# 614
Иначе е ТЕКА, но само това не е достатъчно. [/color]

А Тека някаква реномирана  марка ли е  newsm78?

Гадамер, благодаря и аз за информацията. Намерих я тази сеситема в един сайт, но е на отделни компоненти. При вас майстора на кухнята ли прецени точно как да се сглоби и от какви  елементи, или вие сами?

Общи условия

Активация на акаунт