Искам да кажа ... (112)

  • 59 099
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • Телиш/Плевен
  • Мнения: 14 100
Как се стига до тая готварска книга, да ме осветлите newsm78, мерси. Днес взех орехи и стафиди, рекох, ще бъркаме кекс с дребната, не открихме рецептата, с три яйца беше нещо newsm78
Ето я темата, в готварския подфорум е, раздел „Любимите рецепти“ (или в първия пост на нашата тема).
Кексът, който търсиш, предполагам, че е този. Ако не е, ето другите предложения:

Кекс (svetal4o27)
Кекс (kama4e)
Кекс с мармалад (Жармен)
Кекс с моркови и глазура от крема сирене (Sesylle)
Кекс с ръжено брашно (Куркума)
Портокалов кекс (Sesylle)
Лимонов кекс (alvina_maria)
Шоколадов кекс с червено вино (Мъ℘♥Мяɣ)
Шоко кексчета с крема сирене и карамел (Sesylle)

# 631
  • Варна
  • Мнения: 6 927
Ха, Лаленце, козунаците изобщо не ме интересуват в частния случай, но благодарение на други рецепти от нашите са ме гледали лакомо и с благодарност.
Абе едно принципно "благодаря" отнасяш. Все има защо.

# 632
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Ти си тази, която заслужава благодарност, Лале, аз просто констатирам. С последния си пост го доказваш.

На първа страница има линк към въпросната тема, бел ами. Ако имаш кулинарни увлечения, препоръчвам ти също да се запознаеш с подфорума по тоя въпрос в цялост. Там има някои открития, наистина. Не е лесно да се открият, разбира се, търсенето им донякъде наподобява златотърсаческата работа. Всъщност не, преувеличавам, далеч по добри са шансовете за находка, сравнено със златодобива.

От краткия период, в който се занимавах с златотърсене, знам, че за 3-4 грама злато (на пясък) се налагаше да пресеем къмто 5 кубика нанос. Убийствена работа!

Аз първо препичам, а чак после, разбърквайки на топло, подправям крутоните, Лиляна. Струва ми се, че е по-щадящо за чувствителните стомаси - да не прегрявам подправките, пък и ароматът е по-секси.

# 633
  • София
  • Мнения: 18 685
Напротив, аз знам, че при загряване подправките освобождават повече аромат Peace Аз също на крутоните ги слагам преди печенето, което при мен е повече сушене, защото го правя на ниска температура и с обдухване - хубаво да изсъхнат. Иначе ми се препичат като препечени филийки - с коричка отвън, но меки отвътре. Крутонът трябва отвсякъде да е сух и хрупкав Grinning
Правех в много в периода, когато рекламираха усилено Кубети и децата ми искаха, а аз не давах. Та се налагаше да пека домашни през ден. Сега само за крем супа правя.

# 634
  • Мнения: 4 188
Как се стига до тая готварска книга, да ме осветлите newsm78, мерси. Днес взех орехи и стафиди, рекох, ще бъркаме кекс с дребната, не открихме рецептата, с три яйца беше нещо newsm78
Ето я темата, в готварския подфорум е, раздел „Любимите рецепти“ (или в първия пост на нашата тема).
Кексът, който търсиш, предполагам, че е този. Ако не е, ето другите предложения:

Кекс (svetal4o27)
Кекс (kama4e)
Кекс с мармалад (Жармен)
Кекс с моркови и глазура от крема сирене (Sesylle)
Кекс с ръжено брашно (Куркума)
Портокалов кекс (Sesylle)
Лимонов кекс (alvina_maria)
Шоколадов кекс с червено вино (Мъ℘♥Мяɣ)
Шоко кексчета с крема сирене и карамел (Sesylle)
  Мерси, записвам си я. Не съм сандо, на галено, Гоше ми казвайте.  Peace

# 635
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
Напротив, аз знам, че при загряване подправките освобождават повече аромат...

Така е, безспорно. Тънкостта е колко време се загряват. Аз смятам, че краткотрайното такова е по-добър вариант.

Абе то си е занимавка, цяло хоби. От какъв хляб да е, колко едро да са насечени, колко да се солят, колко да се препичат, с какво и кога да се ръсят и какво ли не още. Чудесна, творческа и антидиетчина работа.

# 636
  • Мнения: 6 496
Сандо, що тъй се прекръсти? Че и хо-хо не използваш, човек да те разпознае.

# 637
  • София
  • Мнения: 18 685
Куркума, ти и от почистването на обувки си в състояние да направиш почти изкуство Joy
Не им бая чак толкова аз. Хляб какъвто има, наряза на две, на три, подправки според супата, за която ги правя и айдееее...

Веднъж ги пуснах на по-висока Т, исках да ми станат златисти, а нещо бързах...И ги забравих Shocked Черрррни ги извадих, ама черни-чернинички, смраааад Sick

# 638
  • Мнения: 4 188
Сандо, що тъй се прекръсти? Че и хо-хо не използваш, човек да те разпознае.
Мии, от как ме произведохте в нечистоплътен, грухтящ нерез, шопар, свиняк, или нещо си там rotfImao rotfImao rotfImao newsm62 newsm68 newsm44, мхи Mr. Green

# 639
  • Мнения: 14 651
Не пека крутони, защото никога не ми се намира стар хляб. Даже за кайма за кюфтета нямам излишна филия. Повечето пъти не пека хляб, а държа тесто в купа, от което се къса и пече точно преди да се яде, не цял хляб, по-скоро нещо между тънка питка и блат за пица, от което всеки си отчупва - става и да си топиш, и така да си го гризеш. Ръся с подправки - риган или босилек най-често, някой път и с кашкавал.

# 640
  • Мнения: 3 871
Янечек, а пробвала ли си, вместо хляб в кюфтетата, да настържеш един картоф? Ние така ги правим.

# 641
  • Пазете Гор
  • Мнения: 5 181
...Даже за кайма за кюфтета нямам излишна филия. ...

Ето това е същинска беда! Понякога помага пакетче хубава галета, стига да има откъде да се вземе.

Имам и друг съвет - вечерта преди кюфтетопържене да се оставя нужното късче хляб на открито. В съвременните домове обикновено това време е достъчно коматът да се преввърне в сухар. После, според настроението, го пускам в чопъра или накисвам, без да го смилам.

Няма да говоря за кюфтета посред поста, не!

# 642
  • Мнения: 14 651
Да, Ванини, но не ми хареса с картоф, а за кюфтета съм забелязала, че стават хубави с купешки хляб, сигурно заради свойството му да поглъща всичката течност, в която го накиснеш. Понякога, когато ще правя кюфтета, купувам и един нарязан Добруджа, е тогава вече има и за крутони, и за пържени филии.
Ох, пости, така постим у нас, че не е за разправяне, ама като гледам козунаците в темата, всички така постите. Не мога аз така, гладна ли съм, не се понасям.

# 643
  • Мнения: 4 188
С галета става супер. Купешки хляб не купуваме.

# 644
  • София
  • Мнения: 18 685
Аз мисля, че открих причината всичките тези години да не ми стават кюфтетата - именно, и у нас никога няма една филия стар бял хляб. Та слагах какво ли не - пълнозърнест хляб, пресен ръжен хляб, домашен хляб - ми не, не става! Откакто научих тайната на Янтра с хлебеца и бакпулвера, два пъти правих кюфтета за чудо и приказ bowuu Миризмата на пържено все така ме влудява, но какво ли не прави човек за децата си Laughing

Общи условия

Активация на акаунт