Парфюмни размисли и страсти - 214

• 178 971
  • 766
  •   1
Отговори
# 165
  • София
меркантилница, според мен, щом е почнал да те дразни Опиум, значи ще те дразнят и подобните на него. Отиди в една парфюмерия и тествай смело. Може да харесаш нещо коренно различно.

densi, благодаря за двете споделени статии.

Мен ме кефят точно свежаци, цитруси и бели цветя, а дори и рози, на такъв етап съм. Wink Нося си с удоволствие и ванилии, амбри и сладости в студа. Въобще разнообразявам напоследък. Wink

# 166
От Армани Приве колекцията кой според вас е най-забележителният аромат?

# 167
  • Франция
Cuir Amethyste

# 168
меркантилница, aко става въпрос не  за някоя от вариациите на Oпиум, за мен сходен като усещане(не като аромат) е Coco edp Chanel.   Peace

Подкрепям напълно.
 меркантилница, пробвай  едп и едт на Коко за всеки случай. Щом те дразни Опиум обаче  вероятността и тези да те издразнят е голяма. Simple SmileУспех!

# 169
меркантилница, aко става въпрос не  за някоя от вариациите на Oпиум, за мен сходен като усещане(не като аромат) е Coco edp Chanel.   Peace

Подкрепям напълно.
 меркантилница, пробвай  едп и едт на Коко за всеки случай. Щом те дразни Опиум обаче  вероятността и тези да те издразнят е голяма. Simple SmileУспех!
И аз подкрепям за Коко Едп, с уговорката, че не намирам нищо общо нито по състав, нито по дух с Опиум.
Коко ЕДП е най- любимият ми парфюм, а Опиум класически не мога да търпя.

Cuir Amethyste
И Armani Privé Rose d'Arabiе виж непременно.

# 170
По темата:
От известните парфюми на пазара тази година не останах убедена. При Girls of Now метаморфозата е изненадваща, но не може да се носи на кожата, а базата е приятна, но обикновена. Габриел е силно обикновен парфюм, в някои дни усещам сапунена нотка, в други - не. Mon Guerlain ми допадна най-много от всички излезли Simple Smile

Аз пробвах новата парфюмна двойка на Hugo Boss
Boss The Scent For Her Parfum Edition и Boss The Scent Parfum Edition Малко ми беше странно две издания за една година от тази линия, но пък явно така са решили от Hugo Boss

Тези не съм ги виждала, но ще ги издиря задължително след тазгодишното откритие, а именно The Scent For Her Intense - влязох в магазина за друг парфюм, по пътя към касата помирисах този и просто се влюбих. На следващия ден (eдвам изтраях) се върнах и го грабнах. Не мога да ви стъпя на малкия пръст по описания, особено на Ковачева, но този парфюм ме кара да се чувствам женствена, обгърната с внимание и любов по един леко закачлив и топъл (разбира се) начин.

И понеже аз открих любовта към ароматите точно тази година, неизбежно открих любими и нетолкова любими нотки. Simple Smile

Днес също толкова ненадейно се влюбих - завинаги - в аромата на teakwood от една свещ. И сега издирвам такъв аромат и имам нужда от вашата помощ. Търся мъжки, просто защото не смятам, че има как да се направи на дамски без да бъде "разводнен" с цветя или плодове. Аромат за вкъщи също би ми свършил работа. Grinning
Ето тук са всички от фрагрантика, които съдържат нотката: https://www.fragrantica.com/notes/Teak-Wood-266.html. Дали познавате някой от тях (забелязвам, че има много Монтал-и) и може да изкажете мнение? В кой от тях нотката е възможно най-изразена?

# 171
  • София
Олеле, не ви чета и се чудя какво ми липсва, влизайки във форума! 

Новоизлезналите не ги следя много. Туили ми хареса за пролет и есен, без да съм сигурна дали го искам за носене.

# 172
  • от един красив град
Divina, да разбирам, че вече си поръчала Pink Shugar? Надявам се да не те разочарова. За мен той е парфюм, който изпълва пространството. Купих го на две колежки, защото като го усетиха, го поискаха. И двете ползват само по един парфюм, докато не го изпръскат. Едната го ползва втора година вече... Rolling Eyes Защо пиша това? Защото и едната, и другата казват: ми аз не го усещам... Но и едната, и другата ползват парфюм както ползваше някога баба ми - по едно леко фъс зад ушите, че хората щели да кажат "тая па как се е напръскала". И въпреки това аз им усещам парфюма като стоим на нормално разстояние една от друга и говорим. А аз си го ползвах "как си требе" както се казва Joy Впрочем, за тази случка, дето вървеше по мен продавачката, разказах в темата още тогава, в деня, в който се случи, та не съм си я измислила за да разкажа интересна случка за парфюм, защото такава беше темата. И за мен Pink Shugar е мощен, дълготраен парфюм с огромен шлейф! Подарих го на приятелката на сина ми, защото момичето много го хареса, но понякога ми липсва и може би ще си взема 30 мл, ей така да ме радва понякога.
Поръчах го да и даже утре се надявам да е при мен.
Лошото на парфюмите е, че носа свиква с аромата и след време спира да го регистрира. Аз затова гледам всеки ден да си пръскам различен парфюм, за да си го усещам. Винаги когато имам нов парфюм и няколко поредни дни пръскам само него, спирам да го усещам. Мъкаааааа, мъка.....

# 173
Благодаря за съветите!
 Много правилно ме насочвате към Шанел, фен съм,  "Габриел" ми е сред най-последните любимци, нямам го още.
 Коко също ми е много любим, имах го преди време, може пак да го заимам. Simple Smile

# 174
  • София
И Armani Privé Rose d'Arabiе виж непременно.

Подкрепям и добавям - Ambre Eccentrico Two Hearts

За Коледа ли се очакваше Аура-та по нашите ширини или за след Нова Година?

Парфюм за деня:
Loukhoum Parfum du Soir

# 175
събирам идеи за сравнително бюджетни парфюми за тийнейджърка, която харесва основно топли мъжки аромати
последовател на врачанската школа е и не мога да й смогна  Crazy
обожава: The One Collector For Men Dolce&Gabbana for men, B*Men Mugler, Noir Exquis L`Artisan Parfumeur, Le Baiser Du Dragon Cartier, John Galliano edp
не много харесва и не иска да носи: Leather Essence Ferrari и Avant Garde Lanvin for men
имам какво да й предложа от моите, но с тези неуморни пръсти, предпочитам нещо по-евтино  Crossing Arms

# 176
  • Там, където ме обичат
Rose d'Arabie
  за мен е най-интересен и съблазнителен.

# 177
  • Там, където ме обичат
събирам идеи за сравнително бюджетни парфюми за тийнейджърка, която харесва основно топли мъжки аромати
последовател на врачанската школа е и не мога да й смогна  Crazy
обожава: The One Collector For Men Dolce&Gabbana for men, B*Men Mugler, Noir Exquis L`Artisan Parfumeur, Le Baiser Du Dragon Cartier, John Galliano edp
не много харесва и не иска да носи: Leather Essence Ferrari и Avant Garde Lanvin for men
имам какво да й предложа от моите, но с тези неуморни пръсти, предпочитам нещо по-евтино  Crossing Arms
Бубс, с тези жокери тийнейджърката май ще се зарадва най-много на Noir на TF 😁 пък и какъвто е бюджетен...

# 178
Благодаря на включилите се по моето питане!  Heart Eyes

бубанка, не знам дали ще се хареса, но е топъл и мъжки:

https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Midnight-in-Paris-9685.html

Тук е с нормална цена, по чужди сайтове се намира и доста изгодно.

# 179
Бубс, този познавате ли го  https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/Daarej-19688.html ?
Много добър парфюм е за мен,големият ми син е изпръскал 2 бутилки,а и на мен ми се е случвало да посягам към него. В ензо се продава на добра цена,въпреки че сега гледам че е завишена от преди.

Общи условия

Активация на акаунт