Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява интервалното гладуване?
Какви са различните протоколи за гладуване?
Какви са целите на участниците за 2018 г.?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява интервалното гладуване?
Интервалното гладуване, известно още като фастингиране, е група от диетични режими, които споделят идеята, че периодичното въздържане от храна подобрява инсулиновата чувствителност на организма, подпомага загубата на тегло и позволява на клетките да се „поправят“ сами. Най-известният протокол е 5/2 - пет дни с нормално хранене и два дни с ограничено хранене.
-
Какви са различните протоколи за гладуване?
Протоколите за гладуване варират в зависимост от продължителността на периода, през който се ограничава храненето или се позволява хранене. Те могат да бъдат ежедневни, като всеки ден се ограничава времето на хранене, или седмични. Най-известният седмичен протокол е 5/2 - пет дни с нормално хранене и два дни с ограничено хранене.
-
Какви са целите на участниците за 2018 г.?
-
Какви са някои от стратегиите, които хората използват за постигане на целите си?
-
Какви са някои от предизвикателствата, пред които са изправени участниците?

Мисля обаче, че е и времената са други - аз не бих си пуснала малкото дете да ходи по уроци и да се прибира по тъмно... Аз съм се прибирала от 2-ри клас сама, но нямаше толкова коли, нямаше и толкова психопати. Сега и децата са по-различни- някак по-агресивни. Не мога да накарам племенницата ми нищо да направи. Така че не давам акъл за тези неща.
Лутах кой режим да подхвана, какво да започна, сега мога да кажа, че намерих себе си, спокойна съм, имам план и гледам напред. А доста време ми отне.