С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 564
  • 800
  •   1
Отговори
# 495

Дотук, аз не прочетох и една дума на задоволство от каквото и да е, а само недоволство и възмущение.
Недоволна е
- защото родителите имат пълномощно да теглят пари --> Което е много сериозен проблем, защото явно имат и навика да се оливат, да теглят доста повече от очакваното без да питат, а така никое семейство не може да си обмисля бюджета. Това е адски важно за едно бъдещо семейство. АДСКИ важно. За да вървят напред двамата трябва да могат да си направят сметката, което е невъзможно с една голяма неизвестна - Х = дали свекърите ще им щукне да си изтеглят двойно повече.

- защото момчето помагало на родителите си --> Е, не стигай чак дотам. Тя е приела, че той им дава пари, ама не й харесва техния живот да е на второ място. А сватбата не е дреболия. За много хора тя си е важен момент и се чувстват различно след като са сключили брак и държат на него. Отъде накъде ще си отлагат официалното превръщане в семейство, за да сложат нов ламинат на свекървата (примерно)? Това го казвам като аз също съм приела, че свекърите вечно ще са на наша издръжка (поделена със сестра му), ама няма да ми е приятно, ако исканията им станат непосилни и започнат да ни дърпат назад.

- защото родителите също като сина си, искат да се направят ремонтите бързо, за да се настанят всички и да заживеят човешки --> Да, искат той да излее няколко десетки хиляди за ремонт на цяла къща, за да се настанят спокойно там, докато сина + Lys отиват в НЕремонтиран апартамент, който пак те да ремонтират. И тя няма точка в този апартамент, който си е на свекървата. Не е техен. Те не са споменали нищо за приписване на имот на сина.

- защото майката на момчето е била достатъчно откровена да напомни, че всъщност с кумуването по чужбината и почивката там, ремонтът се е забавил ---> За мен това не е откровена, а супер нахална. Откъде накъде ще ходите на почивки и ще се жените, аз искам да се нанеса на готово до ключ, а кой знае кога ще стане! Хайде бе. Обичащите родители биха искали детето им да е отпочинало, не да се бъхти целогодишно само и само да имат по-хубаво жилище за живеене.

Не знам как може съвременна жена да се върже на приказки от рода на "осигурявам ти дом", дом е имотът, в чийто нотариален акт пише моето име, всичко друго са приказки по телефона.
Абсолютно съм съгласна. Когато ние теглихме нашата ипотека, за 2 секунди не е имало спор по въпроса - подразбираше се, че 50% са на мен, 50% на него, пише си всичко в НА и никой не му е хрумнало да остави другия "висящ" и "зависим". Това е много неразумно особено, ако семейството има други опции и приличен доход, позволяващ лукса на тази свобода.

# 496
Ами горко й на снаха ти, в такъв случай. Няма как и да съпоставиш отношенията ми с моите родители и тези с неговите, защото те просто нямат база за сравнение, възгледите при двете страни са коренно различни. Но, ясно че за теб аз съм голямата зелена зла, така че няма да се обяснявам повече. И няма сила на света, която да ме убеди, че майките със син и с дъщеря гледат по еднакъв начин на това как им вървят връзките на децата им. Винаги ще са супер доволни ако зет им е добре платен, имотен, и гледка щерка им като принцеса, но недай си Боже сина им да има същото отношение към своята жена.
Заедно сме от три години, съжителстваме от около една. Идеята за ремонт е отдавна залегнала в семейството им, но за целта да се стигне до него е трябвало и сина им да си стъпи на краката и голямата заплата, която да позволи това, защото тя не идва с първото качване на кораба. Не съм имала нищо против този ремонт, защото никой не беше парадирал с претенциите от рода на "мъж го искам, сега го искам". Тези препиранки се появиха след годежа ни. И да, няма как да го приема за нормално, когато ако не беше мамин златен, тая къща отдавна да е бутната от някой хищен инвеститор, който да си вдигне поредната "китна" кооперацийка на нейно място. И тъй като работя в тази сфера, ясно ми е колко щедър щеше да е въпросният такъв с обезщетяването, и как доволно щяха да се гъчкат в още един апартамент и да си блъскат главите, че обещаните им насреща 250 квадрата са всъщност наполовина, а другото, което имат е просто въздух.

# 497
Четох,че издирват собственици на старите сгради във Варна да ги ремонтират или да бъдат съборени.Вероятно не   е това ,но все пак ми хареса,че  разбираш нуждата от поддръжка.
Ще се справите,разсъждаваш  и  ще намериш баланса в отношенията ,но  мнението ми е ,че основното трябва да уточните сега.Двамата.

# 498
Нищо лошо не виждам да помогне за ремонта, но да го прави, когато те двамата могат, а не да си сменят плановете, заради родителите.

Не ми харесва идеята да се нанесат в апартамента, който не е техен. По-добре да си купят нещо, защото, дори и да го прехвърлят на него, тя няма да има никаква собственост, а за съжаление се случва какво ли не, а тя ще участва и в ремонти и в поддръжка.

Само не разбрах, защо така окачествиха дъщерята като мързелива, когато дори и авторката не го е казала. Каз само, че няма връзка, което притеснява свекърва и.

Момиче, ако сте се разбрали апартамента да е за ваше ползване, си купете и друг след сватбата, за да имаш и ти някакви права над имота. Винаги единият може да се дава под наем и да си помагате за ипотеката.

# 499
  • София

Заедно сме от три години, съжителстваме от около една. Идеята за ремонт е отдавна залегнала в семейството им, но за целта да се стигне до него е трябвало и сина им да си стъпи на краката и голямата заплата, която да позволи това, защото тя не идва с първото качване на кораба. Не съм имала нищо против този ремонт, защото никой не беше парадирал с претенциите от рода на "мъж го искам, сега го искам". Тези препиранки се появиха след годежа ни. И да, няма как да го приема за нормално, когато ако не беше мамин златен, тая къща отдавна да е бутната от някой хищен инвеститор, който да си вдигне поредната "китна" кооперацийка на нейно място. И тъй като работя в тази сфера, ясно ми е колко щедър щеше да е въпросният такъв с обезщетяването, и как доволно щяха да се гъчкат в още един апартамент и да си блъскат главите, че обещаните им насреща 250 квадрата са всъщност наполовина, а другото, което имат е просто въздух.

Чакай да запазя тази част- започна да си показваш истинското личице, а както си набрала скорост, скоро ще си направиш пълен портрет!
Значи,
- знаеш за семейното решение за ремонта от 3 години- откакто го познаваш
- знаеш, че , са направили план, според който ще започнат дейностите, когато сина им си стъпи на краката.
- затова, когато се е случило им е дал пълномощно и веднага са почнали ремонта
- знаеш, че никакво право си нямала преди 3 години, а нямаш и днес, да си против този ремонт, нали?

Той е започнал, явно преди годежа и тогава си си траяла, сега реши че трябва да спре- нали не е твой имот, що пък да не се руши, какво ти пука!?
Какво ти пука, че в апартамента, са се наврели 4 души от 3 поколения, щом ти се шириш в къща, нищо че е за ремонт?
Явно, на теб не ти пречи дори и да родиш в такава обстановка- по- важното е да туриш ръка на парите.

И да, нормалното разбиране на белите хора е, като ще правят сватба, домът им да бъде чист и поддържан, за да посрещне новото семейство, а не като циганите- цялата в бяло, а дома ти- коптор.

Down Under Половината от апартамента винаги може да стане неин- мъжът ѝ може да ѝ дари 1/2 и готово.
Проблемът ѝ е, че от както го познава знае, че ще се прави ремонт, знае и кога ще започне, и каква е целта..........и само е изчакала да надене годежния пръстен, за да започне да въвежда неини правила в чуждото семейство.

# 500
АбсурТ, на какви пари ще сложи ръка, та момичето каза , че е наясно с имотите. Едва ли мисли , че свекървенската къща става неин дом, дори след брака. Rolling Eyes
Аз не бих инвестирала при тази ситуация нито стотинка. А тя се  е примирила , че в първите години явно парите на бъдещия и мъж ще бъдат употребени от семейството му , пък нея- кучета я яли.
Е , не  е честно така !

# 501
  • София
АбсурТ, на какви пари ще сложи ръка, та момичето каза , че е наясно с имотите. Едва ли мисли , че свекървенската къща става неин дом, дори след брака. Rolling Eyes

На парите на момчето- нали това е зора- да не му теглят от сметката родителите, за да плащат за ремонта.

Зорът е ремонтът да спре за някакво силно неопределено време- тя го написа в един от постовете си " След като се оженят и имат деца"......
Което си е нещо като " никога"- т. е., идеята ѝ е да си останат в къщата, да си правят по малко ремонтчето, а всички останали да се гъчкат в апартамента и да се оправят както намерят за добре.
Тя с нищо не се е примирила, а и няма с какво да се примирява.

Не са женени и още не са определили дата за сватбата- имат договорка, ремонта, който плаща само момчето, да се завърши, да се сменят жилищата и тогава да се женят.

Което, откъдето и да го погледнеш, е не само разумно и нормално, но и тя го знае още откакто се е запознала с момчето.
Нея никой не я кара да инвестира в нищо, коректността би трябвало да я възпре да се опитва да дирижира живота на куп хора, при положение че от нея нищо не искат.

Почвам да се убеждавам, че човек трябва да си търси половинка с неговите възможности и неговото имотно състояние, защото съберат ли се единият да има семейни имоти, да има по- големи възможности, а другия да няма тухла зад гърба си, винаги се започват претенциите- дай да си купим общо, че да имам и аз част, а пък твоето наследство, да се руши щом не участвам в него.

Последна редакция: нд, 07 яну 2018, 11:02 от absurT

# 502
  • София
Нищо лошо не виждам да помогне за ремонта, но да го прави, когато те двамата могат, а не да си сменят плановете, заради родителите.
Абсолютно.

Не ми харесва идеята да се нанесат в апартамента, който не е техен. По-добре да си купят нещо, защото, дори и да го прехвърлят на него, тя няма да има никаква собственост, а за съжаление се случва какво ли не, а тя ще участва и в ремонти и в поддръжка.
И с това съм напълно съгласна. Много по-разумно е да купят нещо изцяло тяхно, в което никой няма да има право да им се меси.

Само не разбрах, защо така окачествиха дъщерята като мързелива, когато дори и авторката не го е казала. Каз само, че няма връзка, което притеснява свекърва и.

Момиче, ако сте се разбрали апартамента да е за ваше ползване, си купете и друг след сватбата, за да имаш и ти някакви права над имота. Винаги единият може да се дава под наем и да си помагате за ипотеката.
И това е вариант на теория, но аз не бих живяла в жилище на свекъри, особено на такива.

# 503
  • Ямбол

Зорът е ремонтът да спре за някакво силно неопределено време- тя го написа в един от постовете си " След като се оженят и имат деца"......
Което си е нещо като " никога"- т. е., идеята ѝ е да си останат в къщата, да си правят по малко ремонтчето, а всички останали да се гъчкат в апартамента и да се оправят както намерят за добре.
Тя с нищо не се е примирила, а и няма с какво да се примирява.

Не са женени и още не са определили дата за сватбата- имат договорка, ремонта, който плаща само момчето, да се завърши, да се сменят жилищата и тогава да се женят.
...
Аз не видях такова нещо написано, ще ми помогнеш ли да го цитираш и да го прочета. Благодаря.

# 504
АбсурТ, не знаеш как звучиш от страни на снахите, които са тормозени от свекърви с мислене като твоето и на свекървата на авторката. Пожелавам ти момчето ти да си намери хубава и умна жена, която да го откъсне от теб не само физически, а и психически.

# 505
АбсурТ, имаш ли представа колко излиза един ремонт на къща? Ще ти кажа с цените към 2017 г колко излиза ремонта на апартамент от 3 стаи 86 м2 - към 20-30 000 лв без изхвърляне и с голямо пестене като немалка част от ремонтните дейности ги вършим сами без майстор - къртене, редене на итонг, шпакловка, изравняване на пода, боядисване, изолации ги правим ние. Само материалите - настилки, прозорци, врати, кухня и баня ти правят над 20 000 лв.
А тук говорим за къща.
В която двамата влагат, а НЯМА да живеят в нея.
Която е на чуждо име.
Авторката е доста по-благосклонна, отколкото аз бих била, защото е ОК с това да се прави ремонт на жилище, в което тя няма да стъпи после. Колко жени са склонни от семейния бюджет (Те живеят заедно!) да излязат над 40-50 000 лв минимум за чужда къща?
При това положение да им се налагат и срокове колко бързо да направят ремонта е направо супер нагло, че и да им обясняват как сватбата може да почака, пък да не ходят на почивки, егати.

Ех, що нямам и аз на кого да мрънкам да ми направи ремонта И да ме издържа. Аз ще си свиркам, ще си живея, няма на мен да ми къртят с флексове и бормашини на главата, всичко ми е подсигурено, а после ще вляза в готова, обзаведена къща с чисто нов ремонт. При това положение не би ми и хрумнало да ръгам хората да бързат - не стига, че са съгласни да отделят такива брутални суми за мен.

# 506
Ами като стане готова къщата си правят сватбата и посрещат булката в нея.Не  и трябва нищо друго ,освен да поживее там докато си направят свой  дом ,отгледат децата и  мине цялото цапане.И стане пак за ремонт.Поне да го изконсумират.
Явно е на финал та няма накъде и  е съгласна,пък и  иначе губят имота.

# 507
О, Боже Laughing Винаги съм била привърженик на фразата, че винаги може и по- зле. АбсурТ, благодаря! Кандидат свекърва ми сравнена с теб, ще да е цвете. Както хората са казали с лош човек все някога ще се разбереш, с глупав- никога. Ти едно си знаеш и едно си баеш, а мирогледът ти не стига по- далеч от върха на носа ти. Говориш си наизуст, преиначаваш, както ти хареса, за да си чешеш пръстите на клавиатурата и това е. Това, че сме от три години заедно и че в един момент съм се осветлила какво им е положението в къщи, не значи че е така от първия ден. Или ти от мига, в който се запозна с мъжа ти го разкости него и семейството му- кой, какво и как? Горкия, съчувствам му. Това, че родителите му имат пълномощно, не значи че те движат ремонта в негово отсъствие. За да движиш такъв мащабен проект се искат качества, които за съжаление родителите му не притежават и с това са наясно и те и той. Че се гъчкат 4 човека в апартамента им, защо аз трябва да ги мисля. Наясно съм как са стигнали до това положение и сами са си виновни, не е като да не го осъзнават и те за това съм наясно, че и сега си го търпят, защото няма как. И относно двойния аршин, който ти твърдеше, че не толерираш, значи за теб ще е окау едното ти дете да чака другото да го издържа, защото със заплатата, която взема не може да си покрие и своите харчове, камо ли да участва активно в семейния бюджет? Или за теб равенство между двете означава единствено и за двете да има по имот? Или част от такъв, защото не всички семейства разполагат с повече от един? И колко равни мислиш, че ще се почувстват, особено когато единия знае колко в пъти повече е дал и накрая е равен с другия? Ми то така много лесно, гледай значи, да ми бяха направили мама и тате едно братче или сестриче, да ме гледат тримцата. Родителите са родители на всичките си деца и ангажимент към родителите трябва да имат и двете страни. Наясно съм, че животът не ни поднася равни възможности за развитие и хубаво заплащане, за да се включат на сто процента по равно ама пък ще си впрегнеш капацитета на макс и ще се опиташ да не изоставаш много. Не да чакаш.

# 508
  • София
Лус, един въпрос. От брата се очаква да направи ремонт. От сестрата какво се очаква?

# 509
Лус, един въпрос. От брата се очаква да направи ремонт. От сестрата какво се очаква?
Ами да, там е въпроса, явно нищо повече от това да се омъжи за хубаво момче. И като казвам, че има двоен аршин при тях наистина го мисля, отделно, че момичето имаше около една година връзка с едно момче, моряк също. И въпреки че реално тази една година, в която са били заедно е половин, тъй като момчето все пак пътува, не пречеше на майка й да мисли вече за годежи, деца и сватби Laughing Ама мечтаният зет май усети от къде духа вятъра и бързо, бързо си плю на петите.

Общи условия

Активация на акаунт