Дотук, аз не прочетох и една дума на задоволство от каквото и да е, а само недоволство и възмущение.
Недоволна е
- защото родителите имат пълномощно да теглят пари --> Което е много сериозен проблем, защото явно имат и навика да се оливат, да теглят доста повече от очакваното без да питат, а така никое семейство не може да си обмисля бюджета. Това е адски важно за едно бъдещо семейство. АДСКИ важно. За да вървят напред двамата трябва да могат да си направят сметката, което е невъзможно с една голяма неизвестна - Х = дали свекърите ще им щукне да си изтеглят двойно повече.
- защото момчето помагало на родителите си --> Е, не стигай чак дотам. Тя е приела, че той им дава пари, ама не й харесва техния живот да е на второ място. А сватбата не е дреболия. За много хора тя си е важен момент и се чувстват различно след като са сключили брак и държат на него. Отъде накъде ще си отлагат официалното превръщане в семейство, за да сложат нов ламинат на свекървата (примерно)? Това го казвам като аз също съм приела, че свекърите вечно ще са на наша издръжка (поделена със сестра му), ама няма да ми е приятно, ако исканията им станат непосилни и започнат да ни дърпат назад.
- защото родителите също като сина си, искат да се направят ремонтите бързо, за да се настанят всички и да заживеят човешки --> Да, искат той да излее няколко десетки хиляди за ремонт на цяла къща, за да се настанят спокойно там, докато сина + Lys отиват в НЕремонтиран апартамент, който пак те да ремонтират. И тя няма точка в този апартамент, който си е на свекървата. Не е техен. Те не са споменали нищо за приписване на имот на сина.
- защото майката на момчето е била достатъчно откровена да напомни, че всъщност с кумуването по чужбината и почивката там, ремонтът се е забавил ---> За мен това не е откровена, а супер нахална. Откъде накъде ще ходите на почивки и ще се жените, аз искам да се нанеса на готово до ключ, а кой знае кога ще стане! Хайде бе. Обичащите родители биха искали детето им да е отпочинало, не да се бъхти целогодишно само и само да имат по-хубаво жилище за живеене.
Не знам как може съвременна жена да се върже на приказки от рода на "осигурявам ти дом", дом е имотът, в чийто нотариален акт пише моето име, всичко друго са приказки по телефона.