Дотук, аз не прочетох и една дума на задоволство от каквото и да е, а само недоволство и възмущение.
Недоволна е
- защото родителите имат пълномощно да теглят пари --> Което е много сериозен проблем, защото явно имат и навика да се оливат, да теглят доста повече от очакваното без да питат, а така никое семейство не може да си обмисля бюджета. Това е адски важно за едно бъдещо семейство. АДСКИ важно. За да вървят напред двамата трябва да могат да си направят сметката, което е невъзможно с една голяма неизвестна - Х = дали свекърите ще им щукне да си изтеглят двойно повече.
- защото момчето помагало на родителите си --> Е, не стигай чак дотам. Тя е приела, че той им дава пари, ама не й харесва техния живот да е на второ място. А сватбата не е дреболия. За много хора тя си е важен момент и се чувстват различно след като са сключили брак и държат на него. Отъде накъде ще си отлагат официалното превръщане в семейство, за да сложат нов ламинат на свекървата (примерно)? Това го казвам като аз също съм приела, че свекърите вечно ще са на наша издръжка (поделена със сестра му), ама няма да ми е приятно, ако исканията им станат непосилни и започнат да ни дърпат назад.
- защото родителите също като сина си, искат да се направят ремонтите бързо, за да се настанят всички и да заживеят човешки --> Да, искат той да излее няколко десетки хиляди за ремонт на цяла къща, за да се настанят спокойно там, докато сина + Lys отиват в НЕремонтиран апартамент, който пак те да ремонтират. И тя няма точка в този апартамент, който си е на свекървата. Не е техен. Те не са споменали нищо за приписване на имот на сина.
- защото майката на момчето е била достатъчно откровена да напомни, че всъщност с кумуването по чужбината и почивката там, ремонтът се е забавил ---> За мен това не е откровена, а супер нахална. Откъде накъде ще ходите на почивки и ще се жените, аз искам да се нанеса на готово до ключ, а кой знае кога ще стане! Хайде бе. Обичащите родители биха искали детето им да е отпочинало, не да се бъхти целогодишно само и само да имат по-хубаво жилище за живеене.
Не знам как може съвременна жена да се върже на приказки от рода на "осигурявам ти дом", дом е имотът, в чийто нотариален акт пише моето име, всичко друго са приказки по телефона.

Винаги съм била привърженик на фразата, че винаги може и по- зле. АбсурТ, благодаря! Кандидат свекърва ми сравнена с теб, ще да е цвете. Както хората са казали с лош човек все някога ще се разбереш, с глупав- никога. Ти едно си знаеш и едно си баеш, а мирогледът ти не стига по- далеч от върха на носа ти. Говориш си наизуст, преиначаваш, както ти хареса, за да си чешеш пръстите на клавиатурата и това е. Това, че сме от три години заедно и че в един момент съм се осветлила какво им е положението в къщи, не значи че е така от първия ден. Или ти от мига, в който се запозна с мъжа ти го разкости него и семейството му- кой, какво и как? Горкия, съчувствам му. Това, че родителите му имат пълномощно, не значи че те движат ремонта в негово отсъствие. За да движиш такъв мащабен проект се искат качества, които за съжаление родителите му не притежават и с това са наясно и те и той. Че се гъчкат 4 човека в апартамента им, защо аз трябва да ги мисля. Наясно съм как са стигнали до това положение и сами са си виновни, не е като да не го осъзнават и те за това съм наясно, че и сега си го търпят, защото няма как. И относно двойния аршин, който ти твърдеше, че не толерираш, значи за теб ще е окау едното ти дете да чака другото да го издържа, защото със заплатата, която взема не може да си покрие и своите харчове, камо ли да участва активно в семейния бюджет? Или за теб равенство между двете означава единствено и за двете да има по имот? Или част от такъв, защото не всички семейства разполагат с повече от един? И колко равни мислиш, че ще се почувстват, особено когато единия знае колко в пъти повече е дал и накрая е равен с другия? Ми то така много лесно, гледай значи, да ми бяха направили мама и тате едно братче или сестриче, да ме гледат тримцата. Родителите са родители на всичките си деца и ангажимент към родителите трябва да имат и двете страни. Наясно съм, че животът не ни поднася равни възможности за развитие и хубаво заплащане, за да се включат на сто процента по равно ама пък ще си впрегнеш капацитета на макс и ще се опиташ да не изоставаш много. Не да чакаш.