ОКТОМВРИЙСКИ МАМИ 2018

• 54 090
  • 717
  •   1
Отговори
# 630
  • Елин Пелин
Аз не съм от редовно пишещите поради липса на време ама си докара проблемите да пазя леглото. На 01.03  ми одариха колата, на мен нищо ми няма ама пусти емоций....
Аз работя в София,тогава пътувах до Перник и отивайки до WC що да видя кръв. Звъннах на АГ-то обясних и каза да бързам към спешното. Е човечко си беше  добре,искаха да остана там да лежа ама аз отказах взех си лекарствата и  се прибрах. До вечерта ми намаля кървенето. На другия ден защото моята гинеколожка я нямаше ходих в окръжна на преглед за мое спокойствие. В 8г.с. съм попаднах на д-р Митко Димитров. Каза до вторник ако има кървене ще си долежа и в болницата. Изписани са ми утрогестан и но-шпа 3×2 до 12г.с. кървене вече няма само някакво кафеникаво. Та въпроса ми е някой познава ли тоя доктор защото аз имам направление вече за ЖК но май нещо се замислям да се преорентирам.
Този д-р младичък ли е? Слаб и висок?
Ми не е млад и слаб, но аз се сдобих с телефон на д-р Дачева та днес ще и звънна,че утре задължително съм пак на преглед. Иначе кървенето първия ден си беше обилно и доста бързо спря. А сега се доизчиствам от време на време излиза нещо минималистично. Ама ми омръзва да лежа,то било трудно нещо.

# 631
  • Бургас
Добро утро ! Hug
Моето лице пък се изчисти вече, няма пъпки, което е супер.
Киселини ме мъчат от време на време вечер, което ми е странно, защото с първото ми дете ги получих чак в 8мия месец, а сега...
Искам да ви се оплача, че явно съм се филмирала много и три вечери сънувам само как съм в болница и нещо се случва или как бягам от куче или как имаме бебе и някой го краде...  Tired

# 632
И аз сънувам шашави сънища. А снощи, че съм си взела възглавница за бременни. Grinning

# 633
И аз се включвам с много пъпки, мазна коса и шантави сънища..иначе симптоми нямам или по-точно не ми се гади или повръща, което си ме шашка, че нещо не е като хората Joy
Утре ще се запиша за женска консултация и силно се надявам всичко да е наред при поредния преглед

# 634
Аз не съм от редовно пишещите поради липса на време ама си докара проблемите да пазя леглото. На 01.03  ми одариха колата, на мен нищо ми няма ама пусти емоций....
Аз работя в София,тогава пътувах до Перник и отивайки до WC що да видя кръв. Звъннах на АГ-то обясних и каза да бързам към спешното. Е човечко си беше  добре,искаха да остана там да лежа ама аз отказах взех си лекарствата и  се прибрах. До вечерта ми намаля кървенето. На другия ден защото моята гинеколожка я нямаше ходих в окръжна на преглед за мое спокойствие. В 8г.с. съм попаднах на д-р Митко Димитров. Каза до вторник ако има кървене ще си долежа и в болницата. Изписани са ми утрогестан и но-шпа 3×2 до 12г.с. кървене вече няма само някакво кафеникаво. Та въпроса ми е някой познава ли тоя доктор защото аз имам направление вече за ЖК но май нещо се замислям да се преорентирам.
Този д-р младичък ли е? Слаб и висок?
Ми не е млад и слаб, но аз се сдобих с телефон на д-р Дачева та днес ще и звънна,че утре задължително съм пак на преглед. Иначе кървенето първия ден си беше обилно и доста бързо спря. А сега се доизчиствам от време на време излиза нещо минималистично. Ама ми омръзва да лежа,то било трудно нещо.
Те са 2ма Димитрови.
Важното е да сте добре с бебчето!

# 635
  • София
cvety, стискам палци всичко да е наред при вас.

За момичетата от София, прилагам линк с едно събитие, което ще се проведе на 31.03-01.04 в Парадайз център.
https://www.facebook.com/events/144133402925346/

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 23:00 от ellica11

# 636
    Здравейте момичета, да се разпиша и аз. Бях писала вече в темата, но заради малката (бъдеща кака) и домакински задължения не ми остава време. Доста сте активни, виждам че има и много нови момичета. Хубава група се заформя. Само се надявам комуникацията да си продължи и тук понеже фейсбук не ползвам.

Днес бях на първи преглед. Точно седем завършени седмици, утре влизам в осма. Видяхме ембрионче с тупкащо сърце Heart Май казаха 7мм, трябва да си видя в документите. Пулса ще го чуем след две седмици, казаха да не притесняваме ембриончето, да не го загряваме, че било малко. Те си знаят. След това лекаря ми изнесе обширна лекция относно храненето по време на бременност. Тук да дам малко информация за себе си...Миналия път преди да забременея  тръгнах от нормално тегло, спортна фигура. Винаги бях спортувала до тогава. Имах гадене през цялата бременност с изключение на седмия месец. Първите месеци свалих 2—3 кг след което започна рязко качване от рода на 8 кг за два месеца и после по 2 кг месечно до края. Качих общо 18, от които за съжаление голяма част ми останаха Sob Откакто се роди малката нямам време за спорт, няма кой да я гледа, имахме много ангажименти около купуване и обзавеждане на дом, но да се върна на темата. Имаше съмнения за гестационен диабет (не можах да издържа изследването за диабет). В последните месеци почнах да вдигам кръвно а до този момент винаги бях с ниско. Нямаше сваляне кръвното, дори в болница ме приеха и се наложи да ми направят секцио в началото на деветия месец тъй като вече беше опасно и за мен, и за бебето. Та не е казано, че бързото качване на кг водят до тези проблеми или пък че правилното хранене ги изключва, но рискът се увеличава. Даде ми пример, че дори анорексичка, ако качи рязко 20 кг е застрашена от диабет. Общо взето това което ми каза беше: 5 хранения на ден, вода 2—3 л, сокове от кутии, подсладени и газирани напитки, плодови кисели млека — забранени, протеините да надвишават въглехидратите, (ето аз например с предната бременност не мога да кажа, че ядях много ами може би заради гаденето налитах все на въглехидрати), прегрешения не повече от два пъти седмично (пица, бисквити, шоколади, сладолед и т.н.) Тоест 2 хранения от общо 35 за една седмица. Иначе хормоните по време на бременност яко ни прецакват и освен куп килограми може да си докараме и куп проблеми. Каза че най—добрите източници на протеин са риба и месо, млечни не повече от два пъти на ден и в началото на деня. Това е особено важно от 4—5 месец нататък, когато вече плода е голям и тегли повече хранителни вещества. Така например аз съм вегетарианка, както казах ядях и повече въглехидрати и в последните месеци много ми падна желязото. Страшно се уморявах, виеше ми се свят и не можех да кача и един етаж. Наложи се да ми дават течно желязо за пиене дори и след раждането. Последно да дам пример за малко стимул от бременната за четвърти път съпруга на моя лекар. Вече е в 20 седмица, а е качила един кг. С предните бременности пък качвала по 6—7 кг, но била с желязна дисциплина. Дано не съм ви отегчила с дългия пост, но мисля че на някой може да му е полезно. За съжаление бременността не е период, през който може да си хапваме каквото ни е кеф, а трябва да внимаваме и да се храним правилно.

Относно стриите и аз мисля, че е до ген, но все пак реших да направя каквото мога за да ги предовратя и при миналата бременност от самото начало почнах да ползвам един доста скъп крем от аптеката, който ми препоръчаха и е факт, че въпреки рязкото качване на доста кг, нямам нито една стрия. Дали е заслуга на крема или не — не мога да кажа.

Симптоми —  от вчера имам леко гадене от време на време, но не може да се мери с това чудо, което беше миналия път. Дано така да продължава. В гърдите нямам никаква промяна. Много ми се спи, обаче и придремвам по един—два пъти на ден. Изобщо нямам енергия и едвам си върша домакинската работа.Unamused

Това е от мен засега, с любопитство чакам новини от вас Blush

# 637
След малко съм на ендокринолог и силно се надявам възелът, който ми откриха преди година и половина да не е нарастнал. Тогава беше 5 на 6 мм. Ще видим и какво ще каже за ТСХ 3.90.
Като цяло се чувствам добре, от време на време чувствам зверски глад с къркорене на стомаха, обикновено е рано сутрин. Гърдите са ми доста наедряли и зверски болезнени, не мога да ги докосна, даже като спя и се обръщам ме болят.
Момичета, реших и сама си направих масло за тяло, с което ще се мажа в началото а и по-натам. На водна баня разтопявам био Кокосово масло, био Какаово масло и Екстра Върджин зехтин. После го слагам в хладилника, за да стегне. Има вид на бътър за тяло, ухае уникално от какаовото и кокосовото масло и много овлажнява кожата. За сега се мажа само вечер след душ.
Вие кога планирате на кажете на роднини и на работодателя? При мен за сега знаем само аз, съпругът ми и майка ми. Мисля на другите да кажа след 14 седмица, сега съм 6та и 2 дни.

# 638
  • Елин Пелин
За пореден път от 5 дни насам на преглед. Грахчето е добре,но имам контракций,което доста ме стресна ще си лежа още доста време. Поне дивачето е на градина че с него в къщи не се виждам. А относно стрийте явно си е до кожа. Бях си позакръглена аз,ама след един кръвоизлив и последвал силен стрес вдигнах едни прилични килца от който за първата бременност не се отървах. Да мажех се първо с някаква чудесия немска после със зехтин. И една стрия нямах качих си 8кг. ама след като родих за норматив удвоих. Вече 6г. за втората бременност ту свалях ту вдигам,а съм на доста строг режим. Хормони съм пускала само което е по здравна каса, другите не са ми по джоба.
Дългичко стана,ама ме извинете де,
Приятен ден на всички.

# 639
  • Варна
Последните дни не съм влизала и едва ви изчетох. И аз да споделя за моите симптоми- тази седмица съм отпуска, защото мноооого ми е лошо, на моменти едва издържам, вие ми се свят, но не мога да повърна, постоянно съм гладна и ми се спи и ходя до тоалетна. Никакви изследвания не съм пускала, мисля че е рано още. Почивните дни изкарах основно на канапето, но от лежане май по-лошо ми става. И освен това много ми измръзват краката и ръцете, даже изтръпват, на вас случвало ли ви се е

# 640
  • Beyond the stars
Аз днес започвам официално диета  Mr. Green Слагам вето на боклуците - шоколадчета, бонбонки, бисквитки и т.н., дето освен да ми се лепят по д-то, друго полезно действие нямат.
Както бях на нормален здравословен режим, сега какъв е този глад за такива неща - не знам, ама не планирам да ставам слонче от сега  Laughing

Аз на работа мисле след БХС и ранната фетална да кажа, тъкмо ще съм вече в 13-14 седмица.
Всички останали, които са ми важни, вече знаят  Blush

# 641
На мен също ми е студено почти постоянно и като лежа се завивам. В банята не се къпя с много топла вода, а и не обичам от дете.
Та не знам с това почти постоянно завиване, как да разбера дали го претоплям човечето, като на мен все ми е студено.

# 642
Monamour, много добре звучи кремчето, ще си го направя и аз, но ще добавя свинска мас също, защото за нея знам че много помага да не се получат стрии. Ние сме казали на най- близките приятели и на роднините. Няма смисъл да се крие според нас такава чудесна новина. Все пак всеки сам преценя дали и кога да каже. Хубавите и споделени емоции влияят единствено хубаво на теб и Беб.

# 643
Отдавна не съм писала, та да се отчета и аз Simple Smile Днес бях на трети преглед и вече ме записаха. Утре ще ходя в лаборатория за кръв и урина, а след 2 седмици док ще ми взима секрет. Днес за пръв път ме гледаха на коремен ехограф и всичко е наред, имаме си добра сърдечна честота. За килцата, аз и не смея да гъкна досега (88 килограма, 174 см), започвам с много на плюс и доктора ми каза, че нямам право и на килце нагоре до края на бременността. Просто да се храня по 5-6 пъти на ден по малко и да избягвам въглехидратите (тесто и сладко). Обясни ми, че няма проблеми от животински мазнини и масло, та следващите месеци ще сме на пържоли и салати и мно-о-о-го ходене (поне 5-6 километра на ден). Засега успявам да си задържа килограмите, но се притеснявам за в бъдеще. Днес успях и да се запиша и за БХС и ФМ, та поне денят е ползотворен.

# 644
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile аз днес съобщих на работа... не можех да отлагам тъй като искаха да ме командироват за две седмици, а аз изобщо не съм в състояние за презорване в момента.
Аз също смятам тези дни да си запиша час за ФМ, БХС още не съм решила дали да правя.
От вчера имам леки болки в кръста ( ниско долу) и не мога да взема решение да се притеснявам или не. Някой с подобни оплаквания? 

Общи условия

Активация на акаунт