Уморява ли ви майчинството?

• 75 623
  • 908
  •   1
Отговори
# 690
  • София
За спането и завиването. Никога не съм ставала да завивам деца, но задължителното ми правило е, че малки деца спят с чорапи и с дълги крачоли и ръкави. Така могат спокойно да се отвиват, без да измръзнат. С деца не бях спала до раждането на Малчо. Момичетата винаги са били в друга стая и само ставахме да ги наглеждаме или аз да ги накърмя, когато бяха бебета. Сега той често остава да спи при нас, защото ползва обща стая с най-малката си кака и понякога го взимаме, когато не му се спи, за да не й пречи. Тя е ученичка и има нужда да се наспи. Така в нашето легло често се озовават малкият и поне 1 куче. Веселба. Зимата ми е идеално, защото все ми е студено на краката, а така имам отвсякъде топлинка. Simple Smile

# 691
Докато  малкия не навърши 1 годинка се уморявах доста (идеше ми да се скрия някъде ),защото беше много пакостлив,но след като навърши 1 годинка вече се оправям по-лесно.Водя го при баба му ,той много обича да ходи на гости на леля си,която има 3 годишно момиченце.(Може да ги запишеш на ясла и на детска градина).Така ми остава време да изляза с приятелка,да отидем на вечеря само двамата със съпруга ми и др.Ако има на кой да  поверяваш децата  1,2 седмично мисля,че ще ти бъде много по-спокойно.

# 692
Не знам на каква температура спите, но у нас, ако не си завит измръзваш, та дрънка. И двамата съм ги завивала, не защото се будя с тази цел, те ме будят и реват. С чорапи, елечета и пак е хладно. Обаче купих чувала с краката, сега остава само детето да благоволи да го ползва, че имам още два нормални, които отлеждават.

# 693
Електрическите одеяла решават проблемите с измръзването по време на сън. У нас не само децата, но и ние с мм имаме и спим с такива.

# 694
Просто държим топло.

# 695
  • София
Поддържаме постоянна температура между 20 и 22 градуса.

# 696
Аз за дете под две години говоря, което много се чекне и се развива. Чувалче е решението, ама детето не иска да спи опаковано.

Моля ви се, нека не се изрежда целия форум да ми обяснява как е нормално малко дете да спи вкочанено и че нищо му няма. Все пак детето се СЪБУЖДА и реве да го ЗАВИЯ. Нямам нужда от информация по темата. Да не говорим, че ставаше въпрос за нещо съвсем друго.

# 697
  • София
Да, за под 2 г. съм съгласна. Малчо направи вече 3 и чувалчето му отдавна му е малко, но за него ми беше много удобно. За всичките ми деца под тази възраст ползвах чувалчета. След 2 г. - чорапи.

# 698
Аз се притеснявам пък, че когато спи с нас, се претопля. Но ние го взимаме само за половината нощ, както вече писах от 3-4 нататък е при нас, ние полуспим, а той си играе. И при нас е студено нощем.

# 699
  • София
Да, бе, що не спете  вие отвити на 20 градуса. Аз си спя завита и с вълнени чорапи. Как пък няма да оставя дете отвито...

# 700
  • София
Елица, аз самата спя с боси крака, нощница тип тениска с къс ръкав и с тънка завивка на 20 градуса. Съпругът ми спи с долнище на памучна пижама и тениска. От децата ни - 3 вече са на възраст, на която не се отвиват нощно време. Ще е смешно и тъжно да ставам да завивам момичета по на почти 18, 16 и 11 г. Четвъртото спи с памучни чорапки, пижамка и олекотена завивка, изкарвайки поне половината нощ между мен, баща му и гравитиращо наоколо куче, което поддържа телесна температура около 39 градуса. Не се е оплаквал засега от студ, само от топлина. Въпрос на навик е.
Как точно следиш дали децата ти са отвити или не спиш през нощта, за да ги наблюдаваш? Аз имам много тежък сън и единственият начин да ставам да наглеждам когото и да било, означава да си навивам алармата през 30 мин.

# 701
Моите са на 2г. и по цяла нощ са отвити още от съвсем малки. Дори като стана да ги завия, още преди да съм направила 2 крачки и се завъртат и отвиват, даже изритват с крака завивката. За това спят с ватирани пижамки и чорапи и държа по-топло в стаята-поне 23 градуса.

# 702
Що не оставите хората сами да избират как и на каква температура да се чувстват добре?

# 703
Да, бе, що не спете  вие отвити на 20 градуса. Аз си спя завита и с вълнени чорапи. Как пък няма да оставя дете отвито...

Малките деца са с друго съотношение между площта на кожата и телесното тегло и по-трудно губят топлина. Освен това метаболизмът им позволява да генеритат топлина, което при доста възрастни се губи като способност. И затова спят отвити.

# 704
  • София
Цитат
Как точно следиш дали децата ти са отвити или не спиш през нощта, за да ги наблюдаваш?
Не ги следя. Малкото е в чувалче, голямото не се отвива вече или се сеща по някое време да се завие само. Има чувалчета и за по-големи деца.

Аз си спя завита и на 30 градуса, поне с чаршаф, иначе не мога, не ми е уютно.

Над 20 градуса не е добре да се спи зимата, дами. Изсушава се въздухът и е противопоказно за респираторни проблеми и инфекции, също и за бръчките.  Flutter
И 20 да е пак трябва яко да се овлажнява, да не се чудите иначе защо бършете сополи по цяла зима...

Мамасита, мога да различа дали на дете му е студено и се съобразявам. Малко дете няма усет да се завие само и да иска. Не са всички топлокръвни, едното ми дете е, другото - напротив си е зиморничаво.

Общи условия

Активация на акаунт