Страсти – градините в София, кампания 2018/2019 - тема 1

• 61 349
  • 727
  •   1
Отговори
# 690
значи най-малко прецакани са си стандартните деца, без да са близнаци, без каки и батковци в градинска възраст, с бащи и майки.
те и преди влизаха,ако изобщо се класират, само с късмет, сега пак така  Rolling Eyes

Грешката сега е и то голяма, че ги набутаха в социалната опашка, където нямат никакъв шанс!

# 691
значи най-малко прецакани са си стандартните деца, без да са близнаци, без каки и батковци в градинска възраст, с бащи и майки.
те и преди влизаха,ако изобщо се класират, само с късмет, сега пак така  Rolling Eyes
Точно така е, а за тези с по-голямо дете първи клас да не би да е по-различно ? Някой ще ми обясни ли как прибираш едното от училището в квартала, а другото от детска градина от другия край на София ?

# 692
  • София
Фактът, че детето е посещавало частна ясла, не означава и не доказва, че няма баби и дядовци, които да го гледат. Означава само, че родителите могат да си го позволят.

# 693
Може и да не могат да си го позволят, а да нямат избор.
Всеки си гледа от камбанарията и дърпа кокала към себе си. Най-справедливо ще е да отпаднат тези допълнителни точки и всички деца да имат еднакъв шанс на томболата!

# 694

Ами да Simple Smile)))

# 695
Най-справедливо ще е да отпаднат тези допълнителни точки и всички деца да имат еднакъв шанс на томболата!

Да, и аз мисля така! Все пак и децата с нормален скалп трябва да се социализират, а не само тези с "хроничен пърхут"!

# 696
Може и да не могат да си го позволят, а да нямат избор.
Всеки си гледа от камбанарията и дърпа кокала към себе си. Най-справедливо ще е да отпаднат тези допълнителни точки и всички деца да имат еднакъв шанс на томболата!

Много спартанска тая справедливост. Все пак сме социална държава.

# 697
  • София
ами социално тогава по доходи  Rolling Eyes
а с предимство деца без родител и толкова.

# 698
Трябва да е справедливо за всички, а не да се делят децата на такива и онакива. Ядосвам се като чета как едните били повече от другите. Всички сме майки.
Държавата ни е социална ама друг път. Вижте Германия, Франция и тогава ще разберете какво е социална държава.

бамбарадамбара
Съгласна съм с теб!

# 699
  • София
Аз също съм от тези, които ще останат без работа, ако не се върнат. Просто съм на временен договор и той изтича. Да ми дадат точка за това, а? А ако се върна на работа и плащам частна, занулявам сметката си тотално.

# 700
  • Sofia

Ами така е. В случая равнопоставеност има само при жребий. Същото е и с приема в първи клас. Като няма места или има разлики в предоставяната услуга, не е редно да има предимства, с малки изключения, както дава пример бамбарадамбара.

# 701

Да, да. Като знам как хората крият доходи, неплащат данъци, взимат по-високи необявени заплати, точно това ще бъде най-справедливият критерий. Масово се лъже, за да се получават детски. Масово се лъже, за да влязат децата в градина, в училище. Това просто няма да спре от днес за утре.

# 702
То хубаво да няма критерии и допълнителни точки...само дето, ако едно дете не го приемат в яслата майка му и баща му ще плащат 700-800 лв. за частна ясла, а ако близнаци не извадят късмет в томболата родителите им ще плащат 1600лв. месечно за частна ясла...много честно и справедливо, няма що!
Пък майките и татковците на близнаци не взимат двойни заплати, само защото са им се родили близнаци...
Както каза някой по-горе - много спартанска тая справедливост.

# 703
  • София
същото важи и за две деца с 3г разлика.
пак са две такси за частна ясла/градина.

просто тук всеки си гледа собствените проблеми, чуждите са маловажни.

# 704
Трябва да е справедливо за всички, а не да се делят децата на такива и онакива. Ядосвам се като чета как едните били повече от другите. Всички сме майки.

Напротив, децата се делят, защото някои имат нужда от повече помощ и подкрепа. Или не мислите, че сираците и дургите с много социални точки имат нужда от повече подкрепа. Точно и това означава социална държава и социално общество.
Това не ги прави повече от други. Сериозно ли някой смята, че приетите в градина деца са повече от неговите? Това са пълни глупости.
Направо не знам защо стана война между майките. "Врагът" е друг Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт