Сдружение „Фридрих Шилер“ прием 2018/2019

• 93 425
  • 767
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вероятно Йоанаг е сгрешила номера на детето си и то е шеста резерва с повече точки. Дано влезе и го изясни. И да- вторите деца влизат с предимство. Приемат 132 деца, 45 са втори. За "външни деца" остават 87 места. Когато кандидаства големият ми син, местата за външни деца бяха 66.

и пак зависи за кое училище се кандидатства,  в 145то процентът за външни май е доста по-малък

# 586
  • Sofia
Тук обсъждаме класирането за Шилер. Кой къде ще влезе после е съвсем отделен въпрос, който не зависи от резултатите на детето.
Би трябвало всеки досега да си е направил сметка за възможностите за прием в училището както за ПГ, така и за 1 клас.
Иначе в сферата на предположенията - вероятно към 30 втори деца ще приемат в 145, ако всички са с 13 точки. Първите деца отиват на жребий със своите 12 точки с други деца , които не искат да учат в Шилер. Теоретично може да не приемат в училището нито едно дете, което е прието в Шилер и е външно.

# 587
Имайте в предвид, че тази година приема за първи клас е изцяло базиран на прилежащия адрес който е различен от приема за детските градини. Нас миналата година ни приеха в системата за детските градини. Тази година гледам, че попадаме в 4 група по отседналост, което ще рече, че шанса да продължим в същото училище е минимален. Предимство имат само деца с братя и сестри под 12 години. Допълнителни точки като ПГ завършили в училището влияят само в самата група. Така е за тази година.

# 588
  • Sofia
Да уточня, че уседналостта е в първа, втора и трета група. Четвърта група е за деца без адрес в прилежащия район.

# 589
Така, мистерията разгадана май. Обадих се в Шилер отново. Сега ми казаха друг входящ номер. Резултата на дъщеря ми е 69.68 и е шеста резерва. Попитах какъв е минималния бал на момичетата, отговориха ми, че нямат такава информация.

# 590
Ха-ха-ха Ако те нямат, кой да има? Просто това е част от мистерията по приема.

# 591
  • Sofia
Минималният бал вероятно е на второ дете и затова няма полза да го знаем. От момчетата например има прието второ дете с изключително нисък бал. Но той не може да е ориентир за това, какъв шанс има 20-та резерва.

# 592
Минималният бал вероятно е на второ дете и затова няма полза да го знаем. От момчетата например има прието второ дете с изключително нисък бал. Но той не може да е ориентир за това, какъв шанс има 20-та резерва.

Това е голям проблем. Разумно е братята и сестрите да имат предимство, но това предимство не трябва да бъде на всяка цена, защото руши концепцията на Сдружението да подбира мотивираните деца. Следва да има някакъв праг  като минимален брой точки, който да гарантира и заинтересоваността на родителите за работа с детето, така и мотивацията на всички първи деца, че се състезават на равни начала...

# 593
  • Sofia
И аз съм на същото мнение. Трябва да има минимален бал. Явно някои родители са спокойни и не правят нищо. При други не е така - двете първи момичета по бал също са втори деца.

# 594
И аз съм на същото мнение. Трябва да има минимален бал. Явно някои родители са спокойни и не правят нищо. При други не е така - двете първи момичета по бал също са втори деца.

Възможно е да има изключения. Все пак би било наистина справедливо да има минимален бал, защото това абсолютно предимство по устав, което вторите/трети деца получават, им дава и предимство в системата с повече точки и така напрактика се руши цялостно концепцията за качествена и мотивирана среда.

# 595

Възможно е да има изключения. Все пак би било наистина справедливо да има минимален бал, защото това абсолютно предимство по устав, което вторите/трети деца получават, им дава и предимство в системата с повече точки и така напрактика се руши цялостно концепцията за качествена и мотивирана среда.
Да бе вярно, стига бре от кога така Simple Smile

# 596

Не е сложно да се разделят и да се представят реални данни за децата приети по двата списъка, въпреки, че за едните доколкото разбирам изпита е проформа.

# 597
  • Sofia
Преди време, доколкото знам, са били два отделни списъка. Пак е имало недоволни.

# 598
Момичета, някой дали има идея защо в системата в списъка с чакащи по социални критерии и в списъка с чакащи по общи критерии има едни и същи инициали и номера?

# 599
  • Sofia
Защото децата от социалната опашка участват И в общата. По този начин ако не ги приемат в социалната, им остава още един шанс.

Общи условия

Активация на акаунт