Бихте ли казали ако знаете, че изневеряват на най-добрия ви приятел/ка ?

• 51 324
  • 768
  •   1
Отговори
# 105
Някой в темата е казал, че си споделя интимния живот с приятели?

# 106
  • София
Това и аз не го разбрах.
Темата не е дали споделяме нашия интимен живот с най-близките си приятели, а дали ще кажем на най-близките си приятели, ако някой им изневерява.

# 107
Ако знаете, че половинката на вашия най-добър приятел/ка му изневерява бихте ли  му/и казали ?
Ако да защо ?
Ако не защо ?
Не. След като нямам сексуални отношения с него/нея (Wink ), не ми влиза в работа къде и с кого го прави.
А ако примерно разбера, че зет ми изневерява на дъщеря ми как да постъпя?

# 108
  • София
Зависи от дъщеря ти. Познаваш я, предполагам, преценяваш.

# 109
Това и аз не го разбрах.
Темата не е дали споделяме нашия интимен живот с най-близките си приятели, а дали ще кажем на най-близките си приятели, ако някой им изневерява.
Имах предвид, че никога не бих допуснала каквито и да било приятели да се месят в личния ми живот, снасяйки ми информация. Просто не е тяхна работа и допусна ли го, значи съм споделила с тях и съм съгласна да си врат носа в семейството ми. Ако искам да го пипна хипотетичния виновник, знам как да го направя.

# 110
  • Sofia
Ами, този, който е изнесъл интимността в семейството на показ, е изневеряващият партньор. Peace На него се сърдете, не на друг.

# 111
Манекена: Има и други начини да се стигне до тези измерения без да се умира. И дори без да с излиза от тялото в Астрална Проекция. Хич не се впечатлявам или плаша лесно от подобни явления, но когато <10 сек достъп до едно от измеренията на чистилището ми костваше почти същото време в ДНИ за да се възстановя, познай колко "приятно" и "слабо" е било това преживяване и излъчванията от това място. А и не претендирам да съм свръхчувствителен - което в моя случай си беше допълнително спасение за мен самия. Някой много по-чувствителен би изпаднал най-малкото в тежка депресия, ако не и да превърти от подобни изпълнения. Моли се никога да не ти се случва да усетиш това, което аз усетих тогава.
Може ли малко повече да разкажеш по въпроса? Звучи интересно. Simple Smile

# 112
  • Nice
Ами, този, който е изнесъл интимността в семейството на показ, е изневеряващият партньор. Peace На него се сърдете, не на друг.
Абсолютно!
Някои хора трудно понасят истината, предпочитат да си завират главата, но не и да признаят. Най-вече избягват да признаят истинския виновник.
Ако имах приятели които реагират по този начин-еми няма да им кажа, щом са си ок да живеят така.
Но моите си ги познавам и знам как биха реагирали.

# 113
Ако знаете, че половинката на вашия най-добър приятел/ка му изневерява бихте ли  му/и казали ?
Ако да защо ?
Ако не защо ?
Питам тъй като имах такъв спор и не можахме да достигнем до консенсус.
Аз смятам, че не трябва. Не искам да стана виновна след това, отсрещната страна твърдеше, че трябвало да се каже истината .

Да, ще ѝ кажа. Защото ми е най-добра приятелка и доверието между нас е много важно, ако си замълча би било предателство спрямо нея.

Ако не ми е близък приятел/приятелка, не бих казала, защото не ме интересува. Да се оправят.

Преди години имах много неприятен случай с двойка близки приятели от приятелски кръг/познати от дълги години чрез хоби.

Един ден мъжът ми се обади по телефона и ме застреля с въпроса дали жена му не му е изневерила с еди кой си и еди къде си. Останах като гръмната. Нищо такова не знаех, а и да знаех пак нямаше да му кажа. Не можех да повярвам, че ме пита такива неща и че би повярвал повече на мен отколкото на жена си.

Призна ми, че не понася мъже от въпросната нация в резултат на тези му подозрения. На мен ми предстоеше брак с мъж от тази държава.

Предполагам, че това и беше един от основните мотиви, които го стимулираха него и в последствие и жена му да ме намразят и натворят един куп глупости.

Те са едни от най-'добрите' ми бивши frenemies евър.

Но пък, ако не ми се беше обадил тогава, нямаше да съм наясно откъде извира всичко това.

# 114
Преди да имам дете, бих отговорила, че ще кажа и щях да се възмущавам искрено от приятели, които смятат, че не трябва да се месят.  Но когато двойката е семейство с деца, нещата, според мен, се променят коренно. Решението за раздяла тогава е много по-сложно и болезнено от това на гаджета. Ако ценностната система на даден човек отрича изневярата, но по някаква причина, той не желае или не може да се раздели с изневерилия, ще бъде хем много наранен, хем ще изпитва силен срам и неудобство от приятеля си, че не е изритал неверника. Всякаква комуникация на двойката с приятеля ще бъде доста неловка. Представете си, казали сте на приятелка за изневяра на мъжа й. Тя наистина страда, реве ви на рамото, но остава с него. Ще можете ли да излезете семейно, да отидете на море, да празнувате заедно рождени дни?  Едва ли половинката на изневерилия ще ви намрази, но ще се чувства много неудобно във ваше присъствие. Да не говорим пък, ако изневерилият разбере кой е източникът. Няма как да се запази приятелството при тези обстоятелства. Всъщност това е основната причина, поради която не бих казала.

# 115
  • Няма такава държава!
Преди да имам дете, бих отговорила, че ще кажа и щях да се възмущавам искрено от приятели, които смятат, че не трябва да се месят.  Но когато двойката е семейство с деца, нещата, според мен, се променят коренно. Решението за раздяла тогава е много по-сложно и болезнено от това на гаджета.
.....
 Да не говорим пък, ако изневерилият разбере кой е източникът. Няма как да се запази приятелството при тези обстоятелства. Всъщност това е основната причина, поради която не бих казала.

Наличието на деца не виждам как променя ситуацията - изневяра има. Да, решенията са трудни, още по-трудни, когато има деца, но това значи ли, че не трябва да се вземат решения и не е ли по-добре да са информирани решения? Въпросът в заглавието е "Най-добрия ви приятел", не просто приятел, човек от приятелския кръг, колежка или съседка, а най-добрия приятел. Познавам най-добрите си приятели /3-4 човека/ достатъчно добре, за да знам дали биха искали да знаят. Защо пък да няма начин да се запази приятелството, ако изневерилият разбере, че аз съм казала? Майната му, той/тя се е издънил, не аз, а ако в такъв случай приятелят/приятелката реши да убие вестоносеца... еми, добре, значи е дошло времето да сложим край. Не помните ли "Синьо лято": "Посредникът е ла*но."? Искрено се надявам да сме надраснали тази възраст и характерното за нея мислене.

# 116
  • София
Преди да имам дете, бих отговорила, че ще кажа и щях да се възмущавам искрено от приятели, които смятат, че не трябва да се месят.  Но когато двойката е семейство с деца, нещата, според мен, се променят коренно. Решението за раздяла тогава е много по-сложно и болезнено от това на гаджета. Ако ценностната система на даден човек отрича изневярата, но по някаква причина, той не желае или не може да се раздели с изневерилия, ще бъде хем много наранен, хем ще изпитва силен срам и неудобство от приятеля си, че не е изритал неверника. Всякаква комуникация на двойката с приятеля ще бъде доста неловка. Представете си, казали сте на приятелка за изневяра на мъжа й. Тя наистина страда, реве ви на рамото, но остава с него. Ще можете ли да излезете семейно, да отидете на море, да празнувате заедно рождени дни?  Едва ли половинката на изневерилия ще ви намрази, но ще се чувства много неудобно във ваше присъствие. Да не говорим пък, ако изневерилият разбере кой е източникът. Няма как да се запази приятелството при тези обстоятелства. Всъщност това е основната причина, поради която не бих казала.
Ето това е една от причините, поради които не бих казала и затова в началото отговорих, че зависи от човека. И от ситацията. Нямам за цел аз да се почувствам по-добре, казвайки, или да се потупвам по рамото колко съм праведна и принципна, а след мен потоп. Целта ми е информацията да доведе до нещо положително за приятеля/приятелката ми. Ако информацията ми няма да доведе до положителен резултат, тогава  ще си замълча.

# 117
Специално на нея не бих казала,защото знам какво ще се случи , ще се изпокарат и в крайна сметка тя ще му прости както всеки път досега,няма смисъл само да  я натоварвам както и себе си.

# 118
  • САЩ
Няма нещо, което не бих споделила с най-добрия ми приятел. Или поне за последните 20 години не се е намерило.
Поставена в такава ситуация, бих конфронтирала първо партньорката му и бих я помолила тя да си каже. Ако не го направи, бих казала.
Но пък и приятелството ни е такова, че съм абсолютно сигурна, че няма аз да изляза "виновна", ако споделя информация.

За всички останали приятели и познати - не се меся.
Но и при зададен директно въпрос, не лъжа.

# 119
Не знам дали бих казала, предпочитам да не ми се налага да виждам нещо, което не трябва да виждам.
Най-добрите ми приятелки живеят в чужбина, трудно бих могла да видя благоверните им в компроментираща ситуация. Другите ми двама истински приятеля - единият е сам, другият е толкова над нещата, че дори и да видя нещо и да му го кажа, ще го приеме леко. Така, че не мога да дам еднозначен отговор.
За всички останали от обркъжението ми - не е моя работа. Предпочитам да не се меся, монетата винаги има две страни.
Преди време една "позната", защото не мога да я нарека приятелка, имаше съмнения, че съпругът ѝ си има любовница и беше тръгнала да се развежда. Искаше да ѝ ставам свидетел в съда по делото. Отказах на мига, мисля причините са ясни. В крайна сметка до дело така и не се стигна и те още са заедно. Друг е въпросът, че оттогава не си говорим, а минаха бая години.

Общи условия

Активация на акаунт