ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 210
  • 280
  •   1
Отговори
# 120
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Благодаря за честитките!
Нищо не можах да направя - и джипито, и гинеколожката са следобяд, та после пак ще се пробвам!
Telma - за слъзното каналче, мисля че наистина е хубаво да се консултираш с още е дин лекар. Моя приятелка, имаха подобен проблем с първото детенце. Ако, не се лъжа направиха сондирането около 5-6месец и след това нямаше проблем! Успех!
пеперудка - да не го тормози някое зъбче детето?!

# 121
Мерси за топлият прием!  bouquet
Мама Gushanka , даколкото си спомням не е желателно че може да развие алергия.
Аз съм информирана за първи плод че се дава пасирана круша или ябълка  след това банан ,сини сливи и така постепенно обогатявяш асортимента , можеш да замениш и едното плодово пюре с плодово кисело мляко.
Момичета и мене ме пипна тоя проклет вирус та едвам дишам и гласа даже ми е спаднал кофти тръпка, но с повечко витамини и антибиотика дето имам ще се оправя .
Лека и успешна седмица и от мен!  
 Joy Joy Joy
За кисело мляко е мнооого рано, банана също не е препоръчителен, защото съдържа хистамин
За кайсията, ако е обелена не мога да кажа newsm78

Съжелявам , но все  забравям че почнах със захранванети чак след влизането ни в 7-мия месец тъй като детето ми надаваше добре имах много кърма  та педиатърката ме беше посъветвала така.
Тук жълтък даваме на децата на края на 11 месец.
Но защо се състезавате да купувате пюрета не ви ли е по изгодно да си пасирате в къщи 2-3 5 зеленчука и да сварите на пара малко месо или риба после да пасирате и нея да добавите лъжица зехтин и малко захар.
Аз пюрета купувам много рядко !

baloni ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН на Кристиян на Каси,Алекс на lika,Иван на BON-TONI,Михаил на                                                                          Tushe_v_ataka, Натали на Stefania_    baloni
Да са живи и здрави ,умни и късметлии!!!

# 122
   smile3504 Честит 5-и месец на всички сладурковци!  smile3504

Сутринта бяхме на консултация,боцнаха ни и втория Инфанрикс.Дари не плака въобще от иглата,но като и стиснаха устичката да сложат полиото наду гайдата.. Crazy
И така да се отчетем:кг.6800,(+600гр.),дълги сме 63.5 см. Аз очаквах да чукнем 7-цата след като ги почнахме пюретата.И една кутия царевична каша на Фризокрем изяде до сега,май е поредния мит че кашите "помпали". Stop Но и тя не се спира,по цял ден рита,маха с ръце и крака,та сигурно там и отиват килцата. Joy
До преди малко бяхме в парка,само там спи повече от половин час.

lika много вкусна почерпка,благодаря! Flutter
mishlentze също слагам АМ,но във всяко пюре,такаива инструкций ми дадоха.Спрях преди месец вигантола по същата причина.Това за по-мургавата кожа и аз съм го чувала,съдържала повече меланин и затова почернявала по-бързо и по-малко изгаряла. Но скоро четох в едни любопитни факти,че негрите също игаряли на слънце! Shocked
Има нещо вярно това с часовете на хренене,забелязвам го и при Дари,мисля си дали да не ги разместя малко като увелича интервала. newsm78
nenepygka и ние не харесахме тиквичките с картофи на Хип.То си е гадно де,като го притоплям придобива странен зелен цвят. Rolling Eyes Но като добавих вътре АМ и го прояде.

# 123

Честит 5-ти месец на Кристиян , Алекс, Ванюшко, Михаил и Натали
Да са много усмихнати и да растат здрави и красиви Heart Eyes
Добре дошли на новите мами  bouquet аз не писах тия дни от много задачки,та съм пропуснала да поздравя
Лика,страхотна почерпка.Мнооооого вкусноо.Благодаря!
Вяра току що за норматив изяде 100гр смес от  кайсиево пюре и кърма.Искаше още ама аз не бях подготвила и мина само с това Blush Много са и вкусни тези плодовите и забелязвам че праскови и кайсии май ще са и сред любимите.
Чудя се как да я излъжа със зеленчуковите newsm78

# 124
   smile3504 Честит 5-и месец на всички сладурковци!  smile3504

Сутринта бяхме на консултация,боцнаха ни и втория Инфанрикс.Дари не плака въобще от иглата,но като и стиснаха устичката да сложат полиото наду гайдата.. Crazy
И така да се отчетем:кг.6800,(+600гр.),дълги сме 63.5 см. Аз очаквах да чукнем 7-цата след като ги почнахме пюретата.И една кутия царевична каша на Фризокрем изяде до сега,май е поредния мит че кашите "помпали". Stop Но и тя не се спира,по цял ден рита,маха с ръце и крака,та сигурно там и отиват килцата. Joy
До преди малко бяхме в парка,само там спи повече от половин час.

lika много вкусна почерпка,благодаря! Flutter
mishlentze също слагам АМ,но във всяко пюре,такаива инструкций ми дадоха.Спрях преди месец вигантола по същата причина.Това за по-мургавата кожа и аз съм го чувала,съдържала повече меланин и затова почернявала по-бързо и по-малко изгаряла. Но скоро четох в едни любопитни факти,че негрите също игаряли на слънце! Shocked
Има нещо вярно това с часовете на хренене,забелязвам го и при Дари,мисля си дали да не ги разместя малко като увелича интервала. newsm78
nenepygka и ние не харесахме тиквичките с картофи на Хип.То си е гадно де,като го притоплям придобива странен зелен цвят. Rolling Eyes Но като добавих вътре АМ и го прояде.

Бодливата, аз в плодовото на Ники не слагам АМ, защото става много рядко, а давам половин количество плодово, половин АМ. На Ели заради кашата разреждам с малко АМ и каквото остане й давам чисто АМ след хранене. Просто като е много рядко и се омазваме целите и повече пюре отива по лигавника, вместо в устата Rolling Eyes

Иначе в зеленчуковото по същия начин, ако е много гъсто го пасирам с повече АМ, ако е по-рядко по-малко и давам пак половинка пюре, половин АМ от количеството.

Зайче, съжалявам, че не се запознахме на протеста Tired Другия път като ме видиш да се обадиш  bouquet

# 125
  • София/Овча купел 2
Честит празник на малките сладурковци Кристиян,Алекс,Ванката,Мишо и Натали!Мноооооого големи да пораснат.

И аз гледам да не е много гладна като и давам пюре,че иначе не става.А така си хапва с кеф.Аз също давам 1/4жълтък със зеленчуковото пюре.Вече започнахме и месце да хапваме.Много и се ослажда.Редуваме зеленчук с жълтък и месо.
nenepygka,и Мария напоследък не иска да си пие млякото.Вместо да увеличавам дажбата трябва да намалям.Много рядко изпива всичките 150мл.Не мога да разбера каква е причината.

# 126
Честит празник на малките сладурковци Кристиян,Алекс,Ванката,Мишо и Натали!Мноооооого големи да пораснат.

И аз гледам да не е много гладна като и давам пюре,че иначе не става.А така си хапва с кеф.Аз също давам 1/4жълтък със зеленчуковото пюре.Вече започнахме и месце да хапваме.Много и се ослажда.Редуваме зеленчук с жълтък и месо.
nenepygka,и Мария напоследък не иска да си пие млякото.Вместо да увеличавам дажбата трябва да намалям.Много рядко изпива всичките 150мл.Не мога да разбера каква е причината.

Моите пък напоследък си жулят по 200 мл Shocked #Crazy особено с пюрето - 100 мл пюре, 100 АМ #Crazy Като им давах по 170 не им стигаше newsm78

# 127
  • София/Овча купел 2

Моите пък напоследък си жулят по 200 мл Shocked #Crazy особено с пюрето - 100 мл пюре, 100 АМ #Crazy Като им давах по 170 не им стигаше newsm78

Браво.Като им се хапва на дечицата.Мария беше започнала по едно време да яде 180мл,но беше замалко.Сега какво и става незнам.Чудя се вече какво да я правя.Яде 3 пъти на ден мляко и винаги остава доста в шишето.Дори сутрин,когато се предполага,че е най-гладна не го изяжда.

# 128
Момичета благодаря за пожеланията, след lika е и мой ред да почерпя

Честит мини рожден ден на Кристиян, Ванката, Алекс и Мишо!

Аз когато съм навън давам готови пюрета, а вкъщи предпочитам да си правя сама.  Домашно приготвените зеленчукови пюрета са много по вкусни. Варя зеленчуците на пара, пасирам и прибавям АМ.
Аз също спрях вигантола преди месец по препоръка на педи.
Жълтък и месо не давам още, защото я захранвам от скоро, пък и мисля, че е малко раничко.

# 129
  • София
Писах писах и изключи нета #Cussing out #2gunfire,ама нищо пак ще го напиша.
Ей честито на всички 5 месечковци-Натали, Алекс,Кристиян и Михаил  bigdance2  uraБъдете много здрави и щастливи мили същества,много да радвате мама и тати .
Момичета отивам да спретна нещо за почерпка  chef,ама за да не чакате без нищо  beer2
Благодаря Ви Hug

# 130

Понякога и ние пием 180-200,предимно сутрин и вечер.Нали сме с алергия и слагам АМ(4мер.л.) в пюрето и кашата,защото купувам безмлечни.Та общо взето сме си на 5 млечни хранения.
Тия дни сме на контрола при алерголожката,да видим какво още ще разреши да хапваме.  feeding Нали се захранваме мноого бавно,а и да не беше така,мисля че на този етап плодови и зеленчукови пюрета и някоя каша са ни достатъчни.За останалото има време. Stop

niunia може би вече се засища повече от месните пюрета и за това да не иска АМ  newsm78 Сутрин и вечер сигурно го даваш,а третото по кое време?
Сподели моля те,и другите захранили мами какъви са ви часовете на хранене?

Ние сме така:

7-АМ
10-АМ
13-пюре (с АМ)
17-каша (с АМ)
20-АМ

От утре обаче ще пробвам 7,11,14,17,21 т.е. след първото хранене и преди последното за деня да има 4 часов интервал.

Последна редакция: вт, 06 юни 2006, 17:39 от БОДЛИВАТА

# 131
Честит 5-тимесечен минирожден ден на днешните празнуващи сладурковци!!!

Ей ама много вкусни почерпки момичета мммм  Mr. Green

Забелязвам, че все повече бебковци вече папкат  Mr. Green Браво! Как бързо растат душичките  Heart Eyes

Ние вече сме на Pampers 4-ти номер - по-добре са от 3-ката, за сега не пропускат, а и на Али й е по-широчко вътре.

Алекса днес изяде 10 лъжички пюре от ябълка, което ме навежда на мисълта, че първото й плодче вече е официално въведено  bowuu

Иначе през нощта пак имаше доста събуждания, гукане, викане, сърдене и така.Явно няма да се спи у нас скоро  Crazy

Ами това е от нас! Гушки на всички!  Hug

# 132

Понякога и ние пием 180-200,предимно сутрин и вечер.Нали сме с алергия и слагам АМ(4мер.л.) в пюрето и кашата,защото купувам безмлечни.Та общо взето сме си на 5 млечни хранения.
Тия дни сме на контрола при алерголожката,да видим какво още ще разреши да хапваме.  feeding Нали се захранваме мноого бавно,а и да не беше така,мисля че на този етап плодови и зеленчукови пюрета и някоя каша са ни достатъчни.За останалото има време. Stop

niunia може би вече се засища повече от месните пюрета и за това да не иска АМ  newsm78 Сутрин и вечер сигурно го даваш,а третото по кое време?
Сподели моля те,и другите захранили мами какъви са ви часовете на хранене?

Ние сме така:

7-АМ
10-АМ
13-пюре (с АМ)
17-каша (с АМ)
20-АМ

От утре обаче ще пробвам 7,11,14,17,21 т.е. след първото хранене и преди последното за деня да има 4 часов интервал.

Ели е приблизително на такъв режим - 7- АМ, 11- Зеленчуково+АМ, 15 - Плодово+каша+АМ, 19 АМ, 24 АМ.

Ники горе-долу същото без кашата, обаче плюс едно ядене през нощта #Crazy Към 4-5 часа Rolling Eyes Не знам това ядене как да го махна, не иска вода и биберон. А като му дам манджа цоква 100 мл максимум и после ми се буди през 1 час, докато не стане и сестра му. После и двамата поспиват от 8 до към 10. Не мога да разбера защо ми заспива нощно време по време на ядене и с топ не мога да го събудя, а преди това са едни викове от глад #Crazy И явно като не си дояде и затова ме буди и мен през час. Ама казвам ви на всеки кръгъл час ме буди Cry

Нюня, как го правите вие този номер с паузата от 8 вечерта до 7 сутринта newsm78 Дай някоя идея какво да го правя моя младеж Tired

# 133
mishlentze някой мами слагат в последното вечерно АМ 1-2 лъжички от безглутеновите плазмонки,и бебчетата се засищали за през ноща.. Rolling Eyes Така според мен Ники ще "навакса" за кашата,която пропуска в 15ч.Щом толкова добре си похапва,пу-пу. Simple Smile
При нас нощната пауза стана също 9-10ч. от както навърши 2 месеца и започнах с АМ.Но друго в последното мляко не съм слагала,та си е до детенце.

# 134
  • София/Овча купел 2
Ние се храним приблизително така;
  7,30ч АМ
11,00ч АМ
14,00ч зеленчуково или месно пюре
15,30ч плодово пюре
17,00ч кисел или каша
20,30 АМ
,като часовете са приблизителни.Зависи в колко се събуди сутринта,но когато и да яде,вечер часа се спазва винаги,дори понякога и по-рано.20,30-21ч вече е в леглото иначе надава вой.Заспива за отрицателно време.mishlentze,нямам никаква представа как я прави тази пауза.Още от самото начало  сама си отказа нощното хранене и се будеше веднъж нощем за вода.После пак сама си отказа и другото към 24ч.Абе случих на дете,какво да ви кажа Mr. Green.На всеки пожелавам такова Wink.Може да пробваш с плазмонки,както е предложила БОДЛИВАТА.

Общи условия

Активация на акаунт