Жилище и мисли

• 59 780
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 990
Ако нямах деца, аз нямаше и нищо материално да имам. Преди да имам деца, хич не са ме вълнували имоти. Пари си имах винаги. Но да спестявам и да градя нещо, ако съм сама - абсурд.

и аз не бих се интересувала от имоти, ако нямах деца. Щях да си живея цял живот в евтина квартира и да харча заплатата с размах. Тук много хора, дори с деца си живеят на квартирка щото по евтино, а както казах тук избягват завещанията - едва удържат децата им да станат 18 и да ги изхвърлят да се оправят сами с живота. Аз не съм от тези родители - искам, а и мога, да дам добър старт на децата ми. Пък те как ще се възползват от засилката си е техен проблем - аз съм си изпълнила родителския дълг и няма кво да ми тежи. Не искам да се мъчат и мизерстват като мен и винаги ще им помагам

# 991
А тези ситуации като цяло какво общо имат с проблемите на Алиса?

# 992
Сирен, ти кога последно ремонтира и обзавежда наследствен имот, че отново така компетентно се изказваш? Аз писах, че това е ок за млади хора без деца, но и не прецених, че тези хора не се и познават достатъчно щом дори не са живели заедно и е трудно да се говори в тази ситуация.

Само една дограма на бившия финансирах. Общо взето човекът си беше спокоен, че "има" апартамент, който обаче за докарване в нормален вид като за 21 век щеше да глътне доста средства. Направо се ужасявах от мисълта, че някой ден това чудовище ще е мое за оправяне, ама без да е мое.

Алиса да седи отстрани и да си води записки, може да понаучи нещо.

Иначе за някои хора апартаментите са просто ... скучни. В крайна сметка имотът трябва и да ти прави кеф, а в БГ жилищният фонд е адски депресиращ. Колкото и лунички и интериорни камъни да му залепиш...

# 993
За мен лично апартамента не е скучен, но предпочитам къща в повечето случаи. Не че не съм живяла и иначе, но определено такъв тип жилище като на Алиса няма да е добро за влагане с години занапред.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 16:10 от Анонимен

# 994
Сирен, и на нас така ни доскуча в един апартамент, затова те каня сърдечно да дойдеш да видиш как е животът извън прахоляците и колите. Тъкмо може да минеш с една боя стената на гаража, че нещо се ослушваме. Няма нужда да лепиш лунички.

# 995
  • София
Аз не смятам, че любовта се доказва точно чрез подаряване на идеални части.

A с какво се доказа - денонощен секс и празни приказки Обичам те бла бла? Това всеки от улицата ще ми го "даде" гратис. За мен любовта се доказва точно с това - да покажеш че жената до теб ти е по-ценна от парите и имотите ти. И това не е същото като да си купиш секс за 50 лв или една почерпка. Някои плащат и хиляди за една нощ - и като това не е въпреки че тия плащащите са секс са 100 пъти повече мъже от другите, дето искат да делят с жените си получавайки безплатен секс от тях на всичкото отгоре, безплатни деца, безплатно слугуване, а останалото да се деляло. Айде марш. На практика по-сериозно доказателство за любовта на мъжа от това да подели всичко с жена си НЯМА. Факт - колкото и да се мъчим да си внушаваме, че не е така, за да се успокоим и оправдаем, че мъжете ни са мизерници и скъперници. Нормалното е мъжът да осигури семейното жилище, жената да роди и огледа децата. Не е нормално жената сама да си купува апартамент "за всеки случай" да не я изгонят и да остане на улицата. Жалко е, че криворазбрахме еманципацията и се набутахме като последните глупачки. И все по-настоятелно набиваме в главите на мъжете си, че е нормално всичко да делим по равно и сме равнопоставени. Глупости на търкалета - природно не сме равнопоставени и си имаме съвсем различни функции и още не сме намерили начин да се равнопоставим на практика.

Хе-хе, в това има известна... старозаветна, да го наречем, логика. Която изобщо не бих се заела да оспорвам - въпрос на... вкус, може би.
Само пропускаш една малка подробност - жената в такава хипотеза е домакинята и нейната дума по отношение на всичко, отнасящо се до семейния дом е закон, но... собствеността е само и изцяло на мъжа.  Mr. Green

Знаеш ли, как се вадят пари за апартаменти? Първия си го купих след 4 лета работа в чужбина. Работа, толко шибана, че няма накъде. Едното съм го писала, миех кенефи. Другата беше бране на аспержи в Холандия-спиш във фургон с 3 човека още. Цял ден на слънце с ботуши и наведен бъркаш в една кал.Имаш норма, разбира се. Брането на ягоди и после на гъби беше песен. После от тия пари първо си плащах семестрите, после всичко спестявах. Даже не се хранех като хората. Та ти ще ми приказваш, че 600 лв не били нищо и нямало да се загробиш с кредит. Нагла си!
Недей купува нищо, стой си при майка си и чакай друг бунак да ти дойде с апартамент. Какво нахалство проявяваш, просто не мога да повярвам. Сумати народ ти обясни, че не си права да искаш, ти пак. Романтика и чувства, ама срещу половин дял. JoyJoy

УЖАС !!!. И всичкото това си ги причиняваме, защото днешните мъже са лайна (сами ги научихме на безплатен и лесен секс, деца и слугинаж) и дори да имат пари и възможности си мислят, че си е тяхно, а жените нали са еманципирани - сами ще си се издържат

Strekkelig, тази ситуация категорично не е такава. Те дори не са живяли заедно. Оттам нататък трябва мъжа да е пълен идиот, за да седне да й приписва спестяванията си.

Ами разбира се, че НЕ са. Ти кво искаш - да си поживеят първо, да си я поползва и като му писне да я джитне и да си прибере следващата гейша в собственото си апартаментче. Аз не казвам, че трябва да и предписва нещо. Но момичето явно усеща, че няма сигурност в тоя човек - той явно и е дал причина да се чувства така

Леле.
Ти... сериозно ли така мислиш!?
Безплатен секс!?
Ти иначе сексът какво, продаваш ли го!?
И какъв е този безплатен слугинаж...
Добре че съкровището не му е хрумнало, че като почти винаги той готви ми е безплатен готвач...  Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 01:21 от katiABV

# 996
  • София
Като чета темата, сексът е превърнат в услуга, остава само касовия апарат и да се внася и ДДС-то към държавата...То на днешно време човек да не смее секс да прави, че като няма и предварителен ценоразпис, после я мазето, я цялата панелка ще отнесе доставчика на услугата...

заради лесният и безплатен секс (и деца) който им доставихме сега сме в положение сами да си купуваме апартаменти за всеки случай, да не останем на улицата. Ясно е, че можем. Ама си е набутвация отвсякъде

Голямо писане настана по тази тема Smile  Искам обаче да те попитам, ако ти имаш жилище и тъкмо се зажениш, че препишеш ли половината от него на новия си съпруг?

да - ако ми роди и отгледа децата и ми слугува за всичко. И всяка вечер ми прави масажи (предпочитам ги пред секса)

Леле. Ти си МУ раждала деца и си МУ отглеждала деца и си МУ отглеждала деца...
Колко... тъжни.
Аз пък СИ родих дете и СИ го отглеждам - понеже така съм искала и изборът е мой... и да, съпругът ми е участвал в тая работа, ама като се замисля за сексът по график, сигурно трябва да ми иска компенсация...

# 997
  • Няма такава държава!

Нищо, ама тя изчезна и ние останахме да се вихрим в темата и, както си искаме. То и без друго нейните проблеми ги решихме няколко пъти, та сега се търси решение на тези на Сирената... или може би пък не - не знам, обърках се вече.

# 998

Нищо, ама тя изчезна и ние останахме да се вихрим в темата и, както си искаме. То и без друго нейните проблеми ги решихме няколко пъти, та сега се търси решение на тези на Сирената... или може би пък не - не знам, обърках се вече.
Ами ако обобщим проблемите на Алиса и концепцията на Сирен , Алиса може да е безкрайно задоволена , че не и се ПРЕДписва половината от този кимизарник, 40 квадрата. Да строи къщата на мечтите в черепната си кутия , докато гледа децата , и хич да не и пука . То това да имаш собствен кимизарник , нищо не е. Пък и овехтява , взет е на старо , ...абе, зАрежи!

# 999
До момента не знаех защо толкова често я нападат и се дразнех на грубото отношение. В тази тема малко ми просветна. Повтаряне на едно и също нещо до откат, и може би по-дразнещото, че за всяко "Защо не...?" (Why don't you...), се намира по едно "Да, но..." (Yes, but). Сигурно има и друго, но това прави впечатление в тази тема специално

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 09:11 от Мишелин

# 1 000
И аз и симпатизирах на Сирен. И още , де. Тя си разсъждава от нейната камбанария към момента. Но като мислещ човек , надявам се да еволюира. Някакъв защитен механизъм е при нея. Поне си признава , че пита. И анализира. Негативите ми идват в повече , но да се надяваме , че е само етап. Не можеш да отричаш родовата памет , приемствеността , защото тя е не само недвижимости , но и начин на мислене, манталитет, самочувствие и голяма доза спокойствие.

# 1 001
За сама жена къщата не е оферта. За къща трябва мъж и семейство. За сама жена гарсионерката е идеална. За това и препоръчвам на авторката една гарсинерка. А кредитът е стимул.
Иначе и аз като Скрикелия  винаги ще помагам на децата си с каквото мога. Теорията на Силен всяко да се оправя съм я изпитала лично на гърба си. Само момиче от провинцията дошло на 18г. В София. И мъже съм сменя ла и работи съм сменя ла и в чужбина съм ходила и квартири съм сменя ла и в  чужда къща съм се нанасяла и съм оцеляла и дори успяла по моите критерии, но някак с един горчив привкус в устата. Такъв че за моите деца искам по-щастлива младост.

# 1 002
"Защо не пробваш Х?" е най-дразнещият въпрос във Вселената. Ми може да съм го пробвала, проучила и да не става. То и на вас примерно някой с напълно различен светоглед ако ви каже що не пробвате това и това, ще си намерите причини да НЕ го правите, и ще са добри причини.

В моя случай - гоня си своите цели и разбира се, че мисля от своята камбанария - щото най-важното е как ти протича денят, не да пробваш стратегии Х, Y и Z, спуснати отнякъде. Това е рецепта за нещастие. Пробвано е, не работи.

# 1 003
Сирен , ще ти дам един добронамерен съвет , макар и непоискан. Купете към момента дори един кимизарник на дъщерите си , като си запазите правото на ползване до 25-тата им година. Може само провайдърът ти да го направи, ако не иска да ти учредява право на ползване и на теб. Обезпечи на този етап с нещо дъщерите си. Не ми се мисли , ако някоя гола и боса го докопа.Животът познава такива случаи. Естествено , не ти го пожелавам , но човек трябва да е все пак стратег. Синът ти в момента е на 9. Само след десетина години ще поиска самостоятелност. Не вярвам да го пуснеш във водовъртежа под наем на 19 и сам да се оправя. Защото точно в тази възраст учат , не му е време да работи и мисли за покрива. Когато започнеш работа , купи нещо за себе си с идеята да живее в него той , когато излети.
Пак ти казвам , пожелавам ти само щастие с този мъж , но мисли не само за образованието на децата си и възпитанието им , а и за самочувствието им.

# 1 004
Не си го пробвала със сигурност ))) Чела си в някой сайт нещо и си го приела за библия. И си започнала да търсиш причини да не го направиш.

Вчера даде много показателен пример за това защо се страхуваш от таксиметрови шофьори. В хилядите ти постове има едни изпуснати дребни неща, които говорят съвсем различни неща за теб от това, което се опитваш да изградиш като образ.
И въпреки всичко тук продължават да ти дават добронамерени съвети, а ти им обясняваш колко са тъпи )))

Общи условия

Активация на акаунт