Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 5

• 46 517
  • 758
  •   1
Отговори
# 495
https://www.crunchy-paleo.com/metabolic-typing-test/

Ето, нещо интересно. Не знам колко  е полезно.  И все пак...

# 496
Момичета, благодаря ви за инфото за планкове. Даже не знаех какво значи планк.  Ще ги почна от понеделник. Аз си тичам на кростренажора по 30 мин  и си мисля че ще сваля корема, ама не. Само там не свалям. Купувам си и обръч. Още веднъж ви благодаря за хубавите идеи. Супер сте. Много се радвам , че има от кой да черпя опит.

Кростренажора си влияе на цялото тяло, дори и на корема, но не както упражненията за корем.
Преди да включа сегашните упражнения за корем, само кростренажора карах. Въпреки всичко и той си отслабваше. Не така като исках. Затова и включих упр. за корем, от днес отново планка + упражнения с гири за ръцете и клековете.

# 497
Елора, аз пък от днес най-после почнах плуването, дето все му се каня Grinning Щото ми е много далеч плажа, на 10 минути пеша. Но няма да плувам всеки ден. Защото не искам да си мия косата по-често от на 3 дни. Тя е другото нещо, освен кожата, на което забелязвам, че отслабването не се отразява много добре. Оредя ми доста. Дълга ми е, не искам да я скъсявам много. Пък не върви с шапка да плувам в морето, айде в басейн да беше... Та колкото - толкова. И на три дни по 1 час не е зле. Много се чудя за кожата и косата дали да не почна да пия пак колаген. Ама с тия протеини на прах, дето наскоро коментирахме... не знам, и колагенът, и протеините, като си го погледнеш, са си все аминокиселини. Колагенът поне е по-изчистен, няма подсладители, овкусители и т.п. Некви смлени копита и хрущяли, какво толкова лошо може да съдържа Grinning

Последна редакция: нд, 22 юли 2018, 20:10 от Бледолилава

# 498
И аз съм с проблемна коса. Иначе не си личи, че е къдрава и обемна.
Подозирам, че заращи проблемите с щж. Дори и отпред имам оредяване.
Да чукна на дърво има голям напредък.
Пила съм какви ли не добавки за коса. И колаген. И домашни маски си правя редовно.
Та не знам от кое се пооправи.
Сега съм се напляскала с  отвара от ленено семе. След малко и лицето ще си  намажа. Лесно става.
2 лъжици ги варя 5 минути. Чакам да изстине, прецеждам и пляскам на косата.
А маските с какво ли не. Последния път беше с пъдпъдъчи яйца и кокосово масло. Добри ме се отрази.
Какви ли не експерименти не съм си пляскала.

# 499
За косопада е добре да  се изследва феритин. Също добри добавки са цинк и биотин.
А относно връзката  с храната, косопад се получава както при ограничаване на здравословни мазнини, така и при недостатъчно консумиране на добри въглехидрати.
И отново се стига до баланс...

# 500
Вчера хапнах доволно, цели 4 пъти и цели 1340 ккал. Днес кантарът ме зарадва с минус 0,300 кг. Обаче имах и повечко физическа активност - ходене, плуване, гимнастика. Сутринта в закуската бях добавила 2 лъжици от онова палео-мюсли, за което споменахте тук. Ами очевидно не ми пречи да отслабвам, значи не вярвам да е вдигнало инсулина.

И понеже споменах 4 хранения, да ви дам идея за една междинна закуска (или салата) - станах много рано и огладнях между закуската и обяда. (Или може би това, че имаше повечко въглехидрати, си каза думата). И понеже от няколко дни ми се върти в главата картофена салата с яйца и майонеза, реших, че и без картофи ще стане. Приготвих я така: 2 варени яйца, малко лук, сол, оцет, зехтин, 1 лъжица кв.сметана. Жълтъците се разтварят леко в соса като се разбърка и си става досущ като майонеза. Засища доста. На вечеря отново си направих от същото, този път като салата към основното ядене. Много съм доволна, че открих още една рецепта за яйца, с която ми е вкусно да ги ям  Sunglasses Нещо ми омръзнаха пържените напоследък.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 09:28 от Бледолилава

# 501
Малко идеи за по-вкусно похапване.
1. Ароматен зехтин. накисвате в шише (буркан) подправки по ваш избор и доливате със зехтин.
Снощи сложих в едно бурканче малко домашно произведен босилек и долях със зехтин. Още днес на закуска имаше божествен аромат, много добре отиващ на доматите.
Може да сложите една или повече подправки (пресни или сухи) според вашите желания.

2. Различни разядки. Основа - заквасена сметана, цедено мляко или извара. Сварени яйца, пасирани или нарязани на ситно. Зехтин, горчица (по-добре домашна). Печени чушки на парчета, или пасиран печен патладжан или пасирани варени и добре изцедени тиквички. Подправки - по желание.

# 502
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз пак нещо не съм доразбрала... Sad
нали млечните трябва да се ограничават?
а когато се използват - да са с макс. масленост.

# 503
аз пак нещо не съм доразбрала... Sad
нали млечните трябва да се ограничават?
а когато се използват - да са с макс. масленост.
Аз ги ограничавам заради лактозата. Защото е захар, не че имам непоносимост. Кисело мляко например почти не ям. Сирената ограничавам доста, по-скоро за вкус ги добавям отколкото за наяждане. Но квасена сметана всеки ден по 2 до 3 лъжици отиват в някое от храненията. Не забелязвам на мен да ми пречи, но при доста хора са проблем при отслабването. В темата за ВМ НВХ напоследък доста коментират точно млечните и това, че не бива да се консумират заедно с месо. Също така ако човек е на този режим и не отслабва съветват първо да намали млечните. Аз мисля, че съм си нацелила оптимума. Но то и тялото вече ми го показва. Някои пишат, че примерно обядват или вечерят сирене с домат. Едно време и аз много съм го яла това лятно време, но с хляб. Без хляб не ме насища, даже от домата много бързо ми пристъргва след хранене. Така че ако ще е сирене и домат, то задължително поне с 2-3 пържени яйца за гарнитура Simple Smile Или ако ми се хапва нещо леко, салата от домати, поръсена със сирене, но с маслинки, чушки, и обилно зехтин. И обикновено и 1-2 варени яйца слагам (ах, тези яйца..), нещо като Овчарска салата. На мен "сухоежбината" не ми се отразява добре на отслабването. Трябва да си е нещо готвено, мазничко.

Последна редакция: пн, 23 юли 2018, 11:32 от Бледолилава

# 504
В темата за ВМ НВХ напоследък доста коментират точно млечните и това, че не бива да се консумират заедно с месо.
Това и аз го прочетох и запомних, понеже не го знаех, а и още не знам каква причина стои в основата на този принцип.
Обаче онзи ден гледах един филм, където един равин (еврейски свещеник) каза, че според тяхното кашерно хранене е забранено да се смесват месо и мляко на едно хранене. Grinning Значи още преди хиляди години е измислено... по някаква причина.

# 505
Амур, Дева, купих си маскарпоне днес.
Никога не го бях яла. Ама 500 грама. Какво да го правя? Само така да го ям ли? То и е много.
Дайте идеи.  Laughing
Със сигурност вече си го "унищожила", ама да дам идеи занапред....  Smile
Аз лично, никога не бих готвила с Маскарпоне.И доколкото помня, не съм го правила.Как пък няма да дам 9-10 лв за 500 гр. меко, уханно, леко сладникаво сирене, а после да го затрия, като го "сваря".   Laughing
За мен Маскарпонето е основно за десерт, радост и за небцето, и за душата.
1.разбъркано с малко бита животинска сметана и плод, нарязан
2.в дип от варени яйца, масло, маслини, подправки
3.крем-с малко заквасена сметана, натрошени ядки, какао
4.в плънка за омлети-с аншоа/пушена сьомга/др. риба, копър, орехи
5.режимен десерт:блат от ядки, масло и какао, крем от маскарпоне, сметана, плодове.Това е нещо като чийзкейк:
5.1-ако е без печене, с желатин в крема
5.2-ако е с печене, с 2-3 яйца
Това на първо четене, ако се сетя още, ще пиша...

# 506
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
благодаря, бледолилава.
аз съм още новак и с никкаъв личен опит. ще се доверя на по-опитните и ще огранича мечните. Simple Smile защото са захари, не заради непоносимост.
много добре ги понасям даже Simple Smile Simple Smile , но трябва да видя как действа чист режим при мен.
после вече ще мога да провам и преценявам.

# 507
Амур, ти беше споменала нещо за каймак наскоро. Питах в темата за Лидл, но нямаше кой знае какви отговори. Защото го мернах и купих, пък сега не знам какво да го правя Simple Smile

# 508
Kaк реши ,че млечните са захари?

# 509
Kaк реши ,че млечните са захари?
Лактозата е вид захар. В моя коментар съм го уточнила, st. Dobri малко по-различно го е разбрала или просто така го е написала.

Общи условия

Активация на акаунт