Отговори
# 75
  • Sofia
На мен доки ми разреши да ходя на море, но....ако намеря басейн с чиста вода...е, такова нещо ще ми е доста трудно да открия. точно в този момент не ми се иска да си "завъждам" гъбички. Също и да избягвам горещото слънце и изобщо ще трябва да мисля  да внимавам за куп неща.
Аз море го разбирам пълна почивка, безгрижие, много плуване и вечер узо, салатка и други удоволствия. Не ми се ходи да гледам остарели германици и хиляди хотели. Предпочитам догодина, живот и здраве, да отидем на някое хубаво местенце в чужбина.

# 76
Друго, което исках да ви питам е - дали са практични според вас тези ванички с анатомична форма. И въобще - удобни ли са на бебо? Някоя от по-опитните мами какво ще каже по въпроса?
И аз се инсересувма от същото newsm78А освен това ако знаете колко варианта на анатоми4ната 4ат на тия вани4ки има....... ooooh!Май само с обяснения няма да стане.Трябва и снимков материал за пример да даваме.На мен свят ми се зави #CrazyХайде- ако някай е сондирал мнения,има опит от практиката или е проу4вал по-обстойно въпроса,нека помага Praynig
Аз ли4но мисля да си спестя стойката за вани4ката( независимо каква ще бъде).Тя е по-скъпа от самото коритце и така ще спестя някой и друг лев.таткото уж се кани да къпе,та..да му мисли той за кръста си LaughingИ не на последно място- банята ми не е от големите и не ми се преска4а и това 4удо на техниката

# 77
Здравейте на всички  Grinning
чета ви всеки ден, но не пиша защото много ме мързи  Embarassed пък и няма кой знае какво за писане....
Днес обаче бях на лекар и съм мнооооооооого щастлива  Heart Eyes бебе Дани е с главата надолу, при обръщането пъпната връв не се е оплела и вратлето е чисто, док направи снимка на вече слезлите тестиси (доста са големички Blush) Ехографа ми показа термин 13 Август (а аз точно тогава искам да се появи, че татито ни е на 13-ти Peace) не че е гаранция но ми стнана изключително гот...така е избързал в растежа че все едно съм в 31-ва г.с.  Mr. Green около 1.500 кг, 38 см, главичката му е 7.5 см, талийката ми е 97-98 см  Mr. Green, килограмите са все още + 12  Party. Да ми е жив и здрав, дано няма проблем при излизането такъв голям... че хич не ми се ражда секцио  ooooh!
Кръвното ми е леко високо - 140 на 85, но пък иначе при днешното изследване на урината всичко е ок  newsm78 ръцете и краката ми, като на повечето от вас, изтръпват доста често, но поне не се подуват много. Контракции имам (не рядко) неболезнени Praynig въпреки че всеки ден си пия но шпа-то  Rolling Eyes
Относно покупките - вече си имаме легло-кошарка, сгъваемо на "хаук", две шишета на д-р Браун от по 250 мл. със силиконови биби с по 1 дупка за новородено, две залъгалки на "авент" (пак силиконови и естествено отново за новородено), шезлонг-люлка на "бертони", малко дрешки и това за сега. Може да снимам придобивките и да ги пусна в албумчето ни.

Като не пиша, не пиша, пък после се оливам  Blush
Погалете тумбачетата  Heart Eyes

# 78
Здравейте и от мен мацки Wink и честита тема.Абе много сте изписали не мога да сваря да чета.Относно секса и ние го намалихме,защото таткото го е страх за бебо,а и с тези контракции по-добре да не прекаляваме.Мами какво ще кажете за шишетата на др.Браун аз май към тях съм се ориентирала.Помпа вече имам от сестра ми и стерилизатор май тя ще ми даде,ако пък не смятам да си взема от тукашните форумки от продавам ,купувам на половин цена.Овлажнител за въздух ще си купувате ли?-че ние сме с климатик и май ще ни трябва,но са скъпички.Количка още не мога да си харесам,абе харесах си аз ама като ми казаха цена 1200 лв #Crazyнаправо избягах.Така че продължавам да търся,може и нея да си я взема от форумките-някоя по-скъпа марка на половин цена,ще видим има време.За кошарата таткото ще я прави от тези за който говорите,но малко по-височка ,че да ми е удобна и да не се навеждам.Ще бъде на поне две нива за да може като порасне да не се притеснявам че може да я прескочи, и после да става на детско легло.Абе ще видим каква ще я докара татито.В момента на дневен ред от освежаването на стаята е поставянето на щори-такива вертикални ,които не събират прах.Ще махам завесите че не ми харесват,а нови ми излизат по-скъпи от щорите.Та по този повод някоя мама има ли такива и доволна ли е от тях?Преди няколко дена като бях при доки се съветвах с нея за раждането.Казах и че съм се ориентирала към секцио ,защото много ме е страх а и съм с тесен ханш.Та тя ми вика ако е само заради страха просто не си заслужава да се оперираш и после ми изреди евентуалните последствия.Предложи ми / ако естествено всичко е наред до тогава и нямам медицински показания / да раждам нормално с епидурална упойка.Каза че се поставяла на 4см разкритие и болките не се усещали,а контракциите се чувствали като втвърдяване на корема- каквото е и сега предполагам.Че сега започвам да се замислям Rolling Eyes,дали някой може да ми даде съвет?Малииииииии много дълго стана-извинявам се  bouquet.Хайде варненски мамчета да се организираме за срещичка а?Чао за сега т мен.
 Heart Eyes         Heart Eyes                 Heart Eyes                       Heart Eyes                         Heart Eyes                          Heart Eyes

# 79
пак съм аз Hug
сега да се включа по въпроса с анатомичните ванички-моята кумица(уфф не занм как точно се води ние сме им кумове,тия обръщения направо ме побъркват)та тя си има бебче на 6 месеца и ползва още от началото такава ваничка а аз съм пряк наблюдател за да се уча Mr. Greenи ми се струва много удобно защото бебо се разполага в нея като принц и го къпят и му е кеф Simple Smileсамо първите дни не го къпаха в нея щото мнооого малък Simple Smile.тяхната ваничка е в комбинация със скрин т.е. влиза в скрина и като привършат с банята пак там го повива,а като му стане малка се маха и скрина става с едно чекмедже повече.освен това отстрани на скрина има къде да се сложи козметиката на бебо и всичко ти е под ръка.ами това са моите наблюдения ама то отстрани всичко много лесно изглежда,Я мамите с повече опит да си кажат мнението  bouquet

# 80
  • София
На мен доки ми разреши да ходя на море, но....ако намеря басейн с чиста вода...е, такова нещо ще ми е доста трудно да открия. точно в този момент не ми се иска да си "завъждам" гъбички. Също и да избягвам горещото слънце и изобщо ще трябва да мисля  да внимавам за куп неща.
Аз море го разбирам пълна почивка, безгрижие, много плуване и вечер узо, салатка и други удоволствия. Не ми се ходи да гледам остарели германици и хиляди хотели. Предпочитам догодина, живот и здраве, да отидем на някое хубаво местенце в чужбина.

newsm10
Сексът и за нас е мираж. Weary Ще изчкаме още няколко месеца и после smile3508
Покупки не сме павили, в началото на следващия месец започваме.Чакам с нетърпение.
На всички леко бременеене! Simple Smile

# 81
  • София
Здравейте момичета!
Помислих че съм сбъркала темата, толкова непознати майчета за мен вече пишат тук, но приятно ми е да ви чета!
Да кажа бързо за стойката за вана, и аз така си я спестих първия път, пък и кът за повиване и още удобства и сега си нося последствията, кръстта ми е в ужасно състояние! Ако имате възможност не се лишавайте от тези неща, за количките ЧИПОЛИНО, аз имам такава и комбинирана и от летните, които се сгъват като чадър! Много съм доволна и от двете, комбинираната я ползвах повече от 2 години и сега нея мисля да ползвам пак за второто!
Аз съм си вече в София, даже лежах вече и в Майчин дом и знам, че на 20 юли влизам окончателно да раждам, от там вече ще изляза с бебенце! Разбрах само, че бебто отговаря на седмиците си, нищо друго не ми каза моя доктор! Самата аз не съм в идеално състояние, но се надявам да изтрая до края! Хемоглобина ми е 108, белтъка в кръвта ми е нисък и това причинява и отоците ми! Имам и бактерии в стерилната урина, които говорят за проблем с бъбреците, но няма да пия нищо за тия неща според доктора няма нужда! Чудя се да се консултирам ли и с друг лекар!
Погалете коремчетата си от мен!

# 82
Някой питаше за NUK аз ползвам предимно тази марка и съм доволна(шишета(препоръчвам пласмасови), биберони, залъгалки, стерилизатор, уред за затопляне на мляко)

Аз имамТози кът за приповиване + вана, не съм спряла да го ползвам вече цяла година. Верно е че след като детето порасне става ненужна мебел, но е панацея за кръста на мама. Такъв кът за приповиване може да се обособи и на някой с подходяща височина шкаф-скрин.

За секса и ние сме спрели, поради опасност от инфекция, поради тази причина не ходя на басейн и избягвам вана. влагалищнте инфекции са най-честата причина за отваряне на цервикса.
Аз днес правих повторен тест за кръвна захар, оказа се, че нвата ми са завишени и сигурно ще се наложи прием на инсулин.
Видях бебчо на 3Д, беше с отворена устичка и сладко попйваше от околоплодните води Wink, снимка не можахме да направим, защото плътно бе прилепил главичка към плацентата.

Mama Igi май ти си с най-ранния сигурен термин.
На всички мами здраве и леки последни месеци Peace

# 83
Мадона,
много ти благодаря за отговора. Вече бях започнала да се чудя защо никой не ми отговаря, защото не вярвах никой да не го прави това изследване във Варна. А тъй и тъй изнахалствах вече, да знаеш случайно дали някъде се прави БХС (биохимичен скрининг)?
gabi32 , за съжаление мисля, че във Варна не се прави биохимичен скрийнинг. Ако съм наясно с терминологията де. Ако правят нещо такова ще е в Майчин дом, но ме съмнява. Ходя на консултация там и може би щях да чуя нещо такова. Ако искаш надникни в сайта им или се обади по телефона.

greny , освен на нашата страничка първоначална, списъци с бебешки принадлежности има във всяка отчетна тема. Дори има една и тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103062.0

Bebon, и аз като gybka111 мисля, че морската вода е по-полезна за нас. Ама пък толкова ме е страх да вляза в морето, че дори и да отида само крачката ще потопя и то при залез слънце.  Joy

ВАРНЕНСКИТЕ, предлагам събота и/или неделя, ако е хубаво времето, отново същата разходка като предния път. 12 часа на входа на голф игрището в Морската. След това, на където ни видят очите.  #Crazy

gybka111, мен също ме притеснява избирането на педиатър. Знам, че трябва да го изберем преди да родим, за да може да ни посети 24 часа след изписването. Обаче хич не знам кои са добри във Варна. Ако намериш нещо - свиркай.

velmar , да поздравиш юнската женска мама от нас. Бързо да се възстановява и да се радва на малкото човече.  Hug

tsveti_j, радвам се за теб, вие вече поименно си го назовавате бебешока  Grinning. Снимчици на придобивки, моля?

nadence , точно вчера четох в Мамешкия форум за раждане с епидурална упойка. Има много теми за това, но при всеки май е различно. Едни я харесват, на други им се появява страшно главоболие и така. Не зная ние от коя порода ще сме. Мисля, че епидурална се поставя само в Майчин дом, ти там ли си се насочила да раждаш?

Mama Igi , добре дошла отново, надявам се до 20 юли да не посещаваш вече болницата. Много ти стана... За проблемите, които имаш аз лично бих потърсила и друго мнение на специалист. Вероятно и други изследвания бих направила. Стискам палци всичко да е наред.

Спирам да пиша, че май много прекалявам вече  Embarassed

# 84
  • София
...Преди няколко дена като бях при доки се съветвах с нея за раждането.Казах и че съм се ориентирала към секцио ,защото много ме е страх а и съм с тесен ханш.Та тя ми вика ако е само заради страха просто не си заслужава да се оперираш и после ми изреди евентуалните последствия.Предложи ми / ако естествено всичко е наред до тогава и нямам медицински показания / да раждам нормално с епидурална упойка.Каза че се поставяла на 4см разкритие и болките не се усещали,а контракциите се чувствали като втвърдяване на корема- каквото е и сега предполагам.Че сега започвам да се замислям Rolling Eyes,дали някой може да ми даде съвет?...

Наде, и аз съм се ориентирала към нормално раждане с епидорална упока, ако всичко е наред. Основните причини са две: 1) възстановяваш се по-бързо (все пак секциото си е коремна операция, след която също има болки) и 2) другата година искаме да почнем опитите за второ бебе. Ако раждам със секцио, това няма да е препоръчително. Разговарях с анестезиолог от МД софия. Той също беше твърдо "за" епидоралната упойка. В МД даже раздават една книжка: "Как да родим безболезнено?", в която се разглеждат различни начини за обезболяване на раждането.  Прочетох я и тя затвърди мнението  ми, тий като в нея пише, че еп. упойка освен че обезболява и ускорява раждането.

# 85
  • София
...
nadence , точно вчера четох в Мамешкия форум за раждане с епидурална упойка. Има много теми за това, но при всеки май е различно. Едни я харесват, на други им се появява страшно главоболие и така. Не зная ние от коя порода ще сме. Мисля, че епидурална се поставя само в Майчин дом, ти там ли си се насочила да раждаш?...

За главоболието след спинална упойка да ви споделя от личен опит: ужасно е, в първите дни дори до тоалетната ми беше трудно да стана и да отида. Но спинална упойка се ползва при секцио. Това е още една причина да не искам секцио, тъй като в книгата  дето цитирам в горния постинг се посочва, че главоболие обикновено се появява след поставяне на спинална упойка, доста по-редки били случайте на появата му след епидорална упойка.  Разликата с епидоралната упойка е в мястото на което се поставят и освен това при спиналната упойка цялото количество се вкарва еднократно в началото, докато при епидоралната се поставя катетът, през който може да се поставя още упойка ако е необходимо, включително и да те обезболят в послеродовия период.

# 86
  • София
...Преди няколко дена като бях при доки се съветвах с нея за раждането.Казах и че съм се ориентирала към секцио ,защото много ме е страх а и съм с тесен ханш.Та тя ми вика ако е само заради страха просто не си заслужава да се оперираш и после ми изреди евентуалните последствия.Предложи ми / ако естествено всичко е наред до тогава и нямам медицински показания / да раждам нормално с епидурална упойка.Каза че се поставяла на 4см разкритие и болките не се усещали,а контракциите се чувствали като втвърдяване на корема- каквото е и сега предполагам.Че сега започвам да се замислям Rolling Eyes,дали някой може да ми даде съвет?...

Наде, и аз съм се ориентирала към нормално раждане с епидорална упока, ако всичко е наред. Основните причини са две: 1) възстановяваш се по-бързо (все пак секциото си е коремна операция, след която също има болки) и 2) другата година искаме да почнем опитите за второ бебе. Ако раждам със секцио, това няма да е препоръчително. Разговарях с анестезиолог от МД софия. Той също беше твърдо "за" епидоралната упойка. В МД даже раздават една книжка: "Как да родим безболезнено?", в която се разглеждат различни начини за обезболяване на раждането.  Прочетох я и тя затвърди мнението  ми, тий като в нея пише, че еп. упойка освен че обезболява и ускорява раждането.

само ви се чудя защо не отидете да раждате без упойка, пък ако ви се стори нетърпимо тогава да си поискате епидурална. Аз лично си мисля, че не е много нормално да раждаш без да имаш усещания от кръста надолу. То така не може да разбереш кога да напъваш, кога да почиваш.

# 87
  • София
Stanislavchen,

ами на мен ми е първо раждане. Кумицата ми наскоро ражда и продължи повече от 15 часа, та затова. А то така или иначе епидоралната упойка не се слага в самото начало, а при поне 4 см разкритие. Пък за напъването ще разчитам на лекаря и акушерките.

# 88
Аз съм чувала от мами, които са раждали с епидурална, че пак си усещаш контракциите и напъните, но просто болката изчезва.

П.П. Я пак мамите с опит да кажат  Wink

# 89
Мадона благодаря ти за отзоваването,както винаги ти си най-изчерпателната,липсваше ми като се загуби толкова време  bouquet.Да аз съм на ЖК в Майчин дом и там смятам да раждам при д-р Георгиева а акушерката ми е Снежито.Ти при кого си?

Станиславчен миличка за епидуралната и усещанията - контракциите доколкото разбрах се усещат като стягане на корема и тогава знаеш че трябва да напъваш,а и доктора ти помага като ти казва.

Прочетох темата за раждането с епидурална упойка и мисля,че по този начин се избягва и психическата уплаха на майката за която раждането остава в съзнанието като нещо приятно , а не някакво ужасно преживяване.Съгласна съм ,че някои жени раждат много леко ,но на мен никой не може да ми го гарантира,както и никой лекар на никоя мама също.Така че мисля да си спестя по този начин евентуалния шок или неприятния спомен.Знам ,че всички казват че после се забравя,но не искам да експериментирам по този начин.Дано раждането на всяка от нас е леко,а аз с каквото мога ще си помогна за това да ми е приятно.Има още време разбира се и бебо ще си покаже какво да предприемем.А и наистина разчитам на професионализма на лекарката и акушерката ми да направят най-доброто за нас.Лека вечер мамчета и радвам се ,че ви има и че можем да си споделяме за всичко,така е много по- лесно протичането на бременността ни.Целувки по големите вече коремчета.  love001

Общи условия

Активация на акаунт