Отговори
# 570
  • Варна
За какво се пият таблетките всъщност?

Знам ли и аз вече. Лейди, на теб смятаха кортикостероиди ли да ти назначават? Не ги знам какъв вид медикаменти са точно и как действат. Моите Золадекс и Тамоксифен ги водят не точно хормони, а подтискащи жлезите и органите, които произвеждат прогестерон и естроген, щото такъв ми бил рака. От тези два хормона се хранил бил. Ако правилно съм разбрала обясненията. Хем е хубаво, защото така го контролират, хем е лошо, понеже тия двойно хормонозависими тумори малко едни коварни такива... всеки момент могат да плъзнат по всяки един женски орган. Паралелно с рака веднага откриха една киста в единия яйчник, както и разни фиброкистозни образования в млечните жлези, безобидни уж ама... като почнат да се появяват тук там и започваш да се замисляш дали не страда цялата ти полова система заради тези хормони, та затова с моите лекарства яйчниците са ми замразени, влияят ми и на хипофизната жлеза, може и на някои друга. Аз не, че съм страхлива, но за момента не смея да ги спирам, ще си ги пия и ще ходя да ме бодат, ако видя зор или притеснителни странични ефекти ще ходя да се пазаря или с други да сменят или по-подробно да ми обяснят какво рискувам ако не ги пия.

Митко, сладко всякакво съм спряла. Никакъв шоколад, никакви подсладители, никакви газирани напитки, никаква глюкоза, никаква ни бяла, ни кафява захар, аз и без това мразя сладкиши и други разни сладки изкушения. Сладко единствено и само от плодове и зеленчуци си набавям, по-вкусничко ми е, не толкова накъртващо сладко и свежичко. Плодовете ясни те са си сладки, но морковът и червената чушка също задоволяват глада за сладко и то точно тази "сложна" захар, както я водят е позволена за прием.

# 571
Лейди, таблетките блокират естрогена. Не са чак толкова страшни, не се плаши. Заради разни закони производителите са длъжни да вписват в листовките всякакви възможни и невъзможни странични ефекти за да не ги съдят ако случайно някога някъде някой нещо се бъгне. Говори ли с Младенов за това?

# 572
  • Варна
Фри, и аз мисля, че не е толкова с трашен тамоксифена.
Споделяла съм ви за моите гадни усещания и ефекти, но аз съм на комбинирана схема, не е хич само тамоксифен при мен и един хубав Золадекс ми бият, който точно май ме сваля, но си е съвсем търпимо, дано не съм наплашила някоя от вас. Не се сравнявайте с мен. Като се интересувах за лекарството Тамоксифен и Нолвадек, които са едно и също, на много места попадах на обширни статии. Лекарството няма за цел тотално да разбърка ендокринната ти система, просто се свързва с молекулите на естрогена и по този начин блокира действието на хормона, който често е виновника за рака на гърдата. Лекарството не самата жлеза или орган, които го генерират тоя коварен естроген блокира и уврежда.

Лейди, моля те само без консултация толкова лесно да не отказваш лечение. Ще е жалко ако тези хапчета те спасят от повторна атака на рака и си ги отказала, четейки оплакванията на сульо и пульо като мен. Аз съм друг случай, съвсем не съм само на тамоксифен.

Последна редакция: пн, 08 окт 2018, 12:19 от Spirit Crusher

# 573
  • София /Абсурдистан
Утре ще ходя при него и ще попитам. Летрозол няма как да вземам, противопоказен е при високо кръвно и артрит, а аз ги имам и двете. Ходих да ми мерят костната плътност, в началото на жълтата зона съм, не ми трябва още разреждане.

# 574
Тази костна плътност .... само ни плашат с нея та се ръсим с излишни пари за изследвания. Преди 4 години бях на "границата" така наречена, между остеопения и остеопорозата ... Още съм права и ходя. Не съм се стопила, обувките не са ми големи, не съм се смалила. Не им вярвайте на всичките измишльотини. На нашата възраст всички сме в жълтата зона, с рак и терапии или без. Взимай си Вит Д от време на време и се радвай на живота.

# 575
  • София
Аз съм на Золадекс и Тамоксифен (вместо него взимам Нолвадекс). Измерих костна плътност преди да започна, бях с остеопения, направих 2 инжекции Пролия, защото според ендокринолога щях бързо да намаля с това лечение костна плътност.
Золадекс - блокира производството на естрогени от страна на яйчниците.
Тамоксифен (Нолвадекс) - блокира естрогена, който независимо от золадекса все пак се произвежда в тялото ни.
Ползите превишават вредите, ето тук е описано подробно:
http://ednaot8.bg/хормонална-терапия/

# 576
А имате ли болки в костите от пиене на лекарствата? Аз пия аримидекс и имам болки в китката на лявата ръка, която преди 10 г. чупих. Туморният маркер ми е в норма, но съм повишила калция, което ме притеснява. При мен май всички странични ефекти на лекарствата се проявяват. Нолвадекса не ми понася, вдигам чернодробните показатели, а аримидекса ме удря в костите. Ще правя скоро сцинтиграфия, за да видя дали няма някакви лоши неща. Няма лекарство без странични ефекти, но всеки ги понася различно. Май само на мен нещо не ми понасят, но не смея да не ги пия. Лейди, почни да пиеш това, което са ти изписали и след време решавай какво да правиш, съобразно как ти понасят. Не се отказвай още в началото. Пробвай и ще си покаже.

# 577
Леди, аз не съм пила таблетки 5 г. Опитала съм Нолвадекс и Тамоксифен и, както ти казваш, съм усетила, че самите тези хапове ще ме уморят. Консултирала съм се с доцент Тимчева и тя ми е казала, че трябва да ги пия за по-сигурно. Но не съм я послушала...

# 578
Лейди, таблетките блокират естрогена. Не са чак толкова страшни, не се плаши. Заради разни закони производителите са длъжни да вписват в листовките всякакви възможни и невъзможни странични ефекти за да не ги съдят ако случайно някога някъде някой нещо се бъгне. Говори ли с Младенов за това?
Фри, таблетките разкъсват връзката между естрогена и рецептори на млечната жлеза..., а нивата му уж остават същите.

# 579
  • assenovgrad
И аз да се включа за хаповете - когато ми намериха първия път рак ми предписаха само Тамоксифен - Нолвадекс, бил в начален етап и затова. Пиех го, но понякога прескачах ден, два, три, седмица. Когато направих рецидив след 2,5 години и минах през химиотерапия и двустранна мастектомия, ела да видиш колко съм точна - по часовник си пия Фемарата, търпя на болките в костите и другите странични ефекти.
Лейди, болежките, които имаш освен осмокракото, те карат да си мислиш да не пиеш противоестрогенните препарати. На твое място само след консултация с лекар, на когото се доверявам бих взела такова решение, а той - лекарят, предполагам няма да те остави без хапове, а ще ти назначи подходящите за теб. Съжалявам, ако думите ми звучат натрапчиво - идеята е само да вземеш правилното решение, а не набиване на канчето.   Simple Smile  Heart Heart Heart

# 580
  • София /Абсурдистан
А, набиване на канчето, няма такова нещо  Simple Smile Обаче артрита много ми е изострен точно сега и не мога да го вкарам в ремисия, болките са убийствени и не се издържа просто. При ревматолога ще вървя другата седмица сега трябва да се оправя с онколозите. Раната тече все още, значи ще ми отложат лъчето и вливките с Херцептин. За хапчетата се чудех, че при мен изрязаха и двете жлези и сложих импланти. Та дали има смисъл при това положение, това се чудя. Освен това, сега си взех изследванията, имам проблем с много гъста кръв и съответно опасност от тромбози. А преди време на два пъти съм правила тромбофлебит и сега също имам проблем с вените. В четвъртък съм в клиниката и ще питам онколожката.

# 581
radka_42 Добре е да правим разлика, че артрит и остеопороза са 2 различни неща. Артрит боли! остеопорозата -НЕ. Артритът се причинява от едни неща, остеопорозата -от други. Болките в костите и ставите не са от остеопорозата. Ако няма ревматизъм или артрит или подобно заболяване, то болките са от обездвижване, от увеличено тегло много често, от износване, от умора, от неусвояването на колагена, неврологични и т.н.
За повишения калций внимавай да не си прецакаш бъбреците, и не пий добавки с калций, гледай съдържанието им преди да купиш.
Олив, обзалагам се на бутилка уиски по твой избор, че промяна след двете инжекции няма Grinning Те естествено ще ти кажат, че поне не са се влошили нещата, но това си е стандартен отговор.

# 582
  • София
Фри, въобще няма да се обзалагам Grinning, той човека предупреди, че Пролията няма да върне загубеното, а ще стопира по-нататъшна загуба. Само че, аз понеже съм несериозна, все още не съм отишла да проверя какво сме стопирали.

# 583
Голяма Питанка, може би, и да си пила таблетките, пак да си получила рецидив. Дали са малко такива! Леди правилно е написала, че тя няма млечните жлези....

# 584
Аз направих рецидив когато една идиотка в диспансера ми спря хормоналните. Не са шега работа!

Общи условия

Активация на акаунт