Семейни драми: "Майка", "Дъщеря ми", "Детето", "Великите Селджуци" и актьорският екип след това...

• 62 476
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета!
Рокси, благодаря за всичко което си пуснала Hug
Четох и интервюто с продуцента и главен директор на сериала, разбрах, че имат чудесен лозунг- "Епоха блеснала от меч и осветена с писалка" Поне така ми казва гугъл преводача Smirk

Вчера прегледах, някои части от вече преведения 6- ти епизод, нямах време за целия...
От руския превод бях останала с впечатлението, че девойката, в която бил влюбен Арсланташ е убита от враговете. Сега с бг превода ми изглеждаше, като че тя е жива, но войникът е избрал да послуша Хаджи, който е разговарял и с него, както със Сенджер и го е посъветвал да жертва любовта си. Думите на Арсланташ държейки плитка от косата на любимата бяха нещо от сорта- " Предпочитам да я нося на кръста си цял живот, вместо да я поставя в опасност"
Чудя се, кое ли е това момиче, и дали ще ни го покажат по нататък, ако наистина е жива. И как ще се развият взаимоотношенията между Арсланташ и дъщерята на вожда на селището, в което живее Сенджер. Той май има интерес към нея, а тя към Сенджер Smirk
Имаме си и любовен триъгълник Stuck Out Tongue Winking Eye

И друго се замислих... Нали сега всички мислят, че мама Хатун е с деменция. Дали няма да започне да бълнува истински неща от миналото, тежащи на гузната и съвест, и дали някой ще се върже на приказките и... Теркен, Тапар..., жена му... Може би разговора между Тапар и Меликшах е провокиран от подобно нещо Smirk Гадая...

Може би пристигането на Башулу в двореца и поизгубения разум на Сеферие Хатун наистина ще отворят старите тетрадки и ще стане мнооого горещо Smirk

П.п
HeartHeartHeart
"Огън от копнеж ще гори в сърцата на баща и син..."

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 13:38 от Juliya07

# 556
Здравейте, момичета. Hug

Днес гледах онлайн. Не издържах, токова интересен епизод се очертаваше, пък и в туитър и при рускините има обяснения.
Наистина серията бе направо ненадмината! Hands Clap Динамична, интересна, със затаен дъх гледах Hushed, само на 1 място не чак толкова- сборището на асасините.
В серията имаше много диалози, те трябва да се гледат със субтитри, ще дочакам първо руските, после нашите.
Сега бързичко ще ви разкажа какво разбрах.  С по-малко картинки ще е този път,  и без това нетът е пълен. Blush

Серията започна с бързото откарване на Турна в болницата в Селемзер. Имаше много хубави  сцени на Сенджер и Турна там, тя отвори очи, много бяха нежни.  Лечителката каза на Сенджер да излезе, та навън се сблъскаха отново с бъдещия тъст, който като види Сенджер и надава вой. Joy И този път изсипа всички възможни обвинения. Сенджер много не му се върза.

В същото време бе и епичния бой. Не може да се опише, това трябва да се види. Великолепни! Най-важното, което и по- рано видяхме- султанът и Елчин се срещнаха на бойното поле, страхотна сцена беше.  След като се разправиха с враговете, Тапар каза на Меликшах, че тя е дошла да му помогне.

Султанът и възложи за намери предателя. И, малко изпреварвам, но по-късно тя го направи! Оня, третия, който гледаше битката заедно с Андреас и неуспелия жених/все му забравям името/- него хвана Елчин. Hands Facepunch
Ибн Атеш – предводителя на батанитите го уби Хасан Сабах и зае мястото му.
Оня търговец, който  Сенджер завлече да търсят Турна май го убиха и работата върви към обвинение на Сенджер, византийския посланик иска екзекуцията му и оня везир, дето ходи след Теркен му приглася. Даже ходи да го търси в поселището на племето Кънък, но там Башолу го направи на пух и прах. Царствена жена!
Везирът се опита да хване Сенджер, за негово добро, така казва. Сенджер се измъкна, но пък срещу него застана султанът.  Сцената бе много хубава. Общо взето Сенджер накрая каза, че е обещал да намери реликвите и се е наканил да ги търси в крепостта Кювел.

През това време Башолу отиде в двореца. Сцената бе много емоционална.  Меликшах почувства нещо, но не я позна, а и везирът каза, че е майка на войник. Сцената бе много емоционална.  Broken Heart
През това време в Селемзер Сенджер поиска помощ от бащата на Турна да влезе в крепостта. Оня козел първо почна със своето- ти такъв, ти онакъв, повика войниците си. Но се яви Турна, заповяда да свалят мечовете  и му каза, че Сенджер я е спасил. Май само тя има власт над този холерик. Grinning
После имаше много красива сцена на Сенджер и Турна, няма смисъл да разказвам, ще я видите. Той и прати цвете и  писмо със стихове, тя застана на прозореца,  а той долу Heartpulse… Направо като в рицарска легенда.

Теркен стана главна хатун. Бабата, нали е под въздействие на опиати, започна да си спомня и май каза, че е оклеветила Башолу.  Пристигна на вечерята, там започна нещо да говори на Меликшах- май  го пита дали се среща още с Башолу. Меликшах много се развълнува, Тапар също и  последва една прекрасна сцена между двамата. Трябва да я видим с текст.

Теркен, разбира се, веднага включи разузнаването. Намериха картата, на която се вижда къде е живяла Башолу, отидоха там и Теркен почти разбра, че има и друго дете.  Опасна змия.
Сенджер и дружината му отидоха в крепостта  Кювел да търсят реликвите. Престориха се на товарачи, нещо такова.
 Обаче май чрез батанитите  Андреас разбра и след перипетии  ги  хванаха. През това време Йоргос избяга през някакъв тунел, но там пък го пресрещнаха батанитите. А Андреас се закани да изпрати главата на Сенджер на Меликшах.

Момичета, това е което разбрах  от серията.
За радост на всички, имаше откъс след финала- Сенджер носи светините на Меликшах, в двореца в Исфахан. Trophy То беше ясно, че ще се измъкне, а и задачата е изпълнил. Hands Muscle

Завършвам с  малко красота, нали знаете, че нашият сериел се слави и с красиви рисунки от фенове. Ето една. Blue Heart

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 01:00 от oncee

# 557
  • София
Рокси, благодаря ти!

Хубав ден, до скоро и бъди здрава.

Здравейте, мили момичета!
Допълвам поста си, защото видях едни прекрасни фотоси, които потвърждават тезата на Меликшах, че държава се основава не само с меч, но и с книга.

И Бурра така възпитава синчето си с книга.

Всичко добро и бъдете здрави.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 15:36 от Nina NN

# 558
Побързах да изгледам епизода с озвучка Grinning Провокирана от интригуващия преразказ на Онче Hug

Задължително трябва да се гледа със субтитри, по възможност български- Имаше хубави разговори между Хаджи и Омар Хаям, Меликшах и Юсуф Хемедани, Меликшах и Тапар...

Елчин- жената войн Heart Eyes

Изключителна! Смела, умна, доблестна. Меликшах в женски вариант Simple Smile
Когато сравня целите, идеалите, които преследва, за които се бори и рискува всичко, с тези на Теркен Хатун ми става смешно и жалко Sunglasses Колко по- добре би стояла Елчин Хатун до мъж като Султана!

Изобщо не знам, дали ще има романтични взаимоотношения между тях, но знам със сигурност, че съюзът им ще е много силен и непобедим, защото ще е изграден на уважение и доверие. Двамата ще си бъдат много необходими в бъдеще. Надявам се във всеки аспект Smirk

Въпреки, че няма как да пренебрегна тъгата, която ми донесе срещата между Султана и Башулу Sleepy
Тези хора още се обичат, още само споменаването на името на другия им причинява кървящи рани... Тя е била неговото щастие и дом... Как тогава не я разпозна, не ми го побира главата Dizzy Face Очите и не бяха забулени, а те са си същите...

Много болка, много мъка, много всеотдайност и жертвоготовност има в този жена. В нея, въпреки опърпаните и бедни дрехи има класа, царственост, както Онче отбеляза, които не притежават и жените в двореца...

Момичета, утре ще пиша още, че сега нямам възможност, а толкова неща исках да споделя Stuck Out Tongue

Накрая и рейтинга на 9- ти епизод.

# 559
  • София
Привет!
Ончее, хиляди благодарнисти за наистина интересния преразказ на епизода от снощи.
И аз като Юлето се опитах да гледам руския превод, но се отказах. Наистина след вашите преразкази и българските субтитри сериалът е незаменим.
Поздрави за Ончето, Рокси , Юлето и всички, които следят селджуците с прекрасните ни "патрони":

Пожелавам ви хубава вечер, до скоро и бъдете здрави.

# 560
Здравейте, почитателки на Селджуците Hug Horse Racing

Днес продуцентът и акаунтът на сериала пуснаха чаканите знаци- Nature Fire
Но не за фрагман, както се оказа, а за откъс. Ето го. Нищо не разбирам, естествено. Grinning

Зад кадър, от режисьора. Като за английски танц са се подредили. Smiley

Един любопитен колаж от сцената с изпращането на Сенджер и ко в замъка Кювел. Relieved Голяма размяна на погледи беше между тримата. Grinning И- подозрително спокоен и мирен бе бъдещият тъст.Thinking Какво ли замисля... Според повечето фенове- може да се опита за омъжи Турна за някого. И на мен не ми се вярва рязко да е заобичал Сенджер, като знам как скачаше като петел. Laughing

# 561
Здравейте! Аз също гледах 9-ти епизод на Селджуците онлайн и мога да кажа, че съм повече от възхитена - епизода беше уникален. HeartHeartHeart Не мога да опиша чувството, което изпитах докато го гледах. Поздравления за целият екип ... Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts Не случайно нашият сериал отново е на първо място по рейтинг в две от групите, а в третата сме втори с малка разлика от първия. Hands ClapHands ClapHands Clap В случая се радвам и за двата сериала заемащи първо и второ място, защото моят голям любимец Берк Октай се присъедини към каста на Ябълката - той е прекрасен човек и заслужава много успехи! HugHugHug Понеже досега не съм гледала този сериал - гледах само моментите с Берк в нета. Той е страхотен, както винаги. Много си го обичам и няма да спра да го подкрепям. Heart EyesTwo Hearts Kiss Но да се върна на нашите прекрасни селджуци - каквото и да кажа за този сериал и за страхотните актьори в него ще бъде малко. HeartTwo HeartsAnimal Racehorse "Пробуждане: Великите Селджуци" е нещо различно, нещо изключително, нещо уникално! Много се радвам, че рейтинга за този епизод отново се е покачил сравнение с предните седмици. Hands ClapRevolving HeartsAnimal Horse Буура, Лейля Лидия, Екин, Севда, Али - всички са блестящи! Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart

Онче, Юле, Нина - благодаря ви от сърце за прекрасните неща, които сте пуснали. Благодаря за всички снимки, както и за страхотните разкази за новия епизод ... HugHugHug Извинявам се, че не можах да пиша по-рано, но бях доста заета. Wink Въпреки това ви прочетох с голямо удоволствие. Kissing Heart Да знаете, че не съм забравила, за нещата, които обещах и постепенно ще ги пусна. Stuck Out Tongue Winking Eye Ще пусна и интервюто с продуцента. Flowers Hibiscus Но първо, когато имам възможност ще напиша и моят разказ за епизод 9 на Селджуците - няма как да пропусна да изкоментирам това, което разбрах от този изключителен епизод. BlushFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse

За начало ви нося няколко много интересни клипчета зад кадър пуснати от Екин/ Сенджер! YumTwo HeartsAnimal Racehorse

https://www.instagram.com/p/CH7jgMtJ-2c/

https://www.instagram.com/p/CH5-XPeqONd/

Още едно кратко, но невероятно видео зад кадър от сета на Селджуците, пуснато в друго предаване, където са излъчвали част от същото интервю, което ви пуснах миналия път! HeartAnimal Heart Eyes CatAnimal Racehorse Само, че тук са излъчили и няколко секунди зад кадър - моментите са главно със Сенджер. Ето линк ... Kissing Heart Hands ClapTwo Hearts

https://www.instagram.com/p/CH765KNpDqI/

Нова снимка зад кадър и на Али/ Тапар в гримьорната - страхотен е! Purple HeartYumTada

Наистина серията бе направо ненадмината! Hands Clap Динамична, интересна, със затаен дъх гледах Hushed

В същото време бе и епичния бой. Не може да се опише, това трябва да се види. Великолепни! Най-важното, което и по- рано видяхме- султанът и Елчин се срещнаха на бойното поле, страхотна сцена беше.  След като се разправиха с враговете, Тапар каза на Меликшах, че тя е дошла да му помогне.

Султанът и възложи за намери предателя. И, малко изпреварвам, но по-късно тя го направи! Оня, третия, който гледаше битката заедно с Андреас и неуспелия жених/все му забравям името/- него хвана Елчин. Hands Facepunch
Елчин- жената войн Heart Eyes

Изключителна! Смела, умна, доблестна. Меликшах в женски вариант Simple Smile
Когато сравня целите, идеалите, които преследва, за които се бори и рискува всичко, с тези на Теркен Хатун ми става смешно и жалко Sunglasses Колко по- добре би стояла Елчин Хатун до мъж като Султана!

Изобщо не знам, дали ще има романтични взаимоотношения между тях, но знам със сигурност, че съюзът им ще е много силен и непобедим, защото ще е изграден на уважение и доверие. Двамата ще си бъдат много необходими в бъдеще. Надявам се във всеки аспект Smirk

Напълно споделям мнението ви относно епичната битка, която ни показаха Меликшах, Елчин и Тапар! Направо останах без думи ... HeartDartAnimal Racehorse Само какви сцени - просто уауууу. Напълниха ми душата ... Heart EyesHeart EyesHeart Eyes Юле - много ми хареса характеристиката, която си направила на Елчин - съгласна съм с теб на 100% - тя наистина е жената воин - Меликшах в женския вариант. Sparkling HeartYumHorse Racing Толкова е смела, доблестна, красива, умна - бие се уникално и за нула време разобличи предателя. Сигурно в следващия епизод ще го предаде на Султана. Ама и двамата как се бият с глава - 1 към 1! Stuck Out Tongue Winking Eye Two HeartsNature Fire Аз вярвам, че ще видим и романтични чувства между Меликшах и Елчин - за мен тя е най-подходящата за него HeartHeartHeart Надявам се да видим една силна и красива любов между тях! Hands PrayHands PrayHands Pray Със сигурност на бойното поле ще си помагат много, но от това, което виждам до тук в епизодите между тях се заражда и любов. Елчин дори започна да се усмихва докато гледа Султана - погледа й все е в него, както и неговия в нея. Това според мен не е случайно. Hands PrayRevolving HeartsKiss Изглежда наистина тайната на сърцето на Елчин е Меликшах - тя е влюбена в него. Тези очи не лъжат - а и Султана хич не изглежда безразличен. Напротив - все повече му личи и на него. CupidCupidCupid Разбира се това си е мое мнение - ще видим какво ще стане. Thinking За мен те са уникална двойка ... HeartAnimal Heart Eyes CatHands Pray

Здравейте мили, момичета!
Хиляди, не милион, милион благодарности за великолепните постове, снимки, а Рокси твоите гифчева нямат равни. Аз гледам по два пъти епизодите, а вашите разсъждения, характеристики и прогнози  чета по няколко пъти. Мъжът ми казва, че селджуците трайно са се настанили в къщи.

Желая на всички ви, всичко най-добро и бъдете здрави.
Рокси страхотни гифчета, благодаря ти за труда Hug
Рокси,  направо се възхитих Hands Clap Аз не мога да правя гифчета. Grinning Прекрасни са твоите Hands Clap, благодаря! Hug

Радвам се, че гифчетата ви харесват! Kissing HeartKissing HeartKissing Heart И аз не бях правила до сега. Тези дни намерих някаква програма и реших да опитам! Stuck Out Tongue Winking Eye Не е лесно, но смятам че се получиха добре. Трябва да видя и как се регулира размера. Ама ще поразуча и когато мога ще пускам пак по някое гифче с моменти от нашия сериал HeartTwo HeartsMovie Camera

За начало ви нося един уникален колаж на Сенджер и Турна, който намерих! Дано ви хареса ... Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

# 562
Добро утро момичета!

След като изгледах откъса, който Онче е публикувала се сетих, че не съм ви споделяла, колко съм възхитена от актьора изпълняващ ролята на Хасан Сабах Heart Eyes
Намирам го за уникален.
Гюркан Уйгун, специално му потърсих името, не че ще го запомня Smirk

Не си представям други очи, които могат да пресъздадат такова изобилие от лукавост, омраза, фанатизъм, присмех и фалшиво смирение, като неговите.
Чудесен е!

Да не са му уроки Stuck Out Tongue, но на Хасан Сабах доста добре му се получават нещата Smirk
С един изстрел ( информацията, която даде на Султана) свали три заека Smile- възвърна си доверието на Меликшах, получи повишение, което ще работи чудесно за целите му и успя до известна степен да дискредитира иначе безгрешния Хаджи, който е и най- опасния му противник в двореца.
Така като се замисля в тази история всеки се бори за общата кауза, но си имат и по един персонален враг, който си е запазен за лична разправа Stuck Out Tongue Closed Eyes
За Меликшах това е Андреас, за Сенджер е Йоргос, а за Хаджи- Хасан Сабах Smile Наредих ги Smirk

От събора на батанитите ме побиха тръпки Sunglasses
Страхотна сцена!
Разбира се Хасан Сабах блестеше над всички Sunglasses Новият Велик Даи наложи новата идеология. Обеща Рай на последователите си, обеща им благоденствие.
Вече няма нужда да се подвизават в един квартал, вече ще са навсякъде- във войската, в двореца, в училище, на улицата във всеки дом... Ще са близо- на дъх разтояние и така прикрити и затаени ще чакат своя заветен момент, когато камата на Хасан Сабах ще постави трона на колене и ще настане тяхното господство Smirk
Думите му бяха много силни в интерес на истината Sunglasses

Имам още впечатления, за които да разкажа, но се получават ужасно дълги постове и за това пиша на порции Smirk А, и още не съм гледала епизода със субтитри и някои от диалозите не са ми съвсем ясни, така че по- добре първо да ми се изяснят.

Хубав ден ви желая Hug

-

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 09:06 от Juliya07

# 563
Здравейте, дами! Hug

Ето го и първия фрагман за 10 серия. Nature Fire

Ха ха, слугата на оная анаконда се опита да вземе реликвите от Сенджер, но нашия не му се даде. Hands Facepunch
"- С изключение на султана и мен, никой да не смее да се докосва до свещените реликви!
- Заради свещените реликви оставих много трупове след себе си, Таджимулк.
Няма да вземете от мен това, което не съм ви дал!"Misc Bomb

Много ме накефи, че Тапар доколкото разбрах се противопостави на анакондата. Hands Muscle

Обаче тя каза нещо за Сенджер- усети ли, че е Мелик? Thinking Много прозорлива тази вещица! Scream

Башолу се притеснява за Сенджер, естествено.
Той и каза:
"Нито аз съм виновен, нито баща ми е несправедлив!" Hands Clap

Султанът, само погледа и силуета му показаха. Nature Zap

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 20:46 от oncee

# 564
Аууу, как ме кефи Сенджер Heart Eyes
Как ли се е измъкнал от клопката, как се е справил с батанитите, какво ли се е случило с Йоргос?
Много въпроси Smirk
Теркен ще се усети бързо. Достатъчно е да го попита как се казва майка му Smirk

Има ли го с озвучка?

# 565
Юле, ха ха, като няма риби, и раци може, нали! Joy

Докато пусна озвучката,вече са  качили със сутитри, браво!
Ето:
https://turkru.tv/probuzhdenie-velikie-seldzhuki-10-seriya.html#frag_3_(subtitry)

За Сенджер май е по-лесно да се измъква от клопки на асасини и византийци, но от дворцовите Animal Dragon... ще видим. Нацели го май Теркен. Animal Snake И каква ще стане тя- толкова години пазена тайна Теркен ще разкрие за няколко дни. Dizzy Face Ама така е- алчността дава криле!
Да видим де, може на нещо друго да се дължи възклицанието и: "Сенджер!"...

А Тапар все повече ми харесва- май усети работата с отровната лампа. Hands Muscle

Юле, да не забравя- споделям мнението ти, актьорът в ролята на Хасан Сабах е изключителен!

# 566
Онче, благодаря за субтитрите Hug
Не че нещо, кой знае какво ми се изясни Stuck Out Tongue Winking Eye

Хаджи, каза, че ще матират някого, май в женски род говореше Thinking
Дали говори за Теркен?

Тапар е сладур голям Heart Eyes
Стана ясно, колко тежко са повлияли на детската му психика погледите на тези, които са повярвали в клеветата за майка му.
Чудя се, дали това не е в основата на непреодолимото му желание да седне на престола, както и причина за нестихващите му опити да се докаже и да получи признание от останалите, най- вече от баща си...

# 567
Здравейте момичета! Hug Трейлъра на 10-ти епизод на Селджуците е много интересен - Сенджер както винаги е изключителен! HeartHeartHeart Знам, че аз поизостанах малко с коментарите и разказите, но какво да правя - така се получи. Все пак ще опитам да наваксам ... Stuck Out Tongue Winking Eye И на мен ми е интересно как Сенджер ще се измъкне от замъка Куели и ще си върне обратно свещените реликви! Thinking Йоргус със сигурност ще намери начин да се спаси от гнева на Сенджер и ще продължи с плановете си да му отмъсти - не само заради брат си, но и заради Турна! Rolling Eyes  Добър прякор сте измислили на Теркен - Анаконда! Много точно определение ... Joy С нея обаче шега не бива - чудя се дали ще се сети, че Сенджер е тайния син на Меликшах - нали в миналия епизод разбра за Башулу и отиде на мястото, където е живяла преди - видя и кошчето на бебето. Triumph Чудя се какво ли би направила ако разбере, че Башулу е жива - според мен не би се поколебала да й посегне, както на нея - така и на Сенджер - само и само да се добере до властта. Ужасна е. Grin Но Сенджер хубаво постави на място нейния помощник - само така ... HugHands ClapAnimal Racehorse

Аз идвам с една новина - актьорът Исмаил Едже Шашмас се присъединява към нашия сериал. Heart Новината е споделена от журналистката Бирсен, която почти винаги е наясно с нещата от сетовете на сериалите. Wink Сега се пита в задачата - каква роля ще изпълни Исмаил Едже - според мен ще е ролята на третия син на Султан Меликшах - Беркярук ... Thinking Другата възможност е да играе брата на Елчин - КълъчАрслан, но за тази роля спрягат вече друг актьор, макар да не знам до колко я вярно. Sunglasses Мисля си, че Кълъчарслан ще е по-голям - така, че най-вероятно Исмаил Едже ще играе ролята на сина на Султана. Revolving Hearts Според мен е голям красавец и сладур - като го погледнеш най-би му приличало да е от синовете на Меликшах. Има осанката на братята си Сенджер и Тапар. Sparkling Heart Исмаил Едже е сред най-добрите приятели на моят любимец Берк Октай - покрай него го знам. Той също е много земен и е хубав. Като актьор не съм го гледала, но щом са го избрали за нашия сериал сигурно е добър - така, че ще му се насладим. Ще видим дали наистина това, ще е ролята която ще играе. Дано ... Purple HeartFlowers Four Leaf CloverAnimal Racehorse Много се радвам, че се присъединява към нашия любим сериал ... TadaTadaTada Пускам и линк за статията, в която пише за този трансфер ... Kissing Heart

https://www.tv100.com/uyanis-buyuk-selcuklu-dizisine-flas-transf … mdir-haber-525104

Като съм тръгнала с новините - ето актьора, който според някои ще играе брата на Елчин - Кълъчарслан - сигурно Меликшах ще го освободи. Hug Честно казано този въобще не го знам - ми е познат нито като име, нито като физиономия - не знам дали е вярно, че ще влезе в тази роля. Thinking Просто се е снимал с подобен род дрехи и под тях е писал Кълъчарслан - но снимката е от средата на октомври. Може пък в някоя пиеса да е играл с това име или пък да се готви още от тогава за ролята - ще видим. Stuck Out Tongue Winking Eye Актьора се казва: Aygün Ali Almünür - ето и снимката му Wink

https://www.instagram.com/p/CGSixY0jIsJ/

Какво ще кажете за новите попълнения? Animal Horse

# 568
Рокси, първият се вписва идеално за третия брат Hands V Най- накрая да го видим и него. Все се питах няма ли да ни го покажат по някое време Simple Smile Дано да е вярно!
Сега пък веднага ми се загнезди въпросът, какво ли ще го върне в Исфахан Stuck Out Tongue Closed Eyes Нали си обичам догадките Smirk

Вторият, сигурна ли си, че е актьор?
На мен при бърз преглед ми излиза, че е модел на бански Stuck Out Tongue, не че съм против Blush
Освен, ако не съм объркала мъжете Grinning

Иначе видях още негови снимки, като брата на Елчин, на когото едва ли някога ще успея да изпиша правилно името Sweat Smile И, да, фенове на сериала го очакват скоро да се появи.
Във всеки случай ми се струва, че има доста сурово лице Smirk Предполагам, че и героят му ще е със суров характер Smirk

Вече знаем, че сценарият не съвпада с истинската история, която казва, че Меликшах е държал затворени Кълъч Арслан заедно с брат му до смърта си. По това време Анадола се управлява от Ебул Касим, или иначе познатия ни кандидат жених Smirk Когао Меликшах умира за братята Арслан се знае, че са избягали възползвайки се от объркването настъпило от вътрещни битки за престола. Други пък смятат, че самият Беркярук, който наследява баща си ги е пуснал.

През времето до смърта си Кълъч Арслан е воювал непрекъснато с византийците, и само веднъж е бил за кратко в съюз със тях. Семейните кавги със селджуците са продължили и по времето на Тапар, но доколкото разбрах е бил изключително много почитан от своя народ. След неговата смърт страната преживява сериозна криза...

# 569
Здравейте, момичета! Hug
Благодаря за информацията и коментарите ви! Flowers Hibiscus
Сега ще кажа нещо и дано да не обидя някого. Flushed Рокси, особено тебе Hug, виждам, че ти е симпатичен новият актьор в нашия каст. Blush
Споделям съвсем честно- изобщо не харесвам този актьор. Нито като актьорска игра, нито ми е симпатичен външно.
Ех, Рокси, де да бяха с разменени места с неговия приятел Берк Октай, когото и аз харесвам. .. Да беше Берк в нашия сериал, а Исмаил в съседния... но какво да се прави, имаме това, което имаме.
Та така- само си казвам мнението и споделям личното си отношение, моля, не ми се сърдете, ако много ви харесва Исмаил Шашмаз.Hands Pray  Нали тук сме свободни и честно си споделяме. Blush  Нинка, нали така правехме  в една друга симпатична тема. Мисля, че и в тази спокойната и позитивна атмосфера го предполага. Hug
Така, тъй като и да протестирам, все тая Smiley, да поразсъждаваме малко каква роля би могъл да играе Исмаил. Да, всички посочени от вас образи са възможни. И в социалните мрежи обсъждат тези варианти. За брат на Елчин- пишат, че се очаква по-възрастен актьор, но нали знаете, в нашия сериал не спазват съвсем тези неща. За Баркиярук- не знам, не е ли още рано да го показват? Той е взел активно участие в битките за наследството на трона, но може пък да го "даведат" за нещо в столицата. Иначе, доколкото си спомням, е в далечно емирство. За другия актьор, чиято снимка си донесла, Рокси- не ми се вярва, май се е саморекламирал този симпатяга. Blush Не ми се вярва да разрешат на някого да наруши изненадата и още през октомври да покаже първия брат.Blush
Има и други варианти за  ролята на Исмаил Шашмаз, за които четох в мрежата и също си мисля- възможно е да е кандидат-зет на Илтебер, бащата на Турна. Нали виждаме колко този емир "обича" Сенджер, а вече му е съвсем ясно какви са чувствата на дъщеря му. Та много фенове предполагат, че той ще се засили да я жени за някого. Ами ето, проекто-зетят може да е този актьор.
Други предположения са за виден византиец, на мен много не ми се вярва да е това, но кой знае.
Блогърката Бирсен Алтунташ, която пусна новината за Исмаил Еге Шашмаз, писа, че ще го видим в неочаквана роля. Колко да е неочаквана... хм.
Впрочем ако не се появи във втория фрагман, значи в следващата серия.

Юле, благодаря за историческата справка.Flowers Hibiscus И аз намерих някои неща, но по-късно ще чета ,че сега малко нямам време. Ще споделя ако намеря нещо интересно.Това, което много ме зарадва от първия преглед- че според тези източници Сенджер и Тапар не са воювали помежду си за наследството, може би само те двамата. С останалите са воювали, да. Може би неслучайно в сериала са не само от един баща, но и от една майка и ни показват развитието на братските им отношения. Лично на мен това много ми харесва.

От това, което на първо време прочетох, май и друг път съм го срещала- първият наследник на Меликшах е син на Теркен- Махмуд I. След него на власт е Баркиярук /той е от друга майка- Зюбайда/, а след него- Тапар, по негово време  и Сенджер управлява емирството Хорасан.
По-късно ще прочета още и ще пиша тук, интересни неща прочетох, ама трябва да се превежда, пък моя английски не е на филолог, само работен. Smiley Само едно ще ви споделя- майката на Тапар и Сенджер наистина е една и се казва Сеферие.Smiley Това го пиша за потвърждение, че имената в сериала не са както в историята. Smiley Затова и Турна вероятно е Турна, а не Теркен, както е в историята, иначе ще ни объркат с две Теркени- едната анаконда, а другата ангел. Smiley А защо са кръстили Башолу майката на двамата принцове, а Сеферие - бабата, не знам. Grinning

Така, стига съм писала, сега слагам няколко снимки от новата серия.

Вижте разликата в двете прегръдки.

А тук само с очи се прегръщат, ама как! Heart

Според мен тук султанът прави някакво проучване.

Смелият му наследник!

Вижте емир Илтебер как се "радва" на Сенджер! Joy Пък дръзкият младок къде е сложил кърпата на Турна! Heart Eyes Със сигурност Илтебер ще се опита да намери зет, вече съм уверена в това.

Има още снимки.
Хубав ден, момичета! Flowers Four Leaf Clover

P.S. Бг мамата много ме дразни, на знам кой им е правил новия софтуер, но е в пъти по-лош от стария! Няма да спра да го повтарям, нека прочетат админите!

Последна редакция: пт, 27 ное 2020, 12:31 от oncee

Общи условия

Активация на акаунт