Рокси, благодаря за всичко което си пуснала

Четох и интервюто с продуцента и главен директор на сериала, разбрах, че имат чудесен лозунг- "Епоха блеснала от меч и осветена с писалка" Поне така ми казва гугъл преводача

Вчера прегледах, някои части от вече преведения 6- ти епизод, нямах време за целия...
От руския превод бях останала с впечатлението, че девойката, в която бил влюбен Арсланташ е убита от враговете. Сега с бг превода ми изглеждаше, като че тя е жива, но войникът е избрал да послуша Хаджи, който е разговарял и с него, както със Сенджер и го е посъветвал да жертва любовта си. Думите на Арсланташ държейки плитка от косата на любимата бяха нещо от сорта- " Предпочитам да я нося на кръста си цял живот, вместо да я поставя в опасност"
Чудя се, кое ли е това момиче, и дали ще ни го покажат по нататък, ако наистина е жива. И как ще се развият взаимоотношенията между Арсланташ и дъщерята на вожда на селището, в което живее Сенджер. Той май има интерес към нея, а тя към Сенджер

Имаме си и любовен триъгълник

И друго се замислих... Нали сега всички мислят, че мама Хатун е с деменция. Дали няма да започне да бълнува истински неща от миналото, тежащи на гузната и съвест, и дали някой ще се върже на приказките и... Теркен, Тапар..., жена му... Може би разговора между Тапар и Меликшах е провокиран от подобно нещо
Гадая...Може би пристигането на Башулу в двореца и поизгубения разум на Сеферие Хатун наистина ще отворят старите тетрадки и ще стане мнооого горещо

П.п

"Огън от копнеж ще гори в сърцата на баща и син..."
Динамична, интересна, със затаен дъх гледах
, само на 1 място не чак толкова- сборището на асасините.
И този път изсипа всички възможни обвинения. Сенджер много не му се върза.

… Направо като в рицарска легенда.

То беше ясно, че ще се измъкне, а и задачата е изпълнил. 

Колко по- добре би стояла Елчин Хатун до мъж като Султана!
Очите и не бяха забулени, а те са си същите...

Голяма размяна на погледи беше между тримата.
Какво ли замисля... Според повечето фенове- може да се опита за омъжи Турна за някого. И на мен не ми се вярва рязко да е заобичал Сенджер, като знам как скачаше като петел. 

Но да се върна на нашите прекрасни селджуци - каквото и да кажа за този сериал и за страхотните актьори в него ще бъде малко.
"Пробуждане: Великите Селджуци" е нещо различно, нещо изключително, нещо уникално! Много се радвам, че рейтинга за този епизод отново се е покачил сравнение с предните седмици.
Буура, Лейля Лидия, Екин, Севда, Али - всички са блестящи! 

Въпреки това ви прочетох с голямо удоволствие.
Да знаете, че не съм забравила, за нещата, които обещах и постепенно ще ги пусна.
Но първо, когато имам възможност ще напиша и моят разказ за епизод 9 на Селджуците - няма как да пропусна да изкоментирам това, което разбрах от този изключителен епизод. 

- възвърна си доверието на Меликшах, получи повишение, което ще работи чудесно за целите му и успя до известна степен да дискредитира иначе безгрешния Хаджи, който е и най- опасния му противник в двореца.

... ще видим. Нацели го май Теркен.
И каква ще стане тя- толкова години пазена тайна Теркен ще разкрие за няколко дни.
Добър прякор сте измислили на Теркен - Анаконда! Много точно определение ...
Чудя се какво ли би направила ако разбере, че Башулу е жива - според мен не би се поколебала да й посегне, както на нея - така и на Сенджер - само и само да се добере до властта. Ужасна е.
Но Сенджер хубаво постави на място нейния помощник - само така ... 

Най- накрая да го видим и него. Все се питах няма ли да ни го покажат по някое време 
И, да, фенове на сериала го очакват скоро да се появи.
Рокси, особено тебе