Quiko ERA: Всичко, което трябва да знаете за безконтактните термометри

• 22 865
  • 232
  •   1
Отговори
# 165
  • хасково
Какви са най-честите ви затруднения при измерване на температурата на вашето дете?
Невъзможно е да го накарам 3 мин. да изчака термометъра под мишницата, много трудно се задържа на едно място.

# 166
  • Gulyantsi
Затруднението ми е свързано с това, че трябва дълго да обяснявам защо е важно да се измери температурата и след това да не се мърда и мести, докато термометърът отчете резултата. Лошото е, че термометърът ми не винаги показва вярната стойност и се налага по няколко пъти да го поставям докато се получи.

# 167
Най-голямото затруднение е да се стои мирно за 5 мин., докато се измери температурата. Термометърът ми показва различни стойности.

# 168
Затрудненията при меренето ми на температурата на детето са от това, че термометрите за моментно показване на температурата не показват вярно и твърде много фактори им влияят.

# 169
До стои мирен докато мерим температура, че и да не го маха

# 170
Единственото затруднение, което срещам, е да накрам дъщеря ми да стои на едно място 4-5 минути, докато измери термометъра (използвам галиев)

# 171
Вкъщи имаме три термометъра (живачен, галиев и електронен). Винаги, когато ги използвам, дават приблизително равни, но никога еднакви стойности. Така аз влизам в чудо, дали температурата тръгва надолу или нагоре. Отделно, разбира се, детето трудно може да бъде накарано да стои без да мърда.

# 172
Моят въпрос е:
Трябва ли да е сухо челото на детето(ако има пот)ще даде ли отклонения.

# 173
Затруднения имаме при поставянето на термометъра и след това докато я измерим. Независимо колко време минава на децата винаги им се струва много мрънкат, въртят се.....

# 174
  • София
В меренето на температурата най ме затруднява да ги накарам да стоят мирно, особено при измерването с живачен термометър.

# 175
Здравей Неизвестна16,

Температурата свързана с никненето на зъбките рядко продължава повече от 2-3 дни. Децата често боледуват от вирусни инфекции докато излизат зъбите. Ако детето е с влошено общо състояние, отпуснато, неспокойно, може да дадеш температуропонижаващо и при температура под 38'С.

Поздрави,
д-р Таня Андреева

Здравей pandachina,

Температуропонижаващи медикаменти се дават при температура над 38'С, без значение дали е достигнат температурния пик. До тогава се изчаква. Няма значение дали се покачва още, ако дълго се задържа 38'С може да дадеш температуропонижаващ медикамент. Ако се изчаква много дълго, може да се влоши състоянието на детето и свалянето на  температурата да отнеме повече време.

Поздрави,
д-р Таня Андреева

# 176
Затруднение е да се накара детето да стои мирно, докато се измери температурата

# 177
Здравей denyil,

Съществуват определени стандарти за точност, предназначени за инфрачервените безконтактни термометри и стандартните такива. За безконтактните той е (+)(-)0.2 градуса за измерване на температура в диапазона от 36.00 до 39.00 градуса.

Поздрави,

Екипът на Quiko ERA

Здравей leia2015,

Разбираме твоето притеснение, за съжаление не предлагаме тестови период. Продуктът има 2 години гаранция. Имахме много кампании, с публикуване на мнения от блогъри и влогъри. Включително и тук някои от майките (може да видиш видеото в биото) решиха да споделят своето мнение.

Поздрави,
Екипът на Quiko ERA

# 178
Да стои кротко и мирно, за да я измерим.

# 179

Най-голямото затруднение е да накарам детето да стои без да мърда и да изчака 5-6мин., за да измерим температурата. Много често размества термометъра и той не успява да измери точно температурата, заради което се налага да повтаряме процедурата и това изнервя още повече детето и мен Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт