Quiko ERA: Всичко, което трябва да знаете за безконтактните термометри

• 22 853
  • 232
  •   1
Отговори
# 180
Не мога да накарам детето ми да стои кротко , за да измеря температурата това ме затруднява.

# 181
Синът ми е на 7 месеца, и най-трудно при измерването на температурата е да го накарам да стои мирно.

# 182
Невъзможно е измерването на температурата с електронен термометър защото синът ми е хиперактивен и не е в състояние да държи нещо под мишницата си и без да се движи за няколко минути.
Въпросът ми е: Защо има разлика в температурата измерена на челото и на слепоочието?

# 183
Трудности срещам с измерването на температурата най-вече на малкия ми син. Той изобщо не позволява да сложа термометър, дори и да успея рядко успявам да отчета точен резултат, защото той много се върти и плаче по време на измерването и обикновено успява да го махне преди да е отчел точната температура. Винаги при покупка на термометър следя за това да има кратко време за измерване на температурата. Друго затруднение е измерването на температурата на децата по време на сън. Моите деца, както повечето деца, вдигат висока температура предимно вечер. Много е неприятно да се наложи да разбудиш болно детенце, но понякога се налага, защото особено малкият ми син вдига много висока температура. Качествен безконтактен термометър може много да улесни родителите в тези толкова неприятни моменти.

# 184
  • Г. О.
Най-трудно е да успееш да сложиш термометъра на мястото му, тъй като детето не стои кротко и да чака. Всеки път се търси начин да го залъжеш поне за малко, колкото да отчете температурата на тялото, но борбата си я има. Безконтактният термометър е голямо предимство и облекчение за всички родители и деца, тъй като всичко става бързо, без борене и съпротива, без дори да се усети нещо от детето. Дано у всяко едно семейство има по един такъв, заслужава си.

# 185
Затрудненията идват от това,че не може да стои мирно, за да измеря точно температурата

# 186
Трудно ми е да измеря температурата на дъщеря ми, постоянно мърда и казва, че й е неприятно като сложа термометър под мишничката. Освен това електронните не винаги са точни, а спиртните малко ме притесняват, че са по-опасни. Много бих се радвала да имаме такъв термометър вкъщи и си пожелавам да го ползваме колко може по-рядко.

# 187
  • София
Здравейте!
Имам два безконтактни термометъра - постоянно показват по-ниска температура и не мога да разчитам а тях.

# 188
  • Кюстендил
Най - честите затруднения с обикновените термометри са, че детето не стои мирно дълго време, неудобни са и показват различно всеки път, което налага повтаряне на процедурата.

# 189
 Здравей nttman,

Добре е челото да бъде леко подсушено, по възможност, тъй като наличието на повече пот може евентуално да даде подвеждащ резултат.

Поздрави,
Екипът на Quiko ERA

# 190
Здравейте ALMIRRA,

Осезаема разлика между челото и слепоочието не би трябвало да има. Съществуват определени стандарти за точност, предназначени за инфрачервените безконтактни термометри и стандартните такива. Допустимата такава в най-общ план е (+)(-)0.5 градуса. От значение е, също, кога са правени измерванията, физическа активност и др.

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

# 191
Най трудното е да я накарам да стой мирно. Постоянното гледане в цифрите докато се покачват, а това отнема време, стрес и нерви.
Ще се радвам на такъв термометър, тъй като очакваме бебе и ще ми бъде от голяма полза.

# 192
Най- голямото затруднение при измерване на температурата на детето ми, е невъзможността да го накарам да стои мирно по време на измерването. Grinning

# 193
Затруднения имам основно с малкото си дете, което е на 3 години и не мога да го задържа на едно място и измерването на точна температура е изключително трудно (с дигитален термометър сме). 

# 194
  • София
Същите са затрудненията и при мен. Имаме два термометри, дигитални. Единият трябва да седи 5 мин., за да е точен резултатът, което е абсурд... А и мерят различно, с 0.5.
Много ще се радвам да може да разчитам на безконтактен термометър!

Общи условия

Активация на акаунт