Quiko ERA: Всичко, което трябва да знаете за безконтактните термометри

• 22 873
  • 232
  •   1
Отговори
# 150
Затруднение е да се накара детето да стои мирно, докато се измери температурата.

# 151
  • София
Здравейте!
Едно от най-честите затруднения при измерване на температурата на детето е да го накараме да стои мирно по време на измерването и затова се налага да се мери повторно, за съжаление.

# 152
Термометърът показва различни стойности, понякога ми е трудно да разчета стойността. Най-трудно е стоенето мирно, докато отчете температурата.

# 153
При последователни измервания показва различни стойности или не го слагам добре сигурно и не измерва добре

# 154
Благодаря много за изчерпателните отговори.

# 155
Затрудненията ми идват от това, че детето не стои мирно докато мера и имам различни термометри, които показват различни стойности и това ме обърква допълнително.

# 156
  • Stara Zagora, Bulgaria
Затруднение е да се накара детето да стои мирно ,докато се измери температурата.

# 157
  • София
Какви са най-честите ви затруднения при измерване на температурата на вашето дете?
Най-големият проблем е задържане на едно място на детето, също така ако е студен /изваден от шкаф/ и настава едно умиротворяване и ръчно затопляне на термометъра, което не съм сигурна, че е правилно. Понякога меря повторно и тогава ако е различна температурата моля баща и да и я премери отново и това ме изнервя, защото в този момент съм притеснена за детето

# 158
Нямам доверие на термометрите, това ми е проблема, ако ползвам три термометъра, и трите ще покажат различна температура.

# 159
Лично за мен най достоверният термометър , който съм използвала до момента е живачният. За съжаление за държането на детето на едно място за 5-10мин е трудно и не винаги осъществимо.
С удоволствие бих пробвала този термометър.

# 160
Основното затруднение при измерване на температурата при моите деца е търпението. Нито едно от тях не стои мирно и не винаги термометъра отчита правилно. Надявам се да спечеля безконтактния термометър, за да ми е по-лесно.

# 161
  • гр. София
Здравейте, тъй като имах възможността да тествам термометъра и вкъщи самостоятелно, благодарение на Бг мамма и вносителите, бързам да споделя своите впечатления.
От миналата седмица и 2те ми деца се разболяха и вдигнаха температура и се наложи да мерим непрекъснато температура. С малки деца е мисия невъзможна да измерим температура с обикновен термометър под мишницата.  Притежавам и друг електронен термометър освен Quiko Era за измерване на температурата на челцето и на предмети, но при него калибрирането става като се държи на постоянна температура в съответната стая 30 минути ( това го прави малко неточен в сезон, в който се ползват всякакви отоплителни уреди, поради варирането на температурата в стаята ).
Quiko Era се калибрира за секунди. Мери телесна, орална, ректална температура и температура на предмети, което го прави печеливш избор в дома ми. Измерването става като се насочи към темпоралните вени на челцето. Надписът с градусите трябва да бъде разположен равномерно между 2те точки. Не изисква чакане, а отчита температурата на момента. Ако пък влизате отвън, чрез избор в менюто може да изберете ректална или орално отчитане и отново след насочване към челцето да я отчетете.
Този термоментър е изключително лесен за използване от всички членове на семейството и съм много доволна от него и го препоръчвам на всички ( за домашна употреба, както и за избор в болниците ).

# 162
Здравейте,мен ме интересува :
Нужно ли е да изчакваме малко ако детето се е събудило току-що от сън преди да измерим ? И
Ако то спи и ние измерваме с безконтактния термометър,тогава по висока ли е температурата?

# 163
Искам да попитам дали температурата се мери на слепоочието или на челото на детето?

# 164
  • София
При мен проблемът беше неточно измерване.
Имах електронен термометър, който отчете "никаква температура", а синът ми гореше. По спешност купих отново електронен (в аптеката нямаха безконтактни). Още същият ден купих и безконтактен.
Преди два дена реших да премеря температурата на синът ми. Безконтактният термометър беше решил, че искам да меря стайна температура и даваше грешки. Оправих се Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт