Quiko ERA: Всичко, което трябва да знаете за безконтактните термометри

• 22 882
  • 232
  •   1
Отговори
# 135
Най-трудно е да ги накарам да седят мирно, за да може да се измери температурата. Използвам от старите термометри, които трябва да се държат по 5 минути и е много трудно. Имаме и електронни, но не измерват правилно.....

# 136
Здравейте Seanon, labrex, Maria Ivailova, happy_mama и Монако,

Ето няколко насоки, които вярвам ще бъдат от полза на зададените от вас въпроси.

Повишената температура подпомага оздравителния процес, по принцип, температуропонижаващи лекарства се дават при температура над 38‘С. Температуропонижаващите медикаменти започват да действат след около 30-40мин. Дори и температурата бързо да се повиши, това подпомага оздравяването и подпомага справянето с инфекцията. Ако детето не е правило в миналото гърч, провокиран от температура, се изчаква температурата да се повиши до 38‘С, преди да се даде температуропонижаващо лекарство.

Вечерта, преди детето да заспи при температура над 37,5‘С е по-добре да дадете температуропонижаващо, за да осигурите спокоен сън и почивка на детето.

При никненето на зъбки темпетарурата може да се повиши, но рядко надвишава 37,5‘С. Ако няма започваща инфекция и температурата със сигурност е от зъбки, за да се успокои детето и да намалите болката може да се даде препарат съдържащ  парацетамол (Панадол).

Повръщането, когато детето е с повишена температура може да се обясни със започваща инфекция. Тя може да е чревна инфекция, ангина. Повръщането може да бъде в следствие на събрани секрети, стичащи се от носа към гърлото, след закашляне, а има и деца, които стават неспокойни при повишаване на температурата и повръщат, без видима причина. В този случай е добре да предложите течности 10-15 минути след повръщането на малки глътки, за да не се допусне обезводняване. 

Съществува разлика в температурните стойности когато се измерва под мишница и ректално, и това е нормално. Ректалната температура е с 0,5‘С по-висока от измерената под мишницата. Т.е. ако е измерена ректално температура 38,5‘С, реалната температура е 38,0‘С.

Опитайте се да привлечете вниманието на детето за кратко – с книжка, играчка, детско филмче. Превърнете измерването на температурата в нещо като игра, така детето няма да се стресира, а измерването ще бъде точно Blush

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

# 137
Най-трудно е детето да застане спокойно, докато премерим температурата

# 138
При децата трудно се измерва температура. Като са болни е почти невъзможно. Моите деца се крият, бягат и не дават да им меря температура, а е важно да им бъде точно премерена.

# 139
Най-трудно е синът ми да застане спокойно, докато премерим температурата.

# 140
Когато са болни, децата макар и без сили, намират начин да се борят точно когато не трябва - като се мери температура или се дават лекарства. Моите не са по-различни и тъй като ползвам от старите термометри, да седят няколко минути що-годе мирно не е възможно за тях. Освен това не винаги съм сигурна, че измерената температура е точна, ако детето ми се струва например по-топло, но не знам за това дали някой производител на термометри дава гаранция.

# 141
  • София
Здравейте!

Най-честите ми затруднения при измерване на температурата на моето дете са тогава когато детето е изнервено от състоянието си и не позволява да я измерим. А последният случай на затруднение беше през изминалата седмица - дъщеря ми вдигна висока температура през нощта, но бълнуваше и се мяташе в леглото в просъница, поради което беше невъзможно да измерим температурата й.

Моят въпрос към д-р Андреева е следният. Преди време на детската площадка бях чула една майка да казва, че  не трябва да се дава нищо за понижаване на температурата докато тя все още е в процес на повишаване. Вярно ли е това твърдение и как да разберем, че температурата вече е достигнала своя пик и може да дадем нещо за понижаването й? Не рискуваме ли състоянието на детето да се влоши още докато чакаме температурата да се повиши максимално?

# 142
  • Русе
Най-голямото ми затруднение е, че дъщеря ми не седи мирно и не дава й се измери температурата като хората. Почти всеки път плаче и се дърпа и измерването е мисия невъзможна.

# 143
Не спира да се движи, вади си термометъра сам от под мишничката и няма търпение да изчака да избибипка и да измерим точно температурата. Дори и гушнат, рита и бута с ръчички. не всеки път успявам да я измеря.

# 144
Здравейте niama_me, milasara, infiniТy и TaniaTanq,

Благодарим ви за зададените въпроси и интереса към термометър Quiko ERA Blush Ето и нашите отговори:

Термометър Quiko ERA притежава иновативна ERA технология (Environment Recalculation Algorithm) за бързо и точно измерване. Прецизният алгоритъм преизчислява температурата на въздуха и отчита влиянието на стайната температура, за да изведе точната температура на тялото. Термометърът притежава два патента. Единият, от които е за точното разстояние на измерване, а другият за ръчно калибриране на устройството. Термометърът може да се използва от цялото семейство, без ограничение във възрастта.

Измерването с него става изключително бързо – само за няколко секунди. Необходими са само 3 стъпки:
1.   Насочете към челото или към избрана повърхност, натиснете и задръжте съответния бутон: бутон (лице) за измерване на телесна температура / бутон (къща) за измерване температурата на повърхност.
2.    Установете правилното разстояние – температурната стойност трябва да е симетрично между двете обозначени точки.
3.   Освободете бутона.

Трябва да имате предвид, че индивидуалната температура варира през целия ден и тя е различна според мястото на измерване, а така също и в резултат на физическо или умствено усилие (например плача на бебето). Температурата на тялото може лесно да бъде повлияна от външни фактори. Обикновено температурата отчетена в устата е по-висока с 0.2 градуса, в сравнение с температурата отчетена под мишница. В тази връзка е добре да имате информация за вашия индивидуален температурен диапозон.

Трудно е да накараме дете или бебе да стои неподвижно в рамките на цели 5 мин (а понякога и малко повече Blush ), за да бъде измерена тяхната температура. Особено, когато има повод за притеснение, те стават неспокойни и раздразнителни. Quiko ERA е безконтактен термометър, с който измерванията се превръщат в детска игра – много бързо, лесно и не на последно място точно.

Поздрави,
Екипът на Quiko ERA

# 145

Днес отново бяхме при педиатърката, защото бебка е по - зле. Попитах за безконтактни термометри и тя сподели, че повечето дават големи отклонения.

Аз търся точен термометър, без отклонения и да ми мери бързо, защото бебето е малко. Склонна съм не 100, а няколко по 100 лв да дам, но да мери правилно. Уви, как да се доверя не знам. Имате ли тест период?
Доколкото си спомням колежка - блогърка ви рекламира тази година - Дани Динева? Или се бъркам? Интересува ме мнение на ползвал го човек или поне тест преди закупуване. Доста съм предубедена и в същото време безпомощна, защото предстои зимен период, когато определено ще ми е много нужен.

# 146
Проблемите с измерването идва от новите електронни термометри, които всеки път показват различно. Детето се изнервя от неколкократните измервания.

# 147
Когато децата са болни,те са изнервени и раздразнителни .Независимо от възрастта им-меренето на температурата е много "досадно"занимание.Досега не съм ползвала безконтактен термометър и би ми било полезно да разбера-какво отклонение дава,сравнено със стандартен(тип живачен) термометър?(имала съм доста като бройка, различни марки електронни и разликата с живачния им беше доста голяма..).Благодаря!

# 148
Едно от най-честите затруднения при нас е че детето не желае да му бъде премерена  температурата,  или ако случайно успея да сложа термометър, то няма търпение да дочака. Термометъра ни е на същата марка, но обикновен. Много съ доволна като цяло от марката!

# 149
  • Samokov
Детето ми е левкемия и е голям проблем меренет на температурата поради факта, че всеки термометър показва различна стойност.

Общи условия

Активация на акаунт