Quiko ERA: Всичко, което трябва да знаете за безконтактните термометри

• 22 883
  • 232
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Удома има 3 термометъра и нито един не отчита правилно, за жалост. Все не оцелваме на качествен такъв. Като цяло е трудно измерването на температурата. Децата като са болни са изнервени, ревливи и това още повече утежнява нещата. Държа ги в скута си и придържам ръчичката.

# 121
Най-трудно е да стои детето мирно, докато изпиука уреда. Понякога е по-лесно, друг път по-трудно.

# 122
Най-честото затруднение, което срещам при мерене на температурата, е това, че децата трудно стоят мирно и термометърът не винаги успява да измери точни стойности, понякога се налага да се повтори измерването.

# 123
Точно сега едното ми дете е болно с температура и меренето ме докарва до лудост! Не мога да я накарам да седи мирна, да търпи термометъра под мишницата, постоянно го вади, дърпа, натиска копчето.

# 124
не мога да го удържа,за да измеря Simple Smile

# 125
  • Across the Multiverse
Освен да накарам детето да стои мирно докато меря имам затруднения да се доверя на показаната стойност, освен ако термометъра не е "от старите".

# 126
В някои случаи е трудно при деца да се измери температура, но за мен е важно да е точен.

# 127
Детето недоволства, защото термомеръра е студен, а тя не иска да стои мирна достатъчно дълго.

# 128
  • София
Здравейте! Имам затруднения при измерване на температурата на детето с невъзможността да го заставя да стои мирно по време на измерването. И нямаме търпение да чуем звука, че е измерена. Имам спор със съпруга ми, който твърди, че трябва да се вземат мерки с температурата, още когато е над 37.5 градуса, а аз знам, че с времето се е променил показателят - над 38 се сваля. Какво да правя, когато има температура между 37.5 и 38, но детето заспива? Да му давам ли медикамент или да го оставя?

# 129
Най-трудно е да изчакаме необходимото време, за да се премери температурата.

# 130
  • София
Синът ми е на 13м. За мое голямо съжаление, често вдига температура, която лекарите свързват с растежа на зъбките, т.к. няма други оплаквания.
В момента меря температурата му с обикновен електронен термометър и ми е изключително трудно да го накарам да седи мирен за една минута, колкото и трае процедурата.

Имам и въпрос, колко време е нормално детето да поддържа температура в диапазона 37.5-38градуса? Както казах, педиатърката я свързва със зъбоникнене, но вече втора седмица през ден поддържа тези градуси. Старая се да не давам температуропонижаващи под 38гр, но се случва да го направя, ако малкият е много кисел. Кръвните изследвания са в норма.

# 131
Моето дете не е от най- кротките и за това ми е много трудно  , защото не може да стои 5 мин.  мирно , а дори и да стои все мърда и термометърът не може да отчете правилно.

# 132
Най-трудно е да накараш детето да стои неподвижно, за да може термометърът да отчете точно температурата. Това е голямо предизвикателство - детето мърда, капризничи и това би затруднило всеки.

# 133
  • Elhovo
Ами това,че детето не дава да му се измери температурата и като се опитваш насила ,то започва да плаче много и имам чувството,че повече покачва. Друг проблем е ,че с 5 термометъра да измеря и петте ще дадат различни стойности.

# 134
  • Монтана
Затруднение ....да се стои мирно, докато измерим температурата!

Общи условия

Активация на акаунт