ZANO Inspire: Инхалаторът – път към здравето на детето и цялото семейство

• 28 460
  • 229
  •   1
Отговори
# 120
Най-важно за мен е инхалаторът да е тих, лесен за употреба и най-вече ефективен.

# 121
За мен е важно инхалатора да е тих. Въпросът ми е : при течащ нос правят ли се инхалации с физиологичен разтвор или е препоръчително само при запушен нос ?

# 122
Най-важно за мен е инхалаторът да е тих, за да не се плаши детето, лесен за употреба и най-вече ефективен.

# 123
  • Пловдив
Въпросът ми е : при течащ нос правят ли се инхалации с физиологичен разтвор или е препоръчително само при запушен нос ?
страдам от алергичен ринит и инхалацията ми помага адски много. Питала съм джи пи-то и алерголога ми - и двамата са на мнение, че е по-добре от антихистаминови лекарства.

*това с уговорката, че не съм медицинско лице, просто споделям опит

# 124
  • София
Синът ми на 2г. беше диагностициран с бронхиална астма и беше наложителна да имаме инхалатор вкъщи. За съжаление тогава не бях достатъчно запозната и купих инхалатор,които не разпръсква достатъчно частиците,за да има максимален ефект от него. С всяка година има подобрение в здравословното състояние на синът ми и силно се надявам след няколко години поставената му диагноза да бъде израстната и напълно излекувана. Но задължително във всеки дом трябва да има инхалатор,той е продукт от първа необходимост и не само за малките членове на семейството.

# 125
Не ползвам инхалатор, при нужда във вряща на котлона вода сипвам лъжичка сода или стръкчета билки и покривам главата на детето с кърпа. Доста е нетърпеливо и не успявам за го задържа за дълго време.

# 126
  • Русе
най-важното е детето да не се плаши от него, т.е да е малък и безшумен.

# 127
Инхалаторът трябва да е тих и надежден. Има такива, които не издържат дълго.
И е важно хубаво да разпръсква, защото иначе ефектът не е голям.

# 128
Здравейте leia2015, Kityty, ๑ஐღ Елиза ღஐ๑, adoration_, dannyny, Azy, Gigito, Maria Ivailova, Menina и Морски бриз,

Споделям с вас някои насоки, които надявам се да са ви полезни Blush

В инхалатора се слага стерилен физиологичен разтвор или медикаменти предназначени за инхалаторна употреба. Инхалации с физиологичен разтвор могат да се правят при хрема, запушен нос, суха и влажна кашлица, ларингит.

Медикаменти в инхалатора се слагат, само след преглед и назначени от лекар, по строги индикации.

Медикаментите за инхалаторна употреба имат различен механизъм на действие и се препоръчват при различни състояния, констатирани след преглед, Назначен при предишно боледуване медикамент, може да не е подходящ за сегашно боледуване и да навреди в конкретната ситуация.

Инхалации не се препоръчват при гнойна ангина. Във всички останали случаи на инфекции на горни и долни дихателни пътища, инхалациите с физиологичен разтвор облекчават състоянието и подпомагат оздравяването.

Инхалации с физиологичен разтвор могат да се използват във всяка възраст, дори и при най-малките бебета. Могат да се правят при хрема, запушен нос, суха и влажна кашлица, ларингит. Инхалациите с физиологичен разтвор могат да се правят 5-6 пъти дневно, както при деца, така и при възрастни. Не е задължително да се правят профилактчно.
Инхалациите с физиологичен разтвор подпомагат овлажняването на гъстите секрети и дренирането на синусите и са част от комплексната терапия на синузита. Определено облекчават симптомите, но до колко зависи от тежестта на състоянието.

Ако дето се страхува или няма желание да постави маската за инхалация, то тогава се опитайте да превърнете инхалацията в игра Blush
Детските филмчета в този сличай, също са от помощ.
Направете нещо като ролева игра предварително. Покажете Мечо как стои мирен, как оздравява след инхалацията. Разговаряйте с детето, обяснете му как и то ще оздравее.

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

# 129
Здравейте Carina_007, Монако, milasara, niama_me, Villy_Na, gEHu и D_e_s_i_t_o,

Радваме се, че ZANO Inspire подбуди интерес във вас Blush
Изпращаме нашите отговори и се надяваме да ви бъдем полезни:

ZANO inspire е инхалатор за аерозолни терапии с медикаменти, предназначени за лекуване на респираторни заболявания и задължително по предписание от лекар. Инхалаторът може да се използва и с физиологичен разтвор при хрема, запушен нос, суха и влажна кашлица, ларингит.
ZANO inspire е подходящ за цялото семейство, дори и за най-малките Blush Разполага с маска за възрастни и маска за деца, както и с мундщук.

Важно при избора на инхалатор е размерът на частиците, които се образуват по време на инхалация. Това говори за неговата ефикасност. За по-ефикасно разпределение на частиците по цялата дихателна система, се препоръчва техните размери да са между 1 и 5 микрона, за по-добро проникване. Частици между 1 и 5 микрона достигат до периферията на белите дробове.
Инхалатор ZANO inspire генерира частици между 1 и 5 микрона, от които над 60% са с MMAD под 3,8 микрона.
Скорост на пулверизиране: 0.2мл/мин.

Времето за инхалация е няколко минути. Като тук е добре да се консултирате с лекар, в зависимост от индивидуалния здравословен проблем, какво би било оптималното време за инхалация и колко често на ден.

Ниските нива на шум в режим на работа го правят подходящ най-вече за малки деца. Нивото на шум от 55Db се равнява на нивото на шум от разговор вкъщи, като по този начин малките деца не се плашат от него и за тях той става приятел Blush

Със своя компактен дизайн и тегло – 200 г, ZANO е удобен и лесен за пренасяне при пътуване. Това е от значение, в случай, че се налага да пътувате често и трябва да е винаги с вас.

Поздрави,
Екипът на ZANO Inspire

# 130
Цената и гаранционния срок, предполагам, защото отдавна обмисляме подобна покупка.

# 131
Моят въпрос е-при т.нар."задна хрема"повлияват ли добре превантивните инхалации с физиологичен разтвор ?Т.е.преди да се е обострило състоянието в есенно/зимния период,всяка вечер например да се ползва?

# 132
  • Samokov
Да е тих и лесен за почистване.

# 133
Лутам се в избор на инхалатор все още. Един е с малки размери, но не е тих. Друг е тих, но размера на частиците е по-голям. Все нещо има което ме спира. Искам инхалатор който да е компактен, тих, лесен за почистване и не на последно място размера на разпръскване.

# 134
При избор на инхалатор за мен би било важно да е лесен за употреба, тих, компактен, да работи ефективно и да е подходящ не само за деца, но и за възрастни.

Общи условия

Активация на акаунт