ZANO Inspire: Инхалаторът – път към здравето на детето и цялото семейство

• 28 459
  • 229
  •   1
Отговори
# 135
Най-важно за мен е инхалаторът да е малък и безшумен и да разпръсква лекарството равномерно през цялото време.

# 136
Не сме правили никога инхалации с инхалатор. Много познати имам, които са изключително доволни, но при нас все  не идва ред за инхалатор. Не знам какъв трябва да бъде, но като чета мненията, малък, не много шумен и може би с детски мотиви, за да бъде интересен на малките човечета.

# 137
Да е ефективен и да се ползва лесно. Да е удобен за възрастни и за деца.

# 138
Дъщеря ми има алергия към цъфтящи растения, домашен прах и плесени. Понякога състоянието и е доста обострено, киха по 15-20 пъти без почивка и има обилен секрет от носа. Не сме правили процедура с инхалатор. Моля за мнението ви дали е удачно ползването му.

# 139
За мен най-важно е големината на разпръскване на частиците, да не е много шумен , да е с по-малък размер, за да може да се пътува с него и да е на достъпна цена.

# 140
Не се е налагало да купувам инхалатор и не знам кои са най-важните му характеристики. Може би ще гледам цената, срока на гаранцията, лесно ли се използва, дали е компактен.

# 141
  • Stara Zagora, Bulgaria
Да е тих, компактен и да се намират лесно консумативи за обслужването му.

# 142
  • София
Здравейте!
За мен е важно инхалаторът лесно да се почиства и поддържа.

# 143
Здравейте,

За мен най важните неща са размерът на частиците за разпръскване, да има възможност да се използва от цялото семейство, да е тих.

# 144
След като с моя мъник бяхме в болница с бронхиолит видях колко са ефективни инхалаторите. За мен е важно да е с намалено време на инхалация,равномерно разпръскване на частиците ( лекарството) , да не е прекалено шумен и не на последно място да е компактен.

# 145
Може ли да се използва инхалатора при кашлица породена от настинка или се ползва само при астма?

# 146
Здравейте denyil, Maksimix, Carina_007, Happy Mijjj ツ и rossiee,

Ето някои насоки, които вярвам ще са ви полезни Blush

Предварителната инхалация не е необходима, тъй като тя не би предотвратила образуването на хрема, в т.ч. и задна хрема, или развитието на вируси. Инхалациите овлажняват, втечняват секрета и подобряват симптомите при наличие на секреция от носа, като хрема например. Но инхалациите нямат функцията да предпазват от инфекции.

При алергиите - концентрацията на алергени може да бъде намалена с инхалации с физиологичен разтвор. Те ще овлажнят лигавицата и ще облекчат симптомите на кихане и секреция.

При секреция от носа, съпроводена с кашлица, инхалациите може да облекчат симптомите и да подпомогнат изчистването на лигавицата. И при течащ, и при запушен нос можете да правите инхалации с физиологичен разтвор. Те ще ускорят оздравяването.

Всеки физиологичен разтвор може да се използва за инхалации, стига да е стерилен. Важно е да прецените опаковката. Изборът на опаковка е свързан с начина на използване, както и с времето на използване. Съществуват няколко вида.

Инхалациите може да намалят концентрацията на вируси и бактерии, но не предпазват от инфекции.

Поздрави,
Д-р Таня Андреева

# 147
  • хасково
Удачно ли е да се използва инхалатор много често т.е.  2-3 пъти в месеца за поне минимум 3-5 дни? В смисъл от прекомерната употреба няма  ли да има "пренатоварване на организма" и в критични моменти инхалацията да не подейства?

# 148
Най-важното е да върши работа, както и да не заема много място вкъщи.

# 149
При избора на инхалатор най важното за мен е да подходящ, както за възрастни така и за деца  да е тих и компактен.

Общи условия

Активация на акаунт