На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 23

• 122 593
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
В Бургас Турска лира се купува за 3,45
Роси, в грешка си. Една турска лира се продава за 0,345 лв. Не правиш разлика между купува и продава. Лирата се изкупува за 0,324, т.е. с 2 ст. по-малко.

Вет, на мястото на Кипа вече e Мигрос. Той е най-големия в града -5М, 3М е на Марги аутлет, а 2М е в Ераста.

Благодаря ,Sinara!
Посетих в неделя Мигрос в Ераста.
Накупих си набелязаните неща от там като лимонада, тава от гранит,десертчета Brown,зехтин,ориз и т.н.
Страхотни сте съфорумки,благодаря за винаги полезната информация!

# 571
Момичета и момчета, някой купувал ли е лозови листа от пазара и дали им знае цената горе-долу ? На бройка ли за или на килограм?

Лозови листа купувах декември от пазара. Бяха в пластмасов буркан. Ужасни! Твърди и със странен вкус. Хвърлих и сърмите и буркана!

# 572
  • София
Скрит текст:
То не се издържа вече! От ноември не съм ходила в любимия Одрин! И вчера резервирах EdirnOtel за две нощувки. Някой тук бил ли е в този хотел точно? Знам го къде е, но ме интересува дали в района му има прилични заведения. Закуската му как е? Паркирането дали е удобно или е просто на улица?
Закуската е на блок маса и  е  прилична, за да стигнете до нея излизате отвън покрай рецепцията.Няма топла връзка. Банята имаше най-малката мивка която съм виждал и не можеш нормално зъбите да си измиеш.Няма  паркинг улица е.Паркирането  зад хотела е на късмет, но има вход за хотела  който ви води на 2 етаж.
[/quote] и ние сме резервирали в този хотел за началото на март, имаме време да откажем резервацията. Може ли да препоръчате друг хотел (ако този не става) близо до центъра, като идеята ни е да има прилични заведения, в които да вечеряме без да се налага да използваме автомобил.
Благодаря

# 573
  • Varna
Момичета и момчета, някой купувал ли е лозови листа от пазара и дали им знае цената горе-долу ? На бройка ли за или на килограм?

Лозови листа купувах декември от пазара. Бяха в пластмасов буркан. Ужасни! Твърди и със странен вкус. Хвърлих и сърмите и буркана!

Аз, тъкмо това щях да пиша или питам....не се ли страхувате, че тези листи не са достатъчно
крехки?
Не съм си купувала листи от там, но където съм пътувала в Турция винаги опитвам лозовите им
сърмички. На различни места, различен вкус разбира се, но са се случвали точно такива сърмички
с такива листи  които можеш само да плюеш, въпреки, че плънката вътре е чудесна.

Много лесно може да си приготвите у дома.
Аз, винаги купувам листи  когато бабите изнесат на пазара лозови листи. В началото
всички листи са крехки. Слагам листите във вряла вода в която съм сложила сол и ги
обръщам докато цвета им се промени. Много бързо става. След това  ги изсцеждам от
водата в гевгира. Правя ги на масурче по десет или пък ги сгъвам и ги поставям в
найлоново пликче. Понеже са все още топли, оставям ги да изстинат и след това във фризера.
Всичко става много бързо и най-важно, листите са крехки.

# 574
  • Пловдив
Сухи листа - в буркан, сгънати на 4 по 5 бр и стерилизирани за 5 минути - траят с години
Най трудното е да задържиш буркана във водата, защото има въздух в него.

и ние сме резервирали в този хотел за началото на март, имаме време да откажем резервацията. Може ли да препоръчате друг хотел (ако този не става) близо до центъра, като идеята ни е да има прилични заведения, в които да вечеряме без да се налага да използваме автомобил.
Благодаря

Ние спим в Отоман палас.Близо до центъра. Осигурен паркинг и момчетата говорят английски

# 575
  • София
Скрит текст:
Сухи листа - в буркан, сгънати на 4 по 5 бр и стерилизирани за 5 минути - траят с години
Най трудното е да задържиш буркана във водата, заото има въздух в него.
[/quote] и ние сме резервирали в този хотел за началото на март, имаме време да откажем резервацията. Може ли да препоръчате друг хотел (ако този не става) близо до центъра, като идеята ни е да има прилични заведения, в които да вечеряме без да се налага да използваме автомобил.
Благодаря
[/quote]
Ние спим в Отоман палас.Близо до центъра. Осигурен паркинг и момчетата говорят английски
[/quote] Благодаря, ще го разгледам

# 576
  • Пловдив
    Отоман палас е на хубаво място и добре като хотел. Но си имайте едно нс ум - това е единственият хотел, в който се оказа, че са ни дали стаите, хем бяхме предупредили, че ще пристигнем към 19ч. Наложи се да се намеси обслужването на букинг, за да се реши проблемът.

# 577
  • гр. Бургас
Да Синара, объркала съм не е 3,45, а  0, 345! Но отдавна в Бургас не съм видяла турска лира да продава за 0,32 Ст!

# 578
  • гр. Бургас

Роси, снимката ти илюстрира точно обратното на това, което твърдиш. Разбра ли си грешката?
Ти виж по добре! Колко  турски лири са 100 ЕВРО!

# 579
  • Пловдив
100 евро са 597,42 турски лири /  или като разделим двете на 100

1 евро е 5,97 турски лири  / превърнато в бг валута

2 лева са си 2 лева

Последна редакция: пн, 04 фев 2019, 14:52 от makak

# 580
Ние мислим през април, или май да ходим, та въпросът ми е има ли някакви байрями през този период, за да се съобразим с тях...

# 581
Сега гледам 5,9668€ за 1 турска лира, може да обменя евро

Погледни какво си написала и стига спори. Колко пъти ти обясниха хората Confused

# 582
Мисля че байряма е Юни --халим може най добре да каже.

Парфюми има мисля и на DP --казват че са трайни на главната около големия фонтан имат магазин. Другото е Фрее шопа.

# 583
Ние мислим през април, или май да ходим, та въпросът ми е има ли някакви байрями през този период, за да се съобразим с тях...
И гугъл знае празниците
4, 5 и 6 юни - Рамазан байрам

12 и 13 август - Курбан байрам

# 584
  • у нас
Да Синара, объркала съм не е 3,45, а  0, 345! Но отдавна в Бургас не съм видяла турска лира да продава за 0,32 Ст!

Не съм писала продава, а изкупува/купува/. И да, толкова е. На ченджа съм. Бъркаш двете понятия и се повеждаш и се опитваш да убедиш другите в нещо, което е грешно.

Общи условия

Активация на акаунт