Спокоен, немного малък град с благоприятен климат?

• 43 772
  • 804
  •   1
Отговори
# 735
  • В градината...
Пу-пу, Тутракан .. От клиниката там изтърчах в София. И забременях успешно. За важните неща ходим в София, нищо че ни е на другия край на Бг.
Калина, я вземи да пуснеш една анкета с предложените градове и да гласуваме!

# 736
Няма смисъл от гласуване. Защото Калина търси информация по определени от нея критерии. А гласуването ще е по лични, които пък не я касаят.  Simple Smile И няма да има смисъл от анкетата за авторката, че и за останалите.
Нали споменахме, че "Най-добрият град за живеене" или "Любим мой роден град"  май не се определя в тая тема.

# 737
  • В градината...
Ще опитаме да се съобразим с критериите й, някои от които са взаимоизключващи се.
И още нещо - струва ми се, че сте доста млади. С годините приоритетите се променят.

# 738
Детето на Калина няма астма, поне аз не помня такова нещо. Вероятно това е една от причините, да не се държи толкова много на болнични заведения и санаториуми.

Естествено, че се променят приоритетите с години. Аз се надявам да остарея на село или поне в някой по-спокоен град. Но за момента не мърдам от София.

# 739
Детето на Калина няма астма, поне аз не помня такова нещо. Вероятно това е една от причините, да не се държи толкова много на болнични заведения и санаториуми.

Естествено, че се променят приоритетите с години. Аз се надявам да остарея на село или поне в някой по-спокоен град. Но за момента не мърдам от София.

Няма, в темата не пише, болен е друг човек. И е важен климатът. А не цяла България е подходяща. Санаториумите се споменават само заради климата и насочват къде той е такъв.

А приоритетите са различни както на различна възраст, така и за различните хора и второто е всъщност водещото.
Скрит текст:
В София аз пък ходя, само "по голяма нужда", както се изразява Николай Урумов в един хубав моноспектакъл.

# 740
Детето за сега е добре и дано да е все така, съпругът й е този, който има проблеми. От тази гледна точка за мен това би бил първи приоритет - подходящият климат/ чист въздух и на второ място възможностите за училище на детето и извънкласни занимания. Третият ми приоритет би бил вэзможностите ми за работа, все пак  човек трябва да работи нещо, по възможност по специалността си. За щастие на този етап професиите на Калина и съпругът й не  налагат такова съобразяване.

# 741
Това за астмата го споменах, заради препоръката за добър пулмолог и пристъпи.

# 742
~desex~ , прекалено много се обиждате ако някой не смята родните ви места за най - подходящи.

... затова и си написах критериите още в първият пост.

Съжалявам, явно не съм била разбрана правилно, нито се обиждам, нито ми е родно място, нито пък ме вълнува всъщност кой къде ще избере да живее. Просто чета, какви са по-голямата част от критериите, посочени в първия пост...

Ще опитаме да се съобразим с критериите й, някои от които са взаимоизключващи се.
 Peace Peace Peace

Имайте предвид, че санаториумите и болниците за този вид проблеми са строени преди много години, когато и замърсяването не е било такова, населението не е било така разпределено по населените места и т.н.

За Сандански хубаво, ама авторката на темата не иска горещо лято, а там лятото не се търпи, особено, ако не си свикнал на такива жеги.

Детето за сега е добре и дано да е все така, съпругът й е този, който има проблеми. От тази гледна точка за мен това би бил първи приоритет подходящият климат/ чист въздух и на второ място възможностите за училище на детето е извънкласни занимания. Лично мнение.
И аз смятам, че най-важно при избора на град е да си подредиш приоритетите.

# 743
Пулмологът е нужен не само при астма.
Цитат
Имайте предвид, че санаториумите и болниците за този вид проблеми са строени преди много години, когато и замърсяването не е било такова, населението не е било така разпределено по населените места и т.н.
То сега в тези населени места пак няма много хора и чак такова замърсяване на въздуха.  Simple Smile Големите замърсявания и сега в градове, които и преди не са били с особено подходящ климат.
А климатът зависи основно от географското местоположение, влажността, температурата, надморската височина, въздушните течения - това са географските фактори, които го определят и те не са много променливи. Замърсяването е нещо по-различно.

# 744
За дете с белодробни проблеми е изключително важно наблизо да има болница и специалисти.Защото при един тежък пристъп трябва се реагира бързо.А да намериш пулмолог в големия град е много по-лесно.

Аз лично бих избрала Велико Търново ,Габрово или Сандански.

Този пост визирах аз. Иначе принципно е важно да има всякакви специалисти в един град, не знаеш кога кой ще ти потрябва. Точно затова и не мърдам от София, тук има всичко.

# 745
Летата в Русе не са лета, ако температурата не мине 35-37°С. Поне за мен. Та едва ли лятото в Сандански е по-горещо, а и кой е казал, че лятото не могат да отидат в Балкана , където не минава 30°. Хубавото на семейството на Калина е, че и двамата не са обвързани с работа и отпуски, т.е работят от вкъщи/ от всяка точка.

# 746
Да, знам, че искам неща, които са взаимоизключващи се.
Просто до преди година не съм и мислила, че ще си търсим друго място за живеене, свикнала съм с един начин на живот и с дадени удобства, които имаме тук, и ми е трудно да се преориентирам към съвсем различно място. Пак казвам 20 години съм живяла в малък град, не ми харесваше изобщо и не съм предполагала, че някога пак ще живея в подобен. Ама ето, че се налага...
Мъжът ми пък съвсем не иска малък град, ако аз съм склонна да направя компромис с някои неща, той е още по - труден за убеждаване.
Климата и въздуха са приоритет, но няма как съвсем и без другите неща.
За анкетата, аз посочих само 3 града, които са фаворити, така да се каже, но не съм отхвърлила напълно и други възможности...

# 747
Калина, направи си една таблица с графи вашите критерии. След това отчетни кой от градовете какво покрива. Така по-лесно ще се ориентирате.

# 748
Като заговорихте за болници, току що се сетих, че съм чела за новата болница в Панагюрище. Има уникално оборудване за такъв малък град, а и за много по-голям. Асарел са дали пари, а и привличали добри доктори от Пловдив и не само. Но да кажат и потребители от града. Моето е "чуто/прочетено" и може да не е така в действителност. За въздуха също да споделят евентуално. Освен ако пък не е много малък 🤔

# 749
Виждала съм я само отвън, слава богу, но казват, че и отвътре била впечатляваща.
За добрите специалисти също чух и е логично – давали завидни заплати.
Информацията ми е от медицинско лице обаче, аз също съм любопитна какво е мнението на пациентите.

Общи условия

Активация на акаунт