Пътувания на сами жени в далечни държави

• 23 742
  • 452
  •   1
Отговори
# 90
В англо държавите от развития свят е направо задължително да пътуват преди да идат да следват. Дори деца на бедни родители пътуват. Отиват някъде, работят докато съберат пари за билет до следващото място и така докато поживеят насам натам. В Израел, след военната служба също пътуват по света с раници. Доста латиноамериканци пътуват така. Във Франция не е много разпространено, но сестрата на мъжа ми е пътувала сама през ваканциите.

Аз много исках да пътувам и живея из Европа и семейството ми ме подкрепи. Майка ми е пътувала из арабския свят, сама, след завършване на университета, но това е било през 60те на миналия век и за кратко. Моето семейство се страхуваше повече от запада отколкото от арабския свят, защото не познаваха запада никак, а четяха за дрога, алкохолизъм, психопати и подобни.  Напътувах се и се кротнах много бързо. Единствено не успях да поживея в Бразилия, но се надявам и това да стане скоро.

Според мене, ако човек е разумен и има представа къде отива и от нравите, придържа се към препоръките на Външно министерство, има средства и е винаги в група няма кой знае какви рискове.

Рискове има и на местата, които обитаваме. Застреляните на пазара в Страсбург преди дни едва ли са очаквали атентат. Да не излизам из Париж и да не стъпвам в Страсбург?

И в двата случая, в Мароко и Нова Зеландия, момичетата са престъпници препоръките и са имали силно рисково поведение. Бих отишла и в Мароко, и в Нова Зеландия, но не сама и не бих бродила из планини с приятелка. С непознат мъж не бих се срещнала сама и в собствения си квартал.

Глупости. Задължително било. Изобщо не е задължително, а даже не е и толкова често срещано. Пак пишеш небивалици.

# 91
Ами те и на скандинавките родителите били против, казали са им опасенията си, ама нали тамошната младеж освободена, и хукнали по голите скали из Африка да лагеруват самички на палатка.
Абе те и на Слънчев бряг хич не искат да ги пускат, ама пустите млади вдигат панаири и отиват напук... Sunglasses

# 92
  • София
Трябва да му се измисли име на тоя синдром - Мария Антоанета или нещо подобно. Хиляди тъпи бели кифли и кифльовци живеят в измислени светове и вярват, че навсякъде ще ги посрещнат с пасти.
Виждам го даже в София - красиви тийнейджъри се смеят на пияни цигани.
А то хич не е за смях.
А то се оказва брадва.

# 93
Да, и у нас има пострадали наивни чужденки.

Този случай е отпреди 5 години:

"26-годишна жена от Мелбърн, Австралия, била пребита зверски с маркуч и изнасилена от мургав нашенец край Попово. Гаврата станала след полунощ на 13 септември. Малко по-късно, уплашена от групово изнасилване, тя скочила от тераса на втори етаж и избягала. “Труд” научи от неофициални източници, че младата жена била в България по работа.

Останало ѝ свободно време и решила да се наслади на красотите на страната ни. Край Велико Търново тя се качила на автостоп в кола с мургави мъже. Те обещали да я откарат до Русе. После тя трябвало да стигне до летището в Букурещ, за да си хване самолета за дома. Компанията спряла в Попово уж да се освежат в апартамент на единия от мъжете. Домакините обаче извадили алкохол, за да покажат българското гостоприемство.

По някое време гостенката настояла да тръгват и един от мъжете щедро предложил да я откара. Вместо това спрял в покрайнините на Попово и поискал секс. Срещайки съпротива, той извадил парче маркуч и започнал да я бие. Налагал я по лицето, гърба, задните части и грубо я изнасилил. След като задоволил нагона си, я качил в колата и я върнал в апартамента, където отново я принудил да легне с него. В това време компанията продължавала да се черпи в съседна стая. Жената усетила похотливите погледи и на другите мъже и в ужаса си скочила от терасата. При падането си счупила костици на крака. Паникьосана, хукнала да търси помощ. Минувачи я насочили към полицията.

Австралийката посочила като извършител 32-годишния Йордан Г. от Кубрат, който бил родом от Попово. Мургавият мъж бил женен с три малки деца. Бил безработен, с предишни криминални прояви и често пребивавал в родния си град.

Жертвата била освидетелствана от съдебен лекар, който потвърдил бруталния побой и изнасилването. Цялото лице било в отоци и синини. Взет бил биологичен материал за потвърждаване авторството на сексуалното насилие. Младата жена е разпитана и пред съдия. Тя си заминала за Австралия в понеделник с гипсиран крак.

“Момичето е много интелигентно, нежно и крехко същество. Завършило е висше образование в Мелбърн. Работило е 2 години в Англия. Едва ли му е минавало през ума какво може да му се случи у нас, където пътуването на стоп не е безопасно особено за млади и красиви жени”, споделиха нашите източници. Насилникът е задържан в ареста. Чакат го от 2 до 8 години затвор."

# 94
Всъщност, нека пътуват, щом имат пари и на родителите им не им пука за тях, но защо целият свят е длъжен да се съобразява? Защо да се разхождаш разголен в мюсюлманска държава трябва да е нормално, понеже в "цивилизованите" държави било така?  От къде накъде западняците се опитват да налагат ценностите си на целия свят? Това на мен ми прилича на бай-ганьовщина.

Или пътуваш и се съобразяваш, или не пътуваш. Всичко друго е глупаво.

# 95
  • Варна
Е, тя тая за две стотинки е нямала акъл в главата си, извинете.

# 96
Вярно е, с кой акъл се качваш на стоп при цигани...

# 97
Всъщност, нека пътуват, щом имат пари и на родителите им не им пука за тях, но защо целият свят е длъжен да се съобразява? Защо да се разхождаш разголен в мюсюлманска държава трябва да е нормално, понеже в "цивилизованите" държави било така?  От къде накъде западняците се опитват да налагат ценностите си на целия свят? Това на мен ми прилича на бай-ганьовщина.

Кои са тези западняци, които се опитвали да си налагат ценностите на целия свят?
Ти кой искаш да си налага ценностите?
Мюсюлманския свят ли? Щото напоследък точно това се случва. Западняците се съобразяват в собствените си страни с някакви неандерталци. Наскоро гледах запис от камера на автобус в Германия. Една маймуна заби шамар на момиче с къси панталони.
Теб никой не те кара да си пускаш детето никъде. Все пак всеки има глава на раменете си  и може да я използва.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 09:51 от Дъждец

# 98
  • София

Кои са тези западняци, които се опитвали да си налагат ценностите на целия свят?
Ти кой искаш да си налага ценностите?
Мисюлманския свят ли? Щото напоследък точно това се случва. Западняците се съобразяват в собствените си страни с някакви неандерталци.
Теб никой не те кара да си пускаш детето никъде. Все пак всеки има глава на раменете си  и може да я използва.
Аз по-скоро разбрах Петя, че изразява възмущение от хора, които пътуват без да се съобразяват с културните специфики на съответните дестинации. В крайна сметка, може да не понасям уахабизма като форма на исляма и СА, но ако някога се случи да отида в държавата, ще се съобразя с местните изисквания по отношение на дрескод, поведение и т.н. Няма да си развявам европейското свободомислие и еманципация точно пък там, за да не ми се случи случка.

# 99
Не, предпочитам светът да не е чак толкова глобализиран. Свободна търговия и екскурзии е достатъчно. Но навсякъде да има еднакви ценности и култура, е прекалено.
Знам, че никой не ме кара. И теб никой не те кара да влагаш агресия в отговора си, но го правиш. Имай си каквото искаш мнение, но по-леко с назидателния тон.

# 100
И аз предпочитам да не налагат своята култура в Европа и да не се налага европейките да бъдат опипвани на коледен базар, и да не се налага да ходят зачулени, щото някое животно в автобуса щяло да се разгони.
Ние нашата култура трудно ще я наложим там и определено няма да се случи с няколкото кифли, които отишли по къси панталони в Мароко. Обратната тенденция обаче е много по-силна и стряскаща.

# 101
Това се случва заради Меркел - всъщност тя наложи тяхната култура в Европа. Все едно да пуснеш един шопар в дома си и да се жалваш, че се държи като прасе.

# 102

Аз по-скоро разбрах Петя, че изразява възмущение от хора, които пътуват без да се съобразяват с културните специфики на съответните дестинации. В крайна сметка, може да не понасям уахабизма като форма на исляма и СА, но ако някога се случи да отида в държавата, ще се съобразя с местните изисквания по отношение на дрескод, поведение и т.н. Няма да си развявам европейското свободомислие и еманципация точно пък там, за да не ми се случи случка.
Да, с това съм съгласна, но не мисля, че това е някаква целенасочена тенденция от страна на европейците, за да се говори така обобщаващо. По-скоро тези влизат в графата "търся си белята", както двете момичета, отишли сами на палатка в планината в Мароко.

# 103
  • София
Определено има блогърско хипстърска тенденция даже. Всяка, всяка бюти блогърка и влогърка е длъжна да направи поне два поста на година за екзотични дестинации. Ей сега една се фукаше как била в Пакистан.

# 104
В Пакистан е прекалено екзотично за мен, брр

Общи условия

Активация на акаунт