WIZZ AIR - 33

• 61 193
  • 773
  •   1
Отговори
# 210
А с Basic могат ли да се избират местата?

# 211
  • София (Възраждане)
Да!

# 212
Ръчният багаж( без priority, мека раница), много вероятно ли е да бъде взет от персонала, за превозване в багажното ?

# 213
Никакъв шанс. След въвеждане на новите правила няма вземане в багажното. Или си купуваш приорити и качваш куфар/сак/раница, или си само с малка раничка и отново я качваш. Големият ръчен багаж се поставя в багажните кутии над главите, малкият - под седалката.

# 214
rebus99, благодаря( устройва ме идеално този вариант)

И още един въпрос да задам- понеже за първи път купувам Wizz Flex, в случай, че ми се наложи да го ползвам( за смяна на датата на полета), на коя стъпка от правенето на новата резервация ще ми покаже, че имам купена тази услуга и следва да платя само разликата м/у двата полета( а не цялата цена на новия)?

# 215
Нещо не мога да разбера - Wizz Priority дава:

1 Carry-on bag onboard
1 Trolley bag onboard
Priority check-in desk and boarding

И е по-евтино от 10 KG check-in багаж?

Trolley bag onboard - това може ли да е най-малкия тип куфари на колелца? Слага се в багажното отделение над местата, нали?
Има ли практика да мерят дали размерите на тези куфари са точно същите като в изискванията им?

Последна редакция: пт, 08 фев 2019, 15:04 от emzz

# 216
Така е, багажът при приорити е по-евтин от този на 10-кг чекиран багаж. Не съм виждала някой да мери приорити куфарчето, но ако поискат да го направят, имат основание и не можете да възразите.

# 217
Аз съм виждала да мерят. Помолиха да го поставят в рамката, не се събра и бая скандал вдигнаха пътниците, защото трябваше да си доплатят.

# 218
Нещо не мога да разбера - Wizz Priority дава:

1 Carry-on bag onboard
1 Trolley bag onboard
Priority check-in desk and boarding

И е по-евтино от 10 KG check-in багаж?

Trolley bag onboard - това може ли да е най-малкия тип куфари на колелца? Слага се в багажното отделение над местата, нали?
Има ли практика да мерят дали размерите на тези куфари са точно същите като в изискванията им?

може да е всичко с посочените размери
може да не мерят, може да премерят и ако  не влиза - плащаш

# 219
А може ли въпреки, че ще имам Priority да ползвам само опцията за допълнителен багаж и да не се кача по-рано от другите?

# 220
Може, разбира се. Ваше е правото на избор. Но ако се качите късно с куфар, може да няма място за Вашия багаж. Поне не близо до Вас.

# 221
А някой ползвал ли е медицинската им застраховка. Обикновено си правим туристическа застраховка в SDI, но виждам, че Wizz Air предлагат подобна (в случая за 5.20 лв). Би ли свършила работа в случай на нужда от медицинска помощ в чужбина (Израел)?

# 222
Здравейте,
Искам да попитам ако някой е имал такъв случай:
Имам на една резервация полети - отиване и връщане. Тъй като има промяна в часа на връщането са ми изпратили имейл да избирам:
Опциите са: 1.Нова резервация
                        2. Възстановяване на сума
                       3. Приемане на променените полети
1/Ако избера първата опция " нова резервация" дали мога да променя БЕЗПЛАТНО с близки дати освен променения полет, а и другия  тъй като двата са на една резервация?
2/ Опцията "нова резервация" означава ли безплатно презаверяване за други дати?
3/ Може ли това да стане  чрез кол центъра без такси  и на какъв телефон?

# 223
  • София

1/Ако избера първата опция " нова резервация" дали мога да променя БЕЗПЛАТНО с близки дати освен променения полет, а и другия  тъй като двата са на една резервация?
2/ Опцията "нова резервация" означава ли безплатно презаверяване за други дати?
3/ Може ли това да стане  чрез кол центъра без такси  и на какъв телефон?

1. Можете да промените датите и на двата полета
2. Безплатна ще бъде промяната и за двете дати
3. Можете да направите това без да се обаждате на кол центъра, а като действате директно в резервацията си във Вашия профил.

# 224
  • София
Преди време и аз получих такъв е-мейл за промяна на полетите.
Поисках връщане на 120% към уизз профила, след това направих нова резервация и спестих 200 лева.

Не е задължително винаги да е така, но поне проверете колко ще ви струват новите билети, ако откажете промяната.
После изберете това, което ви устройва.

Общи условия

Активация на акаунт