Съпругът ми не иска дете, а аз искам

• 29 934
  • 553
  •   1
Отговори
# 375
Особено за мъж, ако наистина е стабилен и добър в работата, как точно ще му попречи бебето? Нали няма да бременее, повръща и излиза в майчинство? И какви толкова цели ще има - да го придърпат към Лондон там да меринджейства? сериозно, какви цели?

# 376
В днешно време е ясно, че и жени,които са с добро образование и се стремят към кариера, не бързат с децата, пък какво остава за мъжете.
Независимо, че са женени от 10 години той не е узрял още за тази стъпка.
Надявам се и желая на Мия в най-скоро време да сбъдне мечтата си.

# 377
Точно най-амбициозните имат и деца. Характерът им е такъв, за всичко, което е в живота им, не само в работата.

Но темата няма нищо общо с това, за което говорим. Той не е казал, че не иска, защото му се струва, че е рано, а че не иска въобще.

# 378
"Не бързам за деца" при образованите е някъде докъм 28, след това следва да се замислят. Иначе амбициите се превръщат в самозабравяне, корпорацията ти изпива живота и докато се усетиш, тая работа с децата минала...

Не бързам за деца е фраза за хора под 29. След това по-добре да се побърза.

# 379
В днешно или минало време , деца започваш да искаш когато намериш своя човек или когато часовника започне съвсем да тиктака.
Мъж с кариера, дом и фин. стабилност не би му било грам проблем да създаде живот с жена, която обича и особено когато знае , че тя иска да има дете от него.

# 380
Ако обичаш жена си и виждаш, че примира от майчински инстинкт, ще се решиш и още как.
Освен ако по принцип никога не искаш да имаш.
Тогава пък ще търсиш друг такъв като теб със същите намерения.
А не да лъжеш и да мажеш.

# 381
Вероятно има проблем ако плановете и амбицията не се покриват с имането на дете. В случая семейството на авторката живее добре, не се лишават от развлечения, пътувания и почивки. Той сам е казвал че детето ще "обърка" този ритъм на живот. Не желае да си нарушава спокойствието и стереотипа на живот.

# 382
Тогава кое му е интелигетното и какво беше още на тоя младеж?

# 383
Даа, той не желае да си нарушава спокойствието, а нарушава нейното като ѝ отнема ценните години и я мотае и лъже. Той може да има дете, когато поидка, но това дали тя ще успее нормално да забременее, износи и роди, май не го интересува ... Чист егоизъм си е това !!! Тук не говорим за никаква любов ...

# 384
Не може да сме сигурни и с такава категоричност да се заявява  - "няма любов". Поне аз не съм убедена в това, въпреки, че от няколко дни това е основният лайтмотив в темата заедно с "разведи се".

# 385
Да прецени за себе си има право, да лъже пряко засегнатите - никакво.

Точно най-амбициозните имат и деца. Характерът им е такъв, за всичко, което е в живота им, не само в работата.
Да, и моите наблюдения вече са такива.

Благодаря за обединяването на мненията ми.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 16:39 от Анонимен

# 386
Така значи, той с много любов отлага ли отлага... Щото в момента в който се реши и то ще стане отведнъж! Може и да стане, може и да иска време, а може и да иска медицинска помощ, че да се случи. (не пророкувам, просто вероятностите говорят за това, че на 25 е доста различно от на 35... и още по на 40-45, не само за зачеването а и за износването)
А тогава колко ли любов ще се иска да я подкрепи... или да й каже "Ами мило, не стана! Не ни е било писано. И без това така си ни е добре, хайде да не влизаме в приключение да се мъчим!".

Първо лъжата със "септември", а сега "да свикна с мисълта", все едно то ако се "помъчи" тоя месец и то детето ще се роди след седмица, та няма време да свикне с мисълта. Ако е наистина с мисълта "Защото те обичам, а ти искаш дете, значи и аз искам за да си щастлива!" следва и да я има и мисълта "за да сме щастливи заедно!", т.е. свикването с идеята за "с дете" може да се случва плавно и успоредно с правенето и с растенето на корема.
Или той като млад мениджър третира проекта "бебе/дете" като всички проекти: задължителен ясен план-график (ама не се сеща че трудно ще изуправлява биологията на жена си), предварително оценени рискове-ползи (е никой не знае какви са всички рискове, а "ползите" от гушкавите ръчички и беззъбата усмивка не може да ги знаеш преди да си ги видял...)...

# 387
Този тип е ясен като бял ден. Видял се е в пари и му се живее. Има си и красива жена да му е завършен "фейса" и за какво са му деца да му развалят рахата?! Завършен егоист! Той обаче не осъзнава, че след десетина годинки, ще си е един чичка, а след още 10 - почти дядка.... и като гледам самотен дядка, седнал на верандата с чашка в ръка...... Аз на такъв шансове не давам.
Авторката, на 34 си! Ами хич нямаш много време. Той биологичния часовник си тиктака ли тиктака.... Това, че някоея е родила без проблем първото си дете на почти 40, е по-скоро изключение. Бременност може да се случи, но дали ще звърши успешно?!

# 388
Какво значи пързалки, измислици? За какво ми е да си губя вемето тук с измислици хора, чувате ли се?
  Казах му: имаш краен срок- 1 април! На деня на шегата ще си тръгна ако не започнем опитите за бебе!! Даже му казах, че още утре отивам за  фолиева киселина и витамини! Той отвърна- добре. Ще видим. Но колкото и негативни мнения да имаше тук- за тези 2 дни много от вас ми помогнаха, за оуто БЛАГОДАРЯ! Понякога е по-лесно да се разкриеш пред непознати- много по-лесно, особено за емоционално затворен човек като мен. Надъхахте ми, честно казано и съм доволна с този ултиматум, който му поставих- дори за някои да си е пак баламосване- аз вътрешно ВЕЧЕ СЕ ЧУВСТВАМ РАЗЛИЧНА И СИЛНА! 

Ако аз съм мъжа ти, ще те чакам да се изнесеш на 1 Април Simple Smile

Иначе, сериозно, дори и този план да успее после ще гледаш дете с мъж, който не иска деца. Ако след 2-3 години се чудиш, къде сбърка, че твоя мъж не си обича дето и спи с млада си любовница ... върни се към точно този момент.

Поздрави

# 389
Тя си е вкъщи. Той ще се изнася.
А това за любовницата........ами аз лично смятам, че дори и към момента тя е факт.

Общи условия

Активация на акаунт