Да спрем ЦИГАРИТЕ заедно! - Тема 14

• 43 329
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Абе я се стегни малко  Laughing
На мен това отказване ми е първото. Дали ще е последното - Божа работа. Добре де, моя си работа е, ще видим Laughing
Въпроса е, че имаш опит. Не би трябвало да ти е толкова трудно.
Иначе първите дни са тегави, вярно си е.

# 421
Елора всеки път е трудно за съжаление. Първият път бях с най силна мотивация, бях се уплашила здравословно. Много тъпо е това да си го причинявам за пореден път. Втория път си обещах, че ако изкарам година ще запаля, е половин година мислех за това и накрая го направих. Беше грешка. Друго, което смятам, че не трябва да правя е да си признавам колко хубаво ми мирише, когато някой пуши. Просто трябва може би да си втълпя колко е гадно, докато повярвам.
Успех момичета, темата наистина помага, понякога преди отварях стара тема на произволна страница и четях, четях...

# 422
Бебка, за съжаление и на мен ми мирише приятно като пуши някой.
И преди като пушех не ми правеше впечатление, но като изляза сега усещам и най-малкото количество дим.
Не знам как ще си го втълпиш.
Все едно да обичам шоколад и да си повтарям, че е гаден.
Няма да свърши работа.
Все още ми се пуши. Но не съм посегнала.
Понякога съм на косъм. И като съм близо до магазина за единични бройки си викам - "абе няма да е днес" Laughing

# 423
  • София
bebka2304, Определено Елора е права и няма смисъл от това залъгване (освен, ако не мислиш, че за теб би работило в полза).
Аз ги спрях месец преди да разбера, че съм бременна и това малко или много ми е помогнало с мотивацията. НО! Дори бременна, има някакви моменти (или определени цигари, не зная), когато съм около пушач и оставам около него за няколко пасивни вдишвания. Все повече и повече ми е неприятно и задушаващо, но дори и бременна го правех/правя (сега май не съм скоро, явно вече не ми допада толкова). Тааа, определено не е като да съм се залъгвала, че ми е неприятно.. Дори преди, когато пушех ми беше в пъти по-гадно от цигареният дим, колкото и да е парадоксално.
Явно и това ми е било/е вид “патерица”, но нямам против.. по-добре с патерици и стъпка по стъпка, от колкото другата опция.
Най-голямата опора, когато ти се допуши, според мен е групата тук:)))

# 424
Дори преди, когато пушех ми беше в пъти по-гадно от цигареният дим, колкото и да е парадоксално.

Това дето си го написала току що и аз го осъзнах.
Много пъти като бях пушач ме е е дразнила миризмата, а сега ми е приятна  Joy
Е, ако някой иска да си запали вкъщи, няма да го огрее.

# 425
Ще ви мине, след още няколко месеца няма да ви е приятна миризмата. Време си трябва, не става веднага. Толкова години сте пушили, не може сега за месец да се забрави и все едно не е било. Аз скоро ще направя пет години откакто не пуша, преди това пуших 11-12 години. Все още сънувам, че пуша и в съня много ме е яд, че съм запалила, но осъзнавам, че пропушвам отново, а като се събудя, съм толкова щастлива, че не е истина. Такова облекчение е да не пушиш, сякаш са ме освободили от затвор. Даже понякога се радвам на тези сънища, напомнят ми какво хубаво нещо съм направила за себе си и оценявам свободата, която съм си подарила. Успех, момичета!

# 426
А на мен не ми се пуши, гадно ми е като запаля, гадно ми е да ми мирише на цигари, а като не пуша известно време и после ми е много кофти някой, който е пушил да ме доближи - всичко ми мирише лошо, коса, дрехи, дъх.

Започнах явно да се чистя аз, пак ме хвана безсъние. И предния път в 5 часа се събуждах наспана. Вие какви ползи от спирането открихте за себе си?

# 427
Вие какви ползи от спирането открихте за себе си?

Не се задъхвам при физическо натоварване, обонянието и усещането ми за вкус са много по-силни и наситени, събуждам се много по-свежа и с повече настроение, не кашлям, няма го досадният секрет в гърлото, кожата на лицето ми е малко проблемна, но цветът й се освежи много приятно и го няма сивкавият отенък, няма го моментът на изнервяне и дискомфорт, че трябва да се излиза на студеното за по цигара, също няма го изнервените състояние "оф да идва спирката, че да запаля цигара" или да идва тая обедна почивка вече...", не трябва да проверявам постоянно изгасени ли са всички цигари преди да изляза (имах такъв страх), освободих се от задължението да се уверявам, че имам достатъчно цигари и запалки, правя си подаръци със спестените пари, ползвам си времето за по-приятни неща. Свободна съм.

# 428
МП е непушач и говорим за бебе, но след година и повече, че тъкмо започнах нова работа. Зная, че цигарите намаляват репродуктивните способности и вредят на плода, та това е един от стимулите ми. Та около него хич не ми се и пуши, но майка ми е страстен пушач и сега ще прекарам известно време с нея, пътувам към нас и все се притеснявам, че около нея ще запаля. А не искам.
И съм много гладна тия дни, но е по скоро от ПМС то от колкото от цигарите. Ще си купя някакви дъвки и ще държа книгата на Алън Кърт близо до сега си

# 429
Аз разбрах защо се увеличава яденето.
Защото след отказа от цигарите се възстановяват рецепторите. И всичко е по-вкусно.
В началото гледах да не ям, ама после ми стана много вкусно всичко.
Сега вече не правя така.
Иначе и аз ефект забелязвам. За лицето споменах, още на третия ден си пролича. Дишам по-добре. Но на моменти се задъхвам. Почти не кашлям. Но имам все още храчки и секрети. Все още съм перманентно хремава, но е по-лек носотеча.

# 430
Елора, за омазняването на кожата и пъпките мисля че проблемът е хормонален. Може да си вземеш от аптекита сапун за акне, помага, но не очаквай и на 100% да се оправи. Консултирай се с ендокринолог или добър дерматолог /но да разбира от хормони/. Иначе само със сапуни и мазила няма да стане.
За хремата, проверявала ли си дали не е от алергия? Аз наскоро открих че съм с алергичен ринит към домашен прах. А все си мислех че е някаква хронична хрема...

# 431
Добро утро момичета. Аз държа фронта, днес съм и на работа Hands V
Относно хремата, аз от година, освен когато съм на море примерно имам бистър секрет от носа. Личната ми изписа алергодил, ако не пръскам се появява този секрет, той е главно сутрин. Посъветвайте ме с какво мога да пробвам.

# 432
Елора, за омазняването на кожата и пъпките мисля че проблемът е хормонален. Може да си вземеш от аптекита сапун за акне, помага, но не очаквай и на 100% да се оправи. Консултирай се с ендокринолог или добър дерматолог /но да разбира от хормони/. Иначе само със сапуни и мазила няма да стане.
За хремата, проверявала ли си дали не е от алергия? Аз наскоро открих че съм с алергичен ринит към домашен прах. А все си мислех че е някаква хронична хрема...

Имам хипофункция, хашимото и ИР.
От десет години ходя по лекари. Вече ми е писнало.
Сега ще видим като застудее дали пак ще имам проблеми с кожата.
Иначе такива пъпки по челото не съм имала досега.
Всъщност имах едно лято за месец. Може да е някакво чистене на организма. Тогава малко отслабнах.
Миналата зима бях на кожен, който уж разбира от хормони. Предписа ми лекарство за 50 лв, от което се влоших и го хвърлих.
Та е нормално вече да съм резервирана към лекари.

# 433
Трябва ти добър ендокринолог в такъв случай. Трябва да вземеш мерки и за ИР. Истината е че няма как да се излекува проблема, но с медикаменти като се вкарат хормоните в норма, ще се чувстваш значително по-добре. Назад в темата се оплакваш и от задух, ако не бъркам. От щитовидната се получава.

Попитай в тази тема момичетата да ти препоръчат добър специалист в твоето населено място - https://old.bg-mamma.com/?topic=1138099;topicrefid=4. Защото от доктори до доФтУри разликата е голяма.

Извинявам се за спама. Praynig

# 434
Аз мерки съм взела за ИР. 45 кила свалих.
Възможно е спирането да влияе.
Пушенето е вредно за щитовидната и си мисля дали хормоните дето ги пия не са ми в повече.
Октомври ще пускам изследвания - за щитовидна и ИР, та ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт