Брекети – къде, какви, за колко? -тема 12

• 47 376
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
  • Ланкър, планините Овнерог
На дъщеря ми вадиха долен и горен. Долната дупка се затвори за 2-3мес, горната още си стои. По-малка е от началото, но си я има, но бяхме предупредени, де. Вече е пълни 4мес с брекетите, тече 5-ят. На последния преглед миналата седмица й сложи яки ластици, които трудно издържа за по няколко часа през деня и спи с тях. Подозирам, че те ще спомогнат за придърпването на съседния зъб да запълни по-бързо дупката.

# 91
 А има ли болка при носенето на ластици ?

# 92
  • Ланкър, планините Овнерог
С предишните (medium) на задните зъби нямаше. Сега си има, някакви явно hard са, не пише на опаковката.

# 93
Незнам на някой дали се е случвало... със струпани и ротирани зъби бях, без вадене. В хода на лечението се появиха разстояния между зъбите на няколко места, които вече повече от четири месеца не са се затворили , при все че се работи върху това...  Изчела съм всички теми дотук, оставам с впечатление, че по-бързо би трябвало да станат нещата, при мен какво се случва Незнам... четири месеца съм без никаква промяна , от почти 9 месеца съм с брекети. Работа има още доста, въпреки че нямам захапка за оправяне. По принцип съм много търпелив човек, но започвам леко да се изнервям 🙄

# 94
Здравейте,
искам да попитам дали някой посещава д-р Мирослава Динкова, София?
Може ли да ми споделите какви са цените при нея за лингвалните брекети?
Благодаря!

# 95
Здравейте, приключих лечението си с брекети преди 3 години, имам постоянен ретайнер на долните зъби и такъв за през нощта на горните. В последно време обаче ми се отваря разстояние между предните зъби въпреки, че нося всяка нощ ретайнера, което изобщо не ми харесва...
Според вас има ли какво да се направи при вече приключило лечение... Мисля да се свържа с ортодонта ми все пак за консултация...

# 96
Здравейте! Дъщеря ми е на 13г.  и ходихме на преглед. Години не е имала проблем със зъбите .Преди месец отиде да направи малък кариес и се оказа, че на горната челюст , два срещуположни зъба  са поникнали от вътрешната страна на другите. Тоест, като втори, успореден ред. . Отидохме на консултация при специалист . При прегледа казаха, че единия зъб е така разположен, че е плътно до първата, нормалната си редица, а срещуположния все пак има как да влезе на място защото има малко пролука. Но на снимката се оказа,че челюстта й е тясна и са започнали да тръгват мъдреците. С една дума, няма как да избутат зъбите на място им.  Лекарката беше много отзивчива  и  обсъдихме всички варианти и отговори на всичките ми въпроси, а и от снимката и от обща култура сама виждах за какво става дума. Според нея няма смисъл да избутваме тези зъби, макар, че са постоянни и здрави, защото като тръгнат мъдреците всичко направено губи смисъл. Предложението й беше да извадим двата зъба и след това да сложим брекети за да не изгубят линията останалите зъби. Това е нещо ново за мен и за това пиша тук.  Но жената ми даде снимката и каза, че мога да потърся и друго мнение. За нея това е варианта.

# 97
Здравейте, приключих лечението си с брекети преди 3 години, имам постоянен ретайнер на долните зъби и такъв за през нощта на горните. В последно време обаче ми се отваря разстояние между предните зъби въпреки, че нося всяка нощ ретайнера, което изобщо не ми харесва...
Според вас има ли какво да се направи при вече приключило лечение... Мисля да се свържа с ортодонта ми все пак за консултация...
Това разстояние било ли е проблем преди да се сложат брекетите? А ритейнерът за през нощта какъв е - прозрачен Essix или от обикновените Hawley с дъга? Аз бих се свързала с ортодонта,  също бих започнала да нося горния ритейнър по цял ден.

# 98
  • София
Според вас възможно ли е да се появява болка в зъбите от ластиците?
Когато съм с тях двете челюсти се допират и може би от натиска се появяват болки в 4,5,6,7ми зъб,не знам и аз точно в кои.
6ти и 7ми са ми лекувани преди 2 месеца.Единия е умъртвен.Доказано не е от тях болката.Стоматолога ми е категоричен.
Имам джоб на мъдреца и според него е от него.Често ходя да го почиства и да ми слага дренче,но това помага временно.Трябва да се извади.

Последна редакция: нд, 09 юни 2019, 17:12 от Даяна1111

# 99
Това разстояние било ли е проблем преди да се сложат брекетите? А ритейнерът за през нощта какъв е - прозрачен Essix или от обикновените Hawley с дъга? Аз бих се свързала с ортодонта,  също бих започнала да нося горния ритейнър по цял ден.
Ритайнера е essix, и да разстоянието беше проблема заради, които сложих брекетите.

# 100
Да, и аз имам болка след ластиците, единия зъб от опъване ми стана страшно чувствителен.

# 101
Здравейте!

При дъщеря ми липсва зародиш на вторият зъб и трябва да носи брекети,за да няма разстояние между зъбките. Иначе са и хубави зъбите. Захапката също е добре. Направихме консултация с една доцентка в София. Каза ми,че металните брекети ще излязат 1800 евро. Видя ми се огромна сумата. Сетих се,че няколко мои познати са доволни от брекети,които са поставени в Македония. Живеем в Благоевград и ни е на 30 минути от тук. Направихме консултация и брекетите ще излязат 600 евро.
От разговор с ортодонта разбрах,че брекетите струват 100 евро,а ако ги купуват от конференциите,на които ходят, могат да ги намерят и за 50 евро. Егати бизнеса с тея брекети...

# 102
В онлайн магазин видях, че моите Деймън брекети са 1000 лв или малко отгоре, отделно дъги, лепила, инструменти, отливки, ластици, верижки, пружини, ретейнъри и т.н Вероятно на ортодонта ми му излизат не повече от 1500 лв, и какво от това? Нито мога да си купя всичко, нито имам знанията да си ги сложа сама. Затова ще платя 4000. Себестойността на сиренето в магазина също не е толкова, колкото плащаме, но няма как да си отглеждаме крави в двора. Има една приказка - дай брашно на хлебаря, за да ти стане хляба. Та според мен е редно да се сравняват крайните цени, които ортодонтите дават, а не себестойността на самите брекети и колко оставало за лекаря... Знанието също е пари.

# 103
Здравейте!

При дъщеря ми липсва зародиш на вторият зъб и трябва да носи брекети,за да няма разстояние между зъбките. Иначе са и хубави зъбите. Захапката също е добре. Направихме консултация с една доцентка в София. Каза ми,че металните брекети ще излязат 1800 евро. Видя ми се огромна сумата. Сетих се,че няколко мои познати са доволни от брекети,които са поставени в Македония. Живеем в Благоевград и ни е на 30 минути от тук. Направихме консултация и брекетите ще излязат 600 евро.
От разговор с ортодонта разбрах,че брекетите струват 100 евро,а ако ги купуват от конференциите,на които ходят, могат да ги намерят и за 50 евро. Егати бизнеса с тея брекети...

Анелия20, факт е, че брекетите не струват повече от 40-50% от крайната цена, но така е с всеки един продукт на пазара, но не смяташ всички разходи,които има един кабинет и годините обучение и всички специализации,които са нужни на един добър ортодонт, за да може да реши компетентно и с позитивен резултат всеки случай. Всеки един лев,който съм дала смятам,че е заслужен,защото години наред усмивката ми беше свита и притеснена,а сега не спирам да се усмихвам, съжалявам единствено,че изчаках толкова време. Не бих рискувала здравето си или външния си вид заради по-малкото пари,аз също не исках да вадя толкова пари наведнъж и ги изплащах месечно. Дано имаш късмет и да свършат добра работа.

# 104
Здравейте! Дъщеря ми е на 13г.  и ходихме на преглед. Години не е имала проблем със зъбите .Преди месец отиде да направи малък кариес и се оказа, че на горната челюст , два срещуположни зъба  са поникнали от вътрешната страна на другите. Тоест, като втори, успореден ред. . Отидохме на консултация при специалист . При прегледа казаха, че единия зъб е така разположен, че е плътно до първата, нормалната си редица, а срещуположния все пак има как да влезе на място защото има малко пролука. Но на снимката се оказа,че челюстта й е тясна и са започнали да тръгват мъдреците. С една дума, няма как да избутат зъбите на място им.  Лекарката беше много отзивчива  и  обсъдихме всички варианти и отговори на всичките ми въпроси, а и от снимката и от обща култура сама виждах за какво става дума. Според нея няма смисъл да избутваме тези зъби, макар, че са постоянни и здрави, защото като тръгнат мъдреците всичко направено губи смисъл. Предложението й беше да извадим двата зъба и след това да сложим брекети за да не изгубят линията останалите зъби. Това е нещо ново за мен и за това пиша тук.  Но жената ми даде снимката и каза, че мога да потърся и друго мнение. За нея това е варианта.

Аз брекети не съм носила, но са ми вадили зъб на около 13-14 години. Беше 5-ти постоянен и растеше над другите. Беше започнал да се намства и избутваше другите зъби. Кучешките се бяха леко изкривили. След като го извадиха всички се подредиха. Така че може и да е вариант това да се извадят.

Общи условия

Активация на акаунт