И да си почиват. А навън, странно, срещам все забързани жени, интересно появяващи се в часовете между 5 и 7 следобед, които бързат да напазаруват след работа или бързат да вземат децата от училище. И някакси, колкото и да е изумително, всичките ми приятелки и познати, и далечни познати от женски пол работят по 8-9-10 часа на ден, независимо от наличието на деца. Сигурно някъде там има по един мъж за всяка, който разправя в бг-татко: "А, тя моята й е лек живота, ходи си там на работа за кеф, клати си краката зад бюрото, а аз..."
Не съм съгласен с уклона на изказването ти, опитвайки се с добре премерени намеци по заобиколен начин да ми вмениш, че уж съм мислел как жените са глезанки, мързеливи и няма работещи такива сред тях/вас.
Наясно съм, че съм във форум с преобладаващи женско присъствие, и бидейки мъж, който не споделя нечие удобно мнение, ще съм под прицела и ловките тънкообидни изказвания, каквито аз улавям, но и ме разсмиват и не отвръщам със същите похвати, защото не го намирам нито за мъжко, нито за достойно поведение. 

И се употребява от много жени през целия им живот. Нарочно не вкарах в списъка и изискванията за материалните придобивки на мъжете, защото всички си го знаете, макар някои упорито да си го отричат.
Никой мъж няма проблем с това да нарича нещата с истинските им названия.
А не всяка съвременна млада жена е склонна хем тя самата да има ниска заплата, хем и мъжът до нея да не се е развил кариерно още преди познанството им. Не са много жените, тръпнещи от нетърпение заедно с мъжа да градят семейство и дом от нулата (по-смекченият начин да кажа, че такива жени почти без изключение непременно търсят вече устроил се материално мъж). 

Дори съм се радвал и при извършени бели и съм приемал всичко с усмивка тогава, вместо да се тюхкам, че нещо е счупено или надраскано. Зарядът, който едно дете дава на всички около себе си, не може да бъде описан с думи! Той трябва да се преживее лично!

Такива изисквания към мъжете имат и много от пълните и/или некрасиви жени. Не се касае до външен вид (макар тези с по-добър ген повече да клонят към това и да целят да разменят външния си вид срещу нещата, които мъжките пари предоставят), а до лични представи и самовнушения, че някой заслужава мъжките пари и/или постижения с обосновката, че предлага насреща женски компания и тяло. Мъжът също предлага компания и тяло, но...
И, да, има и някакъв малък процент от мъжки кифли, по които залитат по-заможни жени и там ролите са малко разменени. Но аз пиша за болшинството, а не за редките изключения.
Все пак, не съм бил на едно мнение с теб някъде в темата, значи няма как да е нещо друго, освен аз да съм зле.
Много ме развесели. Даже ще те улесня, защото виждаш как по-горе обосновах мнението си и при разговори с други участнички в темата, така че това може да ти помогне по-лесно да се почувстваш "права", а мен да ме възприемаш като "още по-грешен". Ще ти пиша и едно одобрително палче на мнението, за да умножа този ефект в съзнанието ти. Хоп - готово! Второто е от мен, да знаеш! 
Другото е проява на предразсъдъци, детско цупене, нарочване на някой за виновен/грешен и прекомерно вглъбяване в излишни спорове. Няма смисъл от тях. Но ако ти отърва така да ме възприемаш като личност, нямам нищо против. Твоя воля.
Гледам, че в последните мнения добра седянка се е образувала, опитвайки да ми оформите психологически профил и да дирите причинно-следствените условности защо преди 10 години не се е получило в моя връзка с жена.
Интересен е погледът на някои от вас, макар че не е във вярната посока. Все пак, отдавам залуженото на мненията ви, защото има и двойки, в които действително се случва нещо такова, каквото пишете. Радвам се, че някои от вас мислят толкова всеобхватно за живота и отношенията! Не всичко е любов; трябва да се влага и разум. Като не бива да се залита от едната крайност в другата, особено при хора, за които тази крайност е непозната новост и може да не реагират по правилен начин.
, но ако предпочитате да излъжа, тогава приемете, че съм безперспективен търтей, който се е увиснал на врата на жена си като воденичен камък и я тегли надолу към блатото). Всичките нейни пари са били изцяло на нейно разположение. Успоредно с това съм плащал наем на работно помещение, който през годините се движеше между 440 и 550 лева + други разходи в работата ми. Уточнявам това, за да не се създаде илюзорното усещане у някои от вас, че съм бил мързелив несретник, който не е способен да изкара и един лев. Напротив, нямах време за сън от многото работа на две места, но го правех, защото знаех какво ще постигна накрая. По-късно във връзката ни започнах да печеля малко по-добре, при което тя с радост напусна работата си, защото много я изнервяше, а аз предложих да ѝ давам по 200 лева месечно (заплатата ѝ дотогава беше толкова дотогава) за джобни за следващите 6 месеца и я подкрепих в желанието ѝ да не си търси веднага нова работа, за да си почине психически от натоварването досега. При прочитането на това, на някои може да им се струва като един вид плащане от моя страна за държанка, но едно, че жената се беше доказала предостатъчно към мен в предишните години; второ, че разбирах доколко ѝ е дотегнало от лишенията до момента; и трето, че държанките скачат само в скъпи коли и при много дебелите пачки.
С удоволствие чакам някоя сега да се изкаже гръмко: "Знаех си, че на Пирончето нещо му е счупено! Казах ли ви аз!? Винаги надушвам всичко!"
Разбира се, допускам, че ще има и други, които ще възприемат всичко написано по нормален начин и няма да търсят под вола теле. Хора всякакви.
Аз неслучайно съм кръстил профила си така, за да предизвикам тези, които са предубедени и се считат за непогрешими, да покажат същността си по-лесно.