Къде да се запозная със свестен човек?!

• 26 016
  • 791
  •   1
Отговори
# 585
Каква кола кара жената ли? Мче ако съм аз, ще види, че жената няма шофьорска книжка и нищо не кара. Smiley
Ех ама, Лори. Като принцеса искаш да те возят само. Голяма червена точка, лампа, фенер ще ти сложат днешните мъжове. Кой ще ги прибра от запои?

# 586
Ама кола от малка бутилка, че ако има само кенче, много кофеин ще стане. 😁

# 587
Дайте името на темата или ника на този дебилен "уникат", с тестове.
Опитвам се да се сетя, но беше отдавна и не се задържа дълго. Беше писал в една от онези безкрайни теми за дали е редно мъжа да плати сметката на първата среща. Спомените ми все се преплитат с Хабибиту - един друг форумен мъжага, които оповести подробно всичките си размери от всички посоки (скромни, да отбележа) и заяви, че си търси сериозно момиче за предпочитане с къща и джип, което да го вземе за добрата му душа и сърце, и "лудата му кръв".

# 588
  • София
Преди години имах книжка, но не можех да карам и жените, които го можеха ми изглеждаха като някакви богини. Simple Smile

# 589
  • Пловдив
Хайде стига с тая мантра, че жените умишлено си търсят лека и нископлатена работа, а от мъжете искат да носят парите. Има и такива, но съвсем не е масово. Да не говорим, че аз лично имах сериозни спънки да започне работа, като директно ми се казваше, че не искат жени. Е, понеже съм инат, та успях и скоро шефът ми каза, че не е бил прав и се справям даже по-добре от мъжете. 😁 Това беше минутката за реклама. 😁
Ти си от редките изключение и като такава е логично да се изказваш от личния си опит. Това го разбирам, но ти и още някои жени (които твърдите, че търсите по-трудна и отговорна работа) съвсем не сте болшинството от случаите, в които всъщност жените търсят по-лежерната и най-вече лишена от поемане на решения и отговорности работа.

Знаеш ли защо, например, в някои фирми съм работел рамо до рамо с жени проектантки, такива с умения (съмнителни) с графична програма, с работнички стъклопластика? Защото е било фирмена политика да се наемат и жени, а не само мъже. Ако на фирмен конкурс се явят 20 мъже и 1 жена, а фирмата иска поради показност да попълва един липсващ щат не с кого да е, а точно с жена, пренебрегва уменията на всичките мъже и избира пред тях жената. Ама, нали, драпаме да изглеждаме като борещи се срещу подбора на кадри въз основа на пола... И в опита си да тръбим колко сме против това, прави точно това. Simple Smile

Съвсем не изключвам способността жени да се справят наравно или по-добре в много сфери, но съм имал пряк досег с учащи и вече завършили кадри от ТУ-София и РУАК, като спрямо жените около 10 пъти повече са били мъжете, избрали технически професии, изискващи мисловна дейност, изобретателност и най-вече дългосрочна отговорност и отдаденост на един и същи проект (което лесно омръзва и се изискват постоянство и способност да не се отпускаш, ако нещо ти омръзне скоро). Мноооого повече жени има сред тези, искащи да се занимават с дрехи и мода като цяло, защото е доста по-лесно да работиш по бързи и разнообразни проекти и да рисуваш модели на дрехи, обувки, чанти, дамаски на пердета, вътрешно оформление на жилища (основно зрителната част, а техническата и точните чертежи я оставят на мъжете) и т.н., отколкото с цели месеци и по-скоро години да влагаш техническа мисъл в изпълнението на сложен проект. На мен лично жени са ме питали "Как имаш нерви за това толкова време?", виждайки, че работя по някой проект месеци или години наред. И са си признавали чистосърдечно, че не биха издържали, защото липсва разнообразие. Аз ги разбирам, защото всеки иска да му е по-леко и разнообразно, без поемане на отговорности (с риск от глоби и/или лошо име в гилдията), от които пряко зависят човешки животи при погрешно изпълнение. Но и трябва да си дадем сметка, че наред с това желание за по-приятна работа, и заплащането е различно.
 Поради обратната причина, пък, много мъже не искат да работят така възприеманите като "женски професии", тъй като се стремят към по-високи доходи и предварително са наясно (както и жените), че с подобна професия нито семейство не се хвани, нито лесно се поддържа ухажване на жена (колкото и да се тръби, че чувствата не изисквали средства, но я се огледайте на практика колко от жените са с мъже, които не поемат ежедневно сметките по ресторантите/заведенията, такситата и/или нямат собствени коли). Да не цитирам сега десетки изказвания на съфорумки от други теми тук, за които мъж без пари/кола/жилище просто не е мъж, а некадърник (постигнал толкова, колкото и повечето от същите жени, които обаче незнайно защо не се считат за некадърнички).

И отново ще призова да се гледат не частни случаи (ясно е, че има и жени с високи цели и отговорности), а цялостната картинка при работещите в България. Simple Smile

Това къде го гледаш? При мен се вижда само общата бройка.
Ето тук:

Нали, аз също вече се прозявам, четейки как жените се проявяват като едни мамини глезанки, работещи лека и ненатоварваща работа в мечти как ще дойде майчинството, за да си лежат още повече вкъщи. Grinning И да си почиват. А навън, странно, срещам все забързани жени, интересно появяващи се в часовете между 5 и 7 следобед, които бързат да напазаруват след работа или бързат да вземат децата от училище. И някакси, колкото и да е изумително, всичките ми приятелки и познати, и далечни познати от женски пол работят по 8-9-10 часа на ден, независимо от наличието на деца. Сигурно някъде там има по един мъж за всяка, който разправя в бг-татко: "А, тя моята й е лек живота, ходи си там на работа за кеф, клати си краката зад бюрото, а аз..."
... а той прави същото, но неговото е по-хард, защото е той. Grinning

Бях се наканила да пиша нещо на Пирончето след един негов пост, посветен на бившата му, но вече не съм убедена, че има смисъл след като на преден план дойде казармата и доводите за мързеливите жени.
Вадиш думите ми от контекста, въпреки факта, че съм се обосновал повече от ясно и недвусмислено за всяко едно нещо. Simple Smile Не съм съгласен с уклона на изказването ти, опитвайки се с добре премерени намеци по заобиколен начин да ми вмениш, че уж съм мислел как жените са глезанки, мързеливи и няма работещи такива сред тях/вас. Simple Smile Наясно съм, че съм във форум с преобладаващи женско присъствие, и бидейки мъж, който не споделя нечие удобно мнение, ще съм под прицела и ловките тънкообидни изказвания, каквито аз улавям, но и ме разсмиват и не отвръщам със същите похвати, защото не го намирам нито за мъжко, нито за достойно поведение. Simple Smile

А това, че виждаш жени, прибиращи се от работа, е пределно естествено, защото и работещите мъже, и работещите жени все някога се прибират вкъщи, нали така!? Аз също виждам пазаруващи след работа жени, но не оставам сляп и за по-големият брой пазаруващи мъже. Нека не забравяме и това, че много от тези пазаруващи жени всъщност не ходят на работа. Аз ежедневно виждам такива из кварталните магазини, а също и от другия тип - отиващи следобед да заберат децата си от детска градина или от училище, а на изпът пазаруват нещо. И те също не работят, но пък са в пиков час в магазина и ако някой не е наясно, може да си състави погрешни впечатления. Но ти поради някаква причина не ги упомена в изказването си, а предпочете да наблегнеш как жените се връщат точно от работа.

Има и друг фактор - в много семейства жената държи тя да управлява семейните доходи. Това е неоспоримо. Мисля, че можем да сме на едно мнение и по отношение на организирането на хранителните покупки, където по-добре се справят повече жени (а и ако по-често жената готви, тя е наясно кои риган, чесън, моркови и т.н. са подходящи, а не съпругът ѝ), отколкото мъже. Далеч не омаловажавам женският принос, но нека не стигаме до крайности и да изопачаваме чужди думи! Става ли!? Simple Smile

Ооо, казармата е страшен аргумент! Жалко, че младите не могат да го използват.
За Братан - не става въпрос за 1 и същ шеф, а за работа, за която години ме отрязваха. Този, който все пак ме взе, каза, че е било от немай къде, поради липса на хора, но в последствие си е променил мнение. За мен явно не това е било мотивация, защото още съм на тази работа, е на различни места и позиции.
Много по-страшен довод е "Аз съм дама!" и очакваните след това съчувствие, помощ, отстъпване на място, плащане на сметки и т.н.. Grinning И се употребява от много жени през целия им живот. Нарочно не вкарах в списъка и изискванията за материалните придобивки на мъжете, защото всички си го знаете, макар някои упорито да си го отричат.
 В същото време, почти всички жени, самонаричащи се "дами", не искат да се наричат "жени", макар че въобще не са дами и да не знаят какво всъщност олицетворява тази дума. Твърдят, че носят "дамски" чанта, дрехи, обувки, бижута, грим и пособия, а не женски такива. Съзнателно или подсъзнателно, почти всички жени търсят и прибягват към по-благородно звучащото, и умишлено бягат от употребата на "женски" за нещата по-горе. Обаче не наричат всички мъже "кавалери" или "господа", а именно "мъже". И мъжките дрехи са си "мъжки", а не "кавалерски" или "господарски". Simple Smile Никой мъж няма проблем с това да нарича нещата с истинските им названия.

Аз все още се чудя за тая митична приятелка на Пирончето и невероятното й търпение. Не мисля, че е станала комерсиална, но и самата тя се е усетила, че с годините на нископлатена работа и 2(!) висши с неясно пласиране, е можело по-добре да си оползотвори времето. Тоест и двамата са живели години наред в някакво балонче от романтика, без да забележат и решат належащите проблеми, а именно да се измъкнат и да намерят по-зелени пасища. И са си стояли на гадни работи с години, полагайки усилия за тоя, дето клати гората...

А все повече не разбирам хората, дето взимат по 2, че и 3 висши, вместо да вземат следващата степен или специализирани курсове, ми се връщат в първи клас наново.
Да ти кажа, и аз като теб се чудя защо в последните 10-ина години има бум на жени, искащи да следват до христова или и по-голяма възраст, трупайки дипломи, вместо да се съсредоточат на действителната упорита работа и постигането на парична независимост.

За да отговоря на твоята чуденка, пък, ще ти кажа, че работата ми изисква постоянство и неколкогодишно влагане на труд, "преди да даде плодове", образно казано. Представи си, например, един производител на брашно. Почти цяла година работи на полето и се моли да няма поройни дъждове или жеги и суша, а едва накрая успява да добие реколта и да я продаде. И през цялата година този предприемчив човек, знаещ как накрая ще направи приличен доход, влага увереност, пари и време, вместо всеки месец да му дават заплатка. Е, а моята дейност не изисква месеци или година, а няколко години. И през това време хем трябва да действам по моя си план, хем и успоредно да работя и втора работа, за да изкарвам все пак и някакви средства за преживяване. Simple Smile А не всяка съвременна млада жена е склонна хем тя самата да има ниска заплата, хем и мъжът до нея да не се е развил кариерно още преди познанството им. Не са много жените, тръпнещи от нетърпение заедно с мъжа да градят семейство и дом от нулата (по-смекченият начин да кажа, че такива жени почти без изключение непременно търсят вече устроил се материално мъж). Simple Smile
 А и в онези години съм бил все още в 20-те си години и няма как от нищото да извадя дебелите пачки. Ако беше така лесно и бързо, жените също щяха да го правят, но знаеш, че нещата не стават с едно щракване на пръсти. Simple Smile

Bonitta22,  няма да цитирам цялото ти мнение, за да не разтягаме излишно темата, но пределно ясно съм се изразил в кои моменти жената (и бременната, и вече родилата) се занимава и с други дейности, като също толкова категорично бях заявил, че държа да сме безпристрастни и точни относно времето за грижи, заетост и безпокойство, а не да се борави с гръмки твърдения за 24/7. Истинската стойност е 10-20 часа в денонощието. И сама можеш да се убедиш от предишни мои изказвания, че се касае за уточнение на това време, а не за омаловажаване на грижите на майката. Добре би било да се придържаш точно към думите ми, за да не изглежда отстрани така, сякаш слагаш твои такива с моята уста. Неслучайно съм уточнил, че няма как мъж да се постави на мястото на жената, както и жена на мястото на мъжа (което не пречи на мноооого жени, включително и в този форум, да твърдят колко леко им е на мъжете в какви ли не сфери на живота). Simple Smile
 Приемаш, че изказването ми е мъжко, но в същото време следва и да отчетеш, че като такова, моето мнение е и: откровено, точно, обосновано, без скрити намеци и уклони, без иронизиране под формата на умело подредени думички (честа женска практика, която виждам и сред тукашни мнения), без опити да изопачавам нечии чужди думи.
 Зная на какви типове отговори са способни някои добре развили се в това жени и ако взема пример от тях, бих могъл и аз да отговоря на някоя от тях по онзи "женски начин", пропит с прикрита нападаелност под формата на ирония и подхвърлени думи, но не го считам за нормален и уважителен начин на общуване и споделяне на мнения. Предпочитам да се изказваме обосновано и дори да не приемаме чуждото мнение, поне да не го нападаме, защото трябва да сме наясно, че тук споделяме житейски опит и понякога взаимно се обогатяваме. Simple Smile

С две ръце съм съгласен с теб, че един бебчо или детенце на няколко години е в състояние да разтопи от умиление сърцето на родителите (и роднините също), защото съм го изпитвал и аз като вуйчо. Simple Smile Дори съм се радвал и при извършени бели и съм приемал всичко с усмивка тогава, вместо да се тюхкам, че нещо е счупено или надраскано. Зарядът, който едно дете дава на всички около себе си, не може да бъде описан с думи! Той трябва да се преживее лично!

Това за кърменето... Много съвременни майки не хранят новороденото си със собственото си мляко, защото за тях явно е по-важно да съхранят формата на гърдите си, отколкото неговото здраве. Ако ти или твоя позната сте кърмили, това не е означава, че при всички е така. Все повече майки изоставят кърменето. Но нямам за цел да спорим кой е по-по-най-. Предвид това, че майка е тази, която е износила плода в себе си, съвсем естествено е тя да усеща много по-голяма близост с детенцето след това. И това също е сред причините тя да държи да го отглежда, а мъжът да ходи на работа. Съгласен съм и с твоята гледна точка, а ти забележи, че никъде не съм отричал това в предишните си мнения.

никой уважаващ себе си мъж няма да хване метлата, парцала, бебето под мишница и да се превърне в сръчна домакиня, докато майката бачка за заплата след като 9 месеца тялото и се е трансформирало и е извадило човек.. Извинявай, ама ако наистина има такива мъже, които с отворено сърце и съзнание да предпочетат да си сменят мястото с жената, то аз не съм сигурна с какво самочувствие могат да се нарекат "мъже".
Не виждам нищо срамно един мъж (също) да взема отношение по подредбата и чистотата в домакинството, както и възпиранието и грижите за общото детенце. И отново ще повторя, че изборът кой от двамата родители да е основният отглеждащ бебето, докато другият да ходи на работа*, е изцяло женски. Добре би било да не пренебрегваш някои мои думи, подбирайки само други, които са ти удобни за цитати, в които да ми противоречиш и да се опитваш да ме изкараш грешен. Simple Smile
 *В много западни общества платените майчинство и бащинство са едва няколко месеца и след това дори и майките продължават да ходят на работа. Мисля, че българският модел с по-дългото майчинство е по-правилен, защото някои раждали жени имат тежка бременност и нужда от по-дълго възстановяване. И пак повтарям, за да не бъдат изопачени мои думи: Жената избира дали да остане вкъщи или да работи скоро след това. Както се вижда и от статистиката, 98% от мъжете споделят същото мнение и оставят жените си да бъдат майки, както им е призвано и по природа. Няма спорове и противоречия по въпроса. Simple Smile

Думите ти "жените нямат търпение да завършат гимназия, за да започнат да се провалят в живота" са изцяло твои и породени от твоя начин на разсъждение и възприятия. И сама можеш да се убедиш, при проверка на моето мнение, което цитираш, че никъде не съм писал това. Отново явен опит да изопачаваш мое изказване. Ако имаш волята да се въздържаш да го правиш и занапред, ще е още по-добре. Нека сме преди всичко безпристрастни и да не "четем между редовете", вмъквайки някакви свои си мисли насред чуждите такива, защото иначе става маза̀ло и отново някой ще трябва да напомня да има точни цитати, а не своеволни тълкувания. Simple Smile

За студентите и работата също се опитваш да даваш удобен на теб уклон, бягайки от фактите в действителността. Изказваш се така, сякаш според теб едва ли не родителите на девойките са с по-големи възможности, а тези на студентите - не. Ясно съм написал основната причина, поради която многократно по-голям дял от студентите са подтикнати да работят, а студентките - не. И това няма нищо общо с покупателната способност на родителите им, каквото си писала ти като извинение или оправдание за тази разлика в съотношението.
 Ако за теб работата по време на учене е "геройство" (повтаряш го няколко пъти с почти обиден тон), за нормалните хора не е. Аз считам, че всеки трезво мислещ човек трябва и може да прецени доколко може да си позволи да отдели време и за работа, и за учене; както и да вземе предвид дали утежнява родителите си с харчове. Повечето работещи студенти и студентки успяват да се справят чудесно и с уроците, и с работата. На други пък им тежи да съчетават и двете. Всеки е отделен случай и винаги ще има изключения.

Изказването ти, че "мъжете са виновни" за това, че попадат на жени, очакащи мъжът да плаща почерпките (в повечето случаи - и да е постигнал материални неща от рода на кола и жилище), но с укор към самите мъже, е типичен пример на опит за присмехулно отношение и предполагам, че си далеч по-голяма, отколкото звучиш с думите си. Ако не успяваш да забележиш какво е положението по време на ухажването между мъж и жена, явно е от твой личен опит, но осъзнай, че той далеч не изключва всичките останали примери с милионите други млади хора. Ако някой незапознат с действителността те чете, ще вземе да си направи погрешния извод, че всички жени държат сами да си плащат всички сметки и разходи и, че не държат мъжът да е по-постигнал от тях самите (да не изброявам пак какво)... Аз познавам две дойки, които още от университета са заедно и с дружни усилия изградиха връзките си и всички материални придобивки след това. Но като мъж съм се сблъсквал с десетки пъти повече жени, които са от онзи другият тип мислене. И предварително призовавам да не правиш грешката да си вадиш неправилни изводи, че уж съм залитал по кифли и затова уж такива изисквани съм чувал с ушите си. Simple Smile Такива изисквания към мъжете имат и много от пълните и/или некрасиви жени. Не се касае до външен вид (макар тези с по-добър ген повече да клонят към това и да целят да разменят външния си вид срещу нещата, които мъжките пари предоставят), а до лични представи и самовнушения, че някой заслужава мъжките пари и/или постижения с обосновката, че предлага насреща женски компания и тяло. Мъжът също предлага компания и тяло, но... Simple Smile И, да, има и някакъв малък процент от мъжки кифли, по които залитат по-заможни жени и там ролите са малко разменени. Но аз пиша за болшинството, а не за редките изключения.

Пирончо е много зле, аз не му отговорих на един въпрос, няма и да отговарям повече и на други, като гледам има достатъчно желаещи.
Естествено, че съм много зле! Grinning Все пак, не съм бил на едно мнение с теб някъде в темата, значи няма как да е нещо друго, освен аз да съм зле. Simple Smile Много ме развесели. Даже ще те улесня, защото виждаш как по-горе обосновах мнението си и при разговори с други участнички в темата, така че това може да ти помогне по-лесно да се почувстваш "права", а мен да ме възприемаш като "още по-грешен". Ще ти пиша и едно одобрително палче на мнението, за да умножа този ефект в съзнанието ти. Хоп - готово! Второто е от мен, да знаеш! Grinning
 Веднага ще ти кажа каква е огромната разлика между мен и теб: Ти, заради едно различно мнение (или погрешно изтълкувано от теб) веднага тръгваш с рогата и с иронично-подигравателен тон отсичаш, че някой е "зле", и то категорично и занапред, призовавайки и други с твоя начин на прибързани самовнушения да сторят същото, макар и не под формата на открит призив, а под намек-заключение, че и други "желаещи" имало. Докато аз, от друга страна, не бих се чувствал добре в кожата си да действам с такива като твоите похвати; нито считам за разумно да чета "през редовете" чужди мнения и да си съставям грешни изводи. Винаги бих предпочел да съм обективен и да съдя за човек по моментния разговори или мнение, а не от едно нещо да го охарактеризивам целия и за всичко. Освен това, аз съм отворен към изслушване на различното мнение и не се считам за непогрешним и знаещ по-добре от другите. Разчитам на личния си опит в истинския живот, но така също ми е приятно и да се запознавам с чуждия такъв. Повече мнение = повече опит. Simple Smile
 Признавам си, че имаш добре развита дарба в съставянето на тънкообидни намеци, но моите интереси не са в тази насока, нито могат да ме жегнат. Просто съм откровен с теб и при опит някой да ми поднесе подобни думи, аз избирам да запазя добрия тон и да гледам на нещата положително. Simple Smile Другото е проява на предразсъдъци, детско цупене, нарочване на някой за виновен/грешен и прекомерно вглъбяване в излишни спорове. Няма смисъл от тях. Но ако ти отърва така да ме възприемаш като личност, нямам нищо против. Твоя воля.
 Отговорих ти толкова дълго, не защото си успяла да ме засегнеш, каквато е била целта ти, а защото държа ясно да подчертая, че прекрасно разбирам, но не се поддавам на подобни изказвания. Занапред да си знаеш! Simple Smile

Grinning Гледам, че в последните мнения добра седянка се е образувала, опитвайки да ми оформите психологически профил и да дирите причинно-следствените условности защо преди 10 години не се е получило в моя връзка с жена. Simple Smile Интересен е погледът на някои от вас, макар че не е във вярната посока. Все пак, отдавам залуженото на мненията ви, защото има и двойки, в които действително се случва нещо такова, каквото пишете. Радвам се, че някои от вас мислят толкова всеобхватно за живота и отношенията! Не всичко е любов; трябва да се влага и разум. Като не бива да се залита от едната крайност в другата, особено при хора, за които тази крайност е непозната новост и може да не реагират по правилен начин.
 Давам лек жокер: Тези от вас, които са на мнение, че мъжът в онази връзка, т.е. аз, е бил без стремежи за развитие, в по-горни мои редове в настоящето мнение биха могли да прочетат как съм споменал, че съм работил на две места едновременно и неотлъчно съм следвал поставен план за развитие на печеливша кариера. Жената до мен ме подкрепяше, въпреки "изкушенията" да се лепне при някой заможен батка, защото ме ценеше като човек, и на мен това ми даваше огромен прилив на сили и желание за борбеност. Много жени не си дават сметка, че притежават силата, чрез правилен подход, да направят от един обикновен мъж нещо значимо и за двамата. Това не значи, че един мъж не може да успее и сам, но когато има до себе си подкрепяща го и обичаща го жена, това всичко е много по-леко, той е окрилен от нея и справянето с предизвикателствата е същинско удоволствие!
 Тя самата накрая ми каза, че друга жена на нейно място и две години не би ми дала, а тя беше до мен четири. И аз съм го отчел и не съм гледал като на "предателство" това, че се разделихме. Не съм толкова себичен, че да не мога да се поставя и на мястото на човека до мен.

Погрешни са и предположенията, че "съм дърпал надолу" жената до мен. Въпреки скромните ми доходи, поемах изцяло всички сметки за квартира, храна, ток и други, плюс таксита, ресторанти, подаръци, дрехи, козметика. Аз съм от типа мъже, които имат малко, но дават всичко за жената до тях и като отношение, и като средства (да, пределно наясно съм как това звучи като егати тъпата самореклама Grinning , но ако предпочитате да излъжа, тогава приемете, че съм безперспективен търтей, който се е увиснал на врата на жена си като воденичен камък и я тегли надолу към блатото). Всичките нейни пари са били изцяло на нейно разположение. Успоредно с това съм плащал наем на работно помещение, който през годините се движеше между 440 и 550 лева + други разходи в работата ми. Уточнявам това, за да не се създаде илюзорното усещане у някои от вас, че съм бил мързелив несретник, който не е способен да изкара и един лев. Напротив, нямах време за сън от многото работа на две места, но го правех, защото знаех какво ще постигна накрая. По-късно във връзката ни започнах да печеля малко по-добре, при което тя с радост напусна работата си, защото много я изнервяше, а аз предложих да ѝ давам по 200 лева месечно (заплатата ѝ дотогава беше толкова дотогава) за джобни за следващите 6 месеца и я подкрепих в желанието ѝ да не си търси веднага нова работа, за да си почине психически от натоварването досега. При прочитането на това, на някои може да им се струва като един вид плащане от моя страна за държанка, но едно, че жената се беше доказала предостатъчно към мен в предишните години; второ, че разбирах доколко ѝ е дотегнало от лишенията до момента; и трето, че държанките скачат само в скъпи коли и при много дебелите пачки.

п.п.: Ако трябва да чета последния абзац от името на страничен човек, сигурно за миг биха ми минали мисли от рода на: "Какви са тези изповеди в стил в-к "Лична драма"?", но и нямаше да прибързвам със заключенията Grinning  С удоволствие чакам някоя сега да се изкаже гръмко: "Знаех си, че на Пирончето нещо му е счупено! Казах ли ви аз!? Винаги надушвам всичко!" Simple Smile  Разбира се, допускам, че ще има и други, които ще възприемат всичко написано по нормален начин и няма да търсят под вола теле. Хора всякакви. Simple Smile Аз неслучайно съм кръстил профила си така, за да предизвикам тези, които са предубедени и се считат за непогрешими, да покажат същността си по-лесно. Grinning

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 15:20 от Счупено пиронче

# 590
Време е да ограничат постовете във форума до 30 реда макс. Joy

# 591
Е защо така? С какво ще се занимават скучаещите мами? 🤔

# 592
В такава ситуация бих отишла по анцуг - да видя дали ще го е срам от мен. 😂

Ами то и мен, като жена, ще ме е срам от теб, ако отидем на вечеря в ресторант и се изтърсиш по гуменки. Все пак си има някакви неписани правила за тези неща и бих решила, че на такъв човек му липсва възпитание и някакво усещане за това какво е приемливо и какво не е.

Значи имам късмет с приятелките ми, които не ме преценяват по гуменките! 🤣

На първа/втора среща не сме никакви все още. Обикновено по това време не се демонстрират най-дълбоките части от характера, все още гледаш дали човека изобщо е нормален.

# 593
Оф, учили са ме да проявявам съчувствие, но ми е толкова интересно да ровя в съзнанието на хора като Пирончето...все едно ръчкаш с пръчка нещо странно и слузесто, гадно е, но и интересничко.

# 594
  • София - Рим и обратно
В такава ситуация бих отишла по анцуг - да видя дали ще го е срам от мен. 😂

Ами то и мен, като жена, ще ме е срам от теб, ако отидем на вечеря в ресторант и се изтърсиш по гуменки. Все пак си има някакви неписани правила за тези неща и бих решила, че на такъв човек му липсва възпитание и някакво усещане за това какво е приемливо и какво не е.
E, пак по-добре от Жапанки. Или един друг термин чух, че имало - анцуга "за излизане". Grin

# 595
  • Насред хаоса
С тия баби ... Като ми каже някой така, му казвам да стигне и надмине дядо си, па тогава да ми дрънка за баба ми. Амаха. Някои хем искат нищо не влагат, хем искат жена като баба им. Други треперят жената да не била меркантилна, пък "тайно" (в кавички, защото си въобразяват, че са много умни и никой няма да разбере, пък тия неща лъсват когато най не очакват) такива сметчици си правят, че надминават и най-меркантилните жени.

# 596
Скрит текст:
Като цъкна там виждам само 4-ма от 14 потребители /в момента/.

# 597
Пиронче, говориш повече от всички нас, жените, тук, взети заедно. Ти мина всички рекорди на бгтатко!

(Има скрити потребители)

# 598
Аз пък никога не съм търсила човек с готово жилище и кола - това са неща, които се купуват и изработват.

Но пък съм търсила данни да е възможно да се придобият тия неща, при това нови и свежи, с течение на брака. Освен това така са по-сладки, а и се избягва токсичната нотка на това, че мъжът е дал много (ау, големите жилище и кола, неземни блага направо) и затова си спестява част от ежедневния физически и емоционален труд по връзката, щото нали дал Жилището и Колата (които са просто едни консумативи).

И да, във връзка и на 30+ един мъж ако не може да ги осигури тия консумативи, нещичко му куца. Не че не може да има връзка, но ще трябва и той да направи компромиси, няма да гони еднорози с цици размер Д, руса коса и огромни доходи.

Пиронче, бе кой вече работи с години по проекти? Къде има такива срокове? Почваш да звучиш като Шелдъна с хвърчащия диод, оня, дето си търсеше жена.

# 599
  • София
Да не е Ежко Laughing
В една от тия теми Манекена предложи да плати на всички сметките. Сигурно в замяна на оргии.

Скрит текст:
Моето не е много забавно, но е поучително. Колкото повече влизате в положение, толкова повече ви се качват на главата.

Сега, това е мъничка извадка и само върхът на сладоледа и обикновено е част от картинката. Мъжете с тестчета, дето си мислят, че другите трябва да са им благодарни, а те все са неблагодарни, са особен вид. И все гледат да не се минат. И се познават по 5 реда във форум. Впрочем. Ама спирам до тук, за да запазим добрия тон.

Не е фатално, защото при мен не е тренд, имала съм отношения и с друг тип мъже. Но като знам, че има толкова млади жени, които от трън, та на глог прескачат, ми става тъпо. До 35 още не са се осъзнали, че един мъж не е за да го носиш на гръб, да му се доказваш, че си равен гребец, дори да си, да го успокояваш, че светът му е крив и не е оценен, а да си бъдете взаимно опора и малко повече той, щото за какво са тия топки и за какво се зовеш мъж иначе. Щом една жена може да минава през живота, един мъж трябва да може също.

Имам няколко познати, които са се осъзнали. Само че при тях не е единичен случай и са набрали малко инерция, и накрая изпадат в другата крайност. Често съм чувала "не искам пробити бедняци повече" и отстрани звучи като че са кифли, но не са. Сравнително млади работливи жени, които с един, с втори, с трети все са били на тестов период и на въртележката. Айде, няма нужда. Пиша го подробно, щото е процес, а не констатация.

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 15:10 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт