Трепети обхващат всяка ЮЛСКА мама, все по-близо идва срещата голяма. Тема 6

• 25 609
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Момичета с близнаци, на какви кошове/столове за кола сте се спрели? Ние май ще купим Peg Perego book for two количката, но за кошниците за новородено за колата доста ги мислим. Доста са скъпи на тази количка, а ако искаш с изофикс се купува отделна приставка. Ако няма тази приставка с коланите се слагат в колата.

# 76
Момичета с близнаци, на какви кошове/столове за кола сте се спрели? Ние май ще купим Peg Perego book for two количката, но за кошниците за новородено за колата доста ги мислим. Доста са скъпи на тази количка, а ако искаш с изофикс се купува отделна приставка. Ако няма тази приставка с коланите се слагат в колата.
И ние се чудим още. Взехме количка Bugaboo и много ми се ще да купим кошници за кола Maxi cosi,  обаче нови са много скъпи.  Преглеждам в OLX какво предлагат, а като наближи денят, ще попитам и в близнашките групи дали пък някой не продава. Във всеки случай ще вземем втора употреба, не смятам да давам много пари за нещо,  което ще ползваме няколко месеца.

# 77
Аз ги взех вече .  На Бритакс от 0 до 18кг Надявам се да се представят добре.

Набелязахте ли разни неща от Хиполенд вече Simple Smile Аз направих няколко снимки на разни продукти и на пръв поглед виждам комплекта шишета на Нук  (стъкло и каучук ) е по -скъп от предлагания в Ремедиум 😂 Ще видим дали изобщо ще го "намалят" и колко .
Четката с естествен косъм и гребенче са също със завишена цена.
Дреболии, но от тук от там събират се левчета.

# 78
Rosse съгласна съм,че в Хиполенд продуктите са по-скъпи, отколкото в много други магазини. Аз съм си харесала някои неща от Комсед - там цените са по-добри, а намалението ще е същото.

# 79
Скрит текст:
Да ни е честита новата тема и само положителни емоции в нея. Аз от давна не съм писала но ми е лудница пък и още работя.
Количка съм избрала
Баща ми работи към верига магазини която предлага и бебешки стоки и ми препоръчаха тази. Лека и маневрена е което търсех. А леглото е взето и началото юли мисля да го сглобим за да се измирише от неприятната миризма. Ето го и него.
Иначе взела съм някои неща но и още трябва да пазарувам. Чакам да се оправи времето понеже малко се депресиран така и не ми идва вдъхновение за покупки.
Много са хубави! Hug Какъв е моделът на количката?
Количката е кика бо Мадрид 3в1.
Stelavi как са нещата при вас? Това с белтъка и мен много ме притеснява макър да нямам проблем но го мисля и се опитвам да наблягам на храни с богато съдържание на белтък и протеин.
На мен много ми допадна Аделина но все пак важното е как си го усещате вие и кое най-ви харесва.
Нашата девойка ще е Камелия а мъжът ми изобщо няма мнение и не ми се мела в нито едно решение. Всичко сама избирам и решавам и само го информирам когато сметна за необходимо, което мен много ме устройва. Със синът ми бях млада и наивна и всички ми се мешаха и решаваха вместо мен сега е точно обратното.

# 80
Здравейте мами.
В 31+6дни съм,третата фетална мина добре.Бебка е 1621гр.
Февруари месец си правих амниоцинтеза и след процедурата ми поставиха анти де гама глобулин понеже съм с отрицателна кръвна група,а мъжът ми положителна.Миналия месец ми пуснаха на консултацията изследване за анти тела,който се оказаха положителни.
Никой неможа да ми обясни от каде са тези анти тела,при първа бременност поприцип съм чела че няма от каде да се появят...утре ще повторя теста за да съм сигурна на 100%.Има ли някоя от вас да се е сблъскала с такъв проблем или ако знае нещо по въпроса да ме посъветва.Благодаря предварително

# 81
Здравейте мами.
Февруари месец си правих амниоцинтеза и след процедурата ми поставиха анти де гама глобулин понеже съм с отрицателна кръвна група,а мъжът ми положителна.Миналия месец ми пуснаха на консултацията изследване за анти тела,който се оказаха положителни.
Никой неможа да ми обясни от каде са тези анти тела,при първа бременност поприцип съм чела че няма от каде да се появят...утре ще повторя теста за да съм сигурна на 100%.Има ли някоя от вас да се е сблъскала с такъв проблем или ако знае нещо по въпроса да ме посъветва.Благодаря предварително
И при първа бременност се изработват антитела, само че имунният отговор е много по-слаб в сравнение с този при втора бременност. Майка ми е с отрицателен резус фактор, аз с положителен и не е имало проблем по време на бременността. Ето информация накратко:  http://roditel.bg/rezus-faktor-bremennost-bebe/

# 82
Здравейте мами.

Най-вероятно по време на амниоцентезата си се сенсабилизирала,въпреки профилактичното поставяне на анти D гама глобулина. Не ти ли предложиха отново да ти поставят? Тъй като може да се направи в 28 до 35 г.с. Мен ме изследваха за антитела в 19 и 26 г.с. Теб кога те изследваха за първи път?
Мисля че не трябва да се притесняваш. Ти си почти в 32 седмица,така че сега ще следят дали бебето ще развие анемия и ако трябва ще го извадят по рано.😊

# 83
И аз не съм на ясно с тези антитела. Ама изобщо! Иначе съм отрицателна група , ММ е + и антителата са отрицателни.
Толкова много информация покрай тази Б , че вече главата ми ще се пръсне.
Просто нямам място вече в харда 😂

С какви пелени се запасихте? 
Аз поръчах муселинови, бархет и тензух .
Също не мога да харесам жилетка подходяща за сезона 🤔 изобщо да взимам ли?

# 84
Здравейте мами.

Най-вероятно по време на амниоцентезата си се сенсабилизирала,въпреки профилактичното поставяне на анти D гама глобулина. Не ти ли предложиха отново да ти поставят? Тъй като може да се направи в 28 до 35 г.с. Мен ме изследваха за антитела в 19 и 26 г.с. Теб кога те изследваха за първи път?
Мисля че не трябва да се притесняваш. Ти си почти в 32 седмица,така че сега ще следят дали бебето ще развие анемия и ако трябва ще го извадят по рано.😊

Миналия месец ми пусна за анти тела,преди това докторката прецени че нямало нужда защото имам поставена инжекция и нямало вероятност да имам,но очевидно може и от преди фа имам а да не съм знаела.

# 85
Здравейте мами.

Миналия месец ми пусна за анти тела,преди това докторката прецени че нямало нужда защото имам поставена инжекция и нямало вероятност да имам,но очевидно може и от преди фа имам а да не съм знаела.

Тази инжекция има давност от 2 месеца мисля. Още повече,че това изследване си е заложено в женската консултация по здравна каса и нищо не и е пречило да ти го пусне,пък дори и само да се застраховате,според мен. Но щом така е преценила,най-вероятно наистина си много рядък случай. Както и да е,не го мисли,всичко ще е наред! Малко остана!😊

# 86
  • София
Скрит текст:
Да ни е честита новата тема и само положителни емоции в нея. Аз от давна не съм писала но ми е лудница пък и още работя.
Количка съм избрала
Баща ми работи към верига магазини която предлага и бебешки стоки и ми препоръчаха тази. Лека и маневрена е което търсех. А леглото е взето и началото юли мисля да го сглобим за да се измирише от неприятната миризма. Ето го и него.
Иначе взела съм някои неща но и още трябва да пазарувам. Чакам да се оправи времето понеже малко се депресиран така и не ми идва вдъхновение за покупки.
Много са хубави! Hug Какъв е моделът на количката?
Количката е кика бо Мадрид 3в1.
Stelavi как са нещата при вас? Това с белтъка и мен много ме притеснява макър да нямам проблем но го мисля и се опитвам да наблягам на храни с богато съдържание на белтък и протеин.
На мен много ми допадна Аделина но все пак важното е как си го усещате вие и кое най-ви харесва.
Нашата девойка ще е Камелия а мъжът ми изобщо няма мнение и не ми се мела в нито едно решение. Всичко сама избирам и решавам и само го информирам когато сметна за необходимо, което мен много ме устройва. Със синът ми бях млада и наивна и всички ми се мешаха и решаваха вместо мен сега е точно обратното.
И аз харесвам Камелия, но мъжа ми и сина ми са за Калина. Та ще видим. Трябва да е с К, обаче. Давайте предложения. Без Катерина, харесва ми, но свекървата е Катя и да не си помисли, че на нея я кръстим.

# 87
Калина Kissing Heart
Катерина също, но явно отпада щом имаш други съображения Stuck Out Tongue Winking Eye

# 88
  • Пловдив/София
Калина е страхотно име, от фаворитите ми е. Много обичам имена на цветя за момиче...
Друго с К се сещам за Кая, но по-нестандартно е.
И ние скоро трябва да решаваме за името. Има едно, което и двамата харесваме, но може да се появи и друго..
Тия дни се измирявам от нищото- например разходка половин час и цял ден съм труп. На какво може да се дължи? Май ме бори вирус, че покашлям, може и това да е.. или липса на желязо- май при анемия човек е така без сили. Започвам да разбирам 45 дневния болничен, то ако съм така без сил, как да ходя на работа.. още малко остава и вече хич не си давам зор, предала съм си задачите.

# 89
Привет на всички в новата ни тема Simple Smile Аз още нямам нищо купено, но съм се насочила към Лорели кошарите с маси за повиване, а количката определено ще е 3 в 1. Надявам се бързичко да ни се доставят като ги поръчаме/купим 😁 Успех и здраве на всички мами 😘

Общи условия

Активация на акаунт