Как се справихте със загубата?

• 8 562
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
Аз си признавам, че не искам друго куче. Не сега, не на този етап. Все още не съм преживяла Моли, не искам друго, сърцето ми е заключено. Следвам различни групи за осиновяване, но не мога да се реша. Много е отговорно, не искам отново да преживявам емоции от евентуална болест или смърт. Не искам никое куче да става " мое" и пак да напусне.

# 61
  • София
Аз също не мога да прежаля моето момче, болката не намалява, не изчезва, седи си, а скоро година ще стане. Искам друго куче с ясното съзнание, че няма да е той, но още не ми е дошъл момента и знам, че когато трябва, ще стане. Засега запълвам времето с много работа, учене и грижи, но вечер продължава да ме стяга гушата от мъка. Знам, че е процес и си го изживявам. А като дойде моментът, някоя душичка ще ме намери. Heart

# 62
  • Пловдив
Утре стават 6 месеца откакто си отиде моята любов Вини, дакел. Бяхме заедно 16 години и сега част от мен я няма. Ходих на психолог, някак успях да вляза в ритъма на нормалното ежедневие, но... Нищо не ме радва истински. Правя неща за себе си, за близките си, но нищо не усещам.
Разбирам, че скръбта е процес, казаха ми че може да продължи две години. Но не знам как аз пак да бъда цяла.

# 63
  • Пловдив/София
Здравейте, пиша за съвет и успокоение.
Кучето ни е на 15г, едра порода.
Отдавна трябваше да си е отишло- имаше тумор преди 3г, който решихме да не оперираме- явно се оказа доброкачествен.
Миналата година получи 2 инсулта и тази година още един.
Всеки път се възстановява, макар и трудно.

Не чува и вижда добре. Не може да качва стълби. Трудно се изправя, понякога се налага да го вдигнем. Изпуска се. Спи почти денонощно.

И все пак има апетит (макар и трудно да дъвче), понякога дори ни носи играчка.
Някак не виждам как ще отидем да го приспим…

Чакам някакво влошаване или признак, че се мъчи.

Много се надявам да си отиде спокойно в съня си.
Има ли такива случаи?

Грешим ли, че го чакаме? Мога да събера сили за приспиване, но не зная кога е време и дали ветеринарите ще са ок само по причина старост..

# 64
  • Пловдив
Бяхме в близка ситуация.... дакелът ми беше на 14 години (2022 година) , когато се откри образувание в шията, трудно място за биопсия и съответно тя не даде категоричен отговор, а и операцията беше ужасно рискова, така че не го оперирахме.
Няколко месеца преди това бяхме разбрали, че и сърцето има проблем. От лекарствата за сърце започнаха да се влошават бъбреците. Борих се с всички сили, успяхме с всевъзможни лекарства и добавки да овладеем проблемите. До декември 2024 година, когато внезапно започна да капе кръв от устата му. За няколко часа се влоши, сложиха някакво кръвоспиращо, но явно беше късно, Вини постепенно остана без сили и заспа, отиде си така... Лекарят каза, че най-вероятно е от тумора...
Предвид всички заболявания, разбирам че това е било подарък от Бог да си отиде без болка и с нас покрай него.
Аз в последствие много се измъчвах, защото започнах да мисля дали не го е боляло, те няма как да ни кажат. Но аз си го познавах, в годините когато го болеше знаех как изглежда - опашката свита надолу, а ушичките оклюмали.
Трудно е да разбереш кога е момента...

# 65
Котенцето ми умря 😢 Само си мисля дано не се е измъчило много - беше болен последните 2 месеца, и дано не се е почувствал изоставен, когато последните 4 дни е бил в клиниката 😢 даже си мисля дали това не го е довършило 😞
Не знам това одебеляване на стената на дебелото черво.. май така беше - не можеше ли да бъде видяно на ехографа, който направихме.. Чакаме резултати от аутопсията..
Клиниката уж беше добра.. имаше добри отзиви в интернет.. водихме го и при друг лекар, също със супер отзиви, който пък реши, че всичко е просто от храната и с диета ще се оправи. Сигурно трябваше да го заведем и в Добро хрумване..
На 10 години.. можеше да си поживее още..

Последна редакция: чт, 24 юли 2025, 15:59 от Ally_

# 66
  • Варна
Първото нещо, което казах на нашата котка в стационара, беше: "не сме те забравили, маме" Миличката веднага измяука и полека лека успя да се изправи. Наложи се да я приспим. Cry
Не се обвинявайте!
Някога пак ще бъдем заедно!

# 67
😢❤️
Ако ми бяха казали, че се мъчи и няма шанс, щях да го приспя.. но те дори не успяха да сложат диагноза! Кръвните му изследвания си бяха ок..

Първото нещо, което казах на нашата котка в стационара, беше: "не сме те забравили, маме" Миличката веднага измяука и полека лека успя да се изправи. Наложи се да я приспим. Cry
Не се обвинявайте!
Някога пак ще бъдем заедно!
Disappointed RelievedDisappointed Relieved

Общи условия

Активация на акаунт