Отговори
# 405
Имам постоянен косопад вече от години. Кратка пауза прави по време на бременностите ми, явно хормоните ми дайстват добре. Най-малкото ми дете е на близо три месеца и косопада се завръща с пълна сила. Вече съм се примирила, че ще е така.

Искам да попитам д-р Дренски: Нямам проблем с щитовидните хормони, нямам кой знае какво психическо натоварване, а косопадът е постоянен, на какво друго може да се дължи? Възможно ли е да е изтощена от дългите години поддържана дълга коса или това няма значение?

Последна редакция: нд, 29 сеп 2019, 11:44 от sis_ko

# 406
  • някъде
Имала съм и все още имам косопад породен от комплекс от фактори: разбъркани щитовидни хормони,стрес, неправилно хранене, смяна на сезоните...

# 407
Имам косопад вследствие на проблеми с щитовидната, сега пия хормон и нещата са горе долу поносими. Витамини пия целогодишно с леки почивки.

# 408
Отдавна се боря с косопАД. Причините  са проблеми с щитовидната жлеза и менопауза. Искам да знам, биха ли помогнали тези продукти? Вече съм изпробвала доста от съществуващите на пазара лосиони, шампоани, серуми,хранителни добавки. Резултат имаше при един от продуктите, спря временно косопадът, но след няколко месеца започна отново и този път не помогна. Ще следя темата.

# 409
Най-сериозен косопад съм имала след двете бременности. В момента също имам лек, вероятно от смяната на сезоните. Ще се радвам, ако имам възможност да пробвам продуктите.

# 410
Здравейте,
Имам косопад при смяна на сезоните и когато кърмех бебе.
Кои от тези продукти бихте ми препоръчали за успешно лечение на косопад и какъв е техният прием?
Благодаря

# 411
Имам засилен косопад при смяната на летния с есенния и зимния с пролетния сезон, а и предвид че изсветлявам косата си това допринася за нейното допълнително изтъняване и накъсване и опадване.

# 412
Има косопад вече много години. Имам автоимунен тиреоидит на Хашимото и явно косопада е от това...ползвала съм всякаква козметика, но за съжаление нищо помага. Косата ми пада много...хубавото е поне, че както пада, така и расте Simple Smile Сега съм бременна в 8 ми месец вече и пада още повече. Какво бихте ме посъветвали?

# 413
  • София
Имала съм косопад-точно при смяната на сезоните,пролетта и есента,също и няколко месеца след първата ми бременност.

Понеже и сега съм бременна и очаквам скоро да родя ,въпросът ми е:
Може ли да се използват продукти против косопад,преди наличие на такъв ,като превенция ,и по време /към края на бременността?

Здравейте!
Принципно по време на бременността се избягват всякакви продукти, които биха увредили на плода!
Предполагам, че първата Ви бременност е завършила с раждане и това имате предвид ( а не само първа бременност).
Моят съвет е до раждането да ползвате само Novophane лосион (https://acm.bg/novophane-lotion.html) и Novophane енергизиращ шампоан (https://acm.bg/novophane-energy.html, като профилактика. След раждането може да добавите и Novophane капсули (https://acm.bg/novophane-caps.html), ако не сте достатъчно доволна от резултата.

# 414
  • София
Да, имах засилен косопад по време на бременността. За сега се оправи, известно време след като родих. Взимам допълнителни витамини за коса, кожа и нокти.

Това е добре, защото без допълнителна помощ, организмът трудно ще се справи!

# 415
  • София
имам косопад ,почти целогодишно и понякога се стряскам колко коса може за ми изпадне при сресване особено на мокра коса.
Чувала съм че някои жени не се сресват и почвам да се замислям дали четката за коса не спомага за падането на повече коса от необходимото.

Самата четка не, но има други фактори, които сме ги написали в публикацията.

# 416
  • София
Да, косопад във връзка със заболяване на щитовидната жлеза. Все пак се повлиява от витамини и лосиони, без тях положението е много по лошо.
За съжаление имам и чувствителен скалп, някои лосиони и шампоани против косопад са доста агресивни и го дразнят, включително баналната хининова вода например. Бих се радвала да пробвам продуктите, за да определя дали ми понасят и помагат

Не виждам какво може да Ви спре, за да ги пробвате Expressionless

# 417
  • София
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?

За съжаление имам усилване на падането на косми със смяната на сезоните и лятото също. Предполагам, че има връзка и с постоянното третиране на косата със сешоар и боя за коса.

Вземете мерки навреме, защото след време ще е доста по-трудно!

# 418
  • София
Имам постоянен косопад от доста време, но все още не съм предприела мерки да си направя изследвания, тъй като косопадът не се повлиява от лосиони и др.

Вземете мерки, докато процесите са в по-ранен етап! След това е много по-трудно.

# 419
  • София
Здравейте, д-р Дренски! Косопадът ми е болната тема. В момента (4 месеца след раждане) имам изключително обилен косопад. Помня, че така бях и след първото раждане и после понамаля. Но като изключим това, през последните
10 години имам силен косопад и косата ми значително оредя и изтъня. ТСХ ми е в горни граници и според един ендокринолог имам Хашимото (диагностицирано след преглед на ехограф), а според личния ми лекар няма как да имам Хашимото, при положение, че ТАТ и МАТ изобщо не са ми завишени. Та предполагам, че щитовидната жлеза е „виновна” за косопада ми, но ако Вие имате някакви насоки за мен, ще съм благодарна да ги споделите.

Здравейте,

Принципно Хашимото е автоимунно заболяване и често е придружено с косопад!
Ендокринологът би трябвало да е по-запознат с диагностиката на това заболявне, от ОПЛ.
На колко сте години и как бихте описали Вашия косопад?

Общи условия

Активация на акаунт