Отговори
# 420
  • София
Имам косопад и в момента. Всяка есен и всяка пролет се засилва. Сега в момента мисля, че е повече от обикновено. Замислям се прием на витамини.

Не се замисляйте въобще, а действайте Smile

# 421
  • София
Имам косопад всяка есен,лятото косата ми е винаги вързана и предполагам ,че е от това.

И това влияе, като може да се стигне и до тракционна алопеция!

# 422
  • София
Имах косопад след раждането, който още овладявам и ме е страх да спре да ползвам шампоана си против косопад.
Въпроса ми е мога ли да ползвам шампоан против косопад постоянно, за да съм спокойна, че няма пак да се прояви?

Не  е добър вариант да го ползвате постоянно!

Обиконовено период от 2-3 месеца са достатъчни, за да се овладее косопада. При положение, че последният продължи и след това, трябва да се търси първопричината.

# 423
  • София
Здравейте,
има ли проблем да се използват продуктите превантивно ако няма наличие на забележим косопад? Засилват ли растежа на косата и влияят ли му ако няма проблем ?

Здравейте,

Превантивно може да се ползва Novophane енергизиращ шампоан (https://acm.bg/novophane-energy.html) и един или два пъти в годината Novophane капсули (https://acm.bg/novophane-caps.html). Тези продукти заздравяват космите, засилват растежа им и придават мекота и блясък.

# 424
  • София
Появява се засилен косопад при смяна на сезоните. Започвам да се мия със специализиран шампоан, но се чудя дали няма продукт, който да осигурява постоянен баланс и да не позволява влияние на сезона върху косопада.

Такъв продукт е Novophane Енергизиращ шампоан (https://acm.bg/novophane-energy.html), като може да го комбинирате 1-2 пъти в годината и с Novopahme капсули (https://acm.bg/novophane-caps.html).

# 425
  • София
Здравейте! Родих преди 3 месеца и половина. По време на бременноста косата ми беше в много добро състояние - растеше бързо, лъскава, без заплитания и буквално с по 1/2 паднали косъма и то само след миене! Принципно преди да забременея никога съм нямала “завидна” коса та много се радвах на ефекта, който явно е бил благодарение на хормоните. Сега обаче от около 1 месец започна да пада, да се накъсва и заплита, което от своя страна направи ежедневната поддръжка мъка! Надявам се, че ще е временно, така ли е? Също, ако отоблема е на хормонална основа (явно при мен е така) има ли нужда от нещо специфично или просто да изчакам тялото да се регулира? Ще се радвам да прочета отговора ви, поздрави!

Здравейте,

Косопадът след раждане е често срещано явление и не трябва да Ви притеснява!
Той наистина се регулира след определен период, но моят съвет е да си "помогнете" сама и да не чакате това да се случи. Организмът ( и в частност косата) е изтощен и е добре да направете 3 тримесечен курс с продуктите от серията Novophane (https://acm.bg/novophane-caps.html).

Поздрави и лека вечер!

# 426
  • София
Да, имам и то доста сериозен. Купих си два шампоана против косопад, но няма особен ефект.
Бих искала да попитам преди пролетта и есента какво трябва да се прави за да се избегне косопадът?

Пролет и есен изпивате по 1-2 опаковки от Novophane капсули (https://acm.bg/novophane-caps.html),  а през останалото време ползвате Novophane енергизиращ шампоан (https://acm.bg/novophane-energy.html).

# 427
  • София
Да имам, но така и не се справям с него

Ползвайте продуктите от серията Novophane на ACM!

# 428
Имам косопад пролет и есен. Правя си маски с маслина. После, изведнъж спира. В момента също ми капе косата повече от обичайното.
quote author=ЕВРОМЕД link=topic=1117437.msg39375532#msg39375532 date=1569497539]

На прага на есента един от най-често срещаните проблеми, с който се сблъскват жените, е сезонният косопад. Причините за есенния косопад са излагането на слънце, хлор, солена вода. В резултат на това косата става безжизнена, суха, къса се лесно и губи своята еластичност. В повечето случаи загубата на коса е временна, но понякога проблемът може да е по-сериозен и причината да не е само смяната на сезоните!

Какво е косопад?
Косопадът (на лат. effluvium) представлява засилено опадане на космите, водещо до разреждане на косата. Обикновено продължава няколко седмици, но понякога може да продължи месеци или години. Засяга и двата пола, но жените страдат много по-често.

Кои са най-честите причини за косопад?
Причините за косопада могат да бъдат много. Неслучайно те са толкова трудни за откриване. И все пак най-честите са: смяна на сезоните, физиологични състояния (бременност и пубертет), травми от различен произход, инфекции, свързани с висока температура, ендокринни заболявания, желязодефицитна анемия, недоимъчни състояния (мед, цинк), някои медикаменти (цитостатици, антикоагуланти, перорални контрацептиви), психотравми.

Кога трябва да се притесняваме от засилено опадане на косата?
Нормално е на ден да губите до 100 косъма. Когато броят на падналите косми надвишава това число, трябва да бъдат предприети мерки. На главата има между 100 000 и 150 000 косъма. Разреждането на косата се констатира при опадане на най-малко 25% от тях.

Колко време съществува един косъм?
Животът на един косъм е около 5 години. Космите имат три различни фази на развитие: aнаген,катаген и телоген. Изследването, при което се изброяват космите в различните им фази,  се нарича трихограма.

Важно е да се отбележи, че косата и косопадът при всеки са различни!
Ако имате съмнения, че причината за косопада е друга, а не смяната на сезона – не се колебайте и посетете Вашия дерматолог, за да изключите всякакви потенциални проблеми
като хормонален дисбаланс или проблеми с щитовидната жлеза.

Комплексна грижа срещу косопад – отвън и отвътре
Използвайте продукти, които спират косопада и насърчават растежа на нова коса! Серията Novophane на френската дерматологична компания ACM е идеална за целта! Тя включва три продукта за оптимални резултати:
-   капсули –  в тях има голямо количество серни аминокиселини (цистин и метионин), витамини В6, В5, В2, С, Е и биотин, а също така микроелементи (желязо, цинк и магнезий). За удобство на клиентите има 2 вида опаковки:  по 60 бр. – достатъчни за 1 месец, и 180 бр. – за 3 месеца!

-   лосион –  втрива се в горната част на скалпа с интензивни масажни движения, за да раздвижи кръвообращението и да проникне дълбоко в космения фоликул.

-   енергизиращ шампоан против косопад – включването на шампоан със специално въздействие върху спирането на косопада и растежа на нова коса е абсолютно задължително при лечение на косопад!

За максимални резултати се препоръчва курс на лечение с трите продукта за период, не по-кратък от 3 месеца!
На вашите въпроси ще отговаря:

Д-р Светозар Дренски
Дерматолог с над 20-годишна практика. Д-р Светозар Дренски завършва медицина в София през 1992 г. След това специализира дерматология и венерология в клиниката на проф. Стоян Тонев към ВМА-София. В момента практикува в частния си кабинет.

Задайте въпрос към д-р Дренски или отговорете на нашия въпрос:
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?

Можете да се включите с коментар в темата от 27 септември до 03 октомври включително.
Трима от Вас, избрани на томболен принцип, ще спечелят капсули, лосион или шампоан против косопад.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта тук.
* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.
[/quote]

# 429
  • София
Моят въпрос е в какви граници косопадът се счита за нормален и кога е необходимо да се вземат мерки. Също така бих искала да знам доколко бихме могли да повлияем с козметика и външно третиране на скалпа и косата, без допълнителни медикаменти и хранителни добавки.

В публикацията е написано - до 100 косъма на ден е норма!

При леките форми може с локално лечение, при по-тежките -  задължително и продукти през устата!

# 430
  • София
Имала съм и продължавам да имам косопад. През пролетта и есента се засилва, но има периоди в които нямам. При мен причините за него са: поликистозни яйчници и желязодефицитна анемия.
След като родих децата си скалпа ми стана мазен, а върховете на косата са сухи. Има ли продукт, с който може да се премахне този проблем?

Вашият случай е сложен, но бих Ви посъветвал да опитате с Novophane енергизиращ шампоан (https://acm.bg/novophane-energy.html).

# 431

На прага на есента един от най-често срещаните проблеми, с който се сблъскват жените, е сезонният косопад. Причините за есенния косопад са излагането на слънце, хлор, солена вода. В резултат на това косата става безжизнена, суха, къса се лесно и губи своята еластичност. В повечето случаи загубата на коса е временна, но понякога проблемът може да е по-сериозен и причината да не е само смяната на сезоните!

Какво е косопад?
Косопадът (на лат. effluvium) представлява засилено опадане на космите, водещо до разреждане на косата. Обикновено продължава няколко седмици, но понякога може да продължи месеци или години. Засяга и двата пола, но жените страдат много по-често.

Кои са най-честите причини за косопад?
Причините за косопада могат да бъдат много. Неслучайно те са толкова трудни за откриване. И все пак най-честите са: смяна на сезоните, физиологични състояния (бременност и пубертет), травми от различен произход, инфекции, свързани с висока температура, ендокринни заболявания, желязодефицитна анемия, недоимъчни състояния (мед, цинк), някои медикаменти (цитостатици, антикоагуланти, перорални контрацептиви), психотравми.

Кога трябва да се притесняваме от засилено опадане на косата?
Нормално е на ден да губите до 100 косъма. Когато броят на падналите косми надвишава това число, трябва да бъдат предприети мерки. На главата има между 100 000 и 150 000 косъма. Разреждането на косата се констатира при опадане на най-малко 25% от тях.

Колко време съществува един косъм?
Животът на един косъм е около 5 години. Космите имат три различни фази на развитие: aнаген,катаген и телоген. Изследването, при което се изброяват космите в различните им фази,  се нарича трихограма.

Важно е да се отбележи, че косата и косопадът при всеки са различни!
Ако имате съмнения, че причината за косопада е друга, а не смяната на сезона – не се колебайте и посетете Вашия дерматолог, за да изключите всякакви потенциални проблеми
като хормонален дисбаланс или проблеми с щитовидната жлеза.

Комплексна грижа срещу косопад – отвън и отвътре
Използвайте продукти, които спират косопада и насърчават растежа на нова коса! Серията Novophane на френската дерматологична компания ACM е идеална за целта! Тя включва три продукта за оптимални резултати:
-   капсули –  в тях има голямо количество серни аминокиселини (цистин и метионин), витамини В6, В5, В2, С, Е и биотин, а също така микроелементи (желязо, цинк и магнезий). За удобство на клиентите има 2 вида опаковки:  по 60 бр. – достатъчни за 1 месец, и 180 бр. – за 3 месеца!

-   лосион –  втрива се в горната част на скалпа с интензивни масажни движения, за да раздвижи кръвообращението и да проникне дълбоко в космения фоликул.

-   енергизиращ шампоан против косопад – включването на шампоан със специално въздействие върху спирането на косопада и растежа на нова коса е абсолютно задължително при лечение на косопад!

За максимални резултати се препоръчва курс на лечение с трите продукта за период, не по-кратък от 3 месеца!
На вашите въпроси ще отговаря:

Д-р Светозар Дренски
Дерматолог с над 20-годишна практика. Д-р Светозар Дренски завършва медицина в София през 1992 г. След това специализира дерматология и венерология в клиниката на проф. Стоян Тонев към ВМА-София. В момента практикува в частния си кабинет.

Задайте въпрос към д-р Дренски или отговорете на нашия въпрос:
Имали ли сте косопад някога и знаете ли от какво беше предизвикан той?

Можете да се включите с коментар в темата от 27 септември до 03 октомври включително.
Трима от Вас, избрани на томболен принцип, ще спечелят капсули, лосион или шампоан против косопад.

Моля, запознайте се с Общите условия на играта тук.
* ВАЖНО! Запознайте се с правилата на консултативните теми ТУК.

# 432
Имах, да и то доста обилен косопад... След като родих стана страшно, реших, че ще остана без коса.... Явно от хормоните, след известно време намаля и се поуспокоих.

# 433
Имала съм косопад,във вариант ,в който при измиване  косата ми падаше като че ли на снопове(повече от нормалното)Нямам голи участъци по главата,косата ми е доста тънка и слаба.Нямам заболявания,приемам витамини ,,Проколаген,Магнезий ,но нямам особен ефект въпреки употребата на качествена козметика и витамини за повече от 3 месеца.Какво ще ме посъветвате?

# 434
  • Стара Загора
Здравейте, от 2 месеца съм със "страхотен" косопад. Пия витамини за коса, кожа и нокти на Alive; мазах скалпа с Алпикорт Ф, редовно втривам ампули против косопад, а също така ползвам и медицински шампоан за косопад - ефект нулев. Не спазвам диети, изследвания и прегледи при ендокринолог и гинеколог са отлични, дерматолог казва, че освен стрес няма друга причина за косопада.
С какво рекламираните продукти са по - добри от останалите на пазара и дали биха били ефективни в моя случай?

Общи условия

Активация на акаунт