Юлчета 2018- Тема 5

• 53 437
  • 756
  •   1
Отговори
# 585
Оо, нашата кофа живее на балкона от един момент, когато забърника вътре. В парка някой път хвърля неща по кофите и все наднича вътре.
Вие как им миете зъбите? Нащо не плюе и не смея да ѝ слагам паста, макар бебешка, за това четкам само с вода..4те зъба..
Гърнето е бойкот, преди го ползваше повече, сега слага рани играчки вътре...и понякога сяда с дрехите, но не е знак, събличам и нищо. апък специалната седалка с детски накрайник взета от Лидъл я плаши и врещи като я пробва.
Снега ѝ се видя странен не се зарадва особено.
Яденето е мазаница, тя гребе и полива, аз греба и наливам в устата, с 2лъжици яде хаха. Обича сама да гребе, но още твърде много се попилява и не успява да се наяде сама.
 Иначе Лампичките много я впечатлиха, но ние не слагаме елха по принцип, само клонче ще има. Взех от дървените играчки на Лидъл за Коледа и един едър конструктор тип Лего от друг магазин. Нямаме място за едри играчки като кухня и т.н за съжаление.
Катери се по столовете за да пипа по масите и даже си мести столове до желаното място, неуморна е хахах.
Нямаме заключени шкафове за сега, но в кухнята ми се ще да закопчая един. Вади редовно фолиото и го развива Grinning
И хартия за печене, а в стаята чорапите от гардероба...но личи че проучените шкафове вече не са интересни особено.
Новия кеф е гледане през прозореца и замазване на стъклото, качва се на стол.
В студените дни излизаме по 30-40 Мин пакетовани с дрехи, но няма деца  на площадките...вътре ли ги държат..минават за по 5минутки и ги прибират. Аа на нашето му се играе с деца...

# 586
Здравейте, нашата ваксина е планирана за другата седмица! Дари е вече много напреднала в игрите и белите, много се удря и пада, но се е научила да се пази. За играчка под елхата й.търся нещо като гумена топка или конче, че яха печката с която топля стаята ако сте виждали нещо подобно може да ми подскажете! Старая се да я извеждам за половин час поне на ден, ама когато вали и духа не смея, макар че тя от дъжд не се впечатлява даже й е забавно и иска да гази в локвите Blush

# 587
Аз гледах подобни гумени играчки за скачане в джъмбо май http://www.am-shoping.com/produkt/гумена-играчка-за-скачане-кончеmузика/ , но не знам дали са подходящи сега.

# 588
# 589
  • Варна

Имаме такова. Харесва го. Има дни е само върху него и играчки си реди. Като вземе да му омръзва го скривам за седмица и после като го извядя е огромна радост Simple Smile
Аз влизам да попитам, слагате ли ръкавички на малките и те търпят ли ги? Купих но той не ги иска. Неделя бяхме навън и ръчичките му почервеняха,когато влязохме вкъщи голям рев му дръпна и разбрах,че ръчичките го заболяха. А бяхме навън 30- 40 мин..и не духаше  . Абе подведох се. И шапката постоянно я дърпа и хвърля . Диване на квадрат.
Пастата за зъби всички деца я ядат ,трябва да е бебешка и без флуор. Не слагам голямо количество- по - малко от оризово зърно ( така ми е казала моята стоматоложка) ходихме вече 2 пъти на зъболркар с него ,за да свикне с миризма и обстановка и мирно стои и гледа кака си. За зъбите съм строга и държа да се ходи често на профилактика. Пък и моята зъболекарка е готина и млада и вече сме като приятелки. И тя има деца на възраст близка да моите и не ми дава невъзможни съвети,.
Хайде мами ,лек ден, аз отивам да готвя ,дано успея Simple Smile

# 590
В София вече си е под нулата и трае едни плетени ръкавици от магазин Пепко. Шапката спря да я сваля също. Пробвахме и по-стабилни ръкавици  тип скиорски от Декатлон, но тях ги махна.

# 591
  • Варна
Моята търпи ръкавици, но не са особенно топли ръцете й с тях. Явно са тънки и ще търся нови.
По площадките няма никойййййййййййй , особенно вечер . Аз я изкарвам все още 2 пъти - един път по обед и един път след като се наспи към 17:30. Може да е само за 20 мин , но я изкарвам да походи и да се измори, че късно заспива.
Голяма бърборана стана и е много сладка Heart

С гърнето нова драма - когато има пиш директно сяда и си върши работата , без да ни каже и тоест да й свалим клина и бодито...

# 592
Ее щях да пиша тия дни, пък се отнесох Grinning
С шапката го гоних цяло лято да я слагам, като печеше, а сега сам я иска за разходката.И ръкавиците до едно време са му на ръцете, после ги хапе и се опитва да ги изхвърли някъде ама те са вързании Smiling Imp Не му топлят много обаче ръчичките.
Почнах да мажа колд крем на лицето вече, мажа и едни сухи грапави, леко зачервени петна дето му се появиха по крачетата..от студ ли от чорапогащници ли незнам.
Ей така да питам нещо и аз - вие преобличате ли децата с пижамки или там нещо за сън за дневния сън Rolling Eyes В градината нали ги обличат, пък аз вкъщи като го усетя, че е готов наобед да ляга го викам при мен на дивана направо да не го разсънвам уж, свалям чорапи само.
Хремав е пак и излизането ни е да подиша свеж въздух, с количката малко обикаляме, не го пускам да щъка.Нашата междублокова площадка е почти целодневно на сянка вече и става и едно течение, духа почти винаги Unamused кофти период, ама ще го изтраем още месец-два... После и с бебешока да видим как ще се разхождаме тримата Scream мислех да му взимам количката на номер1, ама той хуква накъдето му видят очите навън и не ходи до мен за ръка още ...

# 593
За обедния сън не слагам пижама.

# 594
  • Варна
Aко е с боди потник слагам пижами. Ако е с боди тениска не й слагам пижама.
Ние си имам ритуал преди съня на обяд- първо пишка, мием ръце , пеем песничката за ръцете, питам я на коя възглавница иска да спи на мама или на тати, завивам я и излизам от стаята. Това е от един месец да заспива на обяд сама в нашето легло! Иначе преди това лягах до нея.
За вечерното заспиване обаче не иска и не иска да заспива сама. Кърмя я и излизам понякога и започва един рев.. Sad Но поне заспи ли си спи в нейната кошара, долепена до спалнята.
В събота ще идва майка ми да я гледа , докато ние с ММ сме на банкет и сигурно ще се наложи да се прибера и да я приспя, защото преди 2 месеца майка ми не успя да се справи с вечерното й заспиване и след 1 час рев ми звънна да си идвам да я приспивам Sad

# 595
Аз вечер я слагам с пижама и в чувалче, но през деня като спи е без чувал, защото заспива на голямото легло и като се наспи слиза сама и идва в другата стая. Вечер е много смешна, иска сама да си влиза в чувала, гушка си мечето и казва нани, нани. Давам й малко да цокне и като й писне се врътва на другата страна и заспива. Има много зъби - цели 16 ☺️Не съм виждала до сега бебе с толкова много зъби. Яде всичко и каквото види иска да опита. Днес даже си хапна кисело зеле с ориз и пиле и го хареса. 😆 Започна много да бърбори някакви си нейни неразбираеми неща и се сърди понякога, че не схващам какво казва. ☺️🥰Шапка не понася и не знам как ще се разберем така. 🙃

# 596
Благодаря ви за линковене, голям проблем с това музикално конче. Повечето се оказват надуваеми като големите балони и топки за плаж без мелодии, то никаква безопасност. Намерих едвам в един магазин и сега е мирясала малко. Ръкавиците ги държи като й е студено, иначе им намира цаката да ги махне, тръска си или търка ръце докато не паднат, вече две загубихме. Да попитам за боти/ботуши какви обувате и как. Аз купих 21 номер ботуши с лека вата, но не стават с чоропогащник и по-дебел чорап, затова й оставям само чоропогащника понякога след разходка краката й са лед друг път не

# 597
  • Варна
Момичета, снощи започнах процеса по отбиване. Тя вечер сучеше преди да заспи, ама не заспиваше обикновенно и другото й сукане беше сутрин , като отвори очи и то по навик.
Еми снощи реших да не й дам, обясних , че ц*цито спи, тя им даде гуш, даде им боц, милва ги както всяка вечер и така 2-3 пъти само си каза, че иска и се въртеше и заспа. Аз плаках ! МНОГО ПЛАКАХ !
Сутринта стана , повъртя се и пак си поиска, аз й казах, че те спинкат и пак същото гуш, боц, мили и така станахме без драма от нейна страна. Ама аз така плаках , повече от снощи.

Аз знаех, че проблема е в мен и че тя е готова за това, защото суче по скоро по навик, кърма почти няма ползваме за биберон, сутрин понякога не се сеща, но аз умишлено я подсещах и й давах, за да не остане едната гърда не изпразнена... , когато ме няма заспива с баща си без проблем иииии разни други такива моменти, които ме насочваха, че е време. Много се плашех от този момент как ще реагира тя .
Другото , което ме натъжава е , че аз харесвам кърменето и това усещане ... не знам дали някога ще имам друго дете и дали ще усетя това чувство. Няколко пъти вечер съм си казвала "Това е последното й кърмене, от утре няма да й давам" и защото си казвам, че това усещане ми е за последно и плача през цялото й сукане.. 

Сигурно много от Вас няма да ме разберат защо драматизирам така и с право , защото и аз не съм очаквала, че кърменето ще се превърне в нещо толкова специално за мен. Преди да родя го смятах за ужасно и гнусно нещо, а то какво стана Simple Smile
Стискайте ми палци да успеем!
Излях си мъката пред Вас , ама няма пред кой друг Simple Smile

# 598
При нас ако не цокне вечер голяма мъка, ако ме няма- ох, звънят ми на пожар.
По обяд спи и без цок, ама само вън (в раницата, в колата, преди в количката) иначе може и цял ден да не заспи, което е голям киселок като резултат.
Излизането също не върви...от как стана отрицателна температура, няма деца вън, не ѝ е интересно, студено, навлечена... и прави пет крачки и се цопва на земята и чака да я нося. Неще да ходи вън. Виж в детския център или на гости търчи и играе, но вън Тзъ!
А аз толкова държа на излизането, миналата година дори в най- големия студ и при дъжд и при сняг си я извеждах поне за половин час...
Нищо не говори ясно. Бебешки дърдорения има си моменти в които повтаря нещо, мама период, баба, Тата, бау-бау, после спира да ги казва почти. Сега ДА и Не казва когато и предлагам нещо, Ам-Ам е най ясното и целенасочено изказване. Но  такова като "нани" да каже или че и се ходи на гърне...няма

# 599
Мис, прегръщам те, напълно те разбирам. Хубаво е, че се уцелили момента все пак и на човечето няма да му е стресиращо. Аз  два-три месеца даже си поплаках с първородния, първо защото се оказах бременна и понеже имам нужда от терапия с аспирин в началото, трябваше според хематолога спешно да отбивам. Ама се консултирах с педиатър, консултант по кърмене, още един хематолог, правех всякакви гимнастики и не отбих. После като вече ми беше много зле да кърмя.. той се впиваше да суче по час, кърмата беше вече намаляла, една сутрин пропуснах, че щяхме да пътуваме със самолет и да има кърма за полета, той пък не искаше да суче и просто спрях. Ама много ми беше мъчно. Сега с щерката вече ми е досадно, но тя не е готова и ще видим докога ще я караме така.. като се събуди вечер и едно отчаяно “агуа, агуа” повтаря (тя и з вода, и за мляко го ползва 😆), хем ми става смешно, хем мило. Ако не я кърмя и аз като Анабел не знам как ще я приспя, мисия невъзможна. По обяд като ги прибирам от яслата и ако мина и през магазина за нещо и се забавя, заспива в раницата, ама иначе не. Пък и честно си признавам ми дава глътка въздух нещо да полежа сутрин като се събуди, иначе енергията е на макс.

Общи условия

Активация на акаунт