Криминални досиета

• 507 691
  • 10 346
  •   85
Отговори
# 9 645
Най-вероятно вече никога няма да се разбере какво се е случило.
Виждам, че във фейсбук повечето хора се насочват към политическо/мафиотско вмешателство.
За мен продължава да няма външна намеса и всичко се е случило след някакъв вътрешен конфликт.
Просто не си представям как която и да било мафия иска да се замеси показно с 6ма убити, сред които и 15 годишно дете, за да може да се двигне шум до небесата в цялата държава.

Това е следствие на страшното недоверие към институциите и в някакъв смисъл е разбираемо.

Хората търсят логично обяснение за смъртта на хора, които са вярвали в магични неща. Нелогичното за нас, може да е било напълно логично за извършителя.
Доста хора са го познали в светлината на пещерняк и авантюрист. Малко хора, обаче, са били добре запознати с вярванията му. Дори Владо Йовчев каза, че не знае много за духовните занимания на Калушев. А това е голяма част от психо профила му.

# 9 646
https://www.facebook.com/reel/1805405290158845

На мен тази версия ми е най-правдоподобна.

Да, натам вървят нещата.Този човек дава най-правдоподобната версия.

# 9 647
Според мен Калушев и влязъл във фаза “започване на чисто”, спречкали са се с другите трима и вероятно ги е ликвидирал за непослушание. Неслучайно е изчезнал с двете момчета (едното така блестящо поверено му от родителите).

А на мен пък ми се струва, че е имало нападение на хижата. Калушев е избягал с двете момчета, за да ги спаси (и сега се крият, за да си спасят живота), другите трима са останали, за да ги прикриват и впоследствие са били екзекутирани. И то показно. Дори не убити в престрелка, а екзекутирани.

По телата би трябвало да има следи от борба и съпротива. Както и да се разбере как точно са били убити и къде, местени ли са труповете... Но това са неща, които едва ли ще разберем.

Нещо за четирите джипа, които са се качили към хижата в неделя, часове преди да се чуят изстрелите?
Боя се, че ако ги открият, Калушев ще е самоубит или застрелян при опит за бягство. Дано поне момчетата оцелеят, но едва ли. Свидетели са и сигурно много неща могат да разкажат. Единственият им шанс е Калушев да успее да ги скрие някъде на сигурно място.

А аз чакам легендата, която службите ще сътворят накрая – като при случая в Нови Искър. Нищо чудно и някоя ревнива побъркана любовница да се появи, която да ги е изтрепала, защото е полудяла от ревност. Не е смешно, знам, но пък и никой не кара службите да стават за смях с глупавите си постановки.
Напълно споделям това мнение.

# 9 648
  • София
Както беше коментирал преди дни един криминален психолог – нарцистичен психопат, който под духовни мантри прикрива педофилия и доминация.

Ама някой го познавал, бил прекрасен човек... И аз познавам психопати и хора, които ги намират прекрасни. Заблудени души има много по света, изгубени, сноби и прочее, готови на какво ли не децата им да се отглеждат специално. Затова в повечето страни в Европа хоумскулинга е забранен или силно ограничен. Децата като ходят на нормално училище, каквито и кретени да има там я има и институцията, има много учители, не може един човек да поробва психически, да тормози сексуално и да му се разминава с години.
Този затова е бил в Мексико, където няма много ред. Да беше отишъл в Щатите и щяха да го окошарят още през първите седмици.

# 9 649
  • София
И аз забелязвам именно трудността в това нормални хора (поне такива, които попадат в континуума на нормата) да си обяснят подобни „психо” действия. И това е напълно очаквано и човешко.

Само тези, работили или виждали отблизо хора със сериозни налудности, имат ясната представа, че такива личности вярват в реалност, която считат за напълно действителна и съществуваща, въпреки че нея я няма. „Подтикнати” от гласове, видения, референтни налудности, налудност за величие и за преследване, за съжаление, са опасни не само за себе си, но и за околните.

Тежък случай.
Дали се разбира?
Факт е, че полудял човек уби няколко човека и дете на 15 г.
Все още няма никакви факти, не знаем дори колко трупа са открити, да не бързаме. 4 джипа за 4-ма възрастни, младеж и дете са твърде много. Освен ако не са отишли да се катерят в някоя пещера, и са им трябвали много джипове, за много въжета, катераческо оборудване, ама колко па място да са заемали тия въжета, за 6 души. По принцип хора които живеят заедно от години, на братски начала, не се разкарва всеки с отделна кола, като излизат на някъде, освен ако не отиват на съвсем различни места. За мен тия джипове, стават сериозно съмнение щом са били 4, а не 2, което е нормално за копмания от 4 възрастни, дете и младеж, да имат връзка със случая, което изключва извършителя да е Калушев. (Признавам, че не ми се иска да се окаже че е той, предпочитам да живея свят, в който и такова екстремно престъпление има своя логика и рационалност. Да е замесен трафик на мигранти, дрога, нещо друго, мафия да има замесена, а не ирационални действия на луд човек. Не че така би се придало смисъл на убийствата, но света става по логичен.)

Защо да са много - всеки си е дошъл с неговия джип. Те да не са били закачени един за друг, и постоянно навсякъде да ходят заедно, та да е задължително да пристигнат всички с 1 джип.

# 9 650
Не трябва да се допуска други деца да загубят живота си заради подобни психари.

# 9 651
  • София
Ох бе, хора. Тия страшни служби, мафия или каквото е там, не намериха ли по-подходящ начин да се отърват от петима кротки будисти и едно дете? Не можаха да ги изчезнат някъде сред Балкана ли, да ги зарежат в хижата вътре и да я подпалят едно хубаво, та само въглени да останат, или кавото ще да е друго ли не можаха да сторят, освен това? С кемпер към Околчица, прощални есемеси, Ботев във фейсбука, егати сложната конспирация, много фантазьор по тия служби... Може би ЧатГПТ им помага... И защо, кому е нужно? Всесилни опитни престъпници, пак казвам, няма ли 50 по-чисти, по-убедителни начина да го направят това, и то така, че никой нищо да не чуе...

# 9 652
  • Пловдив
Дадоха му шанс няколко дни да пусне децата, бащата му засвидетелства пълно доверие за да го омилостивят, но той си ги взе с него " защото животът е един сън", а сега следва истинския живот.
Още няма информация, кое и как се е случило. Открития кемпер е открит днес, а кога и какво се е случило е догадки.
Обвиненията срещу бащата и родителите на Алекс са грозни.
Напротив. Твърде слаби са обвиненията към тия "родители".

# 9 653
Според Стандарт вероятната причина за последните три трупа е тройно самоубийство 😢

Ох, за съжаление това рисува една ужасна картина, и обяснява, защо единият от убитите е прострелян в гърлото. Представям си следната ситуация. По някакъв начин, заставени, вързани, тримата са били екзекутирани, едновременно от трима. Сещате се кои. Причината единият изтрел да е неточен, че пистолета е държан от неопитно дете. Това обяснява защо тримата биха се самоубили после, защо бащата е гневен че медиите замесват сина му в убийство (спекулирам, но за него е важно, ако сина е жив, и гледа, да знае че не е замесен в убийствата за да се прибере.).........Възможно и това да е истината.

# 9 654
Това е абсолютен кошмар. Да се гърмят мафиоти е едно, в случая обаче има замесени деца:( май не са просто мафиотски работи това Sad

# 9 655
Аз също никога досега не съм се стряскала от родители при други случаи. Тези на загиналия Алекс са ми ужасяващи, дано няма други като тях.

# 9 656
Мхм, а на какъв принцип са решили да тръгнат Калушев с 2-те момчета, а не другите мъже с 15 годишното дете? Дали са теглили чоп или е имало йерархия - Лама Калушев трябва да остане жив на всяка цена, за да продължи Делото, докато извънземните кацнат/разкрият се, после те поемат тая задача.
Според мен Калушев и влязъл във фаза “започване на чисто”, спречкали са се с другите трима и вероятно ги е ликвидирал за непослушание. Неслучайно е изчезнал с двете момчета (едното така блестящо поверено му от родителите).

А на мен пък ми се струва, че е имало нападение на хижата. Калушев е избягал с двете момчета, за да ги спаси (и сега се крият, за да си спасят живота), другите трима са останали, за да ги прикриват и впоследствие са били екзекутирани. И то показно. Дори не убити в престрелка, а екзекутирани.

По телата би трябвало да има следи от борба и съпротива. Както и да се разбере как точно са били убити и къде, местени ли са труповете... Но това са неща, които едва ли ще разберем.

Нещо за четирите джипа, които са се качили към хижата в неделя, часове преди да се чуят изстрелите?
Боя се, че ако ги открият, Калушев ще е самоубит или застрелян при опит за бягство. Дано поне момчетата оцелеят, но едва ли. Свидетели са и сигурно много неща могат да разкажат. Единственият им шанс е Калушев да успее да ги скрие някъде на сигурно място.

А аз чакам легендата, която службите ще сътворят накрая – като при случая в Нови Искър. Нищо чудно и някоя ревнива побъркана любовница да се появи, която да ги е изтрепала, защото е полудяла от ревност. Не е смешно, знам, но пък и никой не кара службите да стават за смях с глупавите си постановки.
Напълно споделям това мнение.

Последна редакция: нд, 08 фев 2026, 16:29 от anmasu

# 9 657
Какъв ти е проблема сега с овцете ?

Мисля, че са убити още веднага след откриването на първите трима.Времето е студено,
Моето мислене съвпада с вашето, даже си мисля, че всичките са екзекутирани накуп.
Не представлява трудност три трупа да са натоварени в кемпера, а шофьорът да е от "наказателната бригада".

Относно овчарят, открил...
Тези от Враца си "действат" по протокол от 70-те години. Пак овчар беше един от ключовите свидетелите на самолетната катастрофа през 1978г. над врачанските села. Е, този "овчар" бе активен борец(ятак) със син, действащ служител в ДС(капитан).

# 9 658
Кога обаче Леон е решил, че не иска да ги вижда повече. Преди да го запише при Калушев, или след като е прекарал известно време на лагер там?
Да не ги познавам, че да ти кажа? Просто това е информацията от сигнала. Майка му иска да бъде отгледан от рейнджърите, дядото и бабата са несъгласни, оттам си изострят отношенията. Дали самото дете не е искало да вижда баба си или майка му му е забранила или каквото и да е станало, не виждам Калушев да е замесен в ситуацията. Упреците трябва да бъдат насочени към родителите, които по една или друга причина, са искали това за децата си. Не е като Калушев да ги е отвличал. Тези хора с ясното съзнание са давали децата си на него

# 9 659
Колко по-зловещо може да бъде написаното?!
Прочети сигнала много добре и ще видиш, че конфликтът им е с майката на детето, който се изостря след като подават сигнал до службите, че детето е с друг човек (Калушев) и заради това тя забранява на детето Леон да ги посещава и по нейни думи - казва, че Леон не иска да ги вижда повече.. Може би оттам идва и хладната реакция на Леон към баба си и дядо си. Въпросът тук е, че Калушев няма нищо общо с тази работа. Майка му е искала, не знам защо, синът й да е рейнджър или поне отгледан от тях.

Тотално не приемам това поведение от майката, но няма абсолютно никакви индикации, че Калушев е направил нещо нередно в тази ситуация.

Един и същ сигнал ли четем?

Хронологията:
- Детето е отписано от училище и дадено в алтернативно училище извън София през октомври 2023-та
- Там явно се запознава с ламата
- През ноември 2023-та, дядото вижда за пръв път Калушев на морето, докато детето е на лагер в село Кости с рейнджърите
- Дядото забелязва промяна в Леон и искат обяснение от майката
- Следва дълъг период от време, в който детето не си е в къщи, нито за Коледа, нито за Нова година, нито за рождения си ден през февруари
- През лятото на 2024-та бабата и дядото се надяват да си видят внучето поне за ваканция, но майката казва, че няма да се прибира
- Това принуждава бабата и дядото да подадат сигнала към социалните
- Оттеглят сигнала няколко дни по-късно под сериозен натиск от дъщерите им

Общи условия

Активация на акаунт