Имам въпрос за съветите тук

• 4 124
  • 81
  •   1
Отговори
# 60
Роналд, при някои теми е нормално да кажеш "Разведи се, разкарай го".
И аз съм го правила. Всеки с мнението си по всеки казус.
А особено в теми където има насилие, израза бягай с 200 е напълно нормален и на място.
Иначе почти никога хората пускащи теми не взимат решение спрямо писанията на потребителите.

# 61
Не разбирам защо мъжете да не пишат в СО.

Защото, in General, е територия, в която се предполага, че жените могат свободно да хулят мъжете и защото е най-лесно да се отговаря с "Разведи се, разкарай го" и т.н.Simple Smile)

Преди 10-15 г. вероятно е било истинско женско царство там. Да, но с феминизацията и гугълизацията нещата се промениха. Панта рей!

...
Разсмя ме.  Laughing

# 62
Направо се чувствам тъпа. Какво имате предвид поф феминизация? Не значи ли една жена да има право да живее като всеки възрастен човек, т.е. права и задължения? Какво общо има с темата?

# 63
  • волно калдъръмче
Направо се чувствам тъпа. Какво имате предвид поф феминизация? Не значи ли една жена да има право да живее като всеки възрастен човек, т.е. права и задължения? Какво общо има с темата?
Да де. Те права ще ти дадат Grinning Въпросът за задълженията им е доста щекотлив.

# 64
Скрит текст:
Скрит текст:
Неизменно във форума си витае едно усещане, че ги сърбят ръцете някои дами да напишат "всички мъже са свине", "всички мъже са малоумници", "всички си могат толкова". И под "всички" се визират предимно пишещите тук мъже Grinning
Ядосани са момичетата, че територията не е изцяло дамска, което си архаично:)
Скрит текст:
Елорка, мъжете шофьори не знам какво отнасят, но както съм чувал жени (шофьори) да говорят за други жени - шофьори...... и мъже не съм чувал:)
Сериозно?    Laughing
Понеже мъж, който никой "навън" не го бръсне за слива, е довтасал да се доказва тук, сред "кокошки", смяташ, че "кокошките" се ядосват?  Smiley
На мен сте ми забавни, честно казано....обичам да профилирам хората, та давате доста богат материал за анализ.
Мъжете, подвизаващи се в предимно женски форуми, са ....особена "порода".И интуитивните жени обикновено бягат от такива...

Франсоаз, кого визираш в горното си мнение - всички ние, които пишем тук или даден потребител конкретно?
"Особената порода мъже" - аз съм срещал доста начетени потребители - куркума, татко мецан и пр. Ето защо не смятам, че подобно поставяне под общ знаменател е коректно.
 Както казах, беге мама отдавна не е само женски форум, оплачете се на админите, че е станал толкова популярен, че измества Уикипедия даже. Той не е вече форум на мамите само, и не е "само" женски форум, отдавна. Утре може и да го прекръстят, ако маркетингът го наложи. Тогава и на теория няма да е "женски" форум.
 В този ред на мисли жени, които мислят, че бг мама е "тяхна си територия" са .... хайде, аз не давам квалификации. Но ето, мнението на Франсоаз е пореден пример - грубо отношение, незаслужени квалификации и т.н.
Когато някой човек не е съгласен с женско мнение тук, то той автоматично се превръща в "недоказал се живота, никой не го бръсне за слива" и т.н. И това се разрешава от админите и модераторите.
Ето ви го нагледното доказателство:)
Франсоаз е точния представител на групата потребителки, заради които е пусната темата. И точно тя да се похвали, че профилира хората при положение, че мирогледа и е меко казано ограничен.....”Боже, гледам и не вярвам на ушите си”.

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 19:11 от Не се сърди, човече

# 65
И аз видях онази тема на мъжа, който скоро е станал татко за втори път и ми дожаля за човека как са го нападнали грозно.
Той пише от негова гледна точка, че му липсва сексуалния живот с жена му и че трябва да изчакат още, а му скочили как е животно и няма право да чака това от жена си, как трябвало да поеме всички задължения вкъщи и да гледа децата.
Човекът е решил да сподели нещо, сигурно му тежи, а получава упреци и обиди. Не видях да пише нищо скандално, но коментиращите са много зле.

# 66
Да де. Те права ще ти дадат Grinning Въпросът за задълженията им е доста щекотлив.
Кои те? Визирам жените тук, които вкупом обясняват, че жената трябва да е затрупана със задължения, а мъжът да си почива след работа.В такива теми повечето набиват канчето на жените, които обясняват и им обясняват, че им е малко. Затова се чудя къде я видяха тази женска солидарност, оставам със съвсем различно впечатление от темите.
И аз видях онази тема на мъжа, който скоро е станал татко за втори път и ми дожаля за човека как са го нападнали грозно.
Той пише от негова гледна точка, че му липсва сексуалния живот с жена му и че трябва да изчакат още, а му скочили как е животно и няма право да чака това от жена си, как трябвало да поеме всички задължения вкъщи и да гледа децата.
Човекът е решил да сподели нещо, сигурно му тежи, а получава упреци и обиди. Не видях да пише нищо скандално, но коментиращите са много зле.
Когато липсва човещина и става дума за ясно изразен егоизъм, постовете са такива. И абсолютно никакво значение няма пола. Ако беше влязла жена, която да реве, че я сърби, защото прясно разрязаният ѝ мъж не я търси интимно, отговорите щяха да са абсолютно 1:1.

# 67
Тази тема да не би да е тест-проверка колко жени пишат от мъжки профили и колко мъже – от женски?  Laughing
Момите без мъже и деца отделно.

# 68
  • Агент под прикритие
Аз се обръщам към Агента. Моля, престанете да вкарвате женствеността и женското проявление във всякаквите му вариации в рамката "феминизъм". Дълбоко се съмнявам, че всеки, веещ термина като знаме срещу жени, е вникнал в него, особено с примерите, които се дават.
Ако нечие поведение не ви се нрави, то не е заради измислянето на нови смисли и думички.
Жените съществуват далеч преди някой да се е сетил да рече :феминизъм". И ще продължат да съществуват дълго след като поредната мода остане в историята.

Ако проследиш постовете ми по темата от самото начало, ще видиш, че не аз бях този, който развя това знаме, но именно аз бях този, който постави тезата, че това понятие:
1. Не се познава или поне не достатъчно добре от контингента тук.
2. Ползва се когато е удобно и когато не е.
Продължавам да твърдя, че определящите се като такива са всъщност псевдо-феминисти и това далеч не е вкарване в рамката "феминизъм", а точно обратното.

# 69
  • София
Роналд, при някои теми е нормално да кажеш "Разведи се, разкарай го".
И аз съм го правила. Всеки с мнението си по всеки казус.
А особено в теми където има насилие, израза бягай с 200 е напълно нормален и на място.
Иначе почти никога хората пускащи теми не взимат решение спрямо писанията на потребителите.

Елора, разбира се, че има такива теми, по това спор няма. Но не всичко е черно или бяло и не може да бъде. Понякога се иска дискусия, диалог, вникване в текста и пр.Wink

Luna, радвам се, че съм те разсмял, в крайна сметка, форумът е предимно за полезни съвети, забавления и по-скоро положителни емоции, надявам се.

НСЧ, темата за еманциПатенцата е стара колкото света, ще я дискутираме другаде, в друга тема:)

# 70
  • Варна
За съжаление, част от форума може да се определи като bgbaba . Спомените от бригадирските движения, безпредметни критики и консерватизъм не се асоциират и грам със съвременната реалност. Ролята на ментор и авторитет се печелят с толерантност и приемане на действителните факти, безспристрастно.
Интересен казус би бил физика Тео, който има детенце в начално училище.
Неизменно ще има равносметки, че е в рискова възраст и потенциалното "сираче" е обречено на драматичен живот..Sunglasses

# 71
За мен има нещо изначално сбъркано в мъж, доказващ се в Женски форум.
Изглежда ми така:
събрали се 10-на "кокошки да си кудкудякат" за какво ли не-бебета, хранене, цикъл, парцалки, плетки и подобни глупотевини.Изведънж до тях "сяда" мъж и почва "компетентно" да намила за бебета, хранене, цикъл, парцалки, плетки и подобни глупотевини.
И реално, и виртуално, все си е смахнато.
Иначе, канчета набивам всякакви, и мъжки, и женски, и детски, щом са се докарали до фаза "набиймиканчето".

Франсоаз, в семейните отношения само жени ли участват?

# 72
Когато липсва човещина и става дума за ясно изразен егоизъм, постовете са такива. И абсолютно никакво значение няма пола. Ако беше влязла жена, която да реве, че я сърби, защото прясно разрязаният ѝ мъж не я търси интимно, отговорите щяха да са абсолютно 1:1.

Здравейте,
 С жена ми имаме две дъщери на 3 и  бебе на 10 дни. Проблема колкото и егоистично да звучи е дългата липса на интимност между нас имаше тежка бременност и здравословен проблем и секса беше забранен през последните месеци на бременността. Накратка казано въпреки че разбирам че вниманиено към децата и ограниченото свободно време в което може да сме само двамата много малко но ми става доста мъчно че не показва желание за каквато и да е интимност. Мога да издържа и знам че трябва, защото второто бебе беше със секцио и сега трябва възстановяване,  но ако имате някакъви съвети по темата или личен опит моля да го споделите.

Това е поста на таткото. Не виждам да няма "човещина" и да има егоизъм, но явно всеки вижда друго. Човекът изглежда разбран, просто е искал да сподели и да получи някакви съвети. А те са "готви, чисти, оперирай се и се грижи за две деца и ще видиш какво е". Той вижда какво е и се съобразява доколкото виждам от написаното.
Според мен трябва да има вечен БАН за такива дето си позволяват да обиждат и системно се заяждат с други хора. Форума губи от такова отношение и няма как да привлече нови потребители.

# 73
Напълно съм съгласен с теб,но единствения правилен отговор на това(не знам дали е писано от мъж)е да си направи чеки..Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 юни 2019, 23:42 от hectorbg

# 74
Това е поста на таткото...
Нека не пренасяме темата тук.
Както казах - полът е абсолютно без никакво значение тук. Ако авторът беше жена с опериран мъж, отговорите щяха да са същите.

Общи условия

Активация на акаунт