30.06 - 10.07.2019 СЕДМИ КЛАС. Подаване на заявления

• 103 383
  • 1 839
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Отидохме в училището-гнездо, където ни е първото желание. Дадоха ни едно разпечатано заявление-бланка с празни кутийки, в което си попълнихме желанията, после от заявлението една госпожа нанесе всичко онлайн, като само искат входящия номер, не и кодът за достъп /явно самото училище има собствен/, сканираха свидетелството и медицинското и прикачиха медицинското, после ми го разпечатиха заявлението в 2 екземпляра и се подписахме. Единият екземпляр остана за РУО, а другият ми го върнаха. Стана много бързо, желания 8 в общо 3 училища.
По каква причина ви сканират свидетелството, нали то не се прикачва от вас, когато си подавате заявлението?

# 721
Сериозно ли трябва да се принтира това заявление, за да се запише детето? Нали уж всичко беше електронно тази година?
Не и не помня някога да е било необходимо при записване. Училищата имат списък с приетите ученици.

# 722
Проверете дали някоя от паралелките, в които искате да учите е ПРОФЕСИОНАЛНА и тогава прикачвайте, ако е ПРОФИЛИРАНА няма нужда от медицинско

# 723
Дадоха ни едно разпечатано заявление-бланка с празни кутийки, в което си попълнихме желанията, после от заявлението една госпожа нанесе всичко онлайн, като само искат входящия номер, не и кодът за достъп /явно самото училище има собствен/, сканираха свидетелството и медицинското и прикачиха медицинското, после ми го разпечатиха заявлението в 2 екземпляра и се подписахме.
По каква причина ви сканират свидетелството, нали то не се прикачва от вас, когато си подавате заявлението?

Идея си нямам, просто ме питаха нали си носите свидетелството, че трябва да го сканираме, също направиха копие. Не видях да го прикачат, само медицинското мисля, че се прикачи. Но може би когато се пуска в училище гнездо, трябва да се изпрати заедно със заявлението, което принтираха и подписахме в РУО.

# 724
По каналн3 излъчват пресконференцията в момента.

# 725
Здравейте!
Въпрос за близко дете. За децата, които са се явили на изпит за проверка на способностите/в случая изобразително изкуство/ и искат да кандидатстват и с тази оценка, дали е достатъчно при реденето на желанията просто да упоменат желаната паралелка на съответното място/в случая 51-во училище/ или трябва да предприемат и други действия? Чудя се , защото и моето момиче се яви на такъв изпит заедно с детето, за което питам. За този изпит им дадоха отделен входящ номер и по него има само оценката по изобразит. изкуство  и изглежда точно като другия профил, но без оценките от дипломата. Като редяхме желанията с дъщеря ми, тя упомена и тази паралелка, но накрая никъде не се показа оценката от проверка на способностите. За моето момиче не е от значение, защото има достатъчно бал, но за другото дете е важно и се зачудихме с майка му как стоят нещата. Тя ще звъни в РУО София град, но и вас да питам Rolling Eyes

# 726
Сериозно ли трябва да се принтира това заявление, за да се запише детето? Нали уж всичко беше електронно тази година?
Не и не помня някога да е било необходимо при записване. Училищата имат списък с приетите ученици.

И аз смятам , че не е необходимо за записването, но поне ще ми е ориентир ако се наложи второ класиране. С толкова местене на желания утре може и да се чудя, кое след кое беше!!!

# 727
Чудя се Софтуерните науки подходящи ли са за момичета? Снощи направихме списък, но все още се чудя дали е "правилния" Simple Smile
Че как да не са подходящи: първият програмист в света е жена: лейди Ада Лъвлейс Wink

# 728
  • София
Чудя се Софтуерните науки подходящи ли са за момичета? Снощи направихме списък, но все още се чудя дали е "правилния" Simple Smile

Да, дават много възможности за развитие. Една девойка има от класа, с първо желание ТУЕС. Дано успее!

Опитвам се да намеря описание какво се учи в тези паралелки, но не откривам - поне за в плевенските училища. Мога ли да предположа, че плановете биха били еднакви? Дали няма да е трудно за дете, което до момента не се е занимавало с нищо по-сложно от това да прави презентации?

В СХН паралелките, традиционно са повече момчета в клас. Ако това би я притеснило. Иначе има жени програмисти, които са по-добри от мъжете. Е факт е, че не са толкова много. От друга страна, ако я влече правенето на презентации, уеб дизайн, гейм дизайн, клипчета - това са си предпочитания предимно на момичета. Поразпитай на място в училищата ако ти остане време. Това е и на моята дъщеря голямата любов.
Скрит текст:
За съжаление в София няма МГ с подобен профил, за разлика от пловдивската МГ например. Тук тези специалности са в училищата по изкуствата. Другия вариант в София е частното СофтУни, но то е ново и все още доста несигурен избор. Та не знам в Плевен какви варианти имате. Моята дъщеря учи 6 месеца специализирано програмиране и на финала и дойде в повече. Да правиш дизайн не е като да кодиш. 3г. по-малкият ми син се справя по-добре от нея в програмирането. Не знам дали полът е определящ.

# 729
Току що качих медицинското, но реално не се вижда дали е качено. Даде ми съобщение, че е качено и позволява качване на професионални паралелки. Има един бутон изтегли медицинско и виждам, че се изтегля. Но това леко ме дразни, че не се вижда че е качено .
При нас все още няма оценките от дипломата.
Най- вероятно утре ще редим. Като изляза от системата , мисля че само медицинското си остана качено.

# 730
За програмирането и момичетата - Тон ходи 4 години вече, имаха 2 девойки в началото, след 1вата година вече не... Завършиха и таз година само отбор юнаци Simple Smile
За сметка на това познавам няколко млади дами от МГто и после Унита с програмиране, които си работят по специалността.. даже преподават ина други по-млади кодЪрки Simple Smile

Софтуеърни науки няма да е точно само програмиране. Според мен е още по-нормално за момиче. Как да не е?

# 731
Току що качих медицинското, но реално не се вижда дали е качено. Даде ми съобщение, че е качено и позволява качване на професионални паралелки. Има един бутон изтегли медицинско и виждам, че се изтегля. Но това леко ме дразни, че не се вижда че е качено .
Най- вероятно утре ще редим. Като изляза от системата , мисля че само медицинското си остана качено.

И аз така направих.
 Дано всичко е наред, и   не се налага да търся скенер довечера

# 732

И аз така направих.
 Дано всичко е наред, и   не се налага да търся скенер довечера
И да не е качено - няма драма. Трябва да се представи при записване така или иначе.

# 733
Министър Вълчев - " Не ме питаха за историята Simple Smile".

# 734
  • София
Miriel, разгледай Г паралелка, 8 и 9 клас, те са по новата програма.
https://www.pleven-mg.com/images/files/pdf/documents/UUP_2018-19g.pdf

Разгледах природни науки  и последната Мат с ИИЧЕ, направо ме изненадаха. Всичкото разказвателни предмети учат ма ФУЧ в 8ми клас. Astonished

Общи условия

Активация на акаунт