С какво ви дразнят свекървите? - 112

• 34 559
  • 713
  •   1
Отговори
# 570
Мацки, направо ви завиждам, че не знаете за какво чудо на чудесата става дума! Grinning По принцип се имам за разбран човек и мога да разбера мотивите на почти всеки за всичко. Но! Тук става дума за алогичен човек, който при направена забележка за допусната грешка подскача като ужилен и вместо да си вземе поука какво да НЕ прави, започва моментално да извърта нещата и без да слуша никой, освен себе си, изкарва виновни всички за всичко. Grinning

Така де. А накрая, с годините става това, твоята е още млада, та накрая почва и да реве. Та се налага да се извиниш. И с право, всъщност, защото изначално е тъпо да се разправяте за това как е простряно, майната му, нали съхне. Но аз все още се хващам и от време на време влизам в разправии де, макар че хиляди пъти сме се разбирали да не се поддаваме на провокации.
Ключове у нас има всеки от всякъде и трябва да има, дете се гледа, котки се хранят, цветя се поливат, наглежда се когато обитателят пътува и т. н.

# 571
  • София
Аз пък нямам ключ от жилището на майка ми,нито от това на свеки.
Ключ за нашето жилище имаме само аз,съпруга ми и детето.
И не смятам,че е редно друг освен нас да има.

Какъв е този зор свеки да има ключ,да влиза и то точно когато знае,че младите ги няма,да рови,да преподрежда и да простира.
Това не е помощ.Това е демонстрация -аз съм в къщата на сина си ,ще идвам когато си искам и ще правя каквото си искам.

Мхм, тя къщата е нейна. GrinningGrinning

# 572
  • София
Ирис, тя също реве, когато е хваната на тясно и е безсилна да се защити с думи. Мъжа ми, особено е ужасно груб и язвителен към нея. И тогава реве та се къса. Все едно сме на театър. Joy  Смешно и жалко! Simple Smile

# 573
Това е демонстрация -аз съм в къщата на сина си ,ще идвам когато си искам и ще правя каквото си искам.

Добре де, как си представяш цял живот да живееш, воювайки с такива демонстрации?

# 574
  • София
Това е демонстрация -аз съм в къщата на сина си ,ще идвам когато си искам и ще правя каквото си искам.

Добре де, как си представяш цял живот да живееш, воювайки с такива демонстрации?

Ще видим. Simple Smile

# 575
Ирис, тя също реве, когато е хваната на тясно и е безсилна да се защити с думи. Мъжа ми, особено е ужасно груб и язвителен към нея. И тогава реве та се къса. Все едно сме на театър. Joy  Смешно и жалко! Simple Smile

вие наред ли сте всичките? бабет иска внимание и го получава, а вие се правите на маймуни ... как изглежда човек, който така се държи с майка си?
ти защо не идеш да си намериш работа вместо да се занимаваш с бабешки глупости от млада и да гледаш как мъжа ти се държи противно с майка си.
егати простотията.
тази тема ... за какво е?

# 576
  • София

вие наред ли сте всичките? бабет иска внимание и го получава, а вие се правите на маймуни ... как изглежда човек, който така се държи с майка си?
ти защо не идеш да си намериш работа вместо да се занимаваш с бабешки глупости от млада и да гледаш как мъжа ти се държи противно с майка си.
егати простотията.

Темата е за оплаквания от свекърви?! Joy

# 577
  • София
Заглавието те подвежда, ляля.

# 578
едно е да се оплакваш, друго е описаното от теб, което си е направо мизерия.

# 579
  • при късмета
Ето това се опитвах преди малко да обясня. Щом сама смяташ, че като къщата е нейна и дава право да влиза когато ви няма, не може да обвиняваш нея, че си го мисли. Изначало това е грешно. Щом не живее там, а ползвателите са други, правото на лично пространство е на ползвателите. Ей от тук трябва да тръгнеш, ако изобщо искаш да оправиш положението и да не търпите това, докато е жива. Защото и по-лошо ще става, само защото вече сте я оставили да се качи на главите ви.
Аз пък нямам ключ от жилището на майка ми,нито от това на свеки.
Ключ за нашето жилище имаме само аз,съпруга ми и детето.
И не смятам,че е редно друг освен нас да има.

Какъв е този зор свеки да има ключ,да влиза и то точно когато знае,че младите ги няма,да рови,да преподрежда и да простира.
Това не е помощ.Това е демонстрация -аз съм в къщата на сина си ,ще идвам когато си искам и ще правя каквото си искам.
Както вече казах, има случаи като нашия, когато наистина е наложително. Ако пътуваме за по-дълго време, котката я водим направо у майка, че да не се разкарва всеки ден, но имам много саксии и голяма част от цветята лятото искат вода на 3 дни, не на седмица. И у тях да е котката пак трябва да мине заради растенията.
Случвало се е и всеки ден да идва, защото ако ни няма само 2 нощувки примерно, не водим коткат, а тя идва всеки ден. Т.е. 2 пъти, защото с тръгването на котката оставяме повече храна и вода.
Случвало се е и инкасатори да се чакат по време когато я няма я нея, я нас и трябва някой да отвори. Топлофикация например засичат веднъж годишно и точно тази година по това време бяхме в Гърция. Трябва да си съобразя почивката с това ли?

егати простотията.
А като се караш на някого, не смяташ ли, че е хубаво да е малко по-грамотно? Не, че така ще те вземе някой насериозно, ама не се излагаш сама и с грамотност и с обръщения. Защото си е мизерно да се обръщаш с "бе" и то голяма група хора, ама не показва мизерията на групата

# 580
  • София

Не разбра! Свеки реве с фалшиви сълзи. Драматично, и с цел. Целта е пак да се наложи и да стане нейното!

# 581
  • София
Тук съм съгласна с bella_ciao – да заплашваш детето си със самоубийство, даже не е мизерия, а Мизерия. Как може да се връзвате на такива?

# 582

Не разбра! Свеки реве с фалшиви сълзи. Драматично, и с цел. Целта е пак да се наложи и да стане нейното!
Щото знае, че номерата й минават и става на нейната.
Ако почнете да я режете и да не й обръщате внимание, друга песен ще пее.
Честно, аз на заплахи за самоубийство например, просто бих я изпратила до вратата с думите "Ами, хайде, отивай да слагаш край на живота си.Ако ще се бесиш, имам едно въже в килера, ще свърши работа, искаш ли го?" и ще затворя вратата Зад гърба й.
На следващото ни виждане/чуване (щото такива като нея не се затриват така лесно ), ще се ококоря и "Я, ама ти още ли си жива?А пък аз си поръчах черна рокля за погребението ти, бая скъпа ми излезе, сега ще ми я платиш.".
И никак, ама никак не се шегувам.

# 583
Оле ... с като започнете с вкл. с правописа и ме убивате направо.

Фалшиви сълзи , ... , не знаем , не сме я видели, но за да прави някой нещо подобно то има нужда от нещо и единствените му близки го гонят и детето му се държи лошо и просташки с него .. .
абе кой слушаме в тази темя. не ми е ясно как може някой да си описва така поведението и да иска разбиране.

И аз не съм супер съгласна с неща при свекито. Ами за тези неща стоя настрана, а пък ... други неща предприемаме заедно. Политика му се вика, не правопис. Аман.

# 584
  • София
Ма Ко, омръзна ми да се оправдавам и обяснявам на всеки поотделно. Разбирам, че искате да намерите решение веднага на момента, но не стават така теоретично нещата. Simple Smile

Ааа много свекърви се навъдиха, стана като сборище на акули. Изчезвам. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт