Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Делта Хил, Кладница

 • 13 396
 • 101
 •   1
Отговори
# 90
 • Мнения: 383
Интересна логика, аз пък ако купувам и искам да е ново (сега построено) 100 пъти бих предпочел да е сред друго ново строителство. Алтернативата е да си в "стар квартал", където няма да има околни строежи, но там можеш да купиш или старо жилище (в смисъл "втора ръка", може да не е много старо), или ако е наистина ново ще е в "кръпка" измежду други стари сгради. Ако може целия квартал да е нов, винаги е по-добре. А пък когато е от един инвеститор, е идеалния вариант, защото не се точат строежи с десетилетия.

# 91
 • Мнения: 61
Тоест  да разбирам,че за вас е ок да платите 400 000лв и да слушате по цял ден флексове, резачки, вместо птичите песни и тишината,за които сте отишли там? Това вече е Интересна логика!
Аз това си го слушам и в София, няма нужда да плащам толкова пари .

# 92
 • София
 • Мнения: 3 736
Обяснихме ти вече че е строеж до Строеж. Докато завършите и вътре къщата си, вече няма да има грубо строителство до вас. Хората си живеят вече 15 години там, познавам няколко семейства. Нямат оплаквания от шшума. Единствените оплаквания са от вятъра

# 93
 • Мнения: 383
Тоест  да разбирам,че за вас е ок да платите 400 000лв и да слушате по цял ден флексове, резачки, вместо птичите песни и тишината,за които сте отишли там?
Ако платя 400к ще ме интересува как ще изглежда имотът след 5, след 15 и след 50год, а не след една. Също така, ако давам тия пари, по всяка вероятност не ми е хипер спешно да се местя там и ще предпочета да е няколко години по-късно, но да е като хората, а не обратно. Пак казвам, в Делта Хил поне всичко е с обозрим хоризонт, тъй като се планира и прави от едно място, за разлика от квартали, които по 20 год. са строителна площадка, тъй като непрекъснато току по някой се присеща да почва нов строеж.

# 94
 • Мнения: 11 753
Аз ако трябва да преценявам бих искала квартал с удобства като училище, ДГ, лекар, хранителни магазини и т.н. Не дали съседите ми са в нови или стари къщи, това не би ме интересувало. А впечатленията ми от новите квартали са , че никъде не е помислено за това, праскат строеж до строеж, оправят малко тротоар, боднат едно дръвче отпред пред фасадата и айде чао, следващият строеж. Ама че тия хора ще искат да си водят децата на училище, да си пазаруват, да общуват, да се лекуват - всичко в съседните квартали или центъра. То така стават и задръстванията в града.

# 95
 • София
 • Мнения: 3 736
Делта Хил е село с къщи, не е квартал на София, че изобщо да го приравняваме с такива удобства. Който живее там знае че няма да има училище и аптека на пешеходно разстояние.

# 96
 • Мнения: 61
Здравейте!
Изказвам се като живеещ в квартала от 2 години и с съм сравнително наясно с цени и положение.

Вие като живеещи от 2 години би трябвало да сте най-запознати.
Колко къщи има в момента построени и заселени- 100-150?
Според сайта им те планират комплекса да е от 300 къщи плюс разсрастване с апаратменти и др. сгради, Това е минимум още 6-7 дори 10 години непрестанни строежи.
Иначе всичко ми харесва в комплекса, но не мога да си представя да живея на строителна площада в следващите 10 години, Колкото и да ограничават шума няма как да не се чува. стоиш затворен в къщата докато спрат в 18.00ч.
Незнам, нека кажат живущите там?

# 97
 • Мнения: 383
Точно, тук не говорим за плюсове и минуси на Делта хил спрямо квартал на София или спрямо центъра. Ясно е, че не е едно и също, и ясно е, че всеки си има приоритети и субективно мнение.
Аз казвам просто, че ако, подчертавам ако Делта Хил е правилният избор за някой, не би трябвало да е голям проблем, че още известно време ще има вървящи строежи наоколо. Защото това го има и при другите квартали, при това понякога продължава доста повече отколкото в Делта хил.

# 98
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 087
Добре, но сега има много нови строящи се къщи , нали? Този шум не е ли дразнещ? Извинявайте, но 300 бона и да слушам строежи по цял ден....
Мен това ме отказа,
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=1KbSjcxRz2M ето за някои, които не са ходили едно старо филмче, има си огради, децата могат да ходят на детска градина в Кладница има и училище. В самия комплекс имаше детска градина, но желаещите бяха малко.
Комплекса посещавам като гост, всеки да живее там където му е хубаво. Мен ми харесва мястото, Хората са готини.

Параклиса и около него е невероятно красиво място

Ито в това клипче е наблегнато на него https://www.youtube.com/watch?v=AyBaAURml70
Вие там ли живеете? Може ли да споделите как е?
Иначе много ми харесва концепцията, но идеята в следващите няколко години да слушам строежа на десетки къщи ме отказва.


Написала съм, че го посещавам като гост.

# 99
 • Мнения: 14
С темпа на строителство в ДХ, до 2 години няма да се усеща, че около вас се строи. Давам за пример при нас - подписахме договор миналия август, около нас имаше само една къща на улицата. В момента са завършени всички къщи по нашия ред на улицата, от другата страна, както и нагоре още 3-4  реда къщи. За година и нещо строежите се водят вече доста далече - да, има техника, която минава, майстори, но това е нормално защото навсякъде вървят довършителни работи. Но това ще продължи до някое време следващата година, когато всички тези къщи ще са обитаеми, а строителството ще се е пренесло нагоре и въобще няма да се разбира за него, защото правят новите улици и всичката техника ще минава от друго място. Пък и още 2 години да има строежи, няма да ги усетим защото уикенда рядко се работи, а през седмицата все пак сме на работа. За сметка на това, дори и в момента там е слънчево през деня, за сметка на мрачна и мръсна София.

Иначе не знам за какви 400 000 лева говорите, но цените скочиха бая там. Големите къщи май са около 480 000 май, ако не и повече и вече са без "екстрите", както преди година.

# 100
 • Мнения: 4
Отоплението и цената на къща в ДХ зависи от изолацията , която сте сложили , дали сте сложили такива и на покрива. Ако сте предприели тези стъпки около 250 лв месечно за къща 170 кв.м

# 101
 • Мнения: 4
Относно шумът на строежите да ви кажа не се усеща поради няколко причини -  в едно каре се строят по няколко къщи, което отнема около 6 месеца. През деня вие сте на работа и не чувате шума, когато се приберете можете да оглушеете от тишина . ДХ остана в сърцето ми още като го видях преди 13г . Дъщеря ми беше бебе. Влюбих се в това място!!! Усетих го като никое друго. Ходих в Драгалевци , Лозен , Панчарево, Бистрица ... и все като се прибирах от оглед все ДХ ми беше пред очите. Не се решавахме защото искахме тя също да участва в избора ни.Дъщеря ми порасна, с мъжът ми я заведохме  в ДХ както и на всички останали места за които обмисляхме покупка на къща . Нейното усещане беше същото като моето и това на мъжът ми.... Тя ни помогна много за да направим тази крачка за която мечтаехме от години... Когато сме там желанието ни да отидем в София е нулево. Правим го по принуда и задължение, винаги бързаме да се приберем. Там човек живее простичко, безгрижно и много щастливо. Не твърдя че ДХ няма недостатъци, има, като всяко място, просто човек трябва да е наясно че живеенето извън града има много малко минуси и много много плюсове. За мен минус е ставането по-рано сутрин през седмицата, но то се компенсира с други удобства.

Общи условия

Активация на акаунт