СЕДМИ клас 2019/2020 - тема 3

• 28 688
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Според мен е възможно, но и чак толкова много може би не необходимо. Дайте си малко време и детето само ще ви каже как се чувства. Лично аз не бих го причинила на детето си.

# 451
  • софия
Отвориха формуляра за регистрации на първите 2 дати за отворени врати на АК.
Къде? Не мога да го намеря. През Календар гледам.

Нашето училище ще става модерно. И ние сме с Школо. Чакам одобрение. Днес учителят по история казал да си видят оценките в ЕД. Да, но не сме имали РС, преди бяхме в друга платформа и звънях на класната. Тя чакала РС да ни кажела.

# 452
Отвориха формуляра за регистрации на първите 2 дати за отворени врати на АК.
Къде? Не мога да го намеря. През Календар гледам.

https://www.acs.bg/bg/admissions/bulgarian-students-admission-af … WgY-ynY4mIkp349oU

# 453
  • софия
Благодаря! Аз гледам все през Календар, а тук е много по-прегледно.

# 454
Аз преди малко получих  в Школото " покана" от учителката по Биология- да се явя на входен тест😀 Ще се явя, щом се налага:-) Нищо, че вече е приключил...

# 455
И на мен ми е малко смешно със събитията и поканите. Хайде, за родителските срещи натискам бутона "ще присъствам", но към контролните лично аз като родител нямам отношение. Определено "няма да присъствам" 😂

# 456
  • София
Ааааа, мене ме каниха на входно по английски и на консултации по информационни технологии, и аз ще ходя, какво да се прави Grinning Grinning Grinning

# 457
Уважават ни хората, да не се чувстваме пренебрегнати😀

# 458
Има и една графа, не помня как ѝ беше името, дали ученикът се нуждае от някаква допълнителна подкрепа.
Та миналата година, пак не помня за кого от двамата се отнасяше, пишеше нещо от рода "ученикът изпреварва връстниците си в усвояването на знания". И тази констатация под заглавието на полето стоеше толкова смешно и не на място. Изглеждаше като размахване на пръст и забележка "Той знае повече отколкото трябва. Вземете мерки! Не бива така!".

# 459
Не бива,я! Може ли такова нещо!?
Пак получих известие от биоложката- не било тест, а класна работа🤓

# 460
  • Варна
Ха-ха, и аз така с голямата щерка, все ми се искаше да присъствам на някое контролно. При наборката, в Руското, тепърва ще се внедрява електронен дневник, идната седмица е родителската, тогава ще си получим акаунтите. Днес входно по математика и за пръв път физика. Надяваше се и там да имат входно, чувства се силна по предмета.

# 461
В училището на сина ми са решили,че седми клас не е много важен, защото още дори не се говори за родителска среща. Учителите си пускат входни нива след един или два часа преговор. Поне по български и математика преговарят по учебниците и не претупват.
Вчера заяви, че не иска на 100% да остава ако успее в неговото училище, въпреки че от миналата година говори, че иска там, тъй като разбрал, че госпожата по химия, която ги тормози от 5 клас, преподавала и на големите. А това му беше голям стимул да учи, за да хване висок бал.

# 462
  • София
Ах, как ви завиждам за Школо-то. Ние сме на някаква глупост, която освен, че е много зле като интерфейс, никой не си дава зор да я попълва. До момента нямаме нищо там.
Минаха им почти всички входни - май само МАТ остана тази седмица, и може би Биологията.
Резултат от нищо нямам. Надявам се на родителската среща да ни информират поне за част от входните.

# 463
  • Бургас
А ние още не знаем коя платформа изобщо ще изполват. На родителската среща, още в началото на септември, само направиха по един списък с имейлите на родителите за ЕД и до там. Ще имат и хартиени бележници и дневници. Никаква информация нямаме за нищо. А, всъщност на РС поне казаха датите на НВО. Satisfied

# 464
  • София
И при нас входните нива текат с пълна сила. По математика и по БЕЛ се преговаря подробно, всички останали един час преговор и на следващия - входно ниво. Най-бързи бяха по биология, направиха входното, вече и новия материал почнаха, че и забележки за непълно домашно имат почти целия клас в школо-то, а вече имат и мини проекти по групи. Госпожата им казала, че трябва добре да ги подготвя, ако някой реши да учи биология нагоре. То ако така разсъждават учителите по всеки предмет, на тия деца ще им вземат акъла тази година. И при нас физиката е само в понеделник, както и два часа математика, за съжаление. Но понеже класната е по математика ще размени единия час с час на класа, който е в четвъртък и така няма да губят много от понеделнишката математика.
Относно входните нива, на РС класната каза, че се връщат на децата и родителите само да ги видят и се връщат обратно на учителя. Всички други контролни работи ще ни ги връщат, както си е по наредбата.
При нас започнаха усилени проверки за униформите и за влизането със собствената карта в училище. В часовете два пъти влизала заместник-директорката за прогимназиален етап и оглеждала всяко дете по отделно с униформа ли е, ама с тениска ли или със суитшърт, дори поглеждала в раниците на тези, които твърдяли, че тениската им е в чантата и не са се преоблякли след час по физическо. Тази година изискването ще е за два елемента, а не за един, както досега, отново разходи. "За сметка на това обаче", фирмата, която ни шие униформите за поредна година няма наличности и поръчките се бавят по 3-4 седмици, явно не е имало кой да ги спонсорира лятото.
Зам.-директорката е проверявала и облеклото надолу, особено на момичетата - да не са със скъсани дънки, от които се вижда кожата Rolling Eyes иначе със скъсани с кръпки можело, така каза синковецът.
След трета проверка започвала да пише забележки.
Другото, което ни предупреди класната, е, че за дете, което има извинителна бележка (от лекар или по домашни причини) и в същия ден, за който е бележката, има контролно/класно и детето дойде само за контролното, ще има някаква санкция, не стана ясно каква. Това във връзка с практиката последните 2 седмици преди НВО родителите да освобождават децата за училище с цел да се готвят за изпита и много учители се оплаквали, че не могат да си направят контролните и да оформят децата.

Общи условия

Активация на акаунт