Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 299
  • 798
  •   1
Отговори
# 645
Да ви попитам мами, кои храни ще са най-полезни за бебенце за захранване. Аз дадох авокадо малко и си замразих, че беше по левче на пазара та се чудя кои плодове и зеленчуци ще са с най много витамини.

# 646
  • София
Аз изпих една опаковка Биозин миналия месец и от тогава не съм пила нищо, сигурно ще почна да го пия сега зимата. Май 2 месеца се пиеше като бях бременна и после 2 почивка?!

# 647
  • Плевен/Пловдив
Вчера ни биха вторите ваксини 😓. Всичко ок, дремна тя следобед и след 19:00 часа беше голям кошмар. Реве милото пищи, гушкаме я, гърда не иска, направо сърцето ми се късаше 😭. Оф знам си аз този кошмар още от каките. До 22:00 часа докато я успокоим, Т нямаше, но дадох малко Панадол щяла нощ е хрипала. Днес сме малко по- спокойни.
За сваляне на температурата ще ви напиша един метод използван от някой педиатри:
Намокрите си ръцете с вода, сложете и задръжте под мишниците на детето, след това намажете гърдите и горната част на гърба, на края на вратлето, обхване те го с двете ръце, след това челото и косата. При много висока Т изсъхва бързо, за това повторете след минута пак 2-3 пъти. Ефикасен начин за сваляне без гърч, защото от там минават едни от главните артерии...

# 648
Мале, ние утре сме на ваксина. Нещо хич не ми се ще като ви чета. 😔

# 649
  • София
Аз изпих една опаковка Биозин миналия месец и от тогава не съм пила нищо, сигурно ще почна да го пия сега зимата. Май 2 месеца се пиеше като бях бременна и после 2 почивка?!
Цяла зима не прекъсвам. Няма нужда от почивка при него.

# 650
Днес бяхме на ваксини и ние, поревахме, но като се прибрахме вкъщи беше по-спокоен от предния път. Поспа си, леко кисел, но не е вдигал Т°, освен одеве мерих 37,3°, но това не го броя. Съответно нищо не съм давала, само кул пач след боцкането. Другия месец са ни последните ваксини от поредицата. Търсих и аз от Лидлския термометър за ухо, но много бързо се е изчерпал и си карам с галиевия; поне съм сигурна, че е точен.+
Вече сме 7,200 кг. и 67 см.

# 651
  • София
Аз вече направо се отчайвам! Ще се оплача, извинете, ама няма на кой. Тъкмо беше спрял три дни да кашля и от вчера айде пак! Няма сополи, нищо не излиза с помпата, но си кашля. И това без да съм спирала инхалациите и капките. Започвам да си мисля, че кашля от рефлукса. То е едно лигавене, чудо! Не ми стигат лигавниците! И връща постоянно лиги и пресечена кърма, и е постоянно гладен! Съвсем спря да спи - ни денем, ни нощем, по цял ден рев! Започвам да се чудя стига ли му кърмата, че яде на час и половина. В количката само се дере та вече мисля да спра и да излизам, защото ми писна да го нося и да бутам празна количка! В раницата стои точно 15 минути и започва да мрънка.
И друго, за което се притеснявам, че много започна да му се поти главата. Вечер, докато се кърмим чак ми става мокра ръката. Някой друг да се поти така?!

# 652
Кашля и реве заради зъбите, 100%. Ще си кретаме така и ще чакаме момента да отмине.
Това, че иска често да суче, също е от зъбите

# 653
  • София
Съни кид, не се отчайвай мила, период е и ще мине! За потенето, моята в жегите се потеше, но сега сякаш не толкова.
За кашлицата, няма ли опция да се види гърлен секрет, ако и гърдите са чисти, не би трябвало да е притеснително и може наистина да е от лиги!
За рева, не е задължително да е от глад, може да е от това, че е недоспал...моята най- вече за това реве, като е спала малко и се е събудила ненаспана. Как е с напишканите пампи? То на тия месеци наддаването не е чак толкова скоростно, но нали все пак качва?
Може и зъби да тръгват, ние точим лиги и си джвакаме ръцете нонстоп. Може след 3 месеца да избият, но си ги тормозят от сега.
И ние сме като вас в количката, само като я приспя на цица и после само по корем ако я сложа. Очаквам с нетърпение да си седнат на дупетата след 2-3 месеца, че да могат да гледат света и да спрат да ни тормозят изхабените кокаляци.
В раница днес за пръв път отидох на вечерна разходка до аптеката, мрънкаше като спра на едно място и като се прибрахме пред блока, но няма да се откажа. За раниците според мен има обстоятелства, които са важни, да са нахранени, с чисти гащи, да не им е топло или студено...
didi_bili много полезен подход за сваляне на температура, не го бях чувала, копирах си го в случай на нужда Wink
И ние днес сложихме Ротарикс и пневмококи, за сега бива.

# 654
Ох не сте само вие, ние още лекуваме сополи, лигавниците са по два- един платнян и под него найлонов, че да не се мокрят дрехите, имам по около 20 от вид и пак не ми стигат, някой път ако са само лиги ги суша и пак слагам.
Спането също е мъка и при нас.
Аз вече се отказах да излизам сама с количката, само с таткото и раницата е отдолу и като неможем да я издържим да реве я слагам. И тя мрънка когато и се доспи в раницата, иска малко по- интензивно движение, поклащам се повечко или и изкарвам едната ръчичка за да може да гледа, но пък тогава трябва да я държа, но поне мълчи. Да и за потенето сме така, докато я кърмя се поти и ръкавите ми са мокри, после ме оповръща докато реве че и е тежко от преяждане, и докато се избършем тя се разсънва и не заспива, а после е преуморена и не може да заспи защото не е спала и е един омагьосан кръг от рев, лиги и сополи и опити да заспи. А да не забравя от толкова сукане на често имам и блистер на едното зърно, за разкош усещам и запушване, но какво да се прави днес почти свърши утре пак

# 655
Многото рев в момента е от ревлив период и скок в растежа - около 18 седмици (+ - няколко) след термин е най-тегавият и дълъг ревлив период, около 5 седмици продължава. Плюс започва подготовка на венците за зъби. Може да избият след 2 или 6 месеца- не се знае.

# 656
  • София
Благодаря за успокоението, момичета! Дано е период и да отмине, че съм ужасно изнервена и недоспала вече! 5 седмици ще ми се разкаже играта, но ще оцелея някак Wink
ZedTeeEm, гърлото и гърдите са чисти, затова предполагам, че е от лигите и рефлукса.
Напишаните памперси са си както и досега, ака всеки ден, но не знам колко е качил, защото сме на консултация след две седмици. Предния път не сме правили ваксини, дано сега успеем, че има само една и доста закъсняваме.
На каката първият зъб изби на 10 месеца, ще видим сега на малкия кога, но ми се струва, че му е рано още. Не че това му пречи да се лигави, да е крив и да си яде ръцете и всичко, което докопа.

# 657
Само да кажа, блистера не епт често сукане, а от неправилно засукване. Пробвай се да коригидраш засукването

# 658
  • София
Добро утро!
Все забравям да споделя, че от около 2 седмици ни се показа БЦЖ ваксината от родилния дом.
Съни, докато мине тегавия ревлив период, опитай максимално да ангажираш таткото или ако има някоя баба възможност да ти помага. Няма лошо да се справяме сами с всичко, но има моменти, в които трябва да събереш сили, сън или просто да останеш за 5 Мин сам, та тогава аз лично не отказвам ако има помощ. Даже използвам и големите деца за 5-10 Мин сутрин да я забавляват, да се измия и сложа нещо в уста.

# 659
  • София
Благодаря за успокоението, момичета! Дано е период и да отмине, че съм ужасно изнервена и недоспала вече! 5 седмици ще ми се разкаже играта, но ще оцелея някак Wink
ZedTeeEm, гърлото и гърдите са чисти, затова предполагам, че е от лигите и рефлукса.
Напишаните памперси са си както и досега, ака всеки ден, но не знам колко е качил, защото сме на консултация след две седмици. Предния път не сме правили ваксини, дано сега успеем, че има само една и доста закъсняваме.
На каката първият зъб изби на 10 месеца, ще видим сега на малкия кога, но ми се струва, че му е рано още. Не че това му пречи да се лигави, да е крив и да си яде ръцете и всичко, което докопа.
Не се притеснявай за ваксините. Няма такова нещо като закъсняване. Хубаео р да се поставят до две годишна възраст, но не е задължително. Календара не показва кога точно трябва да се сложат, а от кой месец натам вече може.

Общи условия

Активация на акаунт