Есенното слънце вече грее, а порасналото ЮНче гука в количка и на глас се смее - Тема 4

• 21 291
  • 798
  •   1
Отговори
# 660
Момичета, един може би глупав въпрос, но как се захранва, ако бебето не стои седнало - в каква точно поза ? И в препоръките за захранване пише, че трябва да може да стои седнало, ама кога ще стане това..

# 661
Аз баткото съм го почнала в шезлонга леко полегнал не седящ,сега обаче малката седи много по-стабилно от него и ще й вдигна шезлонга на полу седнало положение.

# 662
  • София
С каката нямах шезлонг, използвах столчето за кола, слагах го по- изправено на дивана.
Номер 2 в шезлонг, сега пак така ще процедирам. Мисля, че вече на пазара има и столчета за хранене с полулегнало положение, с регулиращи се позиции.

# 663
Аз взех столче за хранене от айко с регулиращ се облегалка, пада почти до долу. Мисля да го захранвам в него.
И аче днес става на 4 месеца и вече пълзи по малко, много ми е сладък. Да са ни живи и здравички. 😍 Да попитам мамите който по нататък ще купуват пюренца. На баткото му купувах хип и бях много доволна, но сега имам оферта за гербер и ми излиза без пари, та някой ако има впечатления. Естествено ще започна с домашно направени поне месец, но за по натам.....

# 664
  • София
За мен Гербер са номер едно. Моите бебета най-много ги харесват.

# 665
Подкрепям мнението на ditmade Гербер и за мен са най-добрите. Баткото много ги харесваше. Сега пак мисля с тях да сме.
Иначе може и кошницата за колата да се ползва за захранване. По-важното е на детето да му е удобно и познато мястото за да се отпусне и да приеме захранването.

# 666
Аз не съм давала много пъти купено пюре, но се е случвало- според мен което и да е е ОК стига да няма захар и глупости (каквито са на Ганчев примерно), моят батко ядеше всички, но Гербер и Хип сякаш бяха с най-читав състав. На ДМ не знам как са, сега гледам много ги дават, като дойде време ще ги разуча, че аз за месните няма да имам от къде да намирам читаво месо и ще трябва да купувам готови

# 667
Бях писала, че ще покажа как повивам бебко. Пелената я сгъвам на триъгълник, като дългата страна е към главичката. С двата остри ъгъла завивам първо едната ръка и подпъхвам под него, после същото правя и с другата.

# 668
Здравейте. Извинявайте, че пак ще ви питам за Лецитина ,  но колко време ви отнема, докато се махне запушването?

patenceto_ видях, че си писала в Темата за Кърменето. Видях и отговорите им. Хич не се хаби да ги питаш. 2
 Пъти писах там с въпроси и двата пъти ми беше отговорено злобно, с ирония и не ми помогнаха. Дано е само при мен де, може и въпросите ми да са били глупави, но все пак...

Последна редакция: чт, 17 окт 2019, 17:19 от Marty66

# 669
На Ганчев пюретата много са ги развалили. Големият племенник който сега е на 12г е ял само тях, но тогава бяха много хубави. Сега като ги видях преди 5г какви са направо ги подминавам. Аз също не съм ползвала много пюрета моят беше капризен и най си харесваше домашно направени тиква,картоф и заешко.
Марти такъв е българския народ гледа как да те обиди и как да ти е гадно вместо да ти помогне. Свикнала съм вече и не ми прави впечатление. Май повече им е любопитно другото да поклюкарстват, а не да помогнат. Надявам се сега да съм им задаволила любопитството.

# 670
Аз за един ден се оправих с лецитин, топли компреси, масажи и цедене. Не знам кое от всичко е помогнало. Аз пих 4 пъти по 1. Може би зависи и от запълването колко е сериозно.

# 671
Ох аз пих онази вечер 2, вчера 3х2 и днес вече 2х2 и още съм запушена и ме боли. Цедене... Нищо не излиза от тази гърда, нито на ръка, нито с помпата. А и бебка не иска да суче от нея. Какво да правя? :/
Дали да не отида на мамолог?
Препоръчайте ми, ако можете за София. Вече от няколко дни съм така и не знам какво да правя. Боли ме, бебето не иска и да я доближавам до тази гърда и вече съм на косъм да се откажа от кърменето. Знам, че това е най-лесното, но от самото раждане имам проблем периодично с тази гърда и вече тооолкова ми е писнало.

# 672
  • София
На ДМ също ги харесвам много, но съм взимала само от сладките многокомпонетни. И от обикновените бейбилов и от серията био. Всички се харесаха.

# 673
Аз точно взех едно бурканче ябълка от ДМ, много ми хареса на вид и състава си е чисто пюре, не че не мога да го направя де ама беше и на намаление хихи.
Марти, и аз имах проблем с едната гърда, все се запушваше, дори когато не беше осезаемо запушена усещах напрежение. Купих си ампулки окситоцин. Слагаш малко на памуче и вдишваш 10 минути преди кърмене. С една ампулка ми се оправи проблема даже ми остана малко, а те са по 5 в опаковка.

# 674
Марти, пробва ли да звъннеш на консултант по кърмене? Където и каквото и да питаш, те ще ти дадат най-адекватен съвет. Иначе аз съм оправяла запушване с топъл компрес (ако нямаш висока Т) или зелев лист (ако имаш Т), след което масаж от основата на гърдата към зърното, после цедиш/суче, накрая хладен компрес за облекчаване на болката. Това се прави постоянно докато не се облекчи, а не еднократно. При мен се облекчи за около 4 дни. Не спирай да предлагаш да суче, пробвай различни пози, защото сукането най-хубаво прави вакуум и най-лесно ще се отпуши. Ако се съгласи да суче, опитай да нагласиш брадичката на бебето да допира към запушеното място- хем ще стане масаж, хем се насочва посоката на засмукване в полза на отпушване. И не се отказвай, има перипетии, но после като си спомниш- заслужавало си е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт