💪"Игри на волята: България" - Тема 7 /13.10. - 20.10. 2019/

• 45 149
  • 1 281
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Diavolo
Така беше,то постоянно видео-връзки,стратегии,голямо бутане падна тогава,а Ваня беше много слаб на игрите,помня как падна на равно и си счупи носа милият.Не го харесвах и тогава и сега.А съм сигурна,че Жени е тази,която му обяснява играта и затова ви харесва с коментарите си.Тя си беше стратег,но тогава в игрите влизаха още поне 10 със стратегии,не като днес-с мускули и усмивки .

# 1 201
  • Другата България
Що се отнася до публикувания коментар за нея от фейсбук, относно капитанската битка и размяната с Венцислава, то явно никой не помни друг неин коментар от тогава относно същото. В който казваше, че е с вродена ...травма на тазобедрените стави ако не се лъжа и в този ден е била със силни болки и контузия от предишната игра за територия, която отново беше брутална-онази с топките в мрежата ако не се лъжа, дето играеха по двойки и Марешка получи комоциото. Така че предварително е говорено с Венцислава, която е била наясно и в деня на избора просто се извърта на 180 градуса. Което за мен не е коректно.

И Роберта като е била с вродена травма на тазобедрените стави (аз също съм родена с такава травма и съм стояла повече от година в някакъв апарат (не каишки), в който апарат са ме хранили, къпали и в него съм спала овързана без да мърдам от него, защото съм била от най-тежките случаи и болестта ми е установена след като съм проходила), та защо първо Роберта отказва капитанската битка след като беше неин ред да ходи, а във входа на самата игра с думите "Знаех си, че така ще стане" - влезе да играе!? Нали има медицински причини да не участва в точно тази игра, защо се обърна тя, а не Венцислава на 180 градуса!?

Венцислава каза преди играта, въпреки че въобще не ѝ беше ред да ходи: "И мен ме боли, но ще ходя да играя, какво да правя при тази ситуация".
На първата част от поста ти не мога да отговоря, не го задаваш на правилния човек. Аз само цитирах по памет пост на Роберта във Фейсбук. Не помня обаче нито тя да е казвала, нито аз да съм писала, че "има медицински причини да не участва точно в тази игра". Не знам откъде ти е инфото, аз написах, че била с болки от предишния ден именно заради тези травми и такива от играта. Освен това аз поне смятам, че не се е обръщала, не знам какъв смисъл  влагаш в "обръщането". След като не сме видели точно какво се е случило преди съвета кой да отиде на битка, гадаем. Роберта - явно не е имало вариант прабългарите просто да се откажат или пък от его и гордост да не отиде друг-не знам, но прабългарите нямаха вариант в тази ситуация освен Роберта. И тя отиде, какво обръщане е това? Това е избор, можеше да откаже, но не го направи. Защо-това вече гадаем.

Що се отнася до Венцислава, това и аз го чух. Но говорех за разговори преди този т.нар. съвет, които не са ни показани. И в които Венцислава е била наясно, че Роберта я боли, и ще трябва тя да отиде. И не е имала нищо против. И идва момента, пред камерите, и тя казва това.....сори, за мен това си е обръщане не на 180, а на 360 градуса.

Дяволче, потребителката питаше за Ваня, дори се влюби в него. Всички знаем, че и Жени е участвала, ама не ѝ разваляй кефа сега с жени и т.н.

# 1 202
Merri_An, тук в темата се включи приятелка на Роберта, която каза, че Роберта е отказала първоначално капитанската битка заради вродената си луксация. Това беше инфо от кухнята, че преди въпросната битка Роберта се е консултирала с медицински екип преди въпросната битка. Венцислава отиде да играе от немай къде също с болки от предишната териториална битка, а по време на играта Роберта забрави медицинските препоръки и влезе да играе. Продължавам да не разбирам как Венцислава се е обърнала на 180 градуса. Отиде да играе, контузи се и напусна играта. Роберта я замести, въпреки вродените ѝ травми.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 15:53 от Анонимен

# 1 203
  • Другата България
Е аз как да ти го обясня по друг начин, че да разбереш?
Коментирам това
Венцислава каза преди играта, въпреки че въобще не ѝ беше ред да ходи: "И мен ме боли, но ще ходя да играя, какво да правя при тази ситуация".
и отговарям така
Но говорех за разговори преди този т.нар. съвет, които не са ни показани. И в които Венцислава е била наясно, че Роберта я боли, и ще трябва тя да отиде. И не е имала нищо против. И идва момента, пред камерите, и тя казва това.....сори, за мен това си е обръщане не на 180, а на 360 градуса.
Как да го напиша по друг начин? Обърна се с изказването си "И мен ме боли, но ще ходя да играя, какво да правя при тази ситуация". Значи преди това са говорили двете, Венцислава се е съгласила, проявила е разбиране, но после пред камери казва това. Ами не е коректно.
Няма да обяснявам повече. Който разбрал-разбрал.

# 1 204
Значи Роберта има правото да каже къде и колко я боли, а след като Венцислава каже, че ѝ нея е боли, е обръщане на 180 градуса!? А и видяхме Роберта колко я е боляло (стари и нови травми, поради които отказа първоначално капитанската битка), след като единствена от четирите участнички завърши въпросната игра. И аз ще кажа: кой разбрал-разбрал!

# 1 205
Diavolo
Така беше,то постоянно видео-връзки,стратегии,голямо бутане падна тогава,а Ваня беше много слаб на игрите,помня как падна на равно и си счупи носа милият.Не го харесвах и тогава и сега.А съм сигурна,че Жени е тази,която му обяснява играта и затова ви харесва с коментарите си.Тя си беше стратег,но тогава в игрите влизаха още поне 10 със стратегии,не като днес-с мускули и усмивки .
Алелуя! Най-после да прочета едно мнение за Джаферович, с което да съм 100% съгласна. Ако беше наблизо, щях да ти стисна ръката. Hands Plus1

# 1 206
Batigol,драго ми е.Тук съм ,но това не е добрият стар сървайвър, а някакъв негов лош ъпдейт,с кофти кастинг,лош водещ,мърляв монтаж и никаква яснота за правилата.Вероятно е и аз да съм остаряла,но следя и силно ми се искаше някой да ме впечатли и да споря страстно,но така и не си набелязах фаворит,а вече е късно.
Относно Роберта не съм разочарована по простата причина,че не съм я харесвала.Физически е силна,дори наистина е най-силната жена ,особено като не е излизала  и за ден извън резиденцията и се храни много добре Simple Smile
Замая се нещо,но те славяните скоро ще я приземят и ще уважат волята й да се докаже пред тях и после пак,и пак и пак ...и ако има и шанса да се къпе още в лукс,може и комплименти да й подхвърлят за това как ухае преди поредната елиминационна битка.Simple Smile

Хеей и аз се радвам да те видя.
Хаха да ще й дадат на Роберта шанс да се докаже, даже ще я скъсат от даване на шансове ахахаха.

Значи Роберта има правото да каже къде и колко я боли, а след като Венцислава каже, че ѝ нея е боли, е обръщане на 180 градуса!? А и видяхме Роберта колко я е боляло (стари и нови травми, поради които отказа първоначално капитанската битка), след като единствена от четирите участнички завърши въпросната игра. И аз ще кажа: кой разбрал-разбрал!

Може би като видя каква е играта е решила, че ще й е лесно и ще стане герой за племето си и затова се включи. За мен обаче победител трябваше да е Ана-Мария. Венцислава се контузва и това е - прабългарите са аут. Битката трябваше да продължи между Ана-Мария и Амелия-Мира. Stuck Out Tongue

# 1 207
  • Другата България
А може и така да е, възможно е като е видяла играта да е преценила, че може да се справи. Не го изключвам.
Но за мен не е коректно в разговор преди съвет да се съгласиш, че колегата ти е контузен и с болки и да отидеш ти на двубой, а когато дойдат онези с камерите вече да си с версия "е то и мен ме боли, ама к'во да правя, ще се жертвам, като няма кой..." ето това си е обръщане и смяна на позиция за мен. Отива, да, ама начинът, по който го прави оставя горчив привкус някак. Да, имаш право да кажеш, че и теб те боли, но като и теб те боли и не се чувстваш готова, откажи и ти. Защо се съгласяваш първоначално пред другия, а после пред всички вече отново се съгласяваш, ама правейки се на жертва?
За мен и според мен също Ана-Мария трябваше да спечели и Роберта не трябваше да влиза в играта. Сега ми е интересно Наско като си счупи крака в понеделник как ще процедират. За да изравнят бройка трябва да вкарат и другата близначка, не видях добре, ама "болния" все още го нямаше...май. Така де, трябва да събере сили човекът. Да не говорим, че падането на Наско е в процес на игра, ще влизат лекари, играта трябва да се спре. Не мисля, че ще ни дадат да видим всичко, но в такъв случай славяните трябва да спечелят-ако играта си продължи.

Едит: Надявам се Наско да е получил подобаващо обезщетение за случая от страна на Тупарев и ко.

Последна редакция: сб, 19 окт 2019, 15:37 от Merri_An

# 1 208
Чета тук и във фейсбук, някакви коментари относно тела, красота, килограми, гледам и не мога да повярвам до каква степен са ни натрапени някакви стереотипи за красиво и грозно, за слаб и дебел, умен и тъп. Чудя се също, дали всъщност си даваме сметка, че ние виждаме 20 мин. от едни 24 часа, че ситуациите и разговорите са силно манипулирани и извадени от контекста и оставят у нас впечатления, такива каквито продукцията иска да ги видим, а те нямат нищо общо с реалността. И започваме да раздаваме морал, да лепим етикети и да съдим. Особено във фейсбук, някакви нелицеприятни хора или такива без лица, повечето жени /за мой ужас/ определят някого за грозен, прост, дебел и тн. Това за мен са хора нищожни и нещастни, които биха се радвали да унижават, същите тия хора които съдиха Юлиян, че обижда и унижава, те могат, той не, не знам аз лично съм отвратена.
Сега, относно Роберта да си кажа моето мнение. Роберта тренира силов трибой, бокс и фитнес, все силови спортове, няма как да е фина и грациозна. Никога не е тренирала художествена гимнастика или балет, поне аз не знам. За сметка на това обаче, на републиканското по силов трибой има 4 медала – 3 сребърни и 1 златен. Тя е толкова висока колкото е, съмнявам се, че ще порасне още. Физиката и е такава, каквато е нормално да бъде за силов спортист, предаването е за хора силни и умни. Тя, нито е дебела, нито е отпусната, най-малко е кюфте. Напротив, има си всичко - оформено тяло /което изисква адски много труд, постоянство и воля/, красиво лице /без сто и пет корекции/ и прекрасна усмивка. Нея като я погледнеш виждаш едно здраво, чаровно и позитивно момиче.
Изключително ми е неприятно натрапването на стереотипи за красота и лепенето на етикети, които единствено могат да комплексират тези, които не са с мерки 90-60-90 на височина 1,80. Не случайно малки момиченца се разболяват от анорексия и булимия, след като сульо и пульо са ги наричали дебели, кюфте и тем подобни. Ние сме едно болно, объркано общество, в което външния вид и парите са издигнати в култ, ние ценности нямаме, обиждаме и унижаваме без да се замисляме и ни доставя удоволствие дори.
За играта, Роберта си има свое виждане, тя стратегия няма, дали е правилно, или не, проблема си е неин. В коалиции не иска да влиза, играе си нейната игра и като не се справи ще си ходи, живота няма да свърши. Номинира хора, които по нейните представи не са се справили в играта. Не избягва битките, ако спечели – чудесно, ако не, ще си понесе последствията. За мен по-важното е, че в предаването виждам същия този позитивен, открит и усмихнат човек, който познавам и от вън. Това , че както бях сигурна, че ще стане, още преди да влезе, тя спечели сърцата на всички, които успяха да я опознаят. Просто тя си е такава – чиста, открита и добронамерена.
Пиша го целия този роман с ясното съзнание, че ще ми наскачат някои хора, не с цел да реабилитирам някого, или да карам този и онзи да хареса Роберта, а да кажа собственото си мнение, защото познавам Роберта, а не съдя само от петте минути на епизод в които я показват.

# 1 209
А може и така да е, възможно е като е видяла играта да е преценила, че може да се справи. Не го изключвам.
Но за мен не е коректно в разговор преди съвет да се съгласиш, че колегата ти е контузен и с болки и да отидеш ти на двубой, а когато дойдат онези с камерите вече да си с версия "е то и мен ме боли, ама к'во да правя, ще се жертвам, като няма кой..." ето това си е обръщане и смяна на позиция за мен. Отива, да, ама начинът, по който го прави оставя горчив привкус някак. Да, имаш право да кажеш, че и теб те боли, но като и теб те боли и не се чувстваш готова, откажи и ти. Защо се съгласяваш първоначално пред другия, а после пред всички вече отново се съгласяваш, ама правейки се на жертва?

Венцислава нямаше как да се откаже, защото нямаше други жени в племето, а капитан трябваше да е жена. А и Роберта щото не остави горчив привкус с думите: "Знаех си, че така ще стане", злословейки срещу Венцислава, когато последната се контузи. След това "болна и с травми" стана "героинята" на битката.

# 1 210
  • София
За съжаление и аз мисля, че в понеделник ще спечелят славяните и не толкова заради контузията на Наско, а като цяло от това което видях, а и им е време след две поредни загуби. Оттук-нататък не вярвам да има дълги победни серии. Ще се редуват двете племена, но тази битка за територия вече не ми се струва толкова важна. Номинационните битки ще стават все по-важни и тежки.

# 1 211
  • Другата България
..... Чудя се също, дали всъщност си даваме сметка, че ние виждаме 20 мин. от едни 24 часа, че ситуациите и разговорите са силно манипулирани и извадени от контекста и оставят у нас впечатления, такива каквито продукцията иска да ги видим, а те нямат нищо общо с реалността. И започваме да раздаваме морал, да лепим етикети и да съдим.
Много ми се искаше това горното да го напише и някой друг, освен мен. Благодаря ти за което. Peace

# 1 212
Дайте тогава да не коментираме и да нямаме мнения

# 1 213
Грозен си беше коментара на Роберта към Юлиян за Венцислава, подсмихвай се каза нещо от рода: то беше ясно, аз трябваше да си вляза още в началото.
Първо уж ти е приятелка, второ очевидно се е наранила, излишно е от такива приказки пак с цел да се хареса на Юлиян.
Много си повярва последно време това момиче, доста и’ вдигнаха акциите с всички хвалби, чак почна да дразни

# 1 214
  • Другата България
Аз никъде не отрекох, че не е бил на място коментарът ѝ- "знаех си, че така ще стане". Най-малкото защото няма как да знаеш предварително, че Х ще се контузи, не беше умишлено в никакъв случай и предполагам не е имала това предвид.
Но ако Венцислава не е постъпила коректно с това, за което пространствено  Wink писах, то е възможно точно то да я е провокирало. Продължаваме да гадаем и да коментираме видяното. Надявам се при излизането на всеки участник да му се задават такива въпроси, които да изяснят разни "възлови" моменти.

Общи условия

Активация на акаунт