Труден характер - има ли бъдеще с такъв човек?

• 9 072
  • 80
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря на всички за мненията и отделеното време. *Мила*, ще прегледам темата, благодаря; а също и за канала от rainbow90 - и него ще погледна. Иначе на въпроса от втората - да, не е равнодушен към алкохола, дори разбрах, че седмицата, когато ме е нямало и не е знаел какво става, редовно си е пийвал.
Преди десетина дни някъде окончателно се разделихме, въпреки че седмица по-рано бях напълно охладняла към него. Разбира се, той искаше обяснения и се срещнахме да поговорим (по-скоро да ми се навика за последно), но се радвам, че имаше нещо подобно, за да ми покаже докрай истинското си лице и да ми бъде по-леко занапред, знаейки какъв е в действителност. Дори по време на самия разговор, ако аз кажех нещо, той буквално ми го връщаше същото към мен с разярен тон и твърдеше, че все аз съм го обвинявала - тъкмо тогава изведнъж се пробудих от съня, в който бях в продължение на толкова време, и си казах "Край, дотук беше."
Още в края на онзи ден той искаше да се сдобряваме, да си останем приятели и т.н., не съм го изтрила напълно от живота си, но разбира се, никога повече няма да ме върне обратно, дори и да се опитва. Загуби напълно доверието и уважението ми, а чувствата ми сам ги хвърли на боклука. Все още реанимирам от всичко случило се, но знам, че с времето нещата си идват на мястото.

# 61
Благодаря на всички за мненията и отделеното време. *Мила*, ще прегледам темата, благодаря; а също и за канала от rainbow90 - и него ще погледна. Иначе на въпроса от втората - да, не е равнодушен към алкохола, дори разбрах, че седмицата, когато ме е нямало и не е знаел какво става, редовно си е пийвал.
Преди десетина дни някъде окончателно се разделихме, въпреки че седмица по-рано бях напълно охладняла към него. Разбира се, той искаше обяснения и се срещнахме да поговорим (по-скоро да ми се навика за последно), но се радвам, че имаше нещо подобно, за да ми покаже докрай истинското си лице и да ми бъде по-леко занапред, знаейки какъв е в действителност. Дори по време на самия разговор, ако аз кажех нещо, той буквално ми го връщаше същото към мен с разярен тон и твърдеше, че все аз съм го обвинявала - тъкмо тогава изведнъж се пробудих от съня, в който бях в продължение на толкова време, и си казах "Край, дотук беше."
Още в края на онзи ден той искаше да се сдобряваме, да си останем приятели и т.н., не съм го изтрила напълно от живота си, но разбира се, никога повече няма да ме върне обратно, дори и да се опитва. Загуби напълно доверието и уважението ми, а чувствата ми сам ги хвърли на боклука. Все още реанимирам от всичко случило се, но знам, че с времето нещата си идват на мястото.

Смело и правилно решение! Успех занапред в търсенето на достойно половинка, която ще те обича и уважава! Радвай се и на тази опитност, защото вече никога няма да се заблудиш, когато видиш подобно поведение, а за съжаление има жени, които години наред са били в подобни и по-ужасяващи взаимоотношения. 🙌

# 62
Сега внимавай, че ще почне да те търси. Преживявам подобна драма от около година. В началото реших, че можем да се разделим като културни хора, да не прекъсваме всякакви отношения.( имаме 30 годишен брак) Не се получи - след пиянски изцепки реших, че не искам да го чувам повече. Почна да ме търси на работа. Знае квартала, в който се изнесох, тръгнал по блоковете да звъни по апартаментите - да ме търси. Започна някакъв кошмар, какъвто изобщо не съм очаквала. Като не можал да се свърже с мен "да сме поговорели", започнал да вилнее в къщи и да троши. Синът ни си е блокирал телефона, не иска да го чува, дъщеря ни и тя не иска да го вижда. Сестра му, която живееше с нас, си търси квартира. Нямаш представа как агресира и без да е пил, само защото не става на неговото.
   Прекъсвай всякакъв контакт и дано не знае къде живееш.

# 63
Сега внимавай, че ще почне да те търси. Преживявам подобна драма от около година. В началото реших, че можем да се разделим като културни хора, да не прекъсваме всякакви отношения.( имаме 30 годишен брак) Не се получи - след пиянски изцепки реших, че не искам да го чувам повече. Почна да ме търси на работа. Знае квартала, в който се изнесох, тръгнал по блоковете да звъни по апартаментите - да ме търси. Започна някакъв кошмар, какъвто изобщо не съм очаквала. Като не можал да се свърже с мен "да сме поговорели", започнал да вилнее в къщи и да троши. Синът ни си е блокирал телефона, не иска да го чува, дъщеря ни и тя не иска да го вижда. Сестра му, която живееше с нас, си търси квартира. Нямаш представа как агресира и без да е пил, само защото не става на неговото.
   Прекъсвай всякакъв контакт и дано не знае къде живееш.

Съжалявам за това, което ти се е случило и се случва, 512. Надявам се да не се окажа в подобен кошмар, но мисля, че няма да стигне чак дотам, познавам го; иначе те разбирам какво преживяваш (преди подобно преследване ми се е случвало с човек, с когото дори не сме били заедно, но той си имаше психични отклонения, та едвам се оттървах). Но да, предишният ми приятел естествено знае къде живея, а освен това сме и доста близо един до друг, дано да не се окаже проблем за в бъдеще.

# 64
  • Linz
Мъжете, при което егото е силно изразено, като усетят, че губят контрол върху ситуацията, опитват всичко да си го върнат- съжаления и обещания, манипулации, обиди, клевети, заплахи... драмата е пълна. Кълнат се в любов, но реално това не е никаква любов, а наранена гордост. За това и промяната, която обещават, почти никога не се случва. Но жените често се поддават и впоследствие съжаляват.
Аз съм против да се търси спасение за връзка, която не върви- обикновено само се удължава агонията. Трябва да свикнем с мисълта, че животът е една постоянна промяна и всичко, което е дошло при нас, някой ден ще си отиде.

# 65
Здравейте, отново съм аз. Уви, искаше ми се тази история да остане в миналата 2019 година, но се връща същата и през новата. Както споменах, с въпросното момче не бяхме прекъснали изцяло контакт, тъй като все пак имахме общи неща, и явно той използва добрите ни отношения като мост, знам ли. Но в началото на януари се върна, наистина усещах, че не ме залъгва, наистина изглеждаше, че е наясно с всичко случило се и съжалява. За мен това беше ценно, тъй като го чувам от човек, от когото почти никога не съм чувала "извинявай" и никога "прости ми", т.е. не ги казва под път и над път. Защото беше искрен с мен и обеща повече да не се държи по онзи начин, му простих, като наистина вярвах, че този път ще се получат нещата. Затова дори се обвинявах, че не съм му дала поне шанс като хората, понеже вярно, простих му, но няма как да забравя случилото се. И ето, след няма и седмица старите неща отново се връщат постепенно, малко по малко, постоянно усещам едно напрежение, че не съм взела правилното решение и правя нещо против себе си. Отново предишните негативизъм и безразличие усещам от него, като първоначално не са обърнати към мен, но всичко това ми рефлектира и върху моето настроение. Той така и не успя да разбере, че той като е изнервен или се дразни, това се отразява и върху мен - в случая се получава някакъв затворен кръг, тъй като за него аз съм дразнителят, а като му кажа, че неговото агресивно поведение ме е провокирало, излиза, че му вменявам вина. Започнах изобщо да не се харесвам, защото по принцип не съм такава - спомням си, че дори по-добре се чувствах предишните два месеца, след като се разделихме и когато се опитвах да се върна обратно към себе си, без излишното напрежение и нерви от негова страна. Но явно когато той усети някой човек за близък, си позволява такова емоционално издевателство над него.
Тъй като осъзнах, че всичко това ми пречи да бъда себе си и дори на близки си го изкарвам, реших напълно и окончателно всичко да прекратя, но този път той наистина превъртя. Твърдеше, че не го очаквал, а един от поводите беше точно, че последната седмица почти не търсеше контакт с мен, защото имал много ангажименти (като един от тях е бил да обядва с току-що запознато момиче, с което после и разходка дори си направили; а аз като му звъннах по същото време, той се правеше на ударен, че няма никого с него - знам от една приятелка, която ги е щракнала). Не мога да проумея как възрастен човек няма да е наясно, че това ти е достатъчно и минималното останало доверие да ти се изпари окончателно. Другото, което вече наистина ме срина, е, че искал да си замине обратно в града сам (а имаше уговорка, че ще сме заедно), понеже искал да си почине и да си живеел спокойно??? В такъв случай му казах, че му давам цялата свобода на света и доброволно има почивка доживотно от мен, тъй като за мен не са нормални едни отношения, в които трябва да търсиш начин как да си вземеш въздух от човека. При което той откачи, не очаквал, че искам окончателно да прекратим всичко, кога съм имала намерение да му го кажа, защо съм чакала толкова време (1 седмица, в която няма ни вест, ни кост от него). След което той се върна у тях и се напи, после като ми каза колко е изпил, лошо ми стана и изключително много се притесних да не му стане нещо, по телефона посред нощ стоях да му бая и дори бях готова у тях да отида, за да съм сигурна как е и ако се налага да извикам помощ. Той го изкарваше, че го направил импулсивно, за да се успокоял, обаче много добре знае колко навътре приемам всичко и как ще ми тежи на моята съвест накрая; дори и да съм се разделила с човека, все пак ми е останала някаква загриженост към него, а и в случая е и моя отговорност. И явно на следващия ден той забрави за безсънната ми нощ и звънна в доста изнервено състояние да ми върнел някакви неща, при което аз му казах, че не искам да се срещаме предвид състоянието му. Той агресира по телефона, на мен също ми кипна и всичко, което бях сдържала толкова време, му го изстрелях набързо - че е пълен нервак, истерик, психично неуровновесен и подобни и той ми затвори от яд. От всичко това се чувствам отвратително, понеже си позволих и аз да се държа като него и сега има пълно основание да смята мене за "проклетията", както ме беше нарекъл преди, а може би и в моите очи съм такава вече, не знам... Не беше ли възможно да се прекратят нещата по мирен и разбран начин, защо беше необходимо с лошо всичко да приключи? Такива неща не ми дават мира, най-вече, че аз също съм се провалила като човек и нищо добро не виждам в себе си...

# 66
Здравей, мило момиче.
Съчувствам ти!  Запомни едно:  Не си виновна за неговото лошо поведение! Това, че си избухнала срещу него, е  логически последвала емоция, вследствие на дълго търпение от  твоя страна на неговия вербален и емоционален тормоз. Имай предвид, че не си от желязо - човек си и гневът ти е напълно основателен.
Той те лъже, унижава, създава напрежение, кара те да се чувстваш виновна, малка  и незначителна. Следи всяка твоя стъпка и те критикува постоянно. Окончателно затвори тази страница, защото ако останеш с него, нещата ще ескалират и е възможно да се стигне и до физическа агресия. Била съм в такова положение, Слава Богу  до физическо насилие, не се стигна, но емоционалното е напълно достатъчно да те срине, да ти нанесе травми за цял един живот и да изпитваш страх и недоверие към мъжете, впоследствие. Тръгни си навреме. Млада си, заслужаваш, нормално и спокойно бъдеще с човек, който е стабилен, обича те и те уважава.

П.П. Предполагам, че утре той ще дойде с цветя и хиляди захаросани извинения... Бъди твърда в решенията си. Не му давай повече шансове. Дано съм ти била полезна.  Успех!

# 67
Скрит текст:
Здравей, мило момиче.
Съчувствам ти!  Запомни едно:  Не си виновна за неговото лошо поведение! Това, че си избухнала срещу него, е  логически последвала емоция, вследствие на дълго търпение от  твоя страна на неговия вербален и емоционален тормоз. Имай предвид, че не си от желязо - човек си и гневът ти е напълно основателен.
Той те лъже, унижава, създава напрежение, кара те да се чувстваш виновна, малка  и незначителна. Следи всяка твоя стъпка и те критикува постоянно. Окончателно затвори тази страница, защото ако останеш с него, нещата ще ескалират и е възможно да се стигне и до физическа агресия. Била съм в такова положение, Слава Богу  до физическо насилие, не се стигна, но емоционалното е напълно достатъчно да те срине, да ти нанесе травми за цял един живот и да изпитваш страх и недоверие към мъжете, впоследствие. Тръгни си навреме. Млада си, заслужаваш, нормално и спокойно бъдеще с човек, който е стабилен, обича те и те уважава.

П.П. Предполагам, че утре той ще дойде с цветя и хиляди захаросани извинения... Бъди твърда в решенията си. Не му давай повече шансове. Дано съм ти била полезна.  Успех!

Благодаря, наистина ми помагаш...

# 68
Боже момиче доста си заблудена и объркана, тук навярно случаят си е класиката в жанра момичето с "дебелите" розови очила, не можа да види и толкова фрапиращи неща и за нея това не е кой знае какво.

Аз спрях да чета темата до този цитат по долу и там където каза, как почнал да се вижда с другата да се срещат ЕХООО АЛОООО ИМА ЛИ НЯКОЙ, АЛО АЛООО ЧУВАЛИ МЕ НАЯКОЙ. Това е абсурдно разкарай го този час по скоро, защото си нямаш на представа отстрани погледнато колкото нелепо ...

Цитат
Както и да е, всичко това го преглътнах, простих му, убедена съм, че е нямало физическа изневяра, а само психологическа такава, което за мен също е проблем, но тогава беше още съвсем в началото и нищо друго не куцаше.

Вероятно си още и много младичка и зелена. Дано бързо да помъдрееш, че ще си страдаш доста и за вбъдеще, защото има прекалено много такива мъже, като този. Дано да се научиш как да ги усещаш и да не се влюбваш толкова бързо, преди да си опознала някой, макар да знам, че любовта не пита, кога искаме ....

P.S. Въобще не видях, че темата е стара и само прочетох първият пост на авторката, сега чак виждам, че тя е ъпдейтнала и е писала днес. Ще прочета и новата информация, но това едва ли ще промени мнението ми !

# 69
Здравейте, отново съм аз.
Скрит текст:
Уви, искаше ми се тази история да остане в миналата 2019 година, но се връща същата и през новата. Както споменах, с въпросното момче не бяхме прекъснали изцяло контакт, тъй като все пак имахме общи неща, и явно той използва добрите ни отношения като мост, знам ли. Но в началото на януари се върна, наистина усещах, че не ме залъгва, наистина изглеждаше, че е наясно с всичко случило се и съжалява. За мен това беше ценно, тъй като го чувам от човек, от когото почти никога не съм чувала "извинявай" и никога "прости ми", т.е. не ги казва под път и над път. Защото беше искрен с мен и обеща повече да не се държи по онзи начин, му простих, като наистина вярвах, че този път ще се получат нещата. Затова дори се обвинявах, че не съм му дала поне шанс като хората, понеже вярно, простих му, но няма как да забравя случилото се. И ето, след няма и седмица старите неща отново се връщат постепенно, малко по малко, постоянно усещам едно напрежение, че не съм взела правилното решение и правя нещо против себе си. Отново предишните негативизъм и безразличие усещам от него, като първоначално не са обърнати към мен, но всичко това ми рефлектира и върху моето настроение. Той така и не успя да разбере, че той като е изнервен или се дразни, това се отразява и върху мен - в случая се получава някакъв затворен кръг, тъй като за него аз съм дразнителят, а като му кажа, че неговото агресивно поведение ме е провокирало, излиза, че му вменявам вина. Започнах изобщо да не се харесвам, защото по принцип не съм такава - спомням си, че дори по-добре се чувствах предишните два месеца, след като се разделихме и когато се опитвах да се върна обратно към себе си, без излишното напрежение и нерви от негова страна. Но явно когато той усети някой човек за близък, си позволява такова емоционално издевателство над него.
Тъй като осъзнах, че всичко това ми пречи да бъда себе си и дори на близки си го изкарвам, реших напълно и окончателно всичко да прекратя, но този път той наистина превъртя. Твърдеше, че не го очаквал, а един от поводите беше точно, че последната седмица почти не търсеше контакт с мен, защото имал много ангажименти (като един от тях е бил да обядва с току-що запознато момиче, с което после и разходка дори си направили; а аз като му звъннах по същото време, той се правеше на ударен, че няма никого с него - знам от една приятелка, която ги е щракнала). Не мога да проумея как възрастен човек няма да е наясно, че това ти е достатъчно и минималното останало доверие да ти се изпари окончателно. Другото, което вече наистина ме срина, е, че искал да си замине обратно в града сам (а имаше уговорка, че ще сме заедно), понеже искал да си почине и да си живеел спокойно??? В такъв случай му казах, че му давам цялата свобода на света и доброволно има почивка доживотно от мен, тъй като за мен не са нормални едни отношения, в които трябва да търсиш начин как да си вземеш въздух от човека. При което той откачи, не очаквал, че искам окончателно да прекратим всичко, кога съм имала намерение да му го кажа, защо съм чакала толкова време (1 седмица, в която няма ни вест, ни кост от него). След което той се върна у тях и се напи, после като ми каза колко е изпил, лошо ми стана и изключително много се притесних да не му стане нещо, по телефона посред нощ стоях да му бая и дори бях готова у тях да отида, за да съм сигурна как е и ако се налага да извикам помощ. Той го изкарваше, че го направил импулсивно, за да се успокоял, обаче много добре знае колко навътре приемам всичко и как ще ми тежи на моята съвест накрая; дори и да съм се разделила с човека, все пак ми е останала някаква загриженост към него, а и в случая е и моя отговорност. И явно на следващия ден той забрави за безсънната ми нощ и звънна в доста изнервено състояние да ми върнел някакви неща, при което аз му казах, че не искам да се срещаме предвид състоянието му. Той агресира по телефона, на мен също ми кипна и всичко, което бях сдържала толкова време, му го изстрелях набързо - че е пълен нервак, истерик, психично неуровновесен и подобни и той ми затвори от яд. От всичко това се чувствам отвратително, понеже си позволих и аз да се държа като него и сега има пълно основание да смята мене за "проклетията", както ме беше нарекъл преди, а може би и в моите очи съм такава вече, не знам... Не беше ли възможно да се прекратят нещата по мирен и разбран начин, защо беше необходимо с лошо всичко да приключи? Такива неща не ми дават мира, най-вече, че аз също съм се провалила като човек и
нищо добро не виждам в себе си...
СЪжаление ли очакваш?
Играеш по свирката на някакъв тъпанар, и то след като ти се написа многократно, че тоя не струва...сама си се навряла в лайната, а после "...аз не съм добър човек".
Ами, не си.Ама не защото си лоша, а защото нямаш капка инстинкт за самосъхранение.
Замисли се, защо все ти си подлогата и се чувстваш виновна, когато някой не те "гази".

# 70
Защо ти пука за каква те мисли, проклетия, или каквото там?! Да пътува в канала. Каквото си могла добро да направиш, направила си, като не е разбрал-сопата и чао!

# 71
  • Най-красивата страна
Не си длъжна да понасяш трудния му характер .
Не си длъжна да търпиш изневерите,обидите и униженията.
Къде ти е достойнството?Къде ти е самоуважението?
Защо си пилееш времето с човек,който не те обича и не те уважава?

# 72
Съжалявам, че не съм ти препоръчала да прочетеш темите за Емоционален манипулатор. Но когато писах, мислех, че окончателно си скъсала с този индивид. Но и сега не е късно - поне ще разбереш, че няма защо Ти да се чувстваш зла и "Проклета". И точно този е механизма за манипулация - да те изкарат виновна за всичко и да се чувстваш зле, да почнеш да ги съжаляваш. И да - изглеждат много искрени, когато се извиняват. Мисля, че дори те, самите, си вярват. Но само докато ги засечеш и им припомниш колко пъти са го правили. Само докато ги разобличиш, след това нападат и обвиняват теб в манипулация.

Съжалявам, че си го изпитала на собствения си гръб. Но не си послушала съветите, които ти бяха дадени. Ето още едно доказателство, че се учим от личен опит и грешки, а не от съвети. Колкото и правилни, изстрадани  да са.

Сега се оттърси от вината и продължи напред.

# 73
Здравейте на всички! От известно време ми тежат много неща и се чувствам съвсем незначителна, затова ми се иска да споделя. С приятеля ми сме близо от година и половина заедно, на по 23-24 години сме, все още учащи. В началото всичко започна доста бурно, още месец след познанството ни се получиха нещата, затова ми се струва, че май избързахме. От различни градове сме, първоначално беше връзка от разстояние, но преди година се премести в моя град и заживяхме почти заедно.
Първоначално ми се видя като съвсем друг човек - разговорлив, забавен, душата на компанията; пътуваше километри, за да се видим, правихме си изненади и т.н., имахме много общи неща и интереси, постоянно имаше за какво да си говорим, но изведнъж нещата се промениха и всеки следващ месец става все по-мъчително. Разбрах, че още докато си е пишел в началото с мен, си е имал приятелка (за която тогава изобщо не бях наясно, иначе въобще нямаше да се занимавам с него, при положение че е обвързан), но нищо не значела за него - в онзи момент дори не били заедно, понеже се сдърпали за нещо, но окончателно отношенията им не били прекратени. Та, той всъщност тръгва с мен, като нито аз, нито другото момиче изобщо знаем една за друга. Той твърдеше, че за него нещата отдавна били в миналото, но впоследствие някаква вина ли, не знам какво, го удари, та взе да търси контакт с нея, да се виждат, да й се извинява, което тогава направо ме втрещи, тъй като всичко между нас беше безоблачно (става въпрос за 5-6 месеца, след като сме тръгнали); включително на едно събитие, което беше планирано за нас двамата, покани нея, тъй като аз не останах в града?!
Както и да е, всичко това го преглътнах, простих му, убедена съм, че е нямало физическа изневяра, а само психологическа такава, което за мен също е проблем, но тогава беше още съвсем в началото и нищо друго не куцаше. Та от този момент нататък усетих как нещо във връзката ни се пропука и вече поне за мен не беше същото. Откакто дойде окончателно в моя град, имам чувството, че стана друг човек. Пред другите отново е забавния и безгрижен веселяк, но пред мен става възможно най-голямото мрънкало. Все за нещо е недоволен, все нещо е криво, все мен обвинява, включително за някакви пълни дреболии. Оказва ми изключително голям психологически и вербален тормоз. Осъзнах, че в действителност е доста избухлив и с труден характер, затова се опитвах и се опитвам да го успокоявам и да му влизам в положението, но той сякаш се озлобява и настройва още повече срещу мен. Много бързо превключва от едно настроение в друго, понякога дори не мога да осмисля какво точно го е подразнило - в повечето случаи за мен лично са напълно дребнави неща, включително и разни пълни битовизми (че съм миела чиниите не по неговия начин, моят хабял прекалено много вода; че не съм загасяла лампата, когато не сме в стаята; че когато е студено, затварям прозореца, а той иска да се проветрява и подобни глупости). Виждала съм го как за секунди буквално избухва и удря по мебели, което изключително много ме плаши; твърди, че на човек не би посегнал, но ако някой мебел рикошира и удари мен? Тъй като за година вече разбрах от какво се ядосва, нормално е да се опитвам да спестявам такива ситуации, изобщо не го закачам, когато усетя, че е с такава нагласа, но вече също ми се ядосва и защото не му отвръщам на раздразнения тон и гледам да говоря спокойно, дори и когато сипе обиди по мен?! Споделих онези незначителни случаи, в които той ми се ядосва, за сравнение с това, което мен ме е подразнило и за което аз съм търсила сметка - например когато открих какво в действителност се е случило с въпросната му бивша; когато осъзнавам, че се държи като пълен пенсионер, а е само на 20 и нещо; също друг огромен проблем за мен е липсата му на мотивация, осланя се единствено на парите на техните (дори те му взеха квартирата) - просто за мен това е едно съвсем безперспективно бъдеще. Отделно още един огромен проблем за мен е, че преди останах с впечатлението, че уж много обича да пътува, а в действителност се оказа, че не иска никъде извън България, със самолет го било шубе, нямал намерение някога да изкарва и книжка и т.н. Ходим все на едни и същи места, когато се опитам по някакъв начин да разнообразя, ми се сопва и пак аз излизам кривата. И след като ми се ядоса, обикновено бързо му минава, ако не съм задълбала и аз, но мен ме държи повече и ми скапва настроението за целия ден.
Естествено ме боли, че и всички онези битовизми, които според мен се появяват на твърде ранен етап, убиват постепенно чувствата между нас (по принцип рядко ми е казвал "обичам те", важното беше, че ми го е показвал, но сега ми показва само за колко неща не ставам). Не ми се иска да водя още отсега пенсионерски живот, какъвто на него явно му е много удобен, но не знам какво да правя и как да постъпя, тъй като все още държа на него. Има ли бъдеще подобна връзка, където са налице такива проблеми, но все още ги има чувствата и нещата, които ни свързаха?

не четох поста, но твърдо не, няма смисъл.

# 74
Скрит текст:
Съжалявам, че не съм ти препоръчала да прочетеш темите за Емоционален манипулатор. Но когато писах, мислех, че окончателно си скъсала с този индивид. Но и сега не е късно - поне ще разбереш, че няма защо Ти да се чувстваш зла и "Проклета". И точно този е механизма за манипулация - да те изкарат виновна за всичко и да се чувстваш зле, да почнеш да ги съжаляваш. И да - изглеждат много искрени, когато се извиняват. Мисля, че дори те, самите, си вярват. Но само докато ги засечеш и им припомниш колко пъти са го правили. Само докато ги разобличиш, след това нападат и обвиняват теб в манипулация.

Съжалявам, че си го изпитала на собствения си гръб. Но не си послушала съветите, които ти бяха дадени. Ето още едно доказателство, че се учим от личен опит и грешки, а не от съвети. Колкото и правилни, изстрадани  да са.

Сега се оттърси от вината и продължи напред.

Благодаря на всички ви за мненията и съветите. Мисля, че съм попадала на темата за емоционалния манипулатор, доста съвпадения имаше, дори още в първото мнение. Напълно съм убедена, че пред хората ще излезе, че в мен има нещо гнило, тъй като никой не може да повярва, че той - безгрижният веселяк и душата на компанията, какъвто е пред техните очи, а и пред моите за първата половин година, може всъщност да е нервак и да му липсва каквато и да била емоционална интелигентност. Винаги съм смятала, че има нещо нередно с хора, които не проявяват емпатия (в случая той мразеше кучета, не искаше деца, все тая му беше за някои хора и т.н.), но не мога да проумея защо го усетих толкова късно. Възможно ли е да е мимикрирал моите емоции в началото и постепенно като съм охладняла, тъй като не съм усетила да е въвлечен както мен, да е започнал с тормоза и нападките? Спомням си как първите обиди ми дойдоха като гръм от ясно небе, изобщо неочаквани и единственото, за което имах сили, беше да се разплача, и то пред него. Така и при следващите пъти, когато казваше, че само го изнервям, докато вече почти всякакви чувства ми се изпариха и наистина започна да предизвиква раздразнение, а не плач. Страшното е, че надали го осъзнава, не вярвам да го прави нарочно, тогава би било наистина безскрупулно - мисля, че наистина той смята мен за дразнителя в случая, а не вижда как неговото поведение ме е довело дотам. Постоянно ме иронизираше, че все той бил виновният, как така не ми е омръзнало, че все аз съм му вменявала вина (в случая, когато наистина човекът е виновен и имаш доказателства, вменяване ли е?!), при което на мен за известно време наистина ми изкриви представата за реалността и се опитваше да изкара, че видиш ли, било нормално пиенето, било нормално виждането с бивши, като повдигаше рамене и казваше "Ми какво да направя?". Наясно съм, че обективната истина не е нито моята, нито неговата, но осъзнавам своята вина - че не послушах вътрешния си глас и че твърде дълго се самообвинявах за всичко друго, но не и заради това.

Общи условия

Активация на акаунт