С какво ви дразнят свекървите? – 117

• 37 874
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
  • у дома...
Леле...добре, че не разказах за поведението на свекинка, докато бях бременна! А, и преди това има доста зловещи реплики и примери (по-трудно забременяване), та не ми се мисли каква фанатичка щяха да ме изкарат някои потребители, ако го бях направила!
Моята на втория месец откакто заживяхме заедно с мъж ми, че попита: "Във рода ви има ли ялови, щото още не си бременна? Аз забременях от първия път." Когато след месец забременях, нейната реакция беше "Знаех си, че проблема не е в моя син!" Grinning Та такива ми ти работи...

# 316
Моята свеки  в момента  тормози племенницата ми.Защото е бременна,живее в къщата на мъжа си,а не е женена и ще ражда със секцио.Свеки се срамува и не спря да го повтаря..Да,да знам,живеем в 21 век.,,Но това няма значение.Тя е ограниченa.
Според нея е срамно да живееш без брак.Ама не просто подпис,ами и сватба трябва да има.Да видят хората...
Още по-срамно е  ,че момичето забременя .
А най-срамното е,че ще ражда със секцио.Само некадърните жени раждали така.
Това докато го обяснява ме поглежда злобно,защото и аз така раждах.
Толкова се срамува,че вместо да се похвали,тя крие от роднини и съседи.А такова нещо не може да се скрие...бебето скоро ще се роди.
Не спира да бръщолеви глупости.Даже и на празници.
Вероятно вече си мислите,че свеки е някоя дива селянка.Не,не е, второ поколение гражданка.Но явно не е достатъчно да се отърве от селския си манталитет.

# 317
Вайвай, някои хора си живеят в 18и век.

# 318
Ама не я е срам да се настани в къщата на свекървата. Като в 18  век.

# 319
Това не извинява държанието на свека.

# 320
Неслучайно простотията не ходи по животните...В такъв момент тази млада жена има нужда от подкрепа, а не дивотии. И то уж от "свои".

# 321
Относно подаръците, аз не съм получавала, но и не чакам от свекърва ми нищо, но имаме бебе на 4 месеца и разбира се то получи подарък, на който не просто етикетът с цената си стоеше (волно или неволно забравен), но на въпросния подарък беше упоменато, че е подходящ за деца след 18 месечна възраст, и тя седнала да ми обяснява... тъкмо за лятото да има.

# 322
Не се занимавайте с дребни неща.На бебето ако всички му подарят неща по мярка,които след 2 месеца ще са малки,пак ще сте недоволни.Има наистина сериозни проблеми в отношенията снаха-свекърва,но последно време четем само някакви дреболии.
То стана като в риказката...защо си с шапка,...защо си без шапка.

# 323
Не се занимавайте с дребни неща.На бебето ако всички му подарят неща по мярка,които след 2 месеца ще са малки,пак ще сте недоволни.Има наистина сериозни проблеми в отношенията снаха-свекърва,но последно време четем само някакви дреболии.
То стана като в риказката...защо си с шапка,...защо си без шапка.
До колкото виждам темата е озаглавена "С какво ви дразнят свекървите", а не "Сериозните, драматични, житейски проблеми между снахи и свекърва". Щом дребните проблеми не представляват интерес за Вас, не четете тези постове и не губете време да ги коментирате.
И да, дразни ме крайно непрактичното мислене на свекърва ми.
Весели празници!

# 324
feichkaa,
Ако сега бебето ти е на 4 месеца, след 6 месеца (лятото) ще е на 10 м. Някои бебета вървят едри и може дрехите за 18 м. да му станат. Възрастните хора често подаряват дрехи с "перспектива" ако дрехата не е лятна, ще си я носи като му дойде времето. Моите деца всички такива дрехи са износили.
По повод племенницата, аз разбрах, че живее с мъжа си, а не със свекървата на Анонимен, въпреки това се срамува.

# 325
До колкото виждам темата е озаглавена "С какво ви дразнят свекървите", а не "Сериозните, драматични, житейски проблеми между снахи и свекърва". Щом дребните проблеми не представляват интерес за Вас, не четете тези постове и не губете време да ги коментирате.
Весели празници!
Свободна си да се дразниш колкото поискаш. А ние сме свободни да коментираме постовете ти. Също така сме свободни да намираме дразненето ти от подобни неща за изключително дребнаво и тъпо. Опитите ти да съветваш потребителите какво да четат и с какво да си губят времето също не намирам за особено умни.

# 326
feichkaa,
Ако сега бебето ти е на 4 месеца, след 6 месеца (лятото) ще е на 10 м. Някои бебета вървят едри и може дрехите за 18 м. да му станат. Възрастните хора често подаряват дрехи с "перспектива" ако дрехата не е лятна, ще си я носи като му дойде времето. Моите деца всички такива дрехи са износили.
По повод племенницата, аз разбрах, че живее с мъжа си, а не със свекървата на Анонимен, въпреки това се срамува.
Не съм уточнила явно, не става дума за дреха, а за кола, в която детето трябва да може да седи и да се придвижва с крака. Това е един не малък кашон, който трябва да съхранявам още около година в най-добрия случай. Да не говорим, че тя като баба би следвало да подари нещо, от което детето се нуждае в момента или в близко време. Това са ми съображенията, създава ми дискомфорт. Иначе нямам проблем с подаръците в перспектива, стига да са адекватни.

# 327
Весели празници!
Свободна си да се дразниш колкото поискаш. А ние сме свободни да коментираме постовете ти. Също така сме свободни да намираме дразненето ти от подобни неща за изключително дребнаво и тъпо. Опитите ти да съветваш потребителите какво да четат и с какво да си губят времето също не намирам за особено умни.
Имайки предвид очевидното ти желание за заяждане и сеири ще предположа, че не се открояваш с особен интелект или най - малкото си злобна свекърва, а защо не неудовлетворена и отегчена домакиня. Но хора всякакви, особено в този форум Simple Smile

# 328
И какво предлагаш за 4месечно?

# 329
Колата може да я ползваш за столче-играчка с копчета или кола вкъщи. Чакай да започне да сяда бебето и ще й намериш приложение. Моя син на 9 м. яхаше де що видеше кола, куче, конче. Стигаше с пълзене до него, изправяше се внимателно и хайде отгоре, вътре. Така счупи електронно куче на сестра си. Докато се обърна и хайде отгоре му, дръпна главата и край.

Общи условия

Активация на акаунт